Πρωτοχρονιάτικες εικόνες

Εστάλη από τον Χριστόδουλο Χριστοδούλου

Φωτ. Βαγγέλης Σπανός

Φωτ. Βαγγέλης Σπανός

15 σχόλια:

  1. Τέτοιες υπέροχες εικόνες περιμένουμε και εμείς να έχουμε στα Γιάννενα την Πέμπτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έρχονται φίλε Δημήτρη,οσονούπω...Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντε να δούμε καμιά τέτοια εικόνα στη Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν δεν κάνω λάθος τα στοιχεία πλέον δείχνουν χιονοπτώσεις στη Θεσσαλονίκη και Παρασκευή μέχρι Σάββατο ξημερώματα και σε εκείνο το διάστημα οι θερμοκρασίες θα είναι ευνοϊκές και για χιονστρωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή χρονιά σε όλους.
    Κορυφαίο το χθεσινό άρθρο του δασκάλου με τις "3 Σοφίες".
    Τώρα με όσα μπόρεσα να δω στους τελευταίους προγνωστικούς χάρτες το θηρίο από την Ανατολή έχει μεγάλες ορέξεις τελικά(όπως από καιρό το λέγαμε άλλωστε)για κατεβασιές πολικού ψύχους κ με διάρκεια όλο το επόμενο διάστημα κ μέχρι τις 13-14 του μήνα περίπου.
    Τώρα όσον αφορά στο αμέσως επόμενο διάστημα,την Πέμπτη εννοείται ότι θα χιονιστεί όλη η Βόρεια κ κεντρική Ελλάδα αρκετά,όπως κ τα Γιάννενα θα έχουν χιονόπτωση-χιονόστρωση.Το Αγρίνιο εννοείται πως την Πέμπτη δε θα δει χιόνια εκτός από όλα τα ορεινά κ ημιορεινά αλλά από Παρασκευή κ μετά αν μπορέσει κ έρθει κάποιο συστηματάκι μπορεί να γίνει κ εκεί η έκπληξη.Μακάρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όμορφες φωτογραφίες και ευχαριστίες στους φίλους! Να προσθέσω ότι τον κύριο Σπανό, υπάρχει ενδεχόμενο να τον έχω δει μιας και η οικία μου είναι λίγα λεπτά από εκεί στον Μπάτη, διότι εκείνο το σημείο είναι το αγαπημένο μού και ειδικά τα καλοκαίρια που καθόμαστε με την παρέα μου επάνω στον κύριο με τα καλαμπόκια που ψήνει ο οποίος είναι αγαπητός κύριος μαζί με την σύζυγό τού που τους γνωρίζω χρόνια. Γενικά όλος ο πεζόδρομος από το έδεμ μέχρι κάτω στον φάρο στην μαρίνα Φλοίσβου, δεν χορταίνω να τα περπατώ. Και φυσικά στο κιόσκι δίπλα στο άγαλμα του Κωνσταντίνου παλαιολόγου. Καλό βράδυ και χρόνια πολλά στον δάσκαλο κύριο ζιακόπουλο και σε όλη την παρέα μας! Φραγκίσκος από παλαιο φαληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς έτσι είναι. Οι παλιοί ναυτικοί κοιτάζοντας από τα ανοιχτά του Φαλήρου την ακτογραμμή του έλεγαν ότι είναι πιο όμορφη και από αυτή στη Νϊκαια της Γαλλίας. Η θαλάσσια περιοχή είναι, βέβαια, αρκετά επιβαρυμένη. Και αυτές τις μέρες τα κουτάκια, τα μπουκάλια και άλλα πλαστικά είχαν σχηματίσει ένα στρώμα στον βυθό. Τουλάχιστον, το καλοκαίρι λόγω του εστιατορίου και του ξενοδοχείου στον Μπάτη πρέπει να τα μαζεύουν. Γενικά, ο δήμος Π. Φαλήρου είναι από τους πιο καθαρούς, όσον αφορά τους δρόμους, τις πλατείες, τα πάρκα κ.λ.π., αλλά - και αυτό ισχύει και για τις πιο παρθένες ακτές - η θάλασσα τελικά τα σκεπάζει όλα.
      Βαγγέλης Σπανός

      Διαγραφή
    2. Έχετε απόλυτο δίκιο για τον θαλάσσιο βυθό μάς στο παλαιό Φάληρο, και θλίβομαι!! Τίς ιστορίες για καιρούς, τυφώνες, κυκλώνες και για τους φάρους λίγο πολύ τα γνωρίζω, μίας και η πλευρά της οικογένειάς της μητέρας μου είναι ναυτικοί και καπετάνιοι, από παλιούς μέχρι νέους (τα παιδιά τούς) για ώρες συζητάω μαζι τους για θάλασσες και καιρικές συνθήκες μέχρι περιστατικά που έχουν συναντήσει και ειλικρινά με κάποιες από αυτές τις ιστορίες τους έμεινα άναυδος. Καλό βράδυ στον κύριο ζιακόπουλο, και στον κύριο Σπανό και σε ολόκληρη την παρέα μάς. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

      Διαγραφή
  7. Καλημέρα σε όλες/όλους.

    Το τέρας ετοιμάζεται να μας επισκεφτεί και τα χρώματα στους πρωγνωστικούς χάρτες των μοντέλων γίνονται... μελανά! Πολύ μεγάλο τμήμα της χώρας θα χιονιστεί πολύ καλά όπως φαίνεται, και εμείς οι τρελαμένοι... ταρατσάκηδες των μεγάλων αστικών κέντρων αγωνιούμε για να δούμε το ποθούμενο λευκό φίλο μας. Το χθεσινοβραδυνο (1/1/2019 22:00) animation πάντως του meteo.gr με την χιονοκάλυψη της χώρας στο επόμενο τετραήμερο είναι εντυπωσιακό:

    https://www.youtube.com/watch?v=rUp3vZVVYZQ

    Σχεδόν το 80% της χώρας προβλέπεται να δει άσπρη μέρα! Το ξαναλέμε: θέλουμε ένα καλό υγρό συστηματάκι να έρθει να δέσει με το τέρας που κατεβαίνει. Οι δυνάμεις του Ιονίου και του Αιγαίου είθε να είναι μαζί μας!

    Χρήστος Κομπορόζος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ματάκια μου πονέσανε με τα δύο ωμέγα στα "πρωγνωστικά", αντί για το σωστό "προγνωστικά". Από τον καημό μου να δούμε κάτι στο λευκό κι εμείς εδώ στην πρωτεύουσα, κατάργησα την ορθογραφία!

      Χρήστος Κομπορόζος

      Διαγραφή
    2. Φτάνει που έρχεται το τέρας Χρήστο και γράψε εσυ με ότι θέλεις!

      Διαγραφή
  8. Καλημέρα χρόνια πολλά σε όλους με υγεία. Αυτή η κακοκαιρία δείχνει πολύ δυνατή, ίσως να είναι και ιστορική για κάποια μέρη της Ελλάδος, σίγουρα όχι για την Αττική. Ας ελπίσουμε κάτι να τσιμπήσουμε κι εμείς. Ως πεινασμένοι και τα αποφάγια καλά είναι για αρχή.

    ΥΓ. εύχομαι να δούμε πολύ σύντομα σχόλιο του Γιώργου του Λαμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλη χρονια σε όλους! Θέλω τη γνώμη σας. Εχω προγραμματισμένο ταξίδι αυριο για Τσαγκαραδα Πηλίου και επιστροφή Σάββατο Αθήνα. Να το επιχειρήσω ή θα γινω ρεπορτάζ στις ειδήσεις?? Εννοείται με τις δυνατές προφυλάξεις...λαστιχα καινουρια, αλυσίδες κτλ..Είπαμε να χαρούμε το καιρό και τη φύση αλλα μην το μετανιωσουμε κιολας!

    Νικος Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, να ξεκινήσεις νωρίς για να προλάβεις και τον καιρό και τη νύχτα.

      Διαγραφή
  10. Ο αντιπρόεδρος θα μιλήσει όταν το στρώσει στη Αθήνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή