Τα βαρομετρικά που προσεγγίζουν τη χώρα μας από τα νοτιοδυτικά είναι πάντα επικίνδυνα!

Βαρομετρικό χαμηλό στη Β. Ιταλία, συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας, κινείται αργά νοτιοανατολικά. Στην περιοχή μας, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), ο καιρός να είναι γενικά ήπιος με τοπικές νεφώσεις και περιορισμένες πιθανότητες βροχής. Οι άνεμοι μόνο στο Ιόνιο θα φθάσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κατά 2 με 4 βαθμούς υψηλότερα από τα κανονικά αυτής της εποχής. 

Την Τετάρτη (28/10), αναμένεται βαθμιαία επιδείνωση του καιρού στις περισσότερες περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα στην κεντρική και τη νότια Ελλάδα. Το κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας θα είναι η εκδήλωση βροχών και καταιγίδων, οι οποίες στο Ν. Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Ν-ΝΑ Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα - Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και αργότερα στο Α. Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα φθάσουν τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της. 

Την Πέμπτη (29/10), οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στην Α. Μακεδονία, τη Θράκη και τις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές της χώρας και σταδιακά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. 

Την Παρασκευή (30/10), τοπικές βροχές μικρής διάρκειας είναι πιθανό να σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του Α-ΒΑ Αιγαίου.

 

19 σχόλια:

  1. Δάσκαλε χρόνια πολλά!
    Να είστε πάντα καλά να μας γεμίζετε με γνώσεις,κ ότι καλύτερο στη ζωή σας.
    Έντονη λοιπόν η κακοκαιρία από τετάρτη ξημερώματα κ από τα ΝΔυτικα, για ακόμη μια φορά όμως γενικά μικρής διάρκειας.
    Προσοχή μεγάλη στα ΝΔυτικα κεντρικά κ ανατολικό νότια,ενώ εκτός πολλών φαινομένων τελικά η Βόρεια βορειοδυτική Ελλάδα.
    Χρήστο Σιμουλη συμφωνώ απόλυτα σε όσα ανέφερες για την μακρινή τάση του καιρού, ιδιαίτερα τούτη την εποχή που το κλίμα είναι υπερβολικά θα έλεγα ευμετάβλητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΣΑΣ ΕΟΡΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια πολλά κύριε Ζιακοπουλε με υγεία και αγάπη!! Τελικά οι φόβοι μου για την κακοκαιρία της 28ης φαίνεται να επαληθευονται καθώς η βδυτικη και η Βόρεια Ελλάδα φαίνεται να βγαίνουν εκτός παιχνιδιού, εκεί δηλαδή που ήμασταν φαβορί πριν κάτι μέρες, τώρα γίναμε τελείως αουτσαϊντερ, τι να κάνουμε? Έτσι είναι η ζωή!! Το χειρότερο βέβαια φαίνεται για τη συνέχεια καθώς μάλλον η Ήπειρος πάει για παρατεταμένη ανομβρία έτσι όπως είδα μέχρι τώρα τα τρεξίματα με την κυκλοφορία να γίνεται μεσημβρινη και προσυνεμη με την έλευση του Νοέμβρη! Ίδωμεν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια πολλά κ.Ζιακόπουλε να είστε πάντα καλά!Χρόνια πολλά και σ'ολους τους Δημήτρηδες και Δημητρες!
    Γιώργος Νομή Τρικάλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ κύριε Δημήτρη σας εύχομαι Έτη πολλά και ευλογημενα.
    Υγεια, αγάπη κ παντα ευοίωνες προγνώσεις.
    Κώστας Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βασίλειος Σωμαράκης26 Οκτωβρίου 2020 στις 7:46 μ.μ.

    Καλοδεχούμενες οι βροχές! Χρόνια σας πολλά κ. Ζιακόπουλε. Εύχομαι από καρδιας υγεία και ευτυχία προσωπικη και οικογενειακή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρόνια Πολλά κύριε Ζιακόπουλε!Ότι επιθυμείτε και πάντα γερός και δυνατός! Δε φαίνονται πάλι πολλά πράγματα για εδώ στα Βόρεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρόνια Πολλά κε Ζιακόπουλε. Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες και εορτάζουσες. Σε ένα εργαστήριο ξυλογλυπτικής, διάβασα σήμερα το ακόλουθο: Ζητείται μαθηματικός για να μας μάθει να υπολογίζουμε ο ένας τον άλλο!!
    Δάσκαλε, πιστεύω ότι έχετε όλα τα κριτήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με αυτα τα δεδομενα της υφεσεως και με σιγουρη τοπικα την ανατολικη κυκλοφορια,περιμενουμε επι τελους καλο νερο και στην Κορινθια.Νισάφι!.Να δουμε....
    Αγαπητε Χριστοδουλε χαιρε.Τα γραμματικα του σχολίου σου ενταξει.Ως προς τις εννοιες θα σταθω σε δυο .
    Αναγκη).Επηρέαζε ακομα και τους θεους."Ανάγκα και θεοι πειθονται".Οι Λατινοι ελεγαν "quidquid fit,necessario fit",δηλ."ο,τιδήποτε γινεται,κατ ανάγκην γινεται".Με το θεμα των ανθρωπινων αναγκων και την ιεράρχησή τους ασχοληθηκε ιδιαιτερα ο Αμερικανος ψυχολογος Abraham Maslow.Eιναι πολυ γνωστη η εκ μερους του διάταξη των αναγκων σε ενα σχημα πυραμιδας, (Πυραμιδα του Μάσλοου),οπου στη βαση της βρισκονται οι βασικες βιολογικες αναγκες,και στην κορυφη της η "αυτοπραγματωση".
    Ειμαρμενη).Πεπρωμενο,Τυχη,Μοιρα,Γραφτο,Ριζικο,Κισμετ κ.ο.κ. Εδω εγω ακολουθω το Λατινικο "Fortunae suae quisque faber est",δηλ. "εκαστος ειναι δημιουργος της τυχης του".
    Να εισαι καλα και να συνεχισεις να μην εισαι απλος θεατης της ζωης!.-----Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρόνια πολλά! πάντα με υγεία ευτυχία Δάσκαλε να είστε πάντα καλα! Καλοδεχουμενες οι βροχες χωρίς ζημιές φυσικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρόνια σας πολλά κύριε ζιακόπουλε. Να σας χαιρόμαστε εμείς και η οικογένειά σας. Σας ευχαριστούμε για όλα και εύχομαι υγεία και τα πιο όμορφα που επιθυμείτε! Παραθέτω έναν σύνδεσμο με βίντεο κύριε ζιακόπουλε, και νομίζω ότι το ζήσατε τότε για τα καλά εκείνο το βράδυ όπου είχατε και βάρδια στην ΕΜΥ. Για όσους θυμούνται την ισχυρότατη καταιγίδα του 1994 Οκτώβριος μήνα. Φραγκίσκος από παλαιο φαληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Σύνδεσμος στο προηγούμενο μου σχόλιο https://youtu.be/qXcjQqNJ1O8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρόνια πολλά δάσκαλε, να χαίρεστε το όνομά σας με υγεία και πάντα κάθε καλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρόνια σας πολλά κ Ζιακοπουλε.
    Εις υγείαν και έτη πολλά.
    Συνεχίστε να μας εμπνεετε με τις ωραίες σας αναλύσεις, κείμενα, σχόλια.
    Σας ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρόνια πολλά κ.Ζιακόπουλε!Με υγεία,ευτυχία και πάντα αξιόπιστες και ωραίες αναλύσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χρονια πολλά κ.ζιακοπουλε..Καλό χειμώνα να έχουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καθυστερημενες οι ευχες, μιας και 2 μερες δεν μπηκα και πολυ στο ιντερνετ, αλλα ποτε δεν ειναι αργα.... χρονια πολλα, και πανω απο ολα υγεια, να χαιρεσαι οσους αγαπας κ.Ζιακοπουλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή