Μίνι απολογισμός του σημερινού χιονιά


Νομίζω ότι από πλευράς συνοπτικής και δυναμικής μετεωρολογίας οι απαντήσεις που δόθηκαν στη χθεσινή ανάρτηση με τον τίτλο “Τα ερωτηματικά της «Μπιάνκα»” ήταν οι παράγοντες που τελικά καθόρισαν το σημερινό χιονιά.


Τα σχόλια που προ ημερών έγιναν για τη Θεσσαλονίκη: (α) «Εξετάζεται σοβαρά το αίτημα του Χρήστου (20-02-2022/09:27 π. μ.)» και (β) «Το πιθανότερο είναι να είναι παράθυρο του πρώτου ορόφου, αλλά, είπαμε, ο καιρός στις λεπτομέρειές του συχνά είναι απρόβλεπτος! (σχόλιο 24-02-2022/09:01 μ. μ.) δίνουν το game στον «δάσκαλο». To set όμως θα δοθεί, αν κερδίσει τα games που ακολουθούν.

Για τα Γιάννενα και την Κόνιτσα τα κρίσιμα για τις χιονοπτώσεις υψόμετρα περίμενα να είναι κατά 100 με 150 μέτρα χαμηλότερα, αλλά όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες από τα «άγια χώματα» που μου έστειλε ο Κονιτσιώτης αγαπητός φίλος και γείτονας Θανάσης Κατής, αυτό δεν έγινε και ο «δάσκαλος» εκτέθηκε. Τελικά, επιβεβαιώθηκε για  ακόμα μια φορά το «ουδείς προφήτης δεκτός εστίν εν τη πατρίδι αυτού».

16 σχόλια:

  1. Εσείς δάσκαλε είστε δεκτός.Εχετε δώσει προβλέψεις και προβλέψεις έτη μπροστά και προ δεκαημέρου στο παρελθόν που πέσαν 100% μέσα.Μακαρι να έκανε έναν χιόνια φουλ πεδινό δυτική και βόρεια Ελλάδα να τον χαρούν οι κάτοικοι αυτών των περιοχων αλλά μην ξεχνιόμαστε μπαίνουμε Μάρτη.Αληθεια μήπως ο Μπουραν σας έστειλε κάποιο μύνημα για τις προθέσεις του η επιθυμεί να μείνει στην εμπόλεμη κατάσταση?Καλο Βράδυ από Χαλκιδα.Γιαννης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δασκαλε συγχαρητηρια για το σημερινο game και τα τοσα αλλσ που εχετε κερδισει εδω και 35+ χρονια!! Το μεγαλυτερο game βεβαια που εχετε κερδισει ειναι βεβαι ο τιτλος του Δασκαλου και η καταξιωση και αποδοχη απο το συνολο της καιρικης κοινοτητας. Για να εχουμε και καλο ερωτημα, τα επομενα games θα γεμισουν το σταδιο, ή οι αγωνες θα εχουν μετριο ενδιαφερον?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο παλιός είναι άλλιως αλλά ο νέος είναι ωραίος. Ο μαθητής σας τα έλεγε Δασκαλε αλλά του είπατε ότι βιάζεται!!κατι ξέρουμε και εμείς που ζούμε μόνιμα στην Ήπειρο και ξέρουμε τις ιδιαίτεροτητες της περιοχής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Καὶ εὐθέως προσελθὼν τῷ Ἰησοῦ εἶπε, Χαῖρε, ῥαββί• καὶ κατεφίλησεν αὐτόν».

      Διαγραφή
  4. Νομίζω ότι θεός δεν είναι κανένας να πετυχαίνει με ακρίβεια τα υψόμετρα χιονόπτωσης.
    Αν και με μικρές αποκλίσεις προς τα πάνω όσον αφορά την Ήπειρο η ομάδα τα πήγε τέλεια για άλλη μία φορά.
    Ενδεικτικά,χιόνισε στα δυτικά της κεντρικής Μακεδονίας μέχρι σχεδόν τα πεδινά,χιόνισε στη Θεσσαλονίκη από τα πολύ χαμηλά με στρώσιμο από τα 300μ κ πάνω όπως ακριβώς τα λέγαμε,ενώ στα παραθαλάσσια και την πόλη είχαμε κυρίως χιονόνερο.
    Στη Ήπειρο οι χιονοπτώσεις πολιόρκησαν περιοχές μέχρι τα 700μ περίπου ενώ στα Γιάννενα κυριάρχησε κυρίως το χιονόβροχο,όπως είχαμε πει και για εκεί από την αρχική μας εκτίμηση.
    Μία χαρά πάει ο καιρός,πάμε τώρα γιά τα αμέσως επόμενα.
    Εδώ στην περιοχή μού έχουμε φτάσει τα 45mm υετού με την Μακρυνεία πρωταθλήτρια στα 70mm(ψιχάλισε δλδ πάλι).
    Πολλά χιόνια από τα 1100μ κυρίως και πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πέραν αυτού του σημερινού καιρού κάποιες περιοχές δέχτηκαν αξιόλογα φαινόμενα ,η Όθρυς ποτιστικου τύπου βροχή τις πρωινές ώρες και λιωσανε και τα χιόνια στα ποιο ψιλά.Τωρα περιμένουμε τον δάσκαλο για την μετέπειτα πορεία,εγώ πάντως ότι και να κάνει ημερολογιακά η άνοιξη έχει έρθει η φύση αναγεννάται ότι και να κάνει μυρίζει άνοιξη όταν ήταν να κάνει τα χειμωνιάτικα φαινόμενα στις αρχές του χειμώνα δεν τα έκανε τώρα η άνοιξη έχει το πάνω χέρι το ξαναλέω,τελευταίες πινελιές του χειμώνα θεωρώ Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κυριε Ζιακόπουλε...θρησκευτικά,ιστορία,αρχαία...μου βαλατε τωρα και αγγλικα...!...να τολμήσω να ρωτήσω αν θα συλλάβουμε τελικά τον μπουριάν.."θωμάς¨"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα κύριε Ζιακοπουλε.Καλησπερα παιδιά.
    Στην περιοχή μου σήμερα έβρεξε καλά για καμιά ώρα περίπου με ΝΑ άνεμο.Μολις το γύρισε σε ΝΔ αμέσως άνοιξε ο καιρός.
    Τώρα.Διαβαζω τα παραπάνω σχόλια, και βλέπω να θεωρείται αποτυχία το ότι χιόνισε στα τριακόσια μέτρα και όχι στα διακόσια.Αυτο δεν είναι αποτυχία.
    Το χωριό μου, όπως είναι στην πλαγιά του βουνού,έχει τα πάνω σπίτια με τα κάτω, περίπου εκατό μέτρα υψομετρικό.Πολλες φορές συμβαίνει στα πάνω σπίτια να ρίχνει χιόνι, και στα κάτω σπίτια χιονοβροχο.
    Το θέμα είναι ότι μπορεί να ήταν καλύτερος ο φετινός χειμώνας από τον περσινό, αλλά όχι επαρκής.Δυστυχως εδώ στην Κορινθία που βρίσκομαι και εγώ,ο τόπος θέλει ακόμη πολλά νερά.Και άλλες περιοχές της χώρας θέλουν ακόμη νερά.
    Εδώ που έφτασε η εποχή ημερολογιακά, βροχές θέλουμε.
    Θα κλείσω με την παροιμία:"Αν ρίξει ο Μάρτης δυο νερά, και ο Απρίλης άλλο ένα'Χαρα σ' αυτόν τον γεωργό που έχει πολλά σπαρμένα".
    Καλό βράδυ σε όλη την παρέα, και στον οικοδεσπότη του μπλογκ. ΔΗΜΉΤΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δάσκαλε δεν καταλαβαίνω.Προς τί το "απολογητικό" υπόμνημα?.Τα νούμερα είναι εντός αποδεκτής στατιστικής αποκλίσεως.Για χαοτικά συστήματα πρόκειται και όχι για οχήματα σταθερής τροχιάς.======Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο καθένας μας πρέπει να είναι ο πιο αυστηρός κριτής του εαυτού του.

      Διαγραφή
  9. Κύριε Μίμη εμείς οι κονιτσιωτες σας καμαρώνουμε και ας μην είδαμε χιόνι, σιγά τα αυγά, θα δούμε του χρόνου!
    Με το καλό να έρθετε να κεράσουμε τσίπουρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ότι κάτι θα γίνει στην παράταση του φετινού χειμώνα (1/3/2022).
      Για την αγάπη και το κέρασμά σας, θερμές ευχαριστίες.

      Διαγραφή
    2. Από το στόμα σας και στου Θεού το αυτί!
      Πάντως τα βουνά μας φαίνονται φορτωμένα και αυτό είναι το σημαντικότερο όλων!
      Χαιρετισμούς από την ηλιόλουστη και δροσερή Κόνιτσα!

      Διαγραφή
  10. Για μένα αυτο που έγινε σήμερα ήταν μια απλη κακοκαιρία,με κάποια χιονακια και σε χαμηλά υψόμετρα στα βόρεια.
    Ή αλλιώς..χιονιάς της νεας εποχής για τα κεντροβορεια!
    Γιώργος πεδινά Τρίκαλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για σημερα το βραδυ φαινονται λιγα πιο χαμηλες θερμοκρασιες απο οτι χθες στα 850hpa πανω απο την κεντρικη μακεδονια..αλλα λιγοτερος υετος απο χθες..οποτε η θεσσαλονικη παλι θα παλευει με χιονονερο απο οτι φαινεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή