ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ


Τα μελλούμενα με μια ματιά:

ΣΟΦΙΑ Α’ Η ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ (3/1)

ΣΟΦΙΑ Β’ Η ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ (4-5/1)

ΣΟΦΙΑ Γ’ Η ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΗ (7-8/1)          

35 σχόλια:

  1. Καλή χρονιά κ ζιακοπουλε,καλη χρόνια σε όλους τους φίλους του μπλογκ,χιονιας σήμερα στη λεσβο,χιονονερο στα πεδινά,τα βουνά μας όμως ασπρισαν,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδα ωραίες εικόνες από την πανέμορφη Αγιασο. Δίπλα τυχερά τα ορεινά της Λέσβου τα οποία εκτός από λευκή Πρωτοχρονιά είχαν κάνει κ λευκά Χριστούγεννα!!!
      Πάντα τέτοια κ καλή χρονιά φίλε μου
      Θάνος

      Διαγραφή
  2. Ειρηνικό και χαρούμενο εύχομαι το νέο έτος τόσο στον κ. Ζιακόπουλο, όσο και σε όλους τους φίλους του μπλόκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά και για την ονομαστική σου γιορτή, Βασίλη. Όπως ασφαλώς και σε όλους τους Βασίληδες και τις Βασιλικές του μπλογκ. Ευχαριστώ για τις ευχές και τα καλά λόγια όλους σας.

      Διαγραφή
    2. Xρόνια πολλά Βασίλη, με χιόνια στον Ψηλορείτη και σε ολόκληρη την Κρήτη!
      Βαγγέλης Σπανός

      Διαγραφή
  3. Καλη χρονια κυριε Ζιακοπουλε! Να εχετε υγεια να μας ενημερωνετε. Αγρινιο θα το δουμε μετα απο 11 χρονια το τιμημενο να πεφτει;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημερα καλη χρονια Δασκαλε. Το τιμημενο θα το δουμε στο Αγρινιο να πεφτει μετα απο 11 χρονια; Ειναι πολυ δυσκολα το ξερω.. εσεις τι λετε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλη χρόνια και κάθε χρονια να είσαστε νεώτερος στον πνεύμα. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δύσκολο να χιονιστεί το Αγρίνιο. Ο δάσκαλος όμως είπε ότι θα έχουμε εκπλήξεις ανα την επικράτεια.Οπότε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλή χρονιά με υγεία σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλή χρονιά κ καλό μήνα σε όλους.
    Δάσκαλε πραγματικά δεν υπάρχει αυτό που γράψατε.
    Υποκλίνομαι ,υγεία ευτυχία εύχομαι σε σας κ την οικογένεια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλή χρονιά κ. Ζιακόπουλε με υγεία και χαρά!!! Με φοβίζει αρκετά, μήπως το πέρασμα της Πέμπτης από την Ήπειρο (για Γιάννενα μιλάω ξημέρωμα Πέμπτης) είναι ιδιαίτερα express, δηλαδή ένα 5ωρο-6ωρο και μήπως από νωρίς το πρωί μείνουμε με λιακάδα! Υπάρχει κάποια πρόβλεψη για αυτό, τον υετό δηλαδή της Πέμπτης;
    Αργύρης από Ιωάννινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ποιο χιονι λεμε τωρα, ο φιλος επεσε για μπανιο σημερα ναι η οχι? καλη χρονια χαρουμενη 1χρονια καλα χιονια ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα από Βόλο. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους μας! Να έχουμε υγεία και κάθε ευτυχία. Χρόνια πολλά και....... Χιόνια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλή χρονιά σε όλους και μία καλή είδηση για... καλημέρα στο 2019, καθώς την πρώτη για το 2019, καθώς διασώθηκε μία τετραμελής οικογένεια, που αγνοείτο για πολλές μέρες, όταν έπεσε σε χιονοθύελλα την παραμονή των Χριστουγέννων, όπως μεταδίδει το Reuters. H οικογένεια Rogers κυνηγούσε ελάφια στον εθνικό δρυμό του Λίνκολν στο Νιου Μέξικο (πολιτεία των ΗΠΑ), όταν χιονοθύελλα έπληξε την περιοχή. Ο 36χρονος πατέρας με τα τρία του παιδιά, ηλικίας 11-14 ετών, κόλλησαν στο χιόνι με το φορτηγάκι τους και κηρύχθηκαν αγνοούμενοι την Πέμπτη, όταν δεν επέστρεψαν σε ένα τοπικό ξενοδοχείο. Η μετεωρολογική υπηρεσία ανέφερε ότι έπεσαν 45 εκατοστά χιόνι.

    Τελικά το αμάξι των Rogers εντοπίστηκε την Παρασκευή το μεσημέρι με όλα τα μέλη της οικογένειας μέσα ασφαλή και ακολούθησε η αεροδιακομιδή τους. Τις δύο τελευταίες μέρες περίμεναν κλεισμένοι μέσα στο φορτηγό. (Μακάρι να μην ξαναπάνε για κυνήγι μετά από όλο αυτό). Η χειμωνιάτικη κακοκαιρία θα συνεχιστεί στο Νιου Μέξικο και στις αρχές του 2019 με το μεγαλύτερο μέρος της πολιτείας να είναι σε συναγερμό για θύελλες και άλλα 20 εκατοστά χιονόπτωσης να αναμένονται.
    https://www.reuters.com/article/us-japan-security/vehicle-plows-into-new-years-crowd-in-tokyo-injures-eight-people-idUSKCN1OV1AY?il=0

    Θυελλώδης ήταν ο βοριάς και ανήμερα την Πρωτοχρονιά. Και κρύφτηκε και ο ήλιος, που είχε βγει αρχικά. Ξεκίνημα με πολύ παγωμένη βουτιά για το 2019. Δεν μπορώ να έχω, βέβαια, και παράπονο. Λιακάδα το 2016, λιακάδα και το 2017, λιακάδα και 20 βαθμοί το 2018, πέρσι που το είχαμε γράψει και με βότσαλα στην αχανή παραλία (2 χλμ. περίπου) Πέρανι στη Σαλαμίνα. Τα σκεφτόμουν όλα αυτά κατεβαίνοντας στον Μπάτη κατά τις 11 παρά. Κοιτάζοντας και ζηλεύοντας τους γλάρους και τα άλλα θαλάσσια πτηνά. Για αυτά ήταν άλλη μια μέρα στη δουλειά...

    Για έναν άνθρωπο, όμως, (τι ευάλωτα όντα είμαστε αλήθεια) μία δοκιμασία, παρά τα 2171 σερί μπάνια από τον Μάρτη του 2012, μέχρι σήμερα 1 Γενάρη του 2019 πια. Όταν πέφτεις, όμως, με τόσο ψυχρές συνθήκες είναι πάντα σαν την πρώτη φορά. Σε αντίθεση με τον μύθο του Αισώπου αυτή τη φορά ο ήλιος θα χάσει από τον βοριά. Τελικά δεν θα φτάσω ούτε μέχρι τις πρώτες ποσειδωνίες, φωτογραφίζοντας μόνο τους γλάρους και στις τραγάνες κάτι χειλούδες, κοκωβιούς και αχινούς. Κάθε αρχή και δύσκολη που λένε. Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι πήγα και με ηττοπάθεια. Αλλά η ψυχολογία σου διαμορφώνεται και από τις συνθήκες και το 2019 - όσον αφορά τον Ιανουάριο, βέβαια - δείχνει ότι θα είναι τόσο παγωμένο, όσο και το 2017.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους!!!!! ΥΓ(περισσότερα σχόλια εντός θέματος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλή χρονιά από την άκρως βροχερή Ρόδο σήμερα. Εύχομαι υγεια κ δημιουργικιτητα για ολους μας. Στα ορεινά του νησιού έχουμε ήδη πάνω από 60 χιλιοστά βροχής
    Θάνος Κοτταρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλή χρονιά στον κ.Ζιακοπουλο,σε όλους τους φίλους του μπλοκ και Πολύχρονοι όσοι-ες γιορτάζουν.Εύχομαι,προπαντός υγεία, αγάπη,ευτυχία, σε όλους και ένα μηνα(Ιανουαρίο)γεμάτο καιρικές συγκινήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές κ. Ζιακόπουλε! Αντεύχομαι Βαγγέλη μαγευτικές βουτιές όλο το 2019!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλή χρονιά εύχομαι σε όλους. Έφτασε τα 35εκ το χιόνι στα ημιορεινά της δυτικης Φθιώτιδας. Οι περιοχές κοντά στον μαλιακό έχουν πιο πολύ χιόνι. Περιμένουμε τώρα την επιδείνωση της Πέμπτης. Νομίζω πως θα ρίξει σίγουρα άλλα 20. Να είστε όλοι καλά.
    Δημήτρης ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους.. Να χαιρεσχα τις οικογένειες σας! Οι εορταζομενοι να χαίρεστε το Όνομα σας!! Καλές προγνώσεις δάσκαλε!! Γιάννης ο Μυτιλινιος (Αθήνα τώρα διακοπές)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπέρα, και ξανά καλή χρονιά, χαρούμενη, δημιουργική και ειρηνική. Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες, και φυσικά ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ στο δάσκαλο και... μουσαφίρη που μας φιλοξενεί και αγόγγυστα υπομένει τις παραξενιές όλων μας.

    Χρήστος Κομπορόζος

    Υ.Γ. ο Λαμέρας πού είναι επιτέλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μόλις διάβασα τα 2 σχόλια σου Δημήτρη.ρ.μου"κοπηκε"η όρεξη,καθώς όταν έχει η περιοχή σου καιρό,ποτέ δεν έχουμε εμείς.Σιγουρευτηκα ότι δεν μας πιάνει το χιόνι και πήγα για ύπνο.Μας τίμησε όμως δεόντως με 118mm και συνεχίζει.Χαιρομαι φίλε μου που απολαμβάνεις το υπέροχο το πιο και εύχομαι και στα δικά μας.Καλη χρονιά σου εύχομαι και να χαίρεσαι την οικογένειά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ και ανταποδίδω τις ευχές. Έχεις δίκιο,τα χιόνια της βοιωτίας φτάνουν το πολύ μέχρι λοκρίδα. Εμείς είμαστε άλλο κομμάτι εδώ. Πάντως δεν ήταν πολύ το κρύο. Με το ζόρι έπεσε στους -1 χθές και σημερα σε υψόμετρο 600 περίπου. Το μεσημέρι που φάνηκε ο κάμπος είδα ότι στον δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου η χιονόστρωση ξεκινούσε μετά την Μακρακώμη, απο το ύψος της Βίτωλης αλλά λίγα πράγματα. Καλό βράδυ.
      Δημήτρης ρ.

      Διαγραφή
  21. Καλή χρονιά Θανο,με υγεια κ πολλές καιρικές συγκινήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλή χρονιά με υγεία για όλον τον κόσμο. Χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες. Νομίζω ο κύριος Ζιακόπουλος δεν θα μπορούσε να μας εξηγήσει τα επερχόμενα πιο ευσύνοπτα και παραστατικά. Μακάρι κάποια από τις Σοφίες να αναδειχθεί χιονοαυτοκράτειρα της Αθήνας. Παντώς ο καιρός της παραμονής αλλά και ο σημερινός ήταν απολαυστικά χειμερινός. Καλό σας βραδύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλή Χρονιά, φίλοι του καιρού, με ό,τι δώρα κι ας επιλέξει να φέρει!
    Νεκτάριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά καλή χρονιά σε όλους! Νεκτάριε τι βλέπεις θα το δούμε και εμείς στα πεδινά Αχαΐας; Χρήστος Αίγιο

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα Χρήστο! Την Παρασκευή το μεσημέρι - απόγευμα θα το δούμε!!!!!

      Διαγραφή
    3. Μακάρι γείτονα! μας έχει ανοίξει η όρεξη μετά την Αριάδνη! και πιθανόν να έχουμε και άλλη ευκαιρία την Δευτέρα..

      Διαγραφή
  24. Ο αντιπρόεδρος δάσκαλε που είναι;
    Ειναι καλα;
    Κωνσταντίνος Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Χρόνια πολλά με υγεία σε όλους! Ευτυχισμένο το νεο ΈΤΟΣ. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή