Μελτέμια ασίγαστα!


Η χώρα εξακολουθεί να επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο, με συνέπεια τη διατήρηση του Β-ΒΑ ρεύματος με ένταση ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο). Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη), δεν προβλέπονται βροχές και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 37 βαθμούς (Δ. Ελλάδα). Την Παρασκευή (30/8), αλλά και το Σαββατοκύριακο (31/8-1/9), προβλέπεται ηλιοφάνεια και μόνο τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ στο Ιόνιο 3 με 5 και στα ανατολικά πελάγη 5 με 7 μποφόρ με τάση εξασθένησης από το απόγευμα της Κυριακής. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πρόσκαιρη πτώση κυρίως στα ανατολικά. Τη Δευτέρα (2/9), προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες στη Δ-ΒΔ Ελλάδα βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά Β-ΒΔ με την ίδια ένταση.  

Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 29-8-2019

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στη Μακεδονία. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 35 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στην Ήπειρο. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 37 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι ΒΑ 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 35 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-BΑ 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς.

Ν. Θεσσαλονίκης:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς.

1 σχόλιο:

  1. Χίλιες φορές τα μελτέμια - με τα καλά τους και τα κακά τους - παρά καταρρακτώδεις βροχές σαν αυτές στην Ιαπωνία που προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις, αλλά και τον θάνατο δύο ανθρώπων, ενώ 900 χιλιάδες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, όπως μεταδίδει το Reuters. Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του, όταν παρασύρθηκε το αυτοκίνητό του, ένας άλλος σκοτώθηκε μόλις βγήκε από το αυτοκίνητό του και τον παρέσυραν τα νερά, ενώ μία γυναίκα εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της σε παρόμοιο περιστατικό (δεν έχει δηλωθεί επισήμως νεκρή).

    Σε μερικές περιοχές έπεσαν 427 χιλιοστά βροχής σε δύο μέρες, δηλαδή, διπλάσια ποσότητα από τις μέσες τιμές του Αυγούστου. Δρόμοι και σιδηροδρομικοί σταθμοί πλημμύρισαν, ποταμοί υπερχείλισαν και άνθρωποι ήταν μέχρι το γόνατο μέσα στο νερό. Μέχρι το γόνατο έφτασε το νερό ακόμα και μέσα σε σπίτια, ξυπνώντας με έναν ασυνήθιστο τρόπο τους ιδιοκτήτες τους. Κάποιοι ανέβηκαν στον δεύτερο όροφο, καθώς ο πρώτος είχε πλημμυρίσει, αλλά οι πυροσβέστες αδυνατούσαν να τους προσεγγίσουν για να τους διασώσουν.

    Αναπτύχθηκαν επίσης 100 στρατιώτες για να βοηθήσουν τους πληγέντες και δύο αυτοκινητοβιομηχανίες παρέμειναν κλειστές την Τετάρτη 28/8. Επηρεάστηκαν επιχειρήσεις και συγκοινωνίες, αλλά και συνολικά πάνω από 1 εκ. άνθρωποι.
    https://www.reuters.com/article/us-japan-rain/japan-issues-emergency-warning-after-life-threatening-rains-in-south-idUSKCN1VH2M0?il=0

    Ευτυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε για την ώρα τέτοια προβλήματα και μπορούμε και απολαμβάνουμε τα μπάνια μας, ακόμα και με 7-8 beaufort βοριά στη δαντελένια ακρογιαλιά. Μαζεύοντας και κάνα σκουπίδι και φωτογραφίζοντας μελανούρια, ζαργάνες και καμιά ξέμπαρκη τσιπούρα ή, μουρμούρα στα κρυστάλλινα νερά.

    Του μελτεμιού απέναντι (παραφράζοντας το τραγούδι "του αγοριού απέναντι").

    ΑπάντησηΔιαγραφή