28η Οκτωβρίου 2020

 

Χρόνια Πολλά! Δύναμη και αντοχή, φίλοι μου! 

18 σχόλια:

  1. Καλημέρα σας.Χρονια πολλά κι ευλογημένα.Ζήτω το Έθνος.Βοήθεια και δύναμη η Παναγία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σας πάτερ, ευχές επίσης, καλώς ήρθατε στο blog και καλό χειμώνα με υγεία.

      Διαγραφή
  2. Καλημερα σε ολους ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΣΗΜΕΡΑ Ας σταθουμε σημερα με σεβασμο μπροστα στον αγωνα των ΕΛΛΗΝΩΝ εναντια στους βαρβαρους εισβολεις Μαζι ομως με τον θριαμβο και την νικη συνυπαρχει και ο.πονος το αιμα των αθωων και οι εκατομβες των νεκρων Ζητω η πατριδα και ζητω ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ.ΛΑΟΣ Αιωνια μνημη στους πεσοντες στα πεδια των.μαχων και σε ολους τους αμαχους.νεκρους Στα του καιρου τωρα τιποτε το σπουδαιο στην κεντροβορεια Ελλαδα Η βαρυγδουπη προγνωση για δυνατη κακοκαιρια απο τα ΒΔ επεσε στα ταρταρα Το μετωπο κακοκαιριας απο τον κολπο της ΣΥΡΤΗΣ θα δωσει πολλα φαινομενα στα νοτια στα νησια του Αιγαιου κσι την Κρητη Αυτου του ειδους τα χαμηλα δεν δινουν πολλα φαινομενα κυριως στα ΒΔ .Για αλλη μια φορα οι προγνωσεις.δεν.τα.πηγαν καλα και θα πρεπει οι μετεωρολογοι να δινουν μεγαλυτερη προσοχη.ΠΑΤΡΙΩΤΑΚΙ Φωτη εσυ τι βλεπεις?Εδω στο στενο τιποτα τι ιδιαιτερο μονο ενα ψιλοβροχο και ισχυρος ΝΑ ανεμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά σε όλους!
      Ζήτω το έθνος μας κ αιώνια τιμή στους πεσόντες!
      Φίλε Αργύρη 5,6mm κατέγραψε ο σταθμός μας με ένα ωραίο ποτιστικού τύπου νεράκι.
      Θερμοκρασία φθινοπωρινή με 17β μέγιστη στην πόλη.
      Γενικά πάντως όπως το είχαμε τονίσει στις ανανεώσεις πλην της Πελοποννήσου κ της Κρήτης τα φαινόμενα ήταν κ είναι πολύ ήπια.
      Μία δλδ απλή όμορφη φθινοπωρινή ημέρα.
      Για τη συνέχεια τα έχω ξανά γράψει ότι δεν συμφωνώ με εκτιμήσεις που έχουν βγει για αντικυκλωνα διαρκείας κ καλό καιρό με βοριάδες κατά τη διάρκεια του Νοέμβρη κ ότι πρέπει να περιμένουμε ακόμη για να βγάλουμε κάποια ασφαλή συμπεράσματα.
      Με τα τελευταία στοιχεία το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αρχίζει να παρουσιάζετε προς το τέλος του πρώτου 10ημέρου του Νοέμβρη κ μετά.

      Διαγραφή
  3. Χρονια πολλα.Στροφη του νου σε κεινους που αγωνιστηκαν και θυσιαστηκαν για το υψιστο αγαθο της Ελευθεριας.
    "Η ανωτατη αρετη δεν ειναι να εισαι ελευτερος,παρα να μαχεσαι για ελευτερια".Ασκητικη,Ν.Καζαντζακης.-------Π.Α.
    Υ.Γ. Τεσσερις εικονες,τεσσερις χιλιαδες λεξεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα, Χρόνια πολλά και του χρόνου! Υγεία σε όλους,ο Ταξιάρχης μαζί μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα και χρόνια πολλά!! Εγώ ο μαύρος τα λεγα.. Πάμε για φιάσκο, και έτσι γίνεται.. Από αναφορές φίλων μαθαίνω για ελάχιστα πράγματα σε Πελλοπονησσο και Αττική ως τώρα, όλοι είναι προβληματισμενοι για την πολυδιαφημισμενη κακοκαιρία ενώ για τη συνέχεια και το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη επιμένουν τα στοιχεία για βακοκαιρο εκτός εποχής με ντάλα ήλιο και ξεροκρυα, καμία σχέση με Νοέμβρη δηλαδή, δεν ξέρω αλλά αρχίζω και χάνω την αισιοδοξία μου για το εγγύς μέλλον!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ζήτω το Έθνος
    Χρόνια Πολλά σε όλους ΙΧΝ ΠΆΝΤΑ Κ ΠΑΝΤΟΥ
    Κώστας Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρόνια πολλά σέ όλους μας, από τη βροχερή και άκρως ανεμωδη σήμερα Ρόδο. Τιμή σέ όλους όσους έχουν το σθένος να αντιστέκονται και να στέκονται πάντα όρθιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έτσι λοιπόν λόγω του κορωνοϊού δεν επισκέφτηκα την Γκραμπάλα να αποτίσω φόρο τιμής και δεν έφτανε μόνο αυτό, ο εξ ανατολών κίνδυνος με έχει μεταμορφώσει διά της Κίρκης όχι σε γουρούνι, αλλά σε ιχθύ τηρώντας τη σιγή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φιασκο=παταγωδης αποτυχια,παθημα που επισυρει τον χλευασμο των αλλων.Εκ του Ιταλικου fiasco =γυαλινο μπουκαλι (πρβλ. "εμεινε μπουκαλα").Και αυτο απο το Λατινικο flasca-ae ή flasco-onis=μικρη καμπυλωτη φιαλη (πρβλ. φλασκί ,φλάσκα (και ποικιλια μελιτζανας) κ.λ.π.------Π.Α.
    Υ.Γ. Ετσι,για να βγαλω το αχτι μου για τα 5mm!!!.Φωτη συνεχισε να μας δινεις ελπιδες.Αλλωστε....αποθνήσκουν έσχατες...-----Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Πέτρο για άλλη μια φορά η ατυχία σας χτύπησε την πόρτα.
      Άλλες περιοχές της Πελοποννήσου είδαν 100ρια κ η Κορινθία έμεινε με ψίχουλα.
      Είπαμε υπομονή ειδικά εσείς εκεί στα ανατολικά.
      Άλλωστε ο Χριστόδουλος τα έχει πάει περίφημα έως τώρα κ μας είχε προϊδεάσει ότι κ ο Νοέμβριος θα έμπαινε με ήπιο κ καλό καιρό.
      Όμως στη συνέχεια το σκηνικό θα πρέπει να αλλάξει.
      Εγώ πάντως θα συνεχίζω κ θα το λέω ότι σε αντίθεση με πέρσι που θεωρούσα τελειωμένο το χειμώνα(έτσι κ έγινε)φέτος έχω ποντάρει πολλά πάνω του κ κυρίως για την Πίνδο κ τα ηπειρωτικά.
      Η νεκροψία θα δείξει.....

      Διαγραφή
    2. Φώτη καλημέρα!! Τελικά η Κίρκη εκ του αποτελέσματος δεν έδωσε τα πολλά νερά και κάποιες περιοχές στα κέντρονοτια είδαν ψίχουλα δυστυχώς.. Προς το παρόν ο καιρός απογοητεύει, βγαίνεις έξω το μεσημέρι και ο ήλιος καίει σαν καλοκαίρι ενώ πλησιάζει ο Νοέμβρης, μη ξεχνάς ότι αρχές Οκτώβρη μιλούσαμε εδώ μέσα για ομαλή μετάβαση και φθινόπωρο από τα παλιά με δυτικα χαμηλά και χιόνια στην Πίνδο, κάτι πήγε να κάνει εκεί προς τα μέσα αλλά τώρα στα τελειώματα το χάλασε... Τα βουνά μας είναι ακόμα αχιονια και θα παραμείνουν γιατί φαίνεται να χάνεται και το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη. Πάει να παγιωθεί μια κυκλοφορία με αντικυκλωνα δυτικά μας και βακοκαιρο ανατολικά που είναι εκτός εποχής με αποτέλεσμα να έχουμε ηλιοφάνεια ιδίως εμείς οι δυτικοί με τα οποία λίγα φαινόμενα και το κρύο στα ανατολικά.. Αν δεν είναι αυτό καιρικη ανωμαλία τότε τι είναι? Το μόνο καλό είναι ότι με τέτοιο καιρό θα μπορέσουμε να μαζέψουμε καμία ελιά!!

      Διαγραφή
  10. Ετούτος εδώ ο λαός γονατίζει μόνο μπροστά στους νεκρούς του.
    Να είμαστε έτοιμοι,κάθε ώρα είναι η δική μας ώρα.
    Γιάννης Ρίτσος.
    Χρόνια πολλά σε όλους έστω και αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες χρόνια πολλά Ελλαδα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπορεί να άργησε λίγο να ξεκινήσει η βροχή αλλά τελικά έριξε καλό νερο μιας και από αργά το απόγευμα γύρισε ο καιρός σε ΒΒΔ ρεύμα και ποτιστηκαμε αρκετά το ίδιο πιστεύω και στην περιοχή του Χριστόδουλου ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει πέσει πολύ μέσα όπως τόνισε ο Φώτης και λοιποί φίλοι.Ευχομαι να πέσει σε όσα έχει πει για τον επερχόμενο χειμώνα και να ζήσουμε όλοι όμορφες συγκινήσεις.Επίσης έβαλε αρκετή ψύχρα με αποτέλεσμα σε μας τα ορεινά του Ελικώνα πολλά τζάκια να ανάψουν,ενώ μέχρι προχθές ο ήλιος έκαιγε στην κυριολεξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή