Σύντομα αλλά έντονα καιρικά φαινόμενα

Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό στην Αδριατική, συνοδευόμενο από ενεργό ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται ως την κεντρική Μεσόγειο, κινείται Α-ΒΑ και αναμένεται να προκαλέσει βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας. Τα φαινόμενα, που κατά τόπους στα δυτικά, τα βόρεια και το Α. Αιγαίο θα είναι έντονα, δεν θα κρατήσουν πολύ και ως αργά το βράδυ της Τρίτης θα σταματήσουν σχεδόν παντού. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νότιοι με ένταση ως τα 9 μποφόρ (ΒΑ Αιγαίο), αλλά σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, η οποία στη ΒΔ Ελλάδα θα είναι σημαντική. 


Την Τετάρτη (14/10), προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με λίγες πρόσκαιρες βροχές στη Δ. Ελλάδα και ίσως στο Α. Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ με ένταση 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. 

Την Πέμπτη (15/10), τοπικές βροχές αναμένονται στη ΒΔ Ελλάδα και ίσως στις ΒΑ περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. 

Υ.Γ. Η επικείμενη ατμοσφαιρική διαταραχή, εκτός από τα πλημμυρικά φαινόμενα που είναι πιθανό να προκαλέσει, ίσως φέρει και τα πρώτα χιόνια στις κορυφές των βουνών της Πίνδου!

9 σχόλια:

  1. Ασύλληπτα ύψη βροχής στο κεντρικό κ βόρειο Ιόνιο ενώ το ισχυρό μέτωποε τους χιλιάδες κεραυνούς μπαίνει τώρα σε όλα τα δυτικά ηπειρώτικα.
    Αξιοσημείωτη καλοκαίρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίγο πριν αλλάξει η μερα έχουμε 38,8 χιλιοστά βροχής στα Γιάννενα.

      Διαγραφή
    2. Βλέπε και το τραγούδι του Δάκη:
      "Τόσα καλοκαίρια μού 'χαν φύγει από τα χέρια,
      Τόσα καλοκαίρια που δεν σ' αγαπούσα ............"

      Διαγραφή
  2. Φιλε Φωτη εδω στο Ριον αρχιζει να αναπτυσεται απο Κεφαλονια-Αραξο με μεγαλειωδεις αστραπες και υποκωφα μπουμπουνητα Σε λιγο θα εχουμε εντονη καταιγιδα και χαλαζοπτωση σιγουρα ΓΑΒΡΟΛΙΜΑΔΑ!!!Το μεγαλειο της φυσης σε ολη του την εκταση ,κανενα θεαμα δεν συγκρινεται με αυτο Φιλε Χριστοδουλε αυτη την στιγμη τρεμει ο τοπος.απο τα αστραποβροντα πανισχυρα.ηλεκτρικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πατριωτακι αξιοσημειωτη ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΟΧΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aγαπητε Φωτη, αυτη η προφανης παραδρομη μπορει και να ερμηνευεται με ορους S.Freud.Eνδεχεται την εντολη στο χερι να μη την υπαγορευσε το συνειδητο αλλα το υποσυνειδητο....----Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες φίλε Πέτρο να συνέβη αυτό?
      Μπας κ είμαι κρυφός καλοκαιράκι ας?
      Πλάκα κάνω βέβαια.
      Περνώντας το μέτωπο από τη χώρα μας λοιπόν έχω να σταθώ στα τεράστια ύψη βροχής στα ΒΔυτικα κ κυρίως στην Κέρκυρα με 108 κ 160 χιλιοστά αντίστοιχα στον Παντοκράτορα κ στη δυνατή καταιγίδα της δυτικής κ νότιας Αττικής το ξημέρωμα με 40mm τοπικά κ σφοδρούς ανέμους.
      Αξιοσημείωτη είναι επίσης η πτώση της θερμοκρασίας στην ΒΔ Ελλάδα συνοδεία δυτικών ανέμων.
      Τις επόμενες ώρες το μέτωπο θα σαρώσει Θράκη κ ανατολικό Αιγαίο.
      Η κακοκαιρία της Παρασκευής να πω την αλήθεια με φοβίζει για τα ΔΒΔυτικα με αυτά που φαίνονται στις αναλύσεις των μοντέλων.
      Στη περιοχή μου κάτι έκανε για άλλη μία φορά με τρέχουσα κακοκαιρία Αγρίνιο 49mm, Αιτωλικό 54 κ Μακρυνεία 61.
      Αυτή τη στιγμή συνεχίζει κ βρέχει κατά περιόδους.

      Διαγραφή
  5. Ολοι σχεδον ελαβον απο ικανα εως πλεοναζοντα ποσα υετου,πλην Κορινθιων. ~5mm ,ουτε για τα μαρουλια!.Και σαν να μην εφθανε αυτο,σημερα απο το πρωι μας μαστιγωνει ενας ισχυρος,επαχθης,ηλιθιος μαίστρος! Οσον αφορα στην υφεση της Παρασκευης τα μοντελα μας δινουν.....μηδεν εις το...πηλικιον!Τελεια.-----Π.Α.
    Υ.Γ. Φωτη οχι μονιμως καλοκαιρακιας ,αλλα ad hoc.Mπορει υποσυνείδητα να λειτουργησε ενα ενστικτο αυτοπροστασιας και αυτοσυντηρησης για την περιοχη σου,επειδη εχετε δεχθει πολυ μεγαλες ποσοτητες υετου με καταστροφες.Παντως αυτο που τελικα πηρατε ηταν....λουκουμι!--Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή