Προς το παρόν, ζέστη και σκόνη!

Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό στην Αδριατική, συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται ως την κεντρική Μεσόγειο, κινείται αργά Α-ΒΑ και το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) θα προκαλέσει τοπικές βροχές κυρίως στη ΒΔ Ελλάδα. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα ιδιαίτερα στα ανατολικά και τα νότια. Την εικόνα του καιρού θα συμπληρώνουν οι τοπικές ομίχλες το πρωί και η αυξημένη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα. 


Την Τετάρτη (7/10), λίγες βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν στο Β. Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ και στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας. 

Την Πέμπτη (8/10), βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στη ΒΔ Ελλάδα και τις Β-ΒΑ περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι σταδιακά θα γίνουν παντού ΒΔ με ένταση 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει σε όλη τη χώρα.

14 σχόλια:

  1. Συννεφιές και ψιχάλες σήμερα και χθες τη νύχτα στη Θεσσαλονίκη, θερμοκρασία 24 β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου Χρήστο μαρεσει που έλεγαν για Θεσσαλονίκη μέχρι 31 32

      Διαγραφή
    2. Έλεγαν.....
      Εμείς εδώ ποτέ δεν είπαμε για γενικευμένα 32ρια.
      Για αυτό φιλτράρουμε ποιους παρακολουθούμε.

      Διαγραφή
    3. εννοειται... το ποιο ψαγμενο σαιτ για τον καιρο

      Διαγραφή
  2. Τελικά έδωσε μέγιστη 25,5 μόλις βγήκε ο ήλιος. Στη δε Νεάπολη Κοζάνης (680 μ.) την περασμένη Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή η σόμπα αγαπιόταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωστόσο και επειδή δεν πρέπει να ξεχνάμε τις ελάχιστες, αυτές είναι εκπληκτικά υψηλές.

      Διαγραφή
  3. Πολύ ζεστή βραδιά αυτή την ώρα.Σε αντίθεση με το πρωί που είχαμε ψύχρα,συννεφιά,αέρα ακόμα και στις 12 η ώρα. Ενώ υπήρχε και πολύ υγρασία στο έδαφος λες και ψιλοεβρεξε που στα χορτάρια κρατησε και μετά τις μια το μεσημέρι.
    Αντιθέτως τώρα μ'αυτη τη συννεφιά και κουφόβραση δε νομίζω να ρίξει σταγόνα υγρασίας.Λες να γίνει κανένας σεισμός?Πλάκα κάνω
    Γιώργος Νομή Τρικάλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών από αύριο το μεσημέρι στα ΒΔυτικα κ κορύφωση στα ανατολικά κ νότια δείχνουν τα στοιχεία για αύριο.
    Επίσης εκτός από κάποιες λασποψιχαλες σε αρκετές περιοχές της χώρας, στο βόρειο Ιόνιο την Ήπειρο κ μετά στην κεντροδυτική Μακεδονία φαίνεται να έχουμε αξιόλογες μπόρες.
    Την Πέμπτη πάμε για αισθητή πτώση του υδραργύρου κ καλές αλλά πρόσκαιρες βροχές στα δυτικά κεντρικά κ βόρεια που θα εκτοπίσουν επιτέλους αυτή την αρρώστια της σκόνης παντού.
    Φίλε Παναχαϊκέ όλα μα όλα τα στοιχεία επιμένουν κ δίνουν δημιουργία αρκετά χαμηλών πιέσεων στη περιοχή τής Μεσογείου κ συγκεκριμένα γύρω από την περιοχή της Ιταλίας μετά τις 12 με 13 του μηνός.
    Η κυκλοφορία θα συνεχίσει να είναι δυτική νοτιοδυτική κ κατά πάσα πιθανότητα τα δυτικά κ βόρεια κυρίως θα πρέπει να μπουν σε νέο κύκλο αρκετών βροχών κ καταιγίδων για αρκετό διάστημα.
    Μέχρι το τέλος της εβδομάδας όλα θα έχουν ξεκαθαρίσει.
    Καλή νύχτα από την άκρως καλοκαιρινή θερμοκρασιακά απόψε Αιτωλοακαρνανία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά Φώτη μουφιασε η φάση για σήμερα, τίποτα το αξιόλογο,μονο κάτι ασθενείς βροχές τα ξημερώματα, ήλιος τώρα που καίει πραγματικά, αλλά ευτυχώς πέσανε λίγο οι μέγιστες Τ!

      Διαγραφή
    2. Ναι το είδα αλλά παρόλα αυτά σε Κέρκυρα κ βόρεια Ήπειρο καταγράφηκε σε πολλούς σταθμούς σχετικά καλουτσικος υετός.
      εδώ είχαμε λασποψιχαλες μόνο τη νύχτα κ εκ νέου το μεσημέρι.
      Ζέστη κ σήμερα αλλά με σαφής υποχώρηση της μέγιστης θερμοκρασίας σε σχέση χθές κ προχθές.

      Διαγραφή
  5. Φιλε Φωτη ωραια η μεταμεσονυκτια αναρτηση σου,αλλα με την κυκλοφορια που αναφερεις πολυ φοβαμαι οτι εμεις εδω στην Κορινθια θα μεινουμε παλι εξω του επερχομενου "υετικου νυμφώνος ".Θα μεινουμε με την ξεραίλα μας!. ----Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα στους καιρόφιλους. Θυμάμαι μικρός Κύριε ζιακόπουλε όταν σας παρακολουθούσε ο πατέρας μου και μετά που μεγάλωσα και από το δημοτικό, με φώναζε όποτε βγαίνατε στο δελτίο καιρού για τους αγρότες και σας έβλεπα. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο. https://youtu.be/Hmj8t79IMeI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θέρος,τρυγος,πόλεμος,έλεγαν οι παλιοί και μπορεί το θέρος να τελείωσε πολύ νωρίς,ο τρυγος όμως μόλις τελείωσε για μένα και σε λίγες μέρες για όλους σε μια πολλή δύσκολη χρονιά από πολλές απόψεις.
    Ένας φρέσκος και δυνατός ΔΒΔ άνεμος που ξεκίνησε λίγο πριν νυχτώσει,καθάρισε την ατμόσφαιρα από σκόνη,υγρασία και εκτόπισε την ενοχλητική ζέστη των τελευταίων ημερών τουλάχιστον για εμάς στα υψώματα.
    Λόγω της επιστροφής μου σε μια "καινούργια" " παλιά" δουλειά,αυτή του οδηγού,έχω την ευκαιρία καθημερινά να περνάω από όλη την βόρεια,ανατολική,και νότια πλευρά του Ελικώνα και να φανώ έως τις παραλίες του Κορινθιακού κόλπου έχοντας ορατότητα μέχρι τα Γεράνεια όρη και φυσικα όλη την β.πελλοπονησο.
    Η καθαρή διαύγεια και ορατότητα της περασμένης εβδομάδας έδωσε την θέση της στην θολούρα,υγρασία,ομίχλη και την πολλή ζέστη,η οποία αν και θα πέσει λίγο θα συνεχίσει να μας ταλαιπωρεί καιρό ακόμη ενω οι ΔΒΔ και Β περιοχές της χώρας θα αρχίσουν σιγά σιγά να μπαίνουν σε άλλο μοτίβο πιο φθινοπωρινό και γιατί όχι στο τέλος του μηνός πιο χειμωνιάτικο.
    Το ΣΚ που θα ανέβω Αργιθεα θα δω τι θα μου πουν και τα σημάδια της φύσης και οι εκεί "μετεωρολογοι"μου. Φυσικά για περισσότερες...πληροφορίες έχετε τις προγνώσεις του δασκάλου των λοιπών εξαιρετικών μετεωρολογων και τους φίλους Φώτη, Πανακογλου κλπ και όχι τις εκτιμήσεις τεχνικές μου,ότι και να λέει ο Αργύρης η ο Στέλιος Ι.
    Η πίστη η δική μου είναι αυτή που έγραψα πριν λίγο καιρό ότι θα έχουμε έναν πολύ ενδιαφέρον χειμώνα.
    Όσο για το διαγώνισμα του δασκάλου,σίγουρα φίλε Δημήτρη Νακο δεν κατέχουμε και τόσα πολλά πράγματα,αλλά λευκή κόλλα δεν νομίζω ότι θα δίναμε,καθώς μην ξεχνάς ότι σαν ...Μαντείο των Δελφών που με...ονομασες όλο και κάποιο χρησμό θα μπορούσα να δώσω...!!
    Ξέχασα βέβαια να ενημερώσω εσένα και τους λοιπούς φίλους που ζητούν να μάθουν τα...μελλούμενα,ότι χρησμοί δίνονται με...προκαταβολή...Εσείς δεν το γνωρίζατε βέβαια αλλά καλό είναι να μην μένετε...χρεωμένοι...γιατί μαζεύονται τα χρέη και οι...χρησμοί δεν θα είναι οι...επιθυμητοι...!!
    Καλημέρα σε όλους σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή