Φλέγεται η Ν-ΝΑ νησιωτική Ελλάδα!

Πηγή: https://www.blitzortung.org/en/live_lightning_maps.php

Οι εξ ουρανού φωτιές (κεραυνοί) και τα φαινόμενα που τις συνοδεύουν προκαλούν συχνά καταστροφές. Όμως, οι καταστροφές αυτές δεν είναι τίποτε μπροστά στις καταστροφές από τις φωτιές του πολέμου, με τις οποίες κάποιοι ανόητοι εξακολουθούν να παίζουν!

Καλό απόγευμα, φίλοι μου.


10 σχόλια:

  1. Και η Αρκτική. Κυριολεκτικά όμως. https://images.meteociel.fr/im/2903/122252645_2741631962769976_7874508727061229566_n_mcn9.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όντως χαμός, με επίμονες κ ισχυρές καταιγίδες να σφυροκοπούν τα νότια νησιωτικά τμήματα μας.
    Στη Ρόδο φίλος μου απαθανάτισε κ μου έστειλε σήμερα δύο μεγάλους υδροστρόβιλους οι οποίοι "φλέρταραν" με την ξηρά.
    Όσο για τις φωτιές του πολέμου θεωρώ ότι αν δεν σκληρύνει άμεσα τη στάση της η χώρα μας μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση ενάντια στη Τουρκία με μαζικές κυρώσεις,οι γείτονες θα συνεχίζουν να προκαλούν μέχρις εσχάτων.
    Εδώ απαίτησαν να αποστρατικωποιηθούν τα νησιά μας,τι να λέμε τώρα.
    Δυστυχώς δε καταλαβαίνουν κ το κεφάλι τους θα το φάνε σίγουρα με τόσα μέτωπα που έχουν ανοίξει.
    Το κακό είναι ότι θα πάρει η μπάλα κ εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φώτη, όντως ξεπεράστηκαν και τα 200 mm σε περιοχές της Κρήτης. Συγχαρητήρια για την πρόβλεψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Χρήστο, ανεξάρτητα από τα μοντέλα το περίμενα πριν τα διαβάσουν αυτά, καθώς με τέτοια αστάθεια όταν ένα επιφανειακό χαμηλό μπαίνει μέσα στο Αιγαίο κ ενισχύεται με τη βοήθεια του ΒΒΑ ανέμου, στατιστικά έχει αποδειχθεί ότι η βόρεια πλευρά τής Κρήτης είναι πολύ ευάλωτη καθώς δε την ανακόπτει τίποτα καθώς όλα τα φαινόμενα φράζουν στον Ψηλορείτη κ γενικά στους ψηλούς ορεινούς της όγκους.
      Τα 200 χιλιοστά τα έχουν ξεπεράσει ήδη πολλές περιοχές κ φοβάμαι ότι μέχρι αύριο το βράδυ θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο.
      Σήμερα μάλιστα στο σύστημα έχει σχηματιστεί εμφανής στροβιλισμός(σαλιγκάρι) όπως φαίνεται από τη δορυφορική κ έτσι είναι ικανό να ανατροφοδοτείτε συνεχώς χτυπώντας τις ίδιες περιοχές ξανά κ ξανά.
      Προσοχή μεγάλη λοιπόν.

      Διαγραφή
    2. Τώρα, όπως βλέπω στο meteo, πάμε για 300 mm.

      Διαγραφή
  4. Και στην περιοχη μας ακρως φθινοπωρινο το σκηνικο,αλλα ο υετος παρέδραμε.Τι κι αν βλεπουμε θαλασσα και ειμαστε αρκούντως προσηνεμοι προς το ΒΑ ρευμα.Πολυ λαδι ,αλλα απο τηγανιτα τιποτα.
    Δασκαλε συμφωνω.Με τις φωτιες του πολεμου δεν ειναι να παιζει κανεις.Χρειαζεται ψυχραιμια, αυτοσυγκρατηση,και συνεση για να μην καταστει αναποφευκτος.Πολιτικη δεξιοτητα και οξυδερκεια .Το θεμα ειναι συνθετο και πολυπαραγοντικο και θελει λεπτους χειρισμους.Δεν ειναι ποκερ,ειναι...σκακι.Ο Κλεμανσω ειχε πει "Ο πολεμος ειναι πολυ σοβαρη υποθεση για να την αφησουμε στους στρατιωτικους". Βεβαια εχει λεχθει και τουτο "ο πολεμος ειναι η συνεχεια της πολιτικης με αλλα μεσα !." Σχετικα με τους ισχυρους διαχρονικα,ας αναλογιστουμε ποια επιγραφη ειχε στα κανονια του ο Λουδοβικος ΙΣΤ "ultima ratio regum", δηλ." το έσχατο επιχειρημα των βασιλεων".Και ,δυστυχως,"inter armas,silent leges" δηλ."αναμεσα στα οπλα σιγουν οι νομοι".
    Δεν ξερω αν αυτο που θα πω αποτελει ευσεβη ποθο,αλλα μου δινεται η αισθηση οτι εχουν γνωση οι φυλακες.Είθε.....-------Π.Α.
    Υ.Γ.Τι ακριβως αραγε να εννοούσε ο .....ποιητης,ειπών "πολεμος πάντων πατήρ"(Ηράκλειτος).------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έρχονται και οι δυνατές βροχές και οι ισχυρές καταιγίδες για ολόκληρη την Ελλάδα από την άλλη εβδομάδα. Καλησπέρα σε όλους και στον δάσκαλο. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καταγράφηκαν τέσσερις μεγάλοι υδροστροβιλοι στα ανατολικά παράλια της Ρόδου (Στον άξονα Αφαντου-Κολυμπια κ μέχρι Αρχάγγελο για όσους ξέρουν το νησι), ενώ μικρότερης κλίμακας υδροστροβιλοι παρατηρήθηκαν και προς τα νοτιοδυτικά παράλια του νησιού, μεταξύ Ρόδου και Χάλκης. Παράλληλα μετά από 4 μήνες είδαμε και σοβαρή βροχή με αρκετά ηλεκτρικά ειδικά εδώ στην πόλη. Πάντως από φωτογραφίες που είδα (γιατί στην πόλη που ζω δεν μπορούσα να έχω οπτική πρόσβαση), ο ένας υδροστροβιλος στα Κολυμπια ήταν κανονικό "τέρας". Ευτυχώς οι όποιες ζημιές ήταν μόνο στην παραλία της περιοχής.
    Να αναφέρω επίσης ότι υδροστροβιλοι παρατηρήθηκαν και γύρω από νησιά των Κυκλάδων, και πιο συγκεκριμένα σέ Νάξο κ Σαντορίνη. Πραγματικά όλο το Νότιο Αιγαίο φλεγοταν σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάντως αυτές τις ραγδαιοτητες και τα ύψη βροχής η Ήπειρος όσο και να βρέξει δεν θα τα φτάσει ποτέ! Για αυτό η Κρήτη είναι μοναδική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τελικά η χθεσινή μέρα ήταν άκρως φθινόπωροχειμωνιατικη,θύμιζε τέλη Νοεμβρίου και μας τίμησε με 10,4 mm ενώ όσο πιο ανατολικά τόσα πετισσοτεσα τα χιλιοστά.
    Ο αέρας δυνατός και η θερμοκρασία από 12-14 βαθμούς.
    Ήταν η "καλύτερη" ημέρα έως τώρα και γενικά ένα όμορφο 3ημερο,φυσικά τα καλύτερα έπονται και με την σειρά που πρέπει, δλδ από ΔΒΔ και Β κατεβαίνοντας προς νότια.
    Συγχαρητήρια στον Φώτη Ματραλη που για άλλη μια φορά έπεσε διάνα σε όσα είπε και ειδικά για την περιοχή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή