Ο Αλιάκμονας

Φωτ. Γιώργος Τομπουλίδης

1 σχόλιο:

  1. Tουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν - ανάμεσά τους και δύο παιδιά - και πάνω από 100 τραυματίστηκαν από καταιγίδα στα βουνά Tatra, που εκτείνονται στην Πολωνία και τη Σλοβακία, όπως αναφέρει ο Guardian. Τα δύο παιδιά και συνολικά τέσσερις άνθρωποι πέθαναν στην Πολωνία, όπου κεραυνός χτύπησε μεταλλικό σταυρό στην κορυφή του βουνού, όπου βρισκόταν πολύς κόσμος, ενώ άλλο ένα άτομο έχασε τη ζωή του στη Σλοβακία.

    "Πάνω από 100 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί" δήλωσε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Mateusz Morawiecki, προσθέτοντας ότι κάποιοι από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση με εγκαύματα και χτυπήματα στο κεφάλι. Ο κεραυνός έπληξε και μία αλυσίδα που έχει τοποθετηθεί κοντά στην κορυφή του βουνού για να πιάνονται και να ανεβαίνουν οι ορειβάτες και όσοι ήταν εκείνοι την ώρα εκεί χτυπήθηκαν. Κεραυνός τραυμάτισε και έναν Πορτογάλο σε διπλανό βουνό. Πολωνοί διασώστες εντόπισαν, εξάλλου, τη σορό ενός από τους δύο ανθρώπους που αγνοούνταν σε σπήλαιο, όπου είχαν παγιδευτεί κατά τη διάρκεια εκδρομής.

    To Skynews γράφει εκτός όλων των παραπάνω ότι αρχικά ο καιρός ήταν καλός και τίποτα δεν προδίκαζε την καταιγίδα που θα ακολουθούσε, ενώ η Παρασκευή 23/8 κηρύχθηκε μέρα εθνικού πένθους στην Πολωνία. Ο μεταλλικός σταυρός που τράβηξε τον κεραυνό ήταν τοποθετημένος από το 1901 στο βουνό. Άλλοι πέντε άνθρωποι είχαν σκοτωθεί, εξάλλου, πρόσφατα από κεραυνό στην Κούβα.
    https://www.theguardian.com/world/2019/aug/22/lightning-strikes-kill-four-in-polands-tatra-mountains
    https://news.sky.com/story/tatra-mountains-five-dead-after-lightning-strike-in-poland-and-slovakia-11791594

    Ο θαλασσοβάτης (ανέτρεξα στα κιτάπια μου και τελικά υπάρχει, ενώ λέγεται έτσι επειδή συνηθίζει να πετάει ακριβώς πάνω από το νερό σαν να περπατάει σε αυτό).

    ΑπάντησηΔιαγραφή