Μεταβολή του καιρού με σύντομες αλλά ισχυρές κατά τόπους βροχές, ενισχυμένους ΒΔ ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας

Βαρομετρικό χαμηλό στα Β. Βαλκάνια, συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται ως την κεντρική Μεσόγειο, κινείται Α-ΒΑ και το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα, που κατά τόπους στη Δ. Ελλάδα, την Α. Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου θα είναι έντονα, δεν θα κρατήσουν πολύ. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι σταδιακά θα στραφούν σε ΒΔ με ένταση ως τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. 

Την Παρασκευή (9/10), μόνο στην Α. Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου θα σημειωθούν παροδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 5 με 6 μποφόρ με τάση εξασθένησης και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. 

Το Σαββατοκύριακο (10-11/10), προβλέπεται καλοκαιρία με ήλιο σχεδόν παντού και ανέμους το πολύ 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

 

2 σχόλια:

  1. Η μυρωδιά του φθινοπώρου αγνοείται ακόμα εδώ στην Αττική. Παραμένουμε με τον δικό μας καλοκαιρινό θεό, περιμένοντας τις καιρικές αλλαγές που θα μας κάνουν να καταλάβουμε λίγο τη μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο. Οι μέρες που πέρασαν μπορεί να ήταν και οι χειρότερες όλης της θερινής σεζόν. Αποπνικτική ατμόσφαιρα από την υγρασία που χτυπούσε κόκκινα και τη σκόνη που από κοινού δημιούργησαν αυτό που θα ονομάζαμε "καιρική μπίχλα". Η καλοκαιρία για εδώ συνεχίζεται, λοιπόν, τουλάχιστον με πιο ανεκτές συνθήκες. Καλημέρα σε όλους τους φίλους και στον δάσκαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δάσκαλε η κατάψυξη(γροιλανδια)ξέμεινε από ψύξη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή