Επιδείνωση του καιρού

Βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιάσει από απόψε ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας κι έτσι το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) θα επικρατήσει κακοκαιρία με βασικά χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια, τις καταιγίδες στις Ν-ΝΑ νησιωτικές περιοχές και τους ισχυρούς ανέμους εντάσεως ως τα 8 μποφόρ (Β. Αιγαίο). Την Τετάρτη (11/1) τα νέα στοιχεία στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η βαθμιαία επικράτηση νοτιάδων 4 με 6 μποφόρ και η άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στη νότια Ελλάδα. Με αυτό το δεδομένο στα νότια οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα ορεινά, αλλά στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα θα χιονίσει, και μάλιστα αρκετά, και στα πεδινά. Την Πέμπτη (12/1) τα καιρικά φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια και ως αργά τη νύχτα θα σταματήσουν σχεδόν παντού. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο.      
Καλή εβδομάδα, φίλοι μου

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10-1-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Χιονοπτώσεις κατά τόπους στη Θράκη και τις κεντρικές και ανατολικές περιοχές της Μακεδονίας ισχυρές. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από -10 έως -1 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές χιονοπτώσεις και στα Δ-ΝΔ παράλια χιονόνερο. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -8 έως 6 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Χιονοπτώσεις και στα νοτιότερα πεδινά χιονόνερο. Από το μεσημέρι σταδιακή βελτίωση. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -6 έως 5 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές χιονοπτώσεις και στα νότια πεδινά βροχή ή χιονόνερο. Άνεμοι Β-ΒΔ 6 με 8 μποφόρ και πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα Ν-ΝΑ . Θερμοκρασία από -1 έως 10 βαθμούς.

Αττική:
Χιονοπτώσεις που βαθμιαία θα περιοριστούν στα βόρεια και τη νύχτα θα σταματήσουν. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 4 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Χιονοπτώσεις με υφέσεις και εξάρσεις. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -4 έως -1 βαθμούς.


29 σχόλια:

  1. Κύριε Ζιακόπουλε καλησπέρα,

    Για την Αττική καταλαβαίνουμε οτι αύριο πρωι θα έχει χιονοπτώσεις και βαθμιαία θα περιοριστούν στα Βόρεια. Αυτό που μας λείπει είναι τι γίνεται σήμερα βράδυ. Θα μπορούσατε να μας δώσετε μια εικόνα.

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα χιόνια στην Αττική θα αρχίσουν από απόψε.

      Διαγραφή
    2. Κυριε Δημήτρη, χιονοπτώσεις ολικές για την Αθήνα?Δηλαδή και παραθαλάσσια?

      Διαγραφή
  2. Αλκυονιδες να περιμενουμε αυτο το μηνα μηπως και ζεσταθουμε λιγακι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαζί σου, φίλε μου. Σκέφτομαι να κάνουμε και σχετικό διάβημα προς την Ανώτατη Καιρική Αρχή, αλλά ποιος ακούει τους χιονόφιλους. Η σχέση μας τώρα τελευταία περνάει κρίση και μια τέτοια ενέργεια θα ήταν αιτία πολέμου!

      Διαγραφή
    2. Δε θέλουμε αλκυονίδες! ΚΑΘΟΛΟΥ! Πέρυσι όλος ο χειμώνας ήταν αλκυονίδες!ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΡΘΕΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ-ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΡΘΟΥΝ ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ! Όποιος θέλει να ζεσταθεί μπορεί να κάτσει στο σπίτι του ή ακόμα καλύτερα να πάει στην Αγγλία όπου δεν έχει ποτέ χαμηλές θερμοκρασίες!

      Διαγραφή
  3. Ευχαριστώ πολύ Δάσκαλε. Ας ελπίσουμε να είναι άσπρη η Αυριανή

    Σας χαιρετώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπερα Δασκαλε, στο συστημα της Τεταρτης θα εχει εγκλωβισμο ψυχους στην Τριπολη παρα την ανοδο που φαινεται στα 850hpa στην αρχη με χιονια, εσεις τι βλεπετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πιθανότερο είναι αυτό που λες

      Διαγραφή
    2. O George ή ο ανώνυμος;

      Διαγραφή
    3. O ανώνυμος ρε φίλε!

      Διαγραφή
    4. Υπό τέτοιες συνθήκες πιθανό είναι να σημειωθεί πρόσκαιρα παγωμένη βροχή που είναι ότι χειρότερο για τους οδηγούς αυτοκινήτων.

      Διαγραφή
  5. Αλκυονιδες ημέρες ναι αλλα όχι πριν δούμε ενα καλο χιόνι στα βορειοδυτικά.Φαγαμε ολο το κρύο στην ουρα θα μείνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δάσκαλε οι πραγματικοί χιονοτρελαμένοι, γνωρίζουμε ότι η φύση και τα καιρικά της,όσο και να θέλει να τα προβλέψει ο άνθρωπος, ο θεός ποτέ δεν θα το επιτρέψει! όπως όλα τα πράγματα στη ζωή.. αν γνωρίζαμε, δεν θα είχαν ενδιαφέρον..
    Προσωπικά είμαι υπέρ στο να βγαίνουν οι μετεορολόγοι π.χ. στα Μ.Μ.Ε. και ακόμα και με 10% πιθανότητα να υπάρχει για να χιονίσει σε ένα μέρος, θα πρέπει να το αναφέρουν! ..απλά είναι/φαίνεται άσχημο σε ένα δελτίο καιρού να λεέι ο μετεορ. γενικότητες.. γιαυτό πρότασή μου είναι να έχουν εικονίδιο π.χ. με βροχή/χιόνι που να έχει δίπλα ποσοστό της % π.χ. 35%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανακοινώνοντας πιθανοτήτες, όλο το βάρος της απόφασης ραντίζω-δεν ραντίζω, ταξιδεύω-δεν ταξιδεύω, κ.λπ. περνάει στον αποδέκτη της πρόγνωσης κι έτσι, ως ένα σημείο, γίνεται ευκολότερο και πιο ξέγνοιαστο το έργο των μετεωρολόγων. Όμως, είναι εκπαιδευμένο το κοινό να παίρνει τις σωστές τελικές αποφέσεις; Και πριν από αυτό, γνωρίζει τι θα πει υπάρχει πιθανότητα 30% να σημειωθεί καταιγίδα π.χ. στην Αττική; Η χρήση πιθανοτήτων στις προγνώσεις παραμένει ανοιχτό θέμα. Αναφορικά με τις γενικότητες στην πρόγνωση, αυτές είναι αναγκαίες όταν η προγνωσιμότητα είναι μικρή. Παράλληλα, όμως, ενημερώνεις τους πολίτες για τις δυσκολίες και επανέρχεσαι με νεότερα, πιο αξιόπιστα, στοιχεία.

      Διαγραφή
  7. Καλησπέρα
    Μια καλοπροαίρετη παρατήρηση-ερώτηση:Γιατί σε όλα τα δελτία καιρού απουσιάζει η Νότια Πελοπόννησος;Γιατί δε βγαίνουν προγνώσεις για τη Μεσσηνία;Ιδίως το χειμώνα που είναι σε εξέλιξη η συγκομιδή ελιάς,ο καιρός διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο σχεδιασμό της εργασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρήστο, πάμε για ισοπαλία με πολλά γκολ αύριο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι Γιώργο, γιατί πάλι μας βλέπω με καμιά άχνη. Εγώ ποντάρω περισσότερο στην Τετάρτη για Θεσσαλονίκη.

      Διαγραφή
  9. Καλησπέρα από Ασπρόπυργο Δ.Αττικής!Έχει ασθενή χιονόπτωση και -1 βαθμό..φαντάζομαι βόρεια και ανατολικά πρέπει να ρίχνει πράγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο αείμνηστος Σπύρος Λιναρδος είχε πει η καλύτερη πρόγνωση της σημερινής ημέρας ειναι η αυριανή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 0,4°C στα Άνω Ιλίσια και έχει αρχίσει πλέον να το στρώνει... για να δούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ κ. Ζιακόπουλε , για την Ροδόπη και την πόλη της Κομοτηνής , θα χιονίσει?
    Είδα το δελτίο σας αλλά επιστημονικά δεν ξέρω τι γίνεται σε αυτή τη πόλη και ενώ όλοι γύρω γύρω έχουν χιόνι , σε εμάς υετότρυπα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αλκιονιδες μέρες πότε να περιμένουμε?για νότια Πελοπόννησο τι βλέπετε?Είμαι αγρότης και θα ήθελα την άποψη σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συγχαρητήρια για την προγνωση Κ. Ζιακοπουλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ χιόνι Θεσσαλονίκη από το πρωί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιώργο, σωστά προέβλεψες το 1 - 1. Αύριο θα προηγηθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή