Ψάρια στον Σαρωνικό




Φωτ. Βαγγέλης Σπανός

2 σχόλια:

  1. Εγώ σπανιότατα βάζω μάσκα για να βλέπω το βυθό. Έχω και μιά υψοφοβία που με αποτρέπει, ακόμα κι όταν ξέρω πως λόγω άνωσης αποκλείεται να ...πέσω στο βυθό. Χτες το έκανα, κατ΄εξαίρεση, στην παραλία του Μπάτη. Σε μια κατά τα άλλα πολύ καθαρή θάλασσα (λόγω μελτεμιού), ανακάλυψα δια της βυθοσκοπήσεως καμιά δεκαριά τουλάχιστον ρόδες αυτοκινήτων. Κανονικό νεκροταφείο ελαστικών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To τι μπορεί να δει κανείς στον βυθό ξεπερνάει τη φαντασία. Ακόμα και καροτσάκι από σουπερμάρκετ έχω δει. Πάντως, τα λάστιχα τα ποντίζουν, επειδή όπως και στους τσιμεντόλιθους, μπορεί να κρυφτούν μέσα χταπόδια. Οπότε μετά ανασύρουν το λάστιχο ή, τον τσιμεντόλιθο με το άτυχο χταπόδι μέσα. Δεν λέω ότι αυτό συμβαίνει στον Μπάτη. Άλλωστε, η συγκεκριμένη πρακτική ήταν συνηθισμένη πιο παλιά που και τα χταπόδια ήταν άφθονα. Πλέον έχουν μείνει - σχεδόν σε όλους τους βυθούς που παρατηρώ - κυρίως τα λάστιχα.

      Η μουρμούρα, η τσιπούρα και ο κέφαλος - γρέντζος (τα ψάρια που εικονίζονται κατά σειρά στις φωτό, από πάνω προς τα κάτω).

      Διαγραφή