Παγετός ακτινοβολίας κατά τόπους ισχυρός


Το βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει τις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Τετάρτη) θα κινηθεί προς την Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα τη σταδιακή βελτίωση του καιρού σε όλη την Ελλάδα. Κατά τα άλλα, οι πολύ ισχυροί Β-ΒΔ άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Όμως, οι ελάχιστες τιμές θα είναι πολύ χαμηλές και στα ηπειρωτικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός ακτινοβολίας κατά τόπους ισχυρός. Την Πέμπτη (17/1), σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ με ένταση ως τα 6 μποφόρ (νότια πελάγη) και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο τόσο ως προς τις μέγιστες όσο και ως προς τις ελάχιστες τιμές της. Την Παρασκευή και το Σάββατο (18-19/1), ο καιρός θα είναι γενικά ήπιος με ασθενείς έως μέτριους Ν-ΝΔ ανέμους και τοπικές βροχές στη Δ-ΒΔ Ελλάδα και το Α. Αιγαίο. 
                                                                             
ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 Ιανουαρίου 2019


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16-1-2019

Βόρεια Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -10 έως 10 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -8 έως 12 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Πιθανές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο νωρίς το πρωί στην Εύβοια. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -6 έως 12 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ως το μεσημέρι τοπικές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις (ορεινά - ημιορεινά) στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΔ 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 12 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από -2 έως 12 βαθμούς.

Ν. Θεσσαλονίκης:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΔ 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από -4 έως 10 βαθμούς.

28 σχόλια:

  1. Toυς 9 βαθμούς που έγραψε χθες ο κ. Ζιακόπουλος, έδειχναν σήμερα τρία διαφορετικά θερμόμετρα στο Π. Φάληρο με απόλυτη συννεφιά. Ο ήλιος άργησε μια ώρα... Αφήνοντάς με νωρίτερα αντιμέτωπο με έναν θυελλώδη βοριά, σε μία ακόμα παγωμένη βουτιά, να φωτογραφίζω γλάρους και χελιδόνια της θάλασσας στα ανταριασμένα νερά. Εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα με την Αυστραλία, δηλαδή, όπου πάνε ολοταχώς για 50άρια, καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

    Συγκεκριμένα στο Port Augusta στη νότια Αυστραλία η θερμοκρασία έφτασε στους 48,9 βαθμούς και έρχονται και ακόμα πιο ζεστές μέρες, όπως προειδοποιεί ο Guardian. Eίναι ενδεικτικό ότι έγιναν και ρεκόρ θερμοκρασιών τη νύχτα με 33 βαθμούς στη δυτική Αυστραλία και στη Νέα Νότια Ουαλία. Οι ακραίες συνθήκες καύσωνα αφορούν την ενδοχώρα της δυτικής Αυστραλίας μέχρι το νότιο κομμάτι της, το νησί της Τασμανίας και τη Βικτώρια, όπου οι θερμοκρασίες είναι 8 με 12 βαθμούς πάνω από τις μέσες τιμές και τοπικά ακόμα και 16. Μπορεί να σπάσει και το ρεκόρ του Ιανουαρίου, όσον αφορά την εμμονή των θερμοκρασιών γύρω στους 45 βαθμούς για μέρες.

    Οι 48,9 βαθμοί στο Port Augusta είναι η υψηλότερη τιμή που έχει καταγραφεί από το 1962, οπότε και τηρείται αρχείο. Και στα βορειοδυτικά της Βικτώριας καταγράφηκε θερμοκρασία 45,6 βαθμών, ενώ η νότια Αυστραλία αναμένεται να έχει ακραία ζέστη για τρεις σερί μέρες και η Αρχή Στέγασης κήρυξε "κόκκινο κωδικό" για την Αδελαϊδα. Αυτό σημαίνει ότι οι υπηρεσίες για τους άστεγους θα επεκτείνουν τα ωράριά τους και οι ευάλωτοι άνθρωποι - περίπου 750 στη νότια Αυστραλία - θα μπορούν να τις καλούν καθημερινά τις μέρες του καύσωνα.

    Στην Αδελαϊδα η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 40-41 βαθμούς, σε λίγο πιο χαμηλά επίπεδα από τους 46 που έχει σκαρφαλώσει στη Mildura, ενώ υπάρχουν και 20 ενεργά μέτωπα πυρκαγιών σε χαμηλή βλάστηση και θαμνώδεις περιοχές. Για την κατάσβεση ειδικά των πυρκαγιών που απειλούν σπίτια στο Benloch επιχειρούν εφτά αεροσκάφη και 20 πυροσβεστικά οχήματα. Το πιο κοντινό σπίτι είναι στα 500 μέτρα από τη φωτιά.

    Στη Μελβούρνη, όπου άρχισε το αυστραλιανό όπεν (διεθνές τουρνουά τένις) η θαλάσσια αύρα συγκράτησε τις θερμοκρασίες στους 35 με 37 βαθμούς, αν και στα προάστια καταγράφηκαν 40άρια. Ανάλογη εικόνα και στο Σίδνεϋ με 30-34 βαθμούς, αλλά 40άρια και εκεί στα προάστια. Αντίθετα στη Νέα Νότια Ουαλία, οι θερμοκρασίες ξεπερνούν τους 45 βαθμούς και τους 30 τη νύχτα. Μοιραία αυξήθηκε και ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών σε όλη τη χώρα, ενώ κάποια δροσιά αναμένεται από την Παρασκευή, το Σαββατοκύριακο και μετά.
    https://www.theguardian.com/australia-news/2019/jan/15/australia-extreme-heatwave-records-broken-amid-all-time-highest-minimum-temperatures
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι ένα θέμα για την κλιματική αλλαγή, καθώς έξι φορές ταχύτερη είναι η ετήσια τήξη των πάγων στην Ανταρκτική σε σχέση με πριν από 40 χρόνια, όπως αναφέρει η Liberation, επικαλούμενη σχετική επιστημονική έκθεση. Το λιώσιμο των πάγων της λευκής ηπείρου οδηγεί και στη σημαντική αύξηση της στάθμης των ωκεανών. Μεταξύ 1979 και 2017 ήταν 1,4 εκατοστά, ενώ με αυτόν τον ρυθμό τους επόμενους αιώνες η στάθμη των υδάτων της θάλασσας θα ανέβει για αρκετά μέτρα.

    Για αυτή τη νέα μελέτη οι επιστήμονες έκαναν τις περισσότερες από ποτέ αξιολογήσεις του όγκου των πάγων σε 18 περιοχές της Ανταρκτικής. Χρησιμοποίησαν δεδομένα από αεροφωτογραφίες που τραβήχτηκαν από αεροπλάνα της Nasa, αλλά και από δορυφορικές εικόνες, που προέρχονταν από τα ραντάρ διαστημικών υπηρεσιών.
    https://www.liberation.fr/direct/element/la-glace-de-lantarctique-fond-plus-vite-que-jamais_92485/
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κατι λενε για το βραδυ για χιονια σε Αττικη ισχυει?στο facebook το ειδα σε διαφορες σελιδες.. ενας κλεαρχος μαρουσακης + ενα αντιμετεο και αλλα δινουν χιονια για το βραδυ σημερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε ανώνυμε για να πάρω το λόγο από τον δάσκαλο κ με δεδομένη την απουσία του Αντιπροέδρου Γιώργου Λ.
      να σου απαντήσω ότι εγώ δε βλέπω απο εδώ κ έπειτα τίποτα απο υετό(βροχή-χιόνι)σε καμία περιφέρεια της Αττικής!
      Η νότια Εύβοια ίσως έχει κάποια απομεινάρια χιονοπτώσεων μέσα στη νύχτα.

      Διαγραφή
    2. για αθηνα δυσκολα πολυ,θα λειπει ο υετος.ενω οι θερμοκρασιες θα ειναι ικανοποιητικες για χιονια εστω και χωρις στρωσιμο,αλλα το προβλημα βρισκεται στον υετο.
      με βαση απο αυτα που βλεπω στα μοντελα θα ριξει αφθονο χιονι στα ορεινα των κυκλαδων.

      καρδιτσα

      Διαγραφή
    3. μια χαρα χιονιζει αυτη τη στιγμη 10μμ. Λυκοβρυση αττικης! τρελλανε μας παλι

      Διαγραφή
    4. Τελικά η Αττική έχει το δικό της Θεό..

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα σε όλους,φετος στο νησί ο ήλιος έχει εξαφανιστεί,απο ταξιαρχων κ μετά,βρεχει,βρεχει,βρεχει,ασταματητα,πολυ καλό το νερό,ομως προσωπικα μου έχουνε λείψει κ οι χειμωνιάτικες λιακαδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κλείνει νομίζω ένας καιρικός κύκλος που άρχισε την παραμονή Χριστουγέννων και κρατάει περίπου 20 ημέρες ήδη. Νομίζω ότι ήταν από τις πιο ενδιαφέρουσες καιρικά περιόδους των τελευταίων ετών. Ήταν πολύ κρύα περίοδος (χαρακτηριστικά σε εμένα - Κηφισιά - ο μ.ο. από 1/1 είναι 4,3 βαθμοί) και με πολλά χιόνια. Χιόνια άφθονα στα ορεινά (στην Πάρνηθα έχασα το μέτρημα), σε άσχετα μέρη (βλέπε Κέρκυρα), χιόνια σε κλασικά αστικά χιονομέρη (π.χ. Καρδίτσα), χιόνια στη Θεσσαλονίκη και χιόνια και στην Αττική (για εμένα ο καλύτερος χιονιάς από το 2008-θεωρώ ότι έσπασαν τα πέτρινα χρόνια με αυτή τη χιονόστρωση των 20-30 πόντων στην περιοχή μου). Πλέον περνάμε σε άλλη φάση, ευελπιστώ μετά τον απαραίτητο κύκλο που θα κάνει ο καιρός, να επανέλθει ο χειμώνας δριμύτερος.

    Υ.Γ. Ελπίζω, μαζί με το χειμώνα, να επανέλθει και ο Λάμερας δριμύτερος (δεν ξεχνώ το μήνυμα του δάσκαλου θα έρθει ο Λάμερας και θα χιονίζει :) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κυριε ζιακοπουλε μια απορια.
    οταν εχουμε καποια θερμοκρασια στα 850hpa ποσους βαθμους θα πρεπει να προσθετουμε για να βρουμε την θερμοκρασια στα μηδενικα υψομτρα;
    αν πχ εχει -8 στα 850hpa στα παραθαλασσια ποσους βαθμους παραπανω μεταφραζεται;

    καρδιτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ρυθμός με τον οποίο η θερμοκρασία ελαττώνεται με το ύψος ονομάζεται κατακόρυφη θερμοβαθμίδα και κατά μέσο όρο είναι 6,5 βαθμοί Κελσίου ανά χιλιόμετρο. Όταν η ατμόσφαιρα είναι ξηρή, η πτώση της θερμοκρασίας με το ύψος γίνεται με ρυθμό που φθάνει τους 10 βαθμούς Κελσίου ανά χιλιόμετρο. Αντίθετα, όταν η ατμόσφαιρα είναι υγρή, η θερμοκρασία ελαττώνεται με το ύψος με ρυθμό μικρότερο των 6,5 βαθμών ανά χιλιόμετρο. Ορισμένες φορές, σε κάποιο στρώμα της τροπόσφαιρας, η θερμοκρασία δεν ελαττώνεται με το ύψος, αλλά παραμένει σταθερή ή μπορεί ακόμα και να αυξάνεται. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται αναστροφή της θερμοκρασίας (ΚΑΙΡΟΣ¨, Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ, Τόμος Ι «η γνώση»).

      Διαγραφή
  7. NW Pindos
    Σχετική καιρική ηρεμία γενικότερα διαφαίνεται από πλευράς φαινομένων το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
    Με την ευκαιρία όμως και διαβάζοντας σήμερα τα τελευταία πολύ ενδιαφέροντα άρθρα της παρούσας ιστοσελίδας θα ήθελα να ρωτήσω υπό ποία έννοια εκλαμβάνεται ο ανταγωνισμός μεταξύ όσων ασχολούνται με την πρόγνωση του καιρού. Το ρωτάω αυτό για τον εξής λόγο: Η εξέλιξη του καιρού είναι αυτονόητο ότι δεν καθορίζεται από τον ανθρώπινο παράγοντα. Το αν θα βρέξει, αν θα χιονίσει κλπ. καθορίζεται από τη φύση, άρα με ποια έννοια νοείται ανταγωνισμός στην πρόγνωση του καιρού όταν η πρόγνωση είναι απλά μία εκ των προτέρων επιστημονική διαπίστωση της καιρικής εξέλιξης που είτε ούτως είτε άλλως θα συμβεί; Δηλαδή εάν π.χ. αναμένονται χιόνια ή βροχές αύριο ή μεθαύριο όλες οι προγνώσεις πάνω κάτω δεν θα είναι οι ίδιες; άρα τι σημαίνει ανταγωνισμός σε αυτό το επίπεδο και για ποιο λόγο κάποιος να προτιμήσει να μάθει τον καιρό από ένα καιρικό site και όχι π.χ. από ένα άλλο καιρικό site ή την ΕΜΥ; (δεν ξέρω εάν έχω γίνει αντιληπτός). Περαιτέρω, για παράδειγμα, στη χώρα μας ο πήχης (τα όρια δηλαδή) του καιρού είναι συγκεκριμένα, ούτε βόρειος πόλος μπορούμε να γίνουμε, ούτε εκτεταμένα βορειοατλαντικά χαμηλά να μας επισκεφθούν, ούτε καύσωνες της τάξης των 50 βαθμών κελσίου να έχουμε, ούτε τυφώνες να μας επισκεφθούν κλπ. κλπ. άρα όταν γίνεται λόγος για φαντασία κατά την επιτέλεση γενικότερα του προγνωστικού έργου τι ακριβώς σημαίνει αυτό; (μπορεί να είναι και λάθος το ερώτημα μου δεν ξέρω, το θέτω με κάθε επιφύλαξη). Πιστεύω, δε, ότι αναφορικά με την πρόγνωση του καιρού, επειδή ακριβώς έχει να κάνει με φύση και η φύση είναι πέρα από τις δυνάμεις του ανθρώπου, τα πράγματα είναι κάπως περιέργα και δεν είναι απόλυτα και εξηγώ: Το χειμώνα π.χ. η συντριπτική πλειοψηφία όλων (για να μην πω όλοι και γίνομαι απόλυτος) θέλει να δει χιόνια ανεξάρτητα από τις όποιες δυσκολίες δημιουργούν αυτά. Φανταστείτε τώρα (σαν υπόθεση εργασίας πάντα) μία μετεωρολογία να έχει εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να προβλέπει τον καιρό ένα μήνα μπροστά δηλαδή από σήμερα 15 Ιανουαρίου μέχρι 15 Φεβρουαρίου. Και φανταστείτε τώρα η πρόγνωση αυτή να μην δίνει χιόνια για το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα (για όλο τον επόμενο μήνα δηλαδή). Θα το ήθελε κανείς αυτό; πιστεύω κάθετα πως όχι. Καλύτερα η εξέλιξη του καιρού να έχει αγωνία και ας μη συμβεί τίποτε στο τέλος παρά να ξέρεις από πριν τι πρόκειται να συμβεί και ευτυχώς που η επιστήμη δεν έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό στο κομμάτι αυτό (και ούτε πρόκειται διότι δεν είναι σε θέση να υπερνικήσει τη φύση σε τέτοιο βαθμό). Θεωρώ επίσης ότι μία πρόγνωση καιρού μακροπρόθεσμη που με σκοπό να προσελκύσει αναγνώστες πλασάρει άκρως υπερβολικά πράγματα που αρέσουν και στο τέλος έρχεται ο τζίφος ή τα συνηθισμένα δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να αποτελέσει σκοπό όσων ασχολούνται σοβαρά με τον καιρό και τη μετεωρολογία.
    Οπότε καταλήγουμε ότι η πρόγνωση πρέπει να είναι σαν της παρούσας σελίδας δηλ. ουσιαστική, ρεαλιστική, χρονικά αποδεκτή και με σεβασμό στη φύση γιατί άλλος κινεί τα νήματα. Εκεί που θεωρώ προσωπικά ότι θα μπορούσε να δοθεί έμφαση και θα έκανε γενικότερα τη διαφορά θα ήταν η περισσότερη λεπτομέρεια σε επιμέρους κρίσιμα θέματα μιας πρόγνωσης και κυρίως η αποφασιστικότητα για διατύπωση εκτιμήσεων, που περιοχικά μπορεί να ξεφεύγουν από το μέσο όρο.
    Επαναλαμβάνω τα αρχικά ερωτήματα μου και ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πατριώτη, ο κόσμος μας δεν είναι αγνός όπως της Πίνδου οι ψηλές κορφές. Είναι άκρως ανταγωνιστικός για δόξα και χρήμα. Έτσι, συμβαίνει και με τις προγνώσεις. Όλες κοστολογούνται. Η αξία τους ξεκινά από την πολύ μικρή αξία ενός κλικ και φθάνει στην αξία ενός παχυλού συμβολαίου.
      Φαντασία σημαίνει να βρεις έναν καλύτερο τρόπο να γράφεις μια πρόγνωση, να σκεφθείς ένα καινούργιο μετεωρολογικο προϊόν που θα καλύψει καλύτερα τις ανάγκες ενός αγρότη ή ενός ναυτικού.
      Η γνώση βασικών παραμέτρων του καιρού πριν από έναν ή δύο μήνες είναι χρήσιμη σε πολλούς τομείς.
      Η πρόγνωση πρέπει να είναι διατυπωμένη έτσι ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των χρηστών που κατά περίπτωση είναι διαφορετικές. Αυτό που γίνεται σε αυτό το μπλογκ είναι να δίνεται η ουσία της πρόγνωσης με λίγες γραμμές. Οι άνθρωποι που ψάχνουν στο ίντερνετ μπερδεύονται από την πληθώρα των πληροφοριών οι οποίες συχνά είναι αντικρουόμενες.

      Διαγραφή
  8. Παρεμπιπτόντως, ερχόμενος σπίτι μου από Νέα Ερυθραία χιονίζει ασθενώς με ξαστερια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες να έρχετε καμία νιφάδα με τον αέρα απο την Εύβοια?
      Μπορεί αλλά η ξαστεριά είναι ξαστεριά.

      Διαγραφή
    2. Mερικές φορές χιόνι πέφτει και από 1/8 stratocumulus.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Ζιακόπουλε τα cumulus είναι οι σωρείτες; Τα σύννεφα που μοιάζουν με κουνουπίδια και με αυτά βρέχει συνήθως; Και θύσανοι είναι αυτά που μοιάζουν να μην έχουν όγκο, σαν να είναι μία λεπτή επιφάνεια στον ουρανό; Χθες το βράδυ, πάντως, χιόνισε όντως με μερική νεφοκάλυψη. Εντάξει, στην Καλλιθέα και στο Π. Φάληρο ήταν απλά λίγο χιονόνερο και πολύ ψιλό. Δεν το καταλάβαινες καν μέσα από σπίτι. Το αντιλήφθηκα γύρω στα μεσάνυχτα όταν πήγα να πάρω το αμάξι και το επιβεβαίωσα όταν στάθηκα κάτω από έναν στύλο της ΔΕΗ και είδα στο φως της λάμπας να πέφτει το χιονόνερο, που μέχρι να φτάσω από Καλλιθέα - Π. Φάληρο είχε σχεδόν χαθεί πια. Παρασυρόμενο και από τον δυνατό βοριά. Και τώρα έχει ένα παγωμένο βοριαδάκι, αλλά καμία σχέση με τα beaufort που βιώσαμε χθες.
      Βαγγέλης Σπανός

      Διαγραφή
  9. Και όμως ο Βαγγέλης έχει δίκιο.Πριν νυχτώσει,φαινόταν από το χωριό μου,ότι από την κεντρική και νότια Εύβοια, έως και την Πάρνηθα ,υπήρχε πυκνή συννεφιά που στο διάβα της μπορεί να άφηνε κάποια φαινόμενα. Στην επικοινωνία μου ,με τον αδερφό μου ,που μένει στην Ν.Ερυθραια,μου είπε ακριβώς ότι και ο Βαγγέλης. Έφερνε πολλές νιφάδες χιονιού.
    Εδώ σε μάς, τώρα ο αέρας δεν λέει να κοπάσει και το κρύο τσουχτερό. Η θερμοκρασία στον 1 βαθμο και η αίσθηση της, στους -2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χιονιζει Λυκοβρυση! α ρε Αττικαρα αποψε θα μας τρελλανεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χιονίζει στο Κάτω Χαλάνδρι! Η Αττική είναι απίστευτος τόπος. Έχει το δικό της ρυθμό... Κάθομαι και χαζεύω από το παράθυρο, όπως όταν ήμουν δωδεκάχρονος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρε παιδιά χιονίζει και στρώνει Κηφισιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παιδιά όντως παράξενο αλλά κ εντυπωσιακό!
    Αυτά είναι τα ωραία του καιρού,τα απρόβλεπτα.
    Πάντως δε ξέρω αν η χιονόπτωση είναι άξια λόγου αλλά τα μοντέλα για μέσα στη νύχτα συνεχίζουν να δείχνουν ξαστεριά.
    Αν δουμε στο δορυφόρο sat 24 Greece όλη αυτή η τοπική συνεφιά μπούκαρε από τις 8μμ μέσω της Εύβοιας κ κάλυψε τον ουρανό της βόρειας κ ανατολικής κυρίως Αττικής πράγμα που δε φαινόταν πρίν.
    Μακάρι πάντως τα μοντέλα να συνεχίσουν να πέφτουν έξω κ για τη νύχτα,αν κ δύσκολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν ήμουν μόνιμος κάτοικος Σέττας, το μόνο που θα με προβλημάτιζε κάθε χειμώνα είναι π.χ. αν θα ρίξει 1 ή 4 μέτρα χιόνι..
    Όλο το ενδιαφέρον της μετεωρολογίας βρίσκεται στην προσπάθεια της επιστήμης αυτής να δαμάσει το άγνωστο και απρόβλεπτο. Επίσης είναι ένα τρόπος ,ο μοναδικός ίσως, να γνωρίζουμε κάτι απο το μέλλον έστω και αν πρόκειται για το πολύ κοντινό...
    Δημήτρης ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεύτερη φορά που κάνει αστραπόχιονα στην Εύβοια φέτος...
    Δημήτρης ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και ναι, τώρα που ξανα-χιονίζει στην Αττική (έστω και αυτό το λίγο αλλά απρόσμενο), εγώ είμαι σε ταξίδι-εξπρές στην πατρίδα μου το Αγρίνιο! Ατυχία!

    Καλό βράδυ σε όλη την παρέα,
    Χρήστος Κομπορόζος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α ρε Χρήστο τι να σε κάνω,τα πάτρια εδάφη βλέπεις αν κ τελικά δεν έκανε κάτι το αξιόλογο αλλά έστω κ αυτή η αίσθηση να βλέπεις να πέφτουν οι νιφάδες.
      Έφαγες κ το ξερόκρυο με -3 σήμερα το πρωί στην πατρίδα μας!

      Διαγραφή
  17. Λοιπόν, χθες, απρόσμενα χιόνισε από τις 9 έως τις 12:30. Για περίπου μία ώρα η χιονόπτωση δεν ήταν καθόλου κακή, εκεί περίπου 10-11. Στην Κηφισιά, (πλατεία Πολιτείας) χιόνιζε ικανοποιητικά με 0 βαθμούς με αποτέλεσμα να το στρώσει μπαμ μπαμ. Κάπου εκεί η ένταση έπεσε, χιόνιζε μέτρια αλλά όχι ασθενώς. Γύρω στη μία όλα είχαν τελειώσει. Το πρωί μια μερική ελαφρά χιονόστρωση παρέμενε σε στέγες, αυτοκίνητα και πάρκα, λιγότερη σαφώς από τη βραδινή, προφανώς η θερμοκρασία τσίμπησε λίγο, ενώ το χιόνι ουδέποτε πάγωσε καλά για να μείνει άθικτο. Θα έλεγα ότι μια χαρά χιονάκι ήταν τηρουμένων των αναλογιών, αφού εμφανίστηκε από το πουθενά, ενώ το πιο σημαντικό ήταν η ευχάριστη έκπληξη μιας και αυτές πλέον είναι ελάχιστες μιας και στο ίντερνετ τα μαθαίνεις σχεδόν όλα. Ωραίο ήταν, ας ζεσταθεί λίγο το κακκαλάκι μας και η τσέπη μας πλέον (βλέπε πετρέλαιο) και πάμε γι αλλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή