Νοτιάδες, υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα


Το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), υψηλές πιέσεις θα καλύπτουν την περιοχή μας με αποτέλεσμα τη βελτίωση του καιρού σχεδόν σε όλη τη χώρα. Εξαίρεση θα αποτελέσει η Δ-ΒΔ Ελλάδα, όπου αναμένονται ασθενείς τοπικές βροχές. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Όμως, οι ελάχιστες τιμές θα είναι χαμηλές και νωρίς το πρωί κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός. Το Σάββατο (2/2), προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές και δεν αποκλείεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές στη ΒΔ Ελλάδα και τη Θράκη. Το πρωί στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση ως τα 7 μποφόρ (Ιόνιο) και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Την Κυριακή (3/2), ο καιρός θα είναι σχετικά ζεστός με ενισχυμένους νοτιάδες και ίσως λίγες βροχές στη Β-ΒΑ Ελλάδα. Το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν ομίχλες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα παρατηρηθούν αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα. Τη Δευτέρα (4/2), το νέο στοιχείο στην εξέλιξη του καιρού θα είναι οι αυξημένες πιθανότητες εκδήλωσης τοπικών βροχών κυρίως στη Μακεδονία και την ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα. Την Τρίτη (5/2), ένα βαθύ χαμηλό που θα κινηθεί από τις Σύρτεις προς την περιοχή μας θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες -κυρίως στην κεντρική και τη νότια Ελλάδα- και θα ενισχύσει σημαντικά τους ανέμους.
Καλό μήνα, φίλοι μου
                                                                             
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 1 Φεβρουαρίου 2019


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1-2-2019

Βόρεια Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 15 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ασθενείς βροχές ή χιονοπτώσεις (ορεινά) κυρίως στα ΒΔ. Άνεμοι Ν-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 16 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 17 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Λίγες νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 17 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 16 βαθμούς.

Ν. Θεσσαλονίκης:
Λίγες νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 14 βαθμούς.

26 σχόλια:

  1. NW Pindos
    ...Ωραίοι ήταν οι νοτιάδες στο ξεκίνημα τους (φρέσκοι κρύοι νοτιάδες όπως λέμε που έφεραν και φέρνουν ακόμη πολλά χιόνια ειδικά στα ορεινά), αλλά αυτή η εμμονή στο νοτιαδόκαιρο εδώ και μέρες έχει ξεφύγει με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε στα παραπάνω φαινόμενα. Αν παρομοιάζαμε τους νοτιάδες με τρένο θα λέγαμε ότι το τρένο κοντεύει πλέον να εκτροχιασθεί. Θα το γυρίσει κάποια στιγμή δεν γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σήμερα είχε χιονοθύελλα στα Τρίκαλα Κορινθίας, για την ακρίβεια στο χιονοδρομικό στη Ζήρεια, που για αυτόν τον λόγο ήταν κλειστό. Μπορούσες να καθίσεις μόνο για καφέ. Δεν είχα πάει, απλά έχω τις πληροφορίες μου. Στη Σαλαμίνα ήμουν, στο πιο όμορφο μέρος τόσο κοντά (και τόσο μακριά) στην Αθήνα. Μάλιστα, δεν είδα και σκουπίδια στους δρόμους αυτή τη φορά, αν και υπήρχαν λιμνούλες και ρυάκια στο οδόστρωμα από τη βροχή, που τελείωνε πια όταν έφτασα εκεί.

    Επειδή, όμως, είχε κάνει καφέ τη θάλασσα σε Αιάντειο και Πέρανι, πήγα Περιστέρια. Την αγαπημένη μου παραλία στη Σαλαμίνα, η οποία δεν ενδείκνυται, όμως, για χειμώνα. Δεν υπήρχε ψυχή, μόνο δύο σκυλιά ήρθαν δίπλα μου μόλις έσβησα τη μηχανή. Σκέφτηκα να τους δώσω μία μπανάνα, που είχα για μετά την 31η το 2019 και 2201η σερί βουτιά. Το πιθανότερο είναι, όμως, ότι δεν θα την έτρωγαν, φαίνονταν και καλοζωισμένα και τελικά έτρεξαν σε ένα αμάξι που τους κόρναρε, σπάζοντας για μία στιγμή την απόλυτη σιωπή.

    Μετά ήταν τα κρωξίματα των γλάρων το μόνο που άκουγα, πλησιάζοντας το δεξιό νησί.
    Είχε ακόμα περισσότερους γλάρους και θαλασσοκόρακες εκεί. Αλλά κι έναν μικρό πελεκάνο ή, κάποιο είδος τσικνιά, που έχω δει και στο Θυμάρι, στη δαντελένια ακρογιαλιά. Τελικά δεν ανέβηκα πάνω στα νησιά. Έφτασα μέχρι τα 10-15 μέτρα μακριά. Πέντε απλωτές ακόμα και θα είχα αγγίξει τα βράχια τους.

    Είπα ότι το έκανα για να μην ενοχλήσω τα θαλάσσια πτηνά. Αλλά η αλήθεια είναι ότι φοβήθηκα και λίγο. Και γύρισα πίσω βγάζοντας και υποβρύχιες φωτογραφίες, μία ανεμώνη, μία κατσούλα, καλόγριες, σάλπες, κακαρέλους, έναν σαργό, γύλους, χειλούδες και έναν χάνο. Είχα αρχίσει να κρυώνω πια. Ακόμα και τις ήπιες μέρες του ο Ιανουάριος έχει πάντα μία αγριάδα τελικά.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι ένα ενδιαφέρον θέμα από τον Guardian που εξηγεί ότι η πολική δίνη (στρόβιλος), που πάγωσε τις ΗΠΑ είναι μία δέσμη πολύ δυνατών ανέμων ψηλά στην ατμόσφαιρα που κρατάει εγκλωβισμένο το ψύχος στην Αρκτική περιοχή. Ενίοτε κινείται και νοτιότερα, όπως το 2014, όταν για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε ο όρος "πολική δίνη", που έπαιξε ρόλο και στον κυκλώνα - βόμβα, ο οποίος έπληξε πέρσι τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ. Απλά, φέτος αυτή η πολική δίνη έχει σπάσει στα δύο φέρνοντας τις ψυχρότερες συνθήκες εδώ και δεκαετίες στα μεσοδυτικά των ΗΠΑ και μάλιστα στο Σικάγο καταγράφηκε θερμοκρασία 10 βαθμών Φαρενάιτ χαμηλότερη από την Ανταρκτική.

    Το άλλο μισό της πολικής δίνης βρίσκεται πάνω από την Ευρασία και αυτός ο διαχωρισμός συμβαίνει όταν υπάρχει αιφνίδια στρατοσφαιρική θέρμανση. Μελέτες έχουν δείξει ότι έχουν αυξηθεί οι κάθοδοι της πολικής δίνης σε πυκνοκατοικημένες περιοχές και μπορεί να έχει επηρεάσει και η κλιματική αλλαγή σε αυτό. Μία ένδειξη είναι η επιβράδυνση του jet stream που αλληλεπιδρά με τον πολικό στρόβιλο, βοηθώντας στο να μην υποχωρήσουν πολύ οι θερμοκρασίες πιο νότια. Άλλη μία εκδοχή είναι ότι η θερμότητα που απορροφούν οι ωκεανοί, εξαιτίας του λιώσιμου των πάγων το καλοκαίρι, απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα τον χειμώνα, διαταράσσοντας την πολική δίνη.

    Ο Donald Trump έσπευσε να αμφισβητήσει μετά από όλα αυτά την κλιματική αλλαγή, ειρωνευόμενος τους υποστηρικτές της. "Μα τι στο καλό συμβαίνει με την υπερθέρμανση; Γύρνα πίσω (στην υπερθέρμανση απευθύνεται), σε χρειαζόμαστε" έγραψε μεταξύ άλλων στο Twitter. Άμεση ήταν, ωστόσο, η απάντηση από κάποιους επιστήμονες που του επισήμαναν τον ρόλο της κλιματικής αλλαγής στην κάθοδο αρκτικών αερίων μαζών νοτιότερα, αλλά και ότι ο χειμώνας υπάρχει ακόμα. Του υπενθύμισαν επίσης τον καύσωνα που έχει την ίδια στιγμή η Αυστραλία με 46 βαθμούς και ότι για κάθε δύο υψηλές θερμοκρασίες ρεκόρ αντιστοιχεί μόνο μία χαμηλή και η αναλογία θα γίνει 16 προς 1 υπέρ των ζεστών ρεκόρ μέσα στον αιώνα. Κι αυτό διότι η θερμοκρασία στις ΗΠΑ θα ανέβει κατά 3 βαθμούς, εκτός κι αν μειωθούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Το να ειρωνεύεται ο Trump την κλιματική αλλαγή κάθε φορά που η θερμοκρασία πέφτει είναι γελοίο, αλλά μάλλον δεν τον ενδιαφέρει να καταλάβει" είπε η Jeniffer Francis από το Ερευνητικό Κέντρο Woods Hole.
    https://www.theguardian.com/us-news/2019/jan/30/polar-vortex-2019-usa-what-is-it-temperatures-cold-weather-climate-change-explained
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πρόβλημα δεν είναι δυστυχώς αυτά που λέει ο Τραμπ κι ο κάθε λαοπλάνος πολιτικός. Ανοησίες λέγονταν από αρχαιοτάτων χρόνων και θα συνεχίσουν να λέγονται εις το διηνεκές. Τουλάχιστον για όσο ο καθένας θα κοιτά μόνο το δικό του μετερίζι και θα ξεχνά ότι τελικά όλοι ζούμε στον ίδιο χώρο, που λέγεται πλανήτης γη. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι στην εποχή μας, που ο εθνικισμός βρίσκεται σε άνοδο, πολλοί συζητούν για τη διατήρηση και τη διαιώνιση του εκάστοτε έθνους, ξεχνούν όμως (ή δεν έχουν ιδέα) σε ποιες (κλιματικές τουλάχιστον) συνθήκες θα ζήσουν οι επόμενες γενιές. Ζητώ συγγνώμη αν το σχόλιο φαίνεται να έχει πολιτική χροιά, ωστόσο δεν θίγω το ζήτημα τόσο από τη σκοπιά της πολιτικής όσο από εκείνη της ανθρώπινης ανοησίας. Στα καιρικά πέρασε μια σχετικά ενδιαφέρουσα μέρα από την οποία όμως λίγα πρόλαβα να καταλάβω. Την πρωινή βροχή δεν κατάφερα καν να την αντιληφθώ. Ο ύπνος έπειτα από μια πολύ κουραστική μέρα κέρδισε κατά κράτος. Η απογευματινή μπόρα -που για εμένα ήταν μάλλον μια μικρή έκπληξη- έγινε αντιληπτή μόνο από έναν κεραυνό που άκουσα. Αρχικά νόμιζα ότι κατάλαβα λάθος. Αργότερα όμως που τελείωσα από τη δουλειά, βγήκα έξω και ήταν όλα βρεγμένα. Ακολουθεί καιρική απραξία με ζέστη και σκόνες -εφιάλτης για εμάς τους χειμωνόφιλους. Να δούμε τι επιφυλάσσει το εγγύς μέλλον γιατί για το απώτερο τα μοντέλα τελικά έμειναν μαλλον... στις ενδείξεις! Καλό μήνα σε ολή την παρέα!

      Διαγραφή
  4. Καλό μήνα σε όλους,μακαρι οι νοτιάδες,να μην μας φάνε όλο τον φλεβαρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλό μήνα και από εμένα σε όλους!!! Γιάννης ο Μυτιλινιος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλό μήνα σε όλους με υγεία και συναρπαστικούς καιρούς!!! (Για να δούμε τι μας επιφυλάσσει ο κουτσοφλεβαρος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλό μήνα σε όλους!
    Εγώ στον ανώνυμο "ηλιόφιλο" όπως δηλώνει έχω να πω κ το εχώ ξανά πει ότι το μόνο που μπορεί να "προδώσει" τον Χειμώνα Φεβρουάριο είναι η σταδιακή αύξηση διάρκειας της ημέρας,κατα τ'άλλα ποτέ δεν είπα ότι θα ξανά χιονίσει π.χ. στο Αγρίνιο ή στο κέντρο της Αθήνας,αυτό που λέω κ επιμένω είναι ότι βάση όλων των στοιχείων της φύσης αλλά κ των μακροπρόθεσμων μοντέλων ο Χειμώνας ακόμή έχει πολλά ψωμιά κ θέλει για να βγεί ακριβώς 49 μέρες!
    Οπότε μη βιάζεσε κ μη προδικάζεις φίλε ανώνυμε,όχι τιποτά άλλο,απλά για να μην απογοητευτείς μετά στο λέω.
    Φεβρουάριος,Μάρτιος=Αύγουστος,Σεπτέμβριος,μη το ξεχνάμε!
    Πάμε λοιπόν σιγά σιγά από βδομάδα σε νέες κακοκαιρίες.
    Καληνύχτα απο το ψυχρό κ πάλι βροχερό Αγρίνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαζί με το χώμα, φαίνεται ότι έχουμε κορεστεί κι εμείς από τα πολλά καιρικά φαινόμενα του φετινού χειμώνα, κι έτσι τελευταία έχει πέσει η συμμετοχή όλων μας σε σχόλια.

    Καλό μήνα σε όλη την μετεω-παρεά. Ο Φλεβάρης αναμένεται κι αυτός να έχει πολύ ενδιαφέρον.

    Χρήστος Κομπορόζος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάντως ενδιαφέρον θέμα το συλλαλητήριο φοιτητών για την κλιματική αλλαγή στο Βέλγιο στην οποία ήταν κατά αυτής μαζεύτηκαν γύρω
    στους 12.000 ,έπεται συνέχεια..
    Υπάρχει και η άλλη πλευρά ... οψομεθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το γεγονός ότι μαζεύτηκαν 12.000 άνθρωποι για να διαδηλώσουν, με συγκινεί από τη μία και με λυπεί από την άλλη. Με λυπεί γιατί εδώ θα μαζευόμασταν όσοι θα μαζευόντουσαν για μια πρέφα....

      Διαγραφή
  10. Καλό μήνα και δημιουργικό με υγεία για όλους. Για την άλλη εβδομάδα μυρίζει μπαρούτι η ατμόσφαιρα με δυνατά και ισχυρά καιρικά φαινόμενα με πολύ νερό. Αν δεν κάνω λάθος, θα μας έρθει από την Λιβύη το βαρομετρικό χαμηλό. Αυτά τα συστήματα που μας έρχονται από τον κόλπο της σύρτης έχουν κάνει καιρικά όργια με πολύ δυνατές καταιγίδες στο παρελθόν, οπότε με την αιτιολογία του επερχόμενου καιρικού συστήματος θα υπάρξει ενδιαφέρον. Καλημέρα και καλό μήνα και πάλι σε όλους τους φίλους του καιρού και στον κύριο ζιακόπουλο. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Με συνεχόμενο άνοιξε-κλείσε, πέρασε όλη η χθεσινή μέρα, με τα δύο καλύτερα κύματα να είναι μεταξύ 2.30-2.50 και ειδικά στις 4.10-4.45 Που έβρεξε πολύ δυνατά,την ίδια ώρα που στον Παρνασσό έριξε πολύ χιόνι,όπως είδα τις καμερες και έβαλε λίγο χιόνι και ο Ελικώνας.Ο αέρας όμως παρέμεινε θυελλώδης και με ριπες άνω των 9 μποφόρ.Οι διακοπές ρεύματος ήταν αρκετές,Αλλά ολιγολεπτες, απεναντίας με διπλανές περιοχές όπου έπεσαν δέντρα και κολόνες και έμειναν χωρίς ρεύμα για ώρες.Κσλο μήνα σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλό μήνα σε όλους. Ας ελπίσουμε και αυτός ο μήνας να είναι ενδιαφέρων. Αν ναι, μάλλον θα μιλάμε για έναν από τους καλύτερους χειμώνες της 10ετίας. Προσωπικά, θα ήθελα να ξανααλλάξει το μοτίβο και να έχουμε μία ακόμη ευκαιρία για πεδινό χιόνι. Οπωσδήποτε για τις επόμενες 10 ημέρες δε φαίνεται κάτι τέτοιο. Μετά θα έχουμε 10-15 ημέρες για κάτι σημαντικό (και ο Μάρτιος το μπορεί, αλλά μιλάμε για κάτι πραγματικά καλό, όχι μπαλώματα). Ό,τι και να γίνει πάντως, φέτος είχαμε/έχουμε χειμώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Επίσης θυμάμαι τα εκ Σύρτης χαμηλά πάντα έκαναν καλές μπούκες και στην Αττική. Θα έχει ενδιαφέρον πόσα χιλιοστά θα πέσουν Αθήνα Τρίτη και Τετάρτη. Η νότια Πελοπόννησος για μια ακόμα φορά φαίνεται ότι φέτος θα είναι στο επίκεντρο. Και για εδώ στο Νότιο Αιγαίο η Τετάρτη δείχνει πολύ δυνατή
    Θάνος Κοτταράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Με άλλα 4 χιλιοστά ξημερώσαμε σήμερα το πρωί στο Αγρίνιο ενώ μετά τα διαστήματα με ηλιοφάνεια τις πρωινές ώρες ξεκίνησε κ πάλι ψιλόβροχο.
    Η θερμοκρασία αν κ ανέβηκε σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες αντιστέκεται "σθεναρά" στις θερμές αέριες μάζες με μέγιστη τους 13β.
    Καρφωμένοι όλοι λοιπόν παρακολουθώντας μέρα με τη μέρα την επόμενη βδομάδα κ κυρίως προς το τέλος αυτής!
    Προσοχή στα ορεινά της Πίνδου μόνο το ΣΚ γιατί θα υπάρξει απότομο λιώσιμο χιονιού κ αυτό εγκυμονεί κινδύνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλό μήνα και από Θεσσαλονίκη με τα 52 mm της τον Γενάρη, πηγή : meteo.gr.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περίπου η ίδια τιμή και στη Μίκρα που ήταν από τις χαμηλότερες όλων των σταθμών της ΕΜΥ! Θα δημοσιεύσω τα δεδομένα σήμερα ή αύριο.

      Διαγραφή
  16. Ο φλεβαρης κ αν φλεβισει,καλοκαιρι θα μυρίσει,φοβερη ηλιοφάνεια σήμερα στο νησί,μας αποζημιώσε,με το παραπάνω,κ ζιακοπουλε,ανανεωση πρόγνωσης για σήμερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία,απο τα βροχόμετρα του κέντρου καταμέτρησης του Σταθμού Γεωργικής Έρευνας Λεσβου,το ύψος βροχής χθες,ητανε 42.5 ίντσες.Αξιζει να θυμηθούμε ότι 1 ίντσα ισούται με 2,54 εκατοστά=25,4 χιλιοστά βροχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς το βροχόμετρο θα είναι τοποθετημένο κάτω από την υδρορροή της στέγης του κτιρίου.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα Αντώνη,αν μιλάς γιά τον Ιανουάριο μόνο,είναι πολύ δύσκολο να ισχύει αυτή η πηγή που μας δίνεις καθώς σύμφωνα με υπολογισμό πού έκανα μιλάμε για 1079,5 χιλιοστά βροχής σε ένα μήνα,δλδ να δου δώσω να καταλάβεις μιλάμε όσο ρίχνει σε περιοχές της Αθήνας σε ενάμιση κ βάλε χρόνο!
      Εκτός αν μιλάς για περισσότερο διάστημα.
      Επίσημοι σταθμοί σε ορεινά της δυτικής Πίνδου που έγινε χαμός τον Γενάρη κ ξεπεράσαν μετά βίας τα 500mm αυτό το μήνα που ήδη κ αυτό το νούμερο είναι απίστευτο γι'αυτό κ έχω ενστάσεις.

      Διαγραφή
  18. χρηστο Σιμουλη καλημέρα,δεν γίνεται αυτό που λες,βροχομετρο κάτω από την υδρορροη,κ να μην κοιτάξει κάποιος το βροχόμετρο,φετος το νησί έχει βουλιάξει κυριολεκτικά στο νερό κ στην λάσπη,κατολισθεισεις,υποχωρησεις του οδοστρώματος,πολλα φουσκωμένα ρεύματα,οπου κ να βρεθείς ,ή γη ξεβράζει νερό,φετος μέχρι στιγμής είναι το κάτι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πώς δεν γίνεται! Μόνο του σπανού τα γένια δεν γίνονται. Εγώ ξέρω έναν μετεωρολογικό σταθμό στο Αγρόκτημα του Α.Π.Θ. που τον έχουν τοποθετήσει ακριβώς δίπλα στο κτίριο. Τι σωστό να δείξει αυτός ο σταθμός;

      Διαγραφή
  19. Καλησπέρα,δικο μου πράγματι το λάθος,οι ίντσες αναφέρονται από 1/11/2018 έως 31/1/2019.

    ΑπάντησηΔιαγραφή