Χειμωνιάτικες ομορφιές!

Η παραλία της Ψανής (περιοχή Ναυπάκτου) με θέα προς τις απέναντι βόρειες ακτές της Πελοποννήσου, 26-1-2019.
Φωτ, Φώτης Ματραλής



Το ιστορικό λιμάνι της Ναυπάκτου, 26-1-2019. Φωτ. Φώτης Ματραλής

Ο λόφος με το κάστρο της Ναυπάκτου, 26-1-2019. Φωτ. Φώτης Ματραλής 

Η Κοζάνη χιονισμένη, 26-1-2019. Φωτ. Δημήτρης Νάκος
 Ομορφιές του Σαρωνικού





Φωτ. Βαγγέλης Σπανός

Ανοιξιάτικα σκιρτήματα από τον Υμηττό κι ας μην ήλθαν ακόμη οι ...Βεδουίνοι 




Υμηττός, 27-1-2019. Φωτ. Σπύρος Μπαλαδήμας

6 σχόλια:

  1. Μπράβο σε όλους(μας)!
    Άκρως χειμωνιάτικες κ όμορφες όλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στις δύο τελευταίες του Βαγγέλη είναι εντυπωσιακή αν και αρκετά απόκοσμη η λασποβροχη που πέφτει στη θάλασσα. Λασποβροχες είχαμε χθες το πρωί κ εδώ στη Ρόδο, αλλά ευτυχώς στη συνέχεια καθάρισε
    Θάνος Κοτταρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aπό τις πολλές βροχές βγάζουν νερό κάποια υπόγεια στο Θυμάρι, καθώς το κορεσμένο έδαφος μάλλον δεν μπόρεσε να απορροφήσει όλη αυτή την ποσότητα. Και οι αμυγδαλιές δυστυχώς δεν έχουν ανθίσει ακόμα, όπως σωστά επισημάνθηκε σε προηγούμενες αναρτήσεις. Πήγα βόλτα τα σκυλιά σε ένα χωράφι που μία μικρή αμυγδαλιά είχε ανθίσει πρώτη πέρσι από τις 25 Γενάρη. Αλλά φέτος όχι μόνο δεν έχει πετάξει τα όμορφα ροζ και άσπρα λουλουδάκια της, είναι και οι μίσχοι της σαν καμένοι από τη βροχή και το χαλάζι. Τουλάχιστον κόπασε το κύμα στη θάλασσα, η θερμοκρασία της είναι καλύτερη από το 2017 τέτοια εποχή, αλλά τα νερά παραμένουν σχετικά θολά. Άρχισε να φαίνεται, βέβαια, και πάλι ο βυθός, έστω και θαμπά.

      Νέες χιονοπτώσεις διαφαίνονται, εξάλλου, στη Βρετανία και έκτακτο δελτίο εκδόθηκε για μεγάλα τμήματα της Αγγλίας και μάλιστα σε μερικά μέρη τα ύψη χιονιού θα είναι 10 εκατοστά, όπως αναφέρει το Skynews. O κίτρινος συναγερμός είναι για την Τρίτη 29/1 το βράδυ και μέχρι την Τετάρτη 30/1 το πρωί από το Κεντ μέχρι τα Midlands και το Μπρίστολ. Πάνω από 3 εκατοστά χιονιού αναμένονται για αυτό το διάστημα και 10 εκατοστά στα μεγαλύτερα υψόμετρα. Μπορεί να προκληθούν και προβλήματα στους δρόμους και είναι πιθανό να καθηλωθούν και αμάξια, ενώ ίσως υπάρξουν και καθυστερήσεις στα δρομολόγια των τρένων και των αεροπλάνων. Μερικές απομακρυσμένες κοινότητες ενδέχεται να μείνουν χωρίς ρεύμα, αλλά και να μην είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτές.

      Η παρουσιάστρια του καιρού στο Skynews Κirsty McCabe δήλωσε ότι "ο καιρός θα είναι κρύος και άστατος αυτή την εβδομάδα, με εναλλαγές βροχής, χιονιού και πάγου". "Το βράδυ της Τρίτης 29/1 οι βροχές από τα ανατολικά θα γυρίσουν σε χιόνι σε αρκετά μέρη της Αγγλίας και ως και 10 εκατοστά χιονιού είναι πιθανά στα ορεινά της κεντρικής και νότιας Αγγλίας. "Κάποια εκατοστά χιονιού θα δουν αρκετές περιοχές και την Τετάρτη". "Αλλά ως συνήθως η πρόγνωση για το χιόνι και οι λεπτομέρειές της είναι κάτι το περίπλοκο, ειδικά για την περιοχή του Λονδίνου, ωστόσο, ακόμα και μία μικρή ποσότητα χιονιού και πάγου μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην κυκλοφορία" κατέληξε η μετεωρολόγος.
      https://news.sky.com/story/uk-weather-snow-warning-for-midweek-with-the-risk-of-travel-disruption-11619334
      Βαγγέλης Σπανός

      Διαγραφή
  3. Όμορφες εικόνες, συγχαρητήρια στους φίλους. Μου κάνει εντύπωση που έχουν ανθίσει λουλούδια στον Υμηττό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από όλα τα καλά έχουμε, με φωτογραφίες από τους φίλους και να είναι πάντα καλά και τους ευχαριστούμε. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα σε όλους απο τη μουντή κ ήδη βροχερή Αιτωλ/νία.
    Δεν έχει αλλάξει τίποτα στα προγνωστικά,ισχυρές μεσογειακές υφέσεις θα συνεχίζουν να σφυροκοπούν όλη τη χώρα κ κυρίως τα δυτικά κ τα ανατολικά νησιωτικά τμήματα ενω τα χιόνια την Πέμπτη κυρίως θα κατέβουν αρκετά χαμηλά κυρίως στα ΒΔυτικά κ πάλι τμήματα.
    Πάντως κάποια μοντέλα όπως κ ο Αμερικάνος στα τελευταία τρεξίματα θέλουν μετά το ζεστό κ σκονισμένο ΣΚ που θα έρθει,από βδομάδα πτώση θερμοκρασίας με κατάβαση ψυχρών αερίων μαζών από τα βόρεια με εκ νέου μεσογειακά βαρομετρικά κ άφθονα χιόνια αυτή τη φορά σταδιακά κ σε ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές(μετά τις 5 περίπου Φλεβάρη εκεί).Αμείωτο λοιπόν το ενδιαφέρον από όλες τις πλευρές το επόμενο διάστημα.
    Τα χαμηλά κ οι καταιγίδες δείχνουν να έχουν κλειδώσει,να δούμε αν θα επιμείνει κ παραπέρα τάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή