Ο καιρός του επόμενου πενθημέρου

Το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο, που προκαλεί το ενισχυμένο βόρειο ρεύμα στην ανατολική Ελλάδα, σταδιακά θα εξασθενήσει, με αποτέλεσμα τη βαθμιαία πτώση της έντασης των ανέμων σε όλες τις περιοχές. Κατά τα άλλα, οι βροχές θα σταματήσουν γρήγορα παντού και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι χαμηλές και νωρίς το πρωί κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός. 


Το Σάββατο (26/2), αρχικά ο καιρός θα είναι σχετικά καλός, αλλά βαθμιαία θα συννεφιάσει και από το απόγευμα στη Δ-ΒΔ Ελλάδα θα αρχίσουν να σημειώνονται βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά Ν-ΝΑ 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά μεταβλητοί ως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Κυριακή (27/2), ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό που θα μας έρθει από την Ιταλία, συνδυαζόμενο με τις υψηλές των Β. Βαλκανίων, θα προκαλέσει σοβαρή επιδείνωση του καιρού σχεδόν σε όλη τη χώρα. Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους είναι πιθανό να προκαλέσουν πλημμυρικά φαινόμενα, και οι πυκνές χιονοπτώσεις, οι οποίες στην Ήπειρο, την κεντρική Ελλάδα και τις βόρειες περιοχές της χώρας θα κατέβουν και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου (το πόσο χαμηλά θα φθάσουν τα χιόνια θα το δούμε τις επόμενες μέρες). Οι άνεμοι θα φθάσουν τα 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. 

Τη Δευτέρα (28/2), τα έντονα καιρικά φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στις Α-ΒΑ περιοχές και ως το βράδυ θα εξασθενήσουν παντού. Οι άνεμοι θα πνέουν Β 5 με 7 μποφόρ και θα επικρατήσουν χαμηλές θερμοκρασίες. 

Την Τρίτη (1/3), τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις (βασικά στα ορεινά-ημιορεινά) θα σημειωθούν κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Ως προς τους ανέμους και τις θερμοκρασίες, δεν αναμένονται αξιόλογες μεταβολές. 

70 σχόλια:

  1. Γιάννης απο Μυτιληνη24 Φεβρουαρίου 2022 στις 3:52 μ.μ.

    Καλησπερα απο την συννεφιασμενη Μυτιλήνη με ψιλόβροχο τοπικά και ψύχρα! Ευχαριστούμε για την ενημέρωση κύριε Ζιακόπουλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε κύριε Ζιακοπουλε για την ενημέρωση να είστε καλά! Κόρινθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δάσκαλε υστερα και απο τα σημερινά τρεξιματα βλεπω τα Γιαννενα μετα την Δευτερα (επετειος 1913) να «ξαναελευθερωνονται» και την Κυριακη!
    ή μήπως Δον Κιχωτιζω και βλεπω ανυπαρκτες «επαναστασεις»;

    ΥΓ. Την Δευτερα επερχεται και 3η γιορτη, ποδοσφαιρικη αλλα αυτα εχουν περασει σε 4-5η μοιρα.

    Τέλας Γιώργος/Παπλαμουδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σίγουρο είναι ότι θα κάνει πολλά στην Ήπειρο βεβαια μας ενδιαφέρει το χιονι και όχι η βροχή αλλά ποτέ δεν μας ρώτησε!

      Διαγραφή
    2. Τον άτιμο τον χιονιά! Μας κερδίζει ήδη 2-0! Την πρώτη φορά περιμέναμε να μας αφήσει μια παχουλή πάσπαλη 5-10 πόντων κι αυτός έκανε μια γρήγορη βόλτα στην πλατεία και εξαφανίστηκε. Τη δεύτερη φορά κρύφτηκε μέσα σε έναν σωρειτομελανία, όπως ο Οδυσσέας στο ξύλινο άλογο, και μας έπιασε στον ύπνο. Το μόνο που μας σώζει την Κυριακή είναι ένα τρίποντο στην εκπνοή του χειμώνα, ένα μπάζερ μπίτερ νότιου χιονιού που θα τον αφήσει σύξυλο!

      Διαγραφή
    3. δικαιουνται και οι φιλοι μας στα βόρεια την χαρα του χιονιου,φαινεται οτι ο χειμωνας τους αποχαιρετα αφηνοντας ενα τεραστιο ασπρο πεπλο εκει!!

      Διαγραφή
  4. Κυριακη 27/2 μεγαλα ποσα υετου σε Θεσσαλια-Στερεα-Ηπειρο-Κ/Δ.Μακεδονια δειτε τον χαρτη για λεπτομερειες

    https://www.weatheronline.co.uk/cgi-bin/expertcharts?LANG=en&MENU=0000000000&CONT=grgr&MODELL=ecmwf&MODELLTYP=1&BASE=-&VAR=rsum&HH=90&ZOOM=0&ARCHIV=0&RES=0&WMO=&PERIOD=

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δάσκαλε δεν μας τα λέει καλά ο Μάρτης και ειδικά στο ξεκίνημα και βλέπω θα υπάρξει και συνέχεια ,όπως λέει και φίλος Ιωάννης ποιο πάνω προβλέπονται μεγάλα ποσά υετού ειδικά την Κυριακή σε κάποιες περιοχές μέσα είναι και Θεσσαλία , Χρήστος από την κρύα Όθρυ σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. θα χαρουν τελικα στην Βορεια Ελλαδα οι χιονοφιλοι??

    https://meteologix.com/gr/model-charts/euro/2022022412/greece/precipitation-totals-24h-snow/20220228-0000z.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "το πόσο χαμηλά" το έχουμε ακούσει πολλές φορές φέτος δυστηχώς το γεναίο -8 και -10...στα 850hpa ολο τον χειμωνα απουσίαζε...η οταν ερχοταν δεν ειχε υετό για τα βορεια...ισως στοίχημα να ειναι η δυτική θεσσαλία...σε καμμία περίπτωση η Θεσσαλία..."θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. η θεσσαλονίκη εννοούσα συγνώμη κυριε Ζιακόπουλε "θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙΡΟΣ, Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ, ΤΟΜΟΣ ΙΙ : “Η φράση «για να χιονίσει στη Θεσσαλονίκη, πρέπει να επικρατούν νοτιάδες στην Αθήνα», που χρησιμοποιείται από ορισμένους ως προγνωστικός κανόνας, επαληθεύεται συχνά.” Η παραπάνω ρήση αφήνει ένα παράθυρο ανοιχτό. Το πιθανότερο είναι να είναι παράθυρο του πρώτου ορόφου, αλλά, είπαμε, ο καιρός στις λεπτομέρειές του συχνά είναι απρόβλεπτος!

      Διαγραφή
    2. με -4 στα 850hpa - 530 gpdm/500 hpa - 2oC (μεσος ορος των μοντελων) βλέπετε χιονοπτωση κ χιονοστρωση στην Θεσσαλονικη?

      Διαγραφή
    3. ας μείνουμε στο παράθυρο πρωτου οροφου προς το παρόν...

      Διαγραφή
    4. Εμμένω στο χιονόνερο με χιονόστρωση στις γνωστές επιφάνειες, αλλά όχι στα παραθαλάσσια.
      Μην μου ζορίζετε τον κ. καθηγητή!

      Διαγραφή
    5. ευχαριστώ κυριε Ζιακόπουλε...για την απάντηση αλλά αν μονοπωλήσει..την συζήτηση η θεσσαλονίκη πιστεύω θα αδικήσουμε τα αδέλφια μας ηπειρώτες.και ειδικά τα γιάννενα ..και την πατρίδα μου την δυτική μακεδονία που θα εχει την ευκαιρία να δείξει ολη την δυναμική της..οπως και γιατί οχι την δυτική θεσσαλία..αν και σας θεωρώ..πολύ εμπειρο...και να βλέπετε πιθανόητητες ολιγόωρης χιονόπτωσης στην θεσσαλονίκη τουλάχιστον στα ψηλά..της.."θωμάς"

      Διαγραφή
    6. Χρήστο, δεν το συνεχίζω, συμφωνώ μαζί σου κ με Φώτη αλλά κ με το παράθυρο του δασκάλου.. Διπλωμάτης ήθελα να γίνω... Καλά χιονια

      Διαγραφή
  9. Καλες πιθανοτητες η θεσσαλονικη! Αν πονταρα καπου θα ηταν οτι θα το κανει το τιμημενο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μία πρώτη εκτίμηση γιά τη Βόρεια χώρα καθώς εκεί εντοπίζετε το παιχνίδι των "χαμηλών" χιονοπτώσεων.
    Από Κυριακή ξημερώματα σφοδρές χιονοπτώσεις σε όλη την Ήπειρο και σταδιακά τη Μακεδονία και αργότερα τη Θράκη με υψόμετρα άνω των 500 με 900μ κατά μέσο όρο σε αυτές τις περιοχές.
    Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα ισχυρά στα ορεινά με μεγάλες χιονοστρώσεις κυρίως σε Ήπειρο(άνω των 80εκ)και σε ΒΑνατολική Θεσσαλία-κεντρονότια Μακεδονία-Θερμαϊκός.
    Στη δυτική Μακεδονία θα χιονίσει αξιόλογα σε όλο το διαμέρισμα ενώ και στα ανατολικά της Θράκης(Εβρος)επίσης θα χιονίσει μέχρι τα πεδινά.
    Συγκεκριμένα στα Γιάννενα με μικρή επιφύλαξη,θα έχουμε αξιόλογα φαινόμενα αλλά με τη μορφή χιονόνερου στην καλύτερη καθώς οι επιφανειακοί άνεμοι,η Τ850(-2β) και η Τ500(-31 αν και αρκετά καλή) δεν ευνοούν την πόλη για κάτι αξιόλογο.
    Επίσης στην κεντρική Μακεδονία και την Θεσσαλονίκη οι βασικοί παράμετροι, Τ850 -4,Τ500 -31, επιφανειακό ΒΑ και μετά καθαρός βαρδάρης ασθενής έντασης όπου η δυναμική της ψυχρής μεταφοράς τού, θα εξαρτηθεί από το "πλάγιασμα" τού αντικυκλώνα των βορείων Βαλκανίων και κατά πόσο θα επηρεάσει την πυκνότητα των ισοβαρών τού χαμηλού.
    Έπειτα θα έχουμε και τις συγκλισιογραμμές νότια της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην περιοχή του Θερμαϊκού κόλπου όπου λόγω της έντασης-έξαρσης των φαινομένων θα μπορούν να κατεβάσουν τα υψόμετρα αρκετά πιό χαμηλά από τα αναμενόμενα.
    Με λίγα λόγια αυτή τη στιγμή όλα είναι ρευστά για την Θεσσαλονίκη με το σενάριο τού ευρωπαϊκου μοντέλου να φαντάζει το πιό δυνατό για χιόνι μέχρι τα πεδινά της(έστω και με τη μορφή βαρύ-υγρό)ενώ το αμερικανικό είναι σαφώς πιό μακριά σε αυτό το σενάριο με χιόνι σε ορεινά άντε και ημιορεινά.
    Εγώ θα συμφωνήσω με τον Χρήστο και θα πω ότι το επικρατέστερο σενάριο για την "Σαλόνικα" είναι το χιονόνερο γιά τα παραθαλάσσια με χιονόπτωση-χιονόστρωση από τα 250-300μ και πάνω.
    Όμως ας μη ξεχνάμε την εποχή πού διανύουμε και την πιθανή δημιουργία έντονων φαινομένων όπου τοπικά μπορούν να κατεβάσουν τα χιόνια ακόμη χαμηλότερα και στις δύο προαναφερθείσες περιοχές.
    Ας περιμένουμε και αύριο.
    Το σίγουρο είναι ότι θα πρόκειται για μία αξιόλογη χειμερινή κακοκαιρία σε όλα τα δυτικό κέντρο βόρεια και με πολλές περιοχές να απολαμβάνουν τον λευκό επισκέπτη.
    Τέλος,πιθανόν από Τρίτη να ξανά έχουμε εκ νέου ευκαιρίες λόγω δευτερεύουσων ψυχρών διαταραχών από τα ΒΔυτικα,ενώ το ενδιαφέρον από τις 5 Μάρτη πού είχα πει ότι θα διαρκέσει σίγουρα,να παίρνει ακόμη ένα πενθήμερο παράταση και βλέπουμε.
    Καλό ξημέρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ιστορικά, η 1 Μαρτίου έχει στρωσει χιόνια εδώ στα ΒΑ, όπως και η 7η και άλλες μέχρι την 25 Μαρτιου. Πέρα απ' την ιστορία, ο χειμώνας είναι εδώ, πίσω απ' το βουνό (Ροδόπη) και με ένα βοριαδακι ξεχύνεται ως την θάλασσα.Δεν θα ξεχάσω δύο συνεχόμενες χιονοστρωσεις 7-8 Απριλίου 2003...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Νότιας στα ψηλά θα κάνει την διαφορά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο νοτιάς στα ψηλά θα κάνει την διαφορά..(με ορθογραφία)!!

      Διαγραφή
    2. Τη νήσο του Πέλοπος δεν τη βλέπω να έχει κάποια ιδιαίτερη τύχη.Η μπάλα φαίνεται να έχει αρκετό φάλτσο!====== Π.Α.

      Διαγραφή
  13. Καλησπέρα!
    Και να που έρχεται η Μπιάνκα.. αν και πόσο θα χιονίσει θα μας το πουν οι σύντροφοι εδώ αλλά η ΕΜΥ την κοκκίνισε την κακοκαιρία. Τώρα με τα ονόματα μια σύγχυση υπάρχει αλλά να χαμε να λέγαμε
    Κωνσταντίνος Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κ το όνομα αυτής Μπιανκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το σεναριο του gfs με την τραφ να πηγαινει αρκετα δυτικα και να κατηφοριζει απο την αδριατικη θαλασσα ειναι αρκετα καλο για υποτροπη και χιονοπτωσεις σε πολυ χαμηλα υψομετρα στην δυτικη και οχι μονο χωρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά Αλέξανδρε,το τελευταίο ραν τού τζίφου έφτιαξε αρκετά σε σχέση με χθες,δίνοντας πυκνές χιονοπτώσεις σε χαμηλότερα υψόμετρα από ότι έδινε χθες στα ΔΒΔυτικά και χιονίζει επίσης και τα Γιάννενα!
      Επίσης χαμήλωσε και την κεντρική Μακεδονία στα υψόμετρα με πολύ έντονα φαινόμενα κυρίως σε Πέλλα Πιερία Ημαθία.(μιλάμε για Κυριακή).
      Ίδωμεν και στα νυχτερινά όπου θα αρχίσουν πάνω κάτω να κλειδώνουν τα υψόμετρα.
      Όπως και να έχει η "BIANCA" θα είναι όντως ένα πολύ ισχυρό δυτικό σύστημα όπως έγραψαν και οι Ιταλοί.

      Διαγραφή
  16. Ο χειμώνας αντιστέκεται.
    Μετά από κάμποσες μέρες,
    0,5β ελάχιστη σήμερα στην περιοχή μού και -1β στον κάμπο μας με πάχνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ονομάστηκε,λέει,bianca, γιατί θα συνοδεύεται από πυκνές χιονοπτώσεις.Κάτι ξέρουν οι Ιταλιάνοι!======Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολύ αγαπητός ηπειρώτης από τους Μελισσουργούς έφυγε από τη ζωή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τούς οποίους Μελισσουργούς επισκέφθηκα πριν απο τρία χρόνια,Μάη μήνα,και συνάντησα μόνο μία γυναίκα ,και αυτή "λίαν προβεβηκυία τη ηλικία!".=====Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. o ευρωπαιος δινει αρκετο υετο για αττικη την Τριτη 1/3 (μεχρι το πρωι),μια πρωτη εκτίμηση για το ειδος αυτου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ ...απο ΕΜΥ..

    Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά και τα
    ορεινά της Κρήτης οι οποίες μέχρι το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους
    πυκνές σε ορεινές καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της
    ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας.
    Η θερμοκρασία παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Να δούμε τελικά θα φτιάξουμε χιονανθρωπο στα Γιάννενα ή θα πάμε στην Κόνιτσα καθώς η ΕΜΥ την ντύνει στα λευκά ενώ τα Γιάννενα στο 50-50.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πως αλλάζουν οι εποχές..κάποτε ο δάσκαλος έλεγε ο δρόμος του χιονιού ξεκινάει από ΟΥΚΡΑΝΙΑ.Πολυ φοβάμαι σε λίγο καιρό δεν θα υφίσταται πλέον σαν αυτόνομο κράτος λόγω διαφόρων πολιτικών και μη συμφερόντων..κρίμα για τους ανθρώπους,γυναίκες και παιδιά που θα αναγκαστούν μη έχοντας άλλη επιλογή να ξαναφτιάξουν άλλου την ζωή τους.Αγχωνομαστε αν χιονίσει Αθήνα,Γιάννενα,Θεσσαλονίκη και ούτε καθ'εξης και λίγα εκατοντάδες χιλιόμετρα από εμάς ο φόβος του πολέμου..ΥΓ:Δάσκαλε τώρα ο δρόμος από που θα ξεκινάει για του χρόνου πρώτα ο Θεός?Γιαννης-Χαλκιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύχομαι να μην αρχίσει ο δρόμος του πολέμου από την Ουκρανία.
      Πριν από λίγα εικοσιτετράωρα είπα την άποψή μου για το επώδυνο της Ιστορίας. Σήμερα σας λέω για το επικίνδυνο της Ιστορίας που έρχεται όταν κάποιοι «ηγέτες», νομίζοντας ότι έχουν μεγαλύτερο μπόι από τους «ένδοξους» προκατόχους τους, τα βάζουν με τα φαντάσματα της Ιστορίας! Η Ιστορία μάς διδάσκει ότι το τίμημα θα είναι βαρύ, όχι βέβαια για τους ίδιους που λίγο μας νοιάζει για την προδιαγεγραμμένη τύχη τους, αλλά για τους απλούς ανθρώπους που θα έχουν την ατυχία να βρεθούν σε λάθος τόπο και χρόνο.
      Στην παρούσα μαύρη σελίδα της Ιστορίας με φοβίζει η αντίδραση της Αμερικής που υπέστη δεινή ήττα και κάθε ώρα που περνάει συνειδητοποιεί όλο και πιο πολύ, τόσο η ίδια όσο και όλος ο κόσμος, την ολιγωρία και τα μεγάλα λάθη που έκανε στην υπόθεση της Ουκρανίας. Όσο για την ΕΕ, η μεταστροφή της κοινής γνώμης των λαών που την απαρτίζουν είναι ο κρίσιμος παράγοντας που θα αλλάξει τα δεδομένα.

      Διαγραφή
    2. Δυστυχώς τα κάνανε "μαντάρα" και ο Ουκρανός πρόεδρος και η Αμερική,μαζί και η Ε.Ε. πού τελικά αποδείχθηκαν πολύ μικροί όλοι τούς λέγοντας μόνο λόγια.
      Κρίμα γιά τα γυναικόπαιδα στην Ουκρανία.
      Μακριά από μας εύχομαι,αν και η γνώμη μού είναι ότι σύντομα θα λήξει όλο αυτό με τις λιγότερες δυνατές απώλειες,αρκεί οι Αμερικάνοι να μη συνεχίζουν να ξύνουν πληγές μπλέκοντας τη "μουσούδα" τούς παντού.

      Διαγραφή
    3. Κ.Ζιακοπουλε σε αυτούς τους που νομίζουν ότι ξαφνικά είτε η Αμερική είτε η ΕΕ(ποια ΕΕ άραγε;) πρέπει να δράσει άμεσα..τώρα είναι ήδη αργά..εύχομαι οι γείτονες να μην κλείσουν τα στενά γιατί αν γίνει αυτό οι δύο πρώτες γραμμές στο μύνημα σας θα είναι ήδη πραγματικότητα!Χρόνια άκουγα την ρωσική αρκούδα να βρυχάται καιρικά και πραγματικά χαιρομουνα,δυστυχώς τα τελευταία 24ωρα βρυχάται και γεωπολιτικά και προσωπικά το σιχαίνομαι.Καλο Σαββατοκύριακο σε όλους,Γιαννης-Χαλκιδα.

      Διαγραφή
    4. είναι πολύ δύσκολο να διαπραγματευτείς αυτό το θέμα..καθώς οι ρώσσοι..θυμούνται και το αδικο βομβαρδισμό της σερβίας αλλά και το πως συμπεριφέρθηκαν στην χώρα τους οι δυτικοί οταν αυτήν παρέπεε...αλλά τίποτα δεν ...αμβλύνει αυτο το εγκλημα κατά της ανθρωπότητας που γίνεται τώρα...δεν υπήρχε κανένας ουσιώδεις λόγος...για πόλεμο...ενα casus bely από την ρωσσία θα εφτανε...για να αποτρέψει την επέκταση του ΝΑΤΟ...ας ελπίσουμε.οτι η αντίσταση του ουκρανικού λαού αλλα και η κοινή γνωμη της δυσηας και γιατί οχι τΟΥ μεγάλΟΥ σε καρδιά λαου της Ρωσσίας να ανατρέψει τα πράγματα "θωμάς΄'
      κυριε Ζιακοπουλε και για να μην ξεφεύγουμε από τον καιρό η ρωσσία ιστορικά πάντα εψαχνε εξοδο σε ζεστές θάλασσες οπως συμβαίνει τωρα...αλλά αυτα τον προηγουμενο αιωνα ...

      Διαγραφή
    5. Δάσκαλε σε γενικές γραμμές συντάσσομαι με το σκεπτικό.Βέβαια αρκετές φορές τα πράγματα ούτε φαίνονται όπως είναι,αλλά και ούτε είναι όπως φαίνονται.Θέλω να πιστεύω ότι τελικά η Δημοκρατία θα αποδειχθεί υπέρτερη της Απολυταρχίας!.======== Π.Α.

      Διαγραφή
    6. Νατοϊκά χάδια και δήθεν βοήθειες για το καλό του κόσμου. Οι Τούρκοι γι'αυτό είναι στην Κύπρο τόσα χρόνια και σουλατσάρουν και στο Αιγαίο. Από την άλλη άκρη του κόσμου >(Αμερική) βάζει φυτίλια και στο Τέλος, τους αφήνει και στα κρύα του λουτρού. Αυτό κάνει τόσα χρόνια. Το Διεθνές δίκαιο το είδαμε κι αυτό. Καλημέρα σε όλους. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

      Διαγραφή
  24. Εκτός από τα χιόνια (όπου με το καλό πέσουν) μεγάλο ενδιαφέρον θα έχουμε και με βροχές. Χιονοπτώσεις, βροχές, καταιγίδες. Αυτό είναι! Να έχουμε καιρικό ενδιαφέρον συνεχώς. Καλησπέρα σε όλους και στον Δάσκαλο μας. Καλό σαββατοκύριακο. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δάσκαλε είστε στο χωριό σας?
    Εάν είστε μάλλον η Κόνιτσα αυτή τη στιγμή είναι το μεγάλο φαβορί για πρώτη φορά φέτος για πολύ πυκνές χιονοπτώσεις όπου και θα απολαύσετε!
    Δε ξέρω εάν συμφωνείτε.
    Σύμφωνα λοιπόν με τα τελευταία στοιχεία δεν έχει αλλάξει τίποτα σχεδόν από αυτά πού γράψαμε χθες πλην τού ότι μόνο για την περιοχή της βόρειας Ηπείρου(μέσα και τα Γιάννενα)όπου η πιθανότητα χιονιού αυξάνεται σε μεγάλο βαθμό το πρωί έως μεσημέρι Κυριακής,έστω και αν δε καταφέρει να το στρώσει μέσα στην πόλη αξιόλογα.
    Τέλος προσοχή θα πρέπει να δωθεί σε όλα τα ορεινά χωριά της δυτικής Πίνδου(Καρπενήσι-Περτουλι-Μέτσοβο κ.α.)λόγω τεράστιων ποσοτήτων χιονιού,όπως και στις ισχυρές βροχές σε πεδινά παραθαλάσσια ΔΒΔυτικα,Θεσσαλία και κεντρική Μακεδονία.
    Καλό ΣΚ και καλή κακοκαιρία να έχουμε(ας μη ξεχνάμε και τη συνέχεια πού σας είπα ότι θα έχουμε το επόμενο διάστημα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλό είναι να μην έχουμε επιλεκτική μνήμη! Το 2014 οι Αμερικανοί με την ενεργό βοήθεια του τότε πρέσβη τους στην Ουκρανία και νυν πρέσβη τους στην Αθήνα Πάγιατ, ανέτρεψαν με πραξικόπημα της "πορτοκαλί άνοιξης" τον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο της Ουκρανίας κι έβαλαν με τον καιρό στη θέση του τον σημερινό κωμικό ηθοποιό! Για ψάξτε καλύτερα τα ιστορικά γεγονότα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Απαντήσεις
    1. Εχετε δικιο. Το νημα πρεπει να πιαστει απι την αρχη. Ο επεκτατισμος της Αμερικης (μεσω του ΝΑΤΟ)προς ανατολας και η προσπαθεια δημιουργιας σφηνας-αγκαθιου στα πλευρα της Ρωσιας,δεν εχει λογικη.

      Διαγραφή
  28. Φταίνε όλοι εκτός από τη Ρωσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Από τη μια μεριά βρίσκονται οι κουτσές, στραβές, συμφεροντολογικές, επιλεκτικές και μεροληπτικές δημοκρατίες της Δύσης και από την άλλη τα απολυταρχικά ή ημι-απολυταρχικά καθεστώτα της Ανατολής. Προσωπικά δεν έχω δίλημμα επιλογής.
    Καλημέρα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι κουτσές στραβές και συμφεροντολογικές "δημοκρατίες" σφαγίασαν και εξευτέλισαν την Γιουγκοσλαβία στο πρόσφατο παρελθόν και πιο πίσω χώρες της λατινικής Αμερικής, Ιράκ, Λιβύη... Δεν τίθεται θέμα επιλογής στον εχέφρονα νου. Εδώ κάτι βαθύτερο (και χωρίς εκατόμβες θυμάτων) συμβαίνει. Κοντός ψαλμός...

      Διαγραφή
    2. Νεοναζι πολιτικές της δύσης θελετε να πειτε κ.Ζιακοπουλε!

      Διαγραφή
    3. Eνώ ο Andreas, ο εχέφρων νους, επιλέγει τα απολυταρχικά ή ημιαπολυταρχικά καθεστώτα της Ανατολής.

      Διαγραφή
    4. Το 1962-62, όταν ήμουν μαθητής στη Β΄ τάξη του Γυμνασίου της Κόνιτσας, είχαμε έναν προικισμένο και πολύ προχωρημένο για την εποχή του νεαρό φιλόλογο καθηγητή, τον Χριστόφορο Γεροντίδη, ο οποίος καταγόταν από μια περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας. Ο άνθρωπος αυτός μας διάβαζε στην τάξη έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, ένα από τα οποία ήταν "Το γεφύρι του Δρίνου" (βραβείο Νόμπελ του 1961) του Γιουγκοσλάβου συγγραφέα Ίβο Άντρις. Το έργο αυτό δεν είναι απλά ένα σημαντικό μυθιστόρημα. Είναι ένα βαλκανικό χρονικό τεσσάρων αιώνων Ιστορίας, τεσσάρων θρησκειών και τριών εθνοτήτων που μοιράζονται τον ίδιο τόπο, την πόλη Βίσιεγκραντ στη Βοσνία. Ένα πραγματικό αριστούργημα που περιγράφει τις ζωές, το πεπρωμένο και τις σχέσεις των κατοίκων της περιοχής. Στο κέντρο όλων αυτών το γεφύρι του Δρίνου, αμετακίνητο από τη θέση του, σαν το πεπρωμένο που διατρέχει πότε φωτεινό και πότε σκοτεινό τις ανθρώπινες ζωές. Έχοντας διαβάσει και αναλύσει το προφητικό αυτό έργο, μπόρεσα να δω με άλλο μάτι τα τραγικά γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος στην πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβία. Φοβάμαι ότι ούτε ο απολυταρχικός Μιλόσεβιτς ούτε πολύ περισσότερο οι υποκριτές και ανιστόρητοι διαμελιστές της Γιουγκοσλαβίας είχαν κατανοήσει το μυθιστόρημα του Άντριτς. Η ιστορία επαναλαμβάνεται με το ποτάμι του αίματος των αθώων ανθρώπων διαρκώς να φουσκώνει.

      Διαγραφή
    5. Μήπως η διαχρονία μιας επαναλήψεως συνιστά τελικά νομοτέλεια?.========Π.Α. ΄
      Υ.γ. "Είπεν άφρων εν τη καρδία αυτού..........".

      Διαγραφή
  30. Όλη αυτή η αιματοχυσία στην Ουκρανία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Πέρα από το γεγονός ότι ακόμα και την ύστατη ώρα θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει τον Putin - αν υπάρχει η βούληση, βρίσκεται και ο τρόπος - νομίζω ότι η ΕΕ θα έπρεπε να έχει κάνει εδώ και χρόνια πρόταση ένταξης στη Ρωσία. Και αν η Ρωσία δεχόταν να μπει στην ΕΕ και η εισβολή στην Ουκρανία θα είχε αποτραπεί και η Ευρώπη θα ήταν πιο ισχυρή. Και κυρίως δεν θα είχε τόση εξάρτηση από τις ΗΠΑ, που κερδοσκοπούν συνεχώς σε βάρος μας.

    Θα αποδείκνυε και έμπρακτα σε μία τέτοια περίπτωση η ΕΕ ότι ήθελε πραγματικά την ειρήνη. Αλλά δυστυχώς και Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι θέλουν να υπάρχει αντίπαλο δέος. Θα τολμήσω να πω ότι δεν τους πειράζει και ο πόλεμος, αρκεί, βέβαια, να μην είναι στο έδαφος τους. Να, όμως, που βρέθηκε ένας πολεμοχαρής σαν τον Πούτιν και ο πόλεμος ξεπήδησε ξανά από τα βιβλία της ιστορίας που λέει και ένας Γερμανός υπουργός. Παρεμπιπτόντως, κατηγορούν τη Μέρκελ επειδή ήταν λέει πολύ φιλική κατά τα χρόνια της διακυβέρνησης της με τη Ρωσία και της έδωσε θάρρος.

    Και ξέρετε σε ποιο συμπέρασμα καταλήγουν; Ότι η εισβολή στην Ουκρανία δικαιολογεί τους εξοπλισμούς που γίνονται και θα πρέπει να αυξηθούν κιόλας. Γίνεται εύκολα αντιληπτό προς τα πού πάει το πράγμα και οι έμποροι όπλων (και πολέμων) τρίβουν τα χέρια τους.

    Να σημειωθεί ότι η Γερμανία, ενώ είναι πρωταθλήτρια οικονομικά στην Ευρώπη, είναι από τους ουραγούς, όσον αφορά τους εξοπλισμούς. Επίσης, όλα αυτά τα χρόνια η συμμετοχή της ήταν από συμβολική ως μηδενική στους πολέμους που έκαναν ανά τον κόσμο το ΝΑΤΟ και οι υπόλοιποι δυτικοί. Τουλάχιστον, οι Γερμανοί το πήραν το μάθημα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Γιοάχιμ Γκάουκ πρώην πρόεδρος της Γερμανικής δημοκρατίας είχε πει ότι η Γερμανία δεν παίρνει μερος σε στρατιωτικές επιχειρήσεις ανά τον κόσμο αλλά έχει την οικονομικη δύναμη να επεμβαίνει ανά τον κόσμο.Ηταν μια δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο της Γερμανίας. Συμπέρασμα οι Γερμανοί έγιναν πιο δυνατοί μετά την ήττα τους στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.Επισης έμαθαν καλά το
      αργυρέαις λόγχαισι μάχου και πάντα κρατήσεις.

      Διαγραφή
  31. Είμαστε εμείς Κόνιτσα φίλε Φώτη και αν με το καλό χιονίσει θα σας έχουμε μπόλικες φωτογραφίες!
    Καλημέρα από Κόνιτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, ρε πατρίδα!
      Φύλαξέ μου λίγο στην αυλή για όταν θα έρθω.
      Θα ρίξει πράμα!
      Καλημέρα από την Αθήνα

      Διαγραφή
  32. Καλημερα, φαινεται οτι ο Μαρτης ξεκιναει ως λιονταρι και θα εχουμε μια καθαρα χειμωνιατικη βδομαδα!!!
    Στα του πολεμου.
    Ο Ανδρεας λεει οτι οι Αμερικανοι ανετρεψαν το καθεστως της Ουκρανιας.
    Προφανως για να ελεγχει το ΝΑΤΟ μια χωρα διπλα στη Ρωσσια. Ομως το εκαναν ΕΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ!
    Τωρα γινεται πολεμος. Πολεμανε ανθρωποι που μιλανε την ιδια γλωσσα και εχουν καλες σχεσεις.
    Σκεφτειτε να εκανε πολεμο η Ελλαδα στην Κυπρο για να ανατρεψει τον Προεδρο της Κυπρου.
    Ο πολεμος ειναι παντα πολεμος και παντα εχει θυματα, θλιψη και οδυνη
    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αυτά για την Ουκρανία

    https://www.youtube.com/watch?v=I1_Uk27zvUs

    Back to weather news and speculation...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Να δούμε αν καταφέρει να πάρει και τη μισή Πολωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Κάτι μου λέει ότι όλη αυτή η εκστρατεία του Πούτιν, θα καταλήξει σαν τους ψηφιακούς χιονιάδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Όταν μιλάτε για Αμερική θυμηθείτε και την Αθήνα του Περικλή μήπως λέω μήπως η συμπεριφορά της Αθήνας ήταν λίγο πιο σκληρή απέναντι στις ελληνικές πόλεις κράτη απ 'ότι αυτή της Αμερικής στις χώρες που αναφέρει ο φίλος μας πιο πάνω στο σχόλιο του.

    Υ.Γ.Ενα βαθύ βαρομετρικο αρχισε να επηρεάζει την Ήπειρο με ψιλοβροχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή