Καρτ ποστάλ!



Χαλκίδα, 9-1-2019. Φωτ. Χριστόδουλος Χριστοδούλου

6 σχόλια:

  1. κέρδισες Χριστόδουλε. τα τρελά νερά χιονισμένα. ειδικά η πρώτη είναι εκπληκτική. απ' το ξενοδοχείο είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψέματα δεν μπορώ να πω,δεν πήγα εγώ όπως έγραψα.Τις"εκλεψα"(με την άδεια τους)Σήμερα από δύο κοπέλες. Αλλά όπως είπε και ο δάσκαλος είναι καρτ ποστάλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όπως μπορεί να επιβεβαιώσει και ο Λευτέρης, η Χαλκίδα υετικά είναι δύσκολο έως περίεργο μέρος. σε 20 Km απόσταση (σε ευθεία), στη Στενή, πέφτει ο ουρανός στο κεφάλι σου. Ελλάδα.

      (από κοπέλες και δύο τον αριθμό, κερδίζεις έτσι κι αλλιώς)

      Διαγραφή
  3. Εξαιρετικές. Η πρώτη ειδικά είναι καταπληκτική. Και η δεύτερη είναι πολύ καλή, αλλά τεχνικά μιλώντας ως χιονόφιλος, η υφή του χιονιού με χαλάει (έχει αρχίσει να νερουλιάζει) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχεις δίκιο Νίκο, μικρή ή απόσταση από την Στενή, αλλά πολύ μεγάλη η διαφορά του καιρού, η μέρα με την νύχτα,θα έλεγα.Οι κοπέλες ήτανε τρεις,αλλά δυστυχώς η μία,μου.. ξεφυγε!!
    Στα του καιρού τώρα,ενώ στο Σχηματάρι σήμερα η θερμοκρασία ανέβηκε στους 15 βαθμούς, στο χωριό μου,ένα άνοιξε-κλείσε όλη μέρα,μετά βίας άφησε την θερμοκρασία να ανέβει επιτέλους σε διψήφιο αριθμο(10,5)μετα απο πολλές ημέρες. Από τις 4 το απόγευμα "έκλεισε"περισσότερο και η βροχή, έγινε και αυτή πιο δυνατή, με διαστήματα καταιγίδας. Στα πιο ορεινά, όπως είδα στις καμερες, χιονιζε αρκετά καλα και ο δυνατός αέρας δεν λέει να κοπάσει με τίποτα. Όπως έγραψε και ο δάσκαλος στην πρόγνωση, όλα δείχνουν ότι θα υπάρχει συνεχίσει των φαινομένων.
    Αυτό που ξέχασα να αναφέρω σήμερα,είναι το εξής παράδοξο,που για μια ακόμη φορά δείχνει ότι δυστυχώς στην Ελλάδα ισχυει το:Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν. Ενώ στο Σχηματάρι από εχθές το μεσημέρι ξεκίνησε να φυσά νοτιάς και καθάρισε στο αψε σβήσε, χιόνι και παγωνιά, εντούτοις ο δήμαρχος αποφάσισε να κρατήσει όλα τα σχολεία, όλων των βαθμίδων κλειστά λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων!!Και όλοι οι δρόμοι,πεντακάθαροι.Την ίδια στιγμή, σε ορεινά χωριά της Λιβαδειάς, με χιόνι κοντά στο ένα μέτρο, εκτός από τα νηπιαγωγεία, όλα τα σχολεία λειτούργησαν κανονικότατα. Το μόνο που μπορώ να πω,είναι το εξής:ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!!Καλό βράδυ σε ολους-ες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάτι ανάλογο Χριστόδουλε συνένη και στην Κηφισιά. Τρίτη και Τετάρτη κλειστά σχολεία (δικαιολογημένα θα πω) και ενώ μέσα στην Τετάρτη μπήκε ο νοτιάς και μετά το μεσημέρι καθάρισε τα χιόνια στο 90% -ενώ και αυτό που έμεινε ένα νερουλά πράγμα ήτανε με +10 βαθμούς), οι φωστήρες αποφάσισαν την Πέμπτη να ανοίξουν τα σχολεία στις 10 πμ λόγω παγετού :) :) :). Ποιος παγετός ρε παιδιά με 10 βαθμούς. Ειδικά, στη Νέα Κηφισιά που είναι και γούβα, από την ταχύτατη τήξη δεν μπορούσες να περάσεις το δρόμο από τα νερά.,..

    ΑπάντησηΔιαγραφή