Στο άνω δεξιά τεταρτημόριο της χώρας ο τελευταίος γύρος της κακοκαιρίας

Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στη Ν. Ιταλία θα συνεχίσει και το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) να επηρεάζει τη χώρα και κυρίως τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και το Β. Αιγαίο με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά (κρίσιμο υψόμετρο τα 300 με 400 μέτρα). Βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη ΒΑ Ελλάδα και την Παρασκευή (20/1) θα σταματήσουν σχεδόν σε όλες τις περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι σταδιακά θα στραφούν παντού σε Β-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Το Σαββατοκύριακο (21-22/1) ο καιρός θα είναι γενικά βελτιωμένος με ανέμους ως τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, αλλά οι ελάχιστες τιμές θα είναι χαμηλές και στα ηπειρωτικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός. Τέλος, τη Δευτέρα (23/1) προβλέπονται τοπικές βροχές κυρίως στις δυτικές και τις κεντρικές περιοχές της χώρας.


Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19-1-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Ισχυρές βροχές και χιονοπτώσεις (ορεινά-ημιορεινά) που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ΒΑ. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -3 έως 7 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες πρόσκαιρες βροχές ή και χιονοπτώσεις (ορεινά). Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 14 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις (ορεινά) που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 14 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους στο Β. Αιγαίο ισχυρές. Στα νότια οι πιθανότητες βροχής είναι περιορισμένες. Άνεμοι στα βόρεια ΒΑ 6 με 7 και στα νότια ΝΔ έως ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς.

Αττική:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες που από τις προμεσημβρινές ώρες θα σταματήσουν. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 13 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη
Ισχυρές βροχές και χιονοπτώσεις (ορεινά-ημιορεινά) που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 6 βαθμούς.

4 σχόλια:

  1. Η εμυ αναφερει απο σημερα το βραδυ μεχρι και αυριο χιονια μεσα στην πολη της θεσσαονικης.. ισχυει κατι τετοιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΕΜΥ τον χαβά της. Και μετά εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες να προσέχουν τι διαβάζουν στο διαδίκτυο επειδή κάποιοι τρομοκρατούν παραπληροφορώντας τον κόσμο για τα "κλικς". Η ίδια η ΕΜΥ μιλάει για χιόνια μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης λες και δεν είναι παραθαλάσσια περιοχή. Δεν χιονίζει ποτέ στην πόλη με ΒΑ άνεμο (για νύχτα Τετάρτης αναφέρει η ΕΜΥ). Όπως και να χει, τα προάστια ίσως δουν κάτι περισσότερο, σαφώς. Βέβαια αρκετοί στην ΕΜΥ (φυσικά όχι όλοι) ασχολούνται με...τα κόμματα οπότε δικαιολογούνται για την εγκεφαλική δυστοκία τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε μου μην τα βάζεις με την ΕΜΥ το αντίθετο θα σου έλεγα να την παρακολουθείς γιατι εχεις να μάθεις αρκετα απο εκεί.Την παρακολουθώ Χρόνια και εμαθα πολλά.Μην ξεχνάς οτι και ο κ.Ζιακοπουλος ηταν 30 Χρόνια εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κ.Ζιακοπουλε...η Μητερα φυση γι αρκετες μερες μας πηρε στην αγκαλια της,μας εδειξε πως ενεργει,πως μεταβαλεται κ πως εκδικειται...αυτη δεν αλλαξε,τα παιδια της ειναι αυτα που παραστρατησαν...με τυφλη εμπιστοσυνη στις προβλεψεις σας κ αστειρευτο θαυμασμο στα μαθηματα ζωης που παραδιδετε απ αυτο εδω το βημα,την καλησπερα μου απ τα χιονισμενα-τι περιεργο-ημιορεινα των Τρικλων!Υ.Γ:Αν θελετε σας στελνω τα σχεδια μιας παλιας αυτοματης παγιδας για.....πουλια!Δεν ξερω για τοτε αλλα στις μερες μας δεν θα μεινετε νηστικος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή