Καλημέρα και από το χιονισμένο Σχηματάρι


Φωτ. Χριστόδουλος Χριστοδούλου

6 σχόλια:

  1. Εξαιρετικό χιόνι και στο Σχηματάρι! Μου κάνει εντύπωση γιατί διάβαζα δεξιά αριστερά ότι στη διπλανή Χαλκίδα δεν έγινε κάτι. Για διαφώτισέ μας, φίλε Χριστόδουλε. Επίσης, στο χωριό σου που είναι αρκετά πιο δυτικά, να υποθέσω ότι αυτός ο καιρός δεν το πιάνει τόσο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από το 2009 που μένω Γέρακα, η καλύτερη χιονόπτωση (ξεπέρασε και τον Φεβρουάριο του 2015). Ολική χιονόστρωση, 15-20 ΕΚ παντού, σε αυτοκίνητα κοντά στα 30 εκ. Κρίμα που ο αδηφάγος αττικός ήλιος το ξεπαστρεύει με γοργούς ρυθμούς. Δυνατή νύχτα με 4-5 ώρες πολύ έντονης χιονόπτωσης, το όνειρο κάθε καιρόφιλου... Χόρτασε η ψυχή μας χιονάκι. Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ομορφιές! Χαρούμενη μέρα σήμερα!

    Χρήστος Κομπορόζος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου Χριστόδουλε με τα πάντα ωραία πλάνα σου από τη φύση. Πολύ ωραίες και οι φωτογραφίες άλλων φίλων, ενώ έχει ανεβάσει και το meteo.gr ένα βιντεάκι με πανοραμική κάλυψη της χιονισμένης Αθήνας. Ο χιονιάς είχε, εξάλλου, την τιμητική του και στο Reuters, το οποίο γράφει ότι οι κάτοικοι της Αθήνας ξύπνησαν την Τρίτη εν μέσω μίας σπάνιας χιονόπτωσης, καθώς ολόκληρη η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη ενός ψυχρού κλίματος με παγετό σε ορισμένες περιοχές.

    Ο λόφος της Ακρόπολης έχει καλυφθεί με μία λεπτή στρώση χιονιού και τα σχολεία στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής έμειναν κλειστά. Ο πάγος σε μερικά από τα βόρεια προάστια έκανε τους δρόμους μη προσβάσιμους, ενώ το χιόνι διατάραξε και κάποια δρομολόγια τρένων και λεωφορείων. Η κακοκαιρία "Τηλέμαχος", όπως την ονόμασαν οι Έλληνες μετεωρολόγοι, βύθισε τις θερμοκρασίες ακόμα και στους -20,9 βαθμούς Κελσίου στην περιοχή της Δράμας το πρωί της Τρίτης 8/1.
    https://www.reuters.com/article/us-greece-weather/athens-gets-snow-as-greece-shivers-in-cold-spell-idUSKCN1P20NR?il=0

    Η θερμοκρασία, πάντως, έφτασε, πάντως, στο Π. Φάληρο το μεσημέρι της Τρίτης τους 8 βαθμούς, σύμφωνα με την ένδειξη σε ένα φαρμακείο, υπό τον ήλιο, βέβαια. Έτσι αποφάσισα να κατέβω Μπάτη για μία βουτιά, αν και ήμουν σφιγμένος αρχικά. Χαλάρωσα, ωστόσο, καθώς με έπιασαν τα γέλια όταν είδα έναν πιτσιρικά να έχει δολώσει ένα μικρό ψάρι στο αγκίστρι και να ρίχνει την πετονιά του εκεί που έχει ακόμα μικρότερα μελανούρια, σαργουδάκια, σπαράκια, κακαρέλους, σαλπίτσες γύλους και κοκωβιούς. Φαίνεται, άλλωστε, και στις φωτογραφίες που έβγαλα στην 8η βουτιά για το 2019 (στις 2178 το σερί), σπάζοντας εν μέσω Ραφαήλ, Σοφίας, Τηλέμαχου (και δεν θυμάμαι πως είχαν βγάλει τον χιονιά των Χριστουγέννων) και το ρεκόρ της Αριάδνης (είχα ξεκινήσει με 7/8 τότε).
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δάσκαλε διαφώτισέ μας αν είναι εφικτό για αύριο
    Γιατί η ΕΜΥ είναι τόσο σφικτή/συντηρητική στο χιόνι και λέει μόνο πάνω από 600μετρα;
    ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΒΡΟΧΕΣ ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ - ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ. ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΓΥΡΩ ΟΡΕΙΝΑ - ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 600 ΜΕΤΡΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ζητώ συγγνώμη φίλοι μου που άργησα να γράψω,αλλά σήμερα η μέρα το"καλουσε"για να κάνουμε με τους συναδέλφους ένα γερό τσιμπούσι(Απο εχθές είχαμε προετοιμαστεί με τα ανάλογα,κοντοσουβλια,λουκάνικα, και μια μεγάλη σούβλα σπληναντερο!!Και άφθονο κρασί).Τον πρώτο δρομολόγιο εγινε στις 11 και το επόμενο στιςω15,άρα πολύς χρόνος. Ελπίζω φίλοι μου "Αττικαραιοι"!! να το χαρηκατε ανάλογα, και όσοι δεν το χαρηκατε όπως θελατε...Νομίζω πως πίσω έχει η"αχλαδα"την ουρά.Φιλε Βαγγέλη.κ,ούτε και εγώ θα κοιμόμουν με τέτοια κατασταση έξω απο το σπίτι μου!!Σιγουρευτηκα για εσάς,όταν είδα ότι όχι μόνο δεν έχει σκοπό να ρίξει αξιοπρεπώς στα μέρη μου,αλλά γρήγορα ο άνεμος γύρισε σε ΒΔ,με αποτέλεσμα τους σκαρτους 5 πόντους που εριξε(Πάνω στο παλιό βεβαίως)Τους πάγωσε αμέσως, αφού μετά τις 11...ξαστεριας.Πηρα τηλέφωνο τον αδερφό μου,στην Ν.Ερυθραια και του λέω ετοιμάσου...έρχεται.Δεν με πίστεψε...3 την νύχτα με πήρε και μου λέει,κοιμασε;Τι να κάνω του λέω,με ξαστεριά δεν χιόνισε ποτέ,τώρα θα το κάνει;Εδώ γίνεται πανικός μου λέει. Στο είπα του απαντώ,αλλά με έγραψες.Το κύμα, φίλε μου,ήταν ΒΑ,αλλά δεν μας ευνόησαν οι άνεμοι,που"εσπρωξαν"το κύμα προς τα εσας.Σ'εμας έμεινε το κρύο,-6 ειχε το πρωι,με την αίσθηση,λόγω ανέμου,στοτς-9.Πιστεύω ότι δεν εχει"σπασει"ο καιρός στα μέρη μου,καθώς με 3 διαδοχικές διαταραχές, οι 25-30 πόντους χιονιού που έχει ρίξει είναι το απόλυτο μηδέν (χαλαρά έπρεπε να έχουμε πάνω από μέτρο,για να μην πω 1.5).Η πορεία θα δείξει.Τουλάχιστον δεν με...έφαγε η κουρτίνα.Ευχαριστώ τον Βαγγέλη Σπανό, για τα καλά του.Ξεχασα να αναφέρω, ότι η"λιμνη"μας είναι παγωμένη,εδώ και 3 ημέρες, αφού και σήμερα η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 3 βαθμούς. Υ.Γ:Λυπάμαι πολύ, που ο γενικός αντιπροεδρος(Λαμερας)Δεν είναι κοντά μας,αυτές τις όμορφες ημέρες που ζει η Αττική,και ελπίζω πως σύντομα θα είναι ξανά στην παρέα μας,ξεπερνώντας κάθε τι "εμπόδιο",που τυχόν του συμβαίνει,καθώς έρχονται και αλλά καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή