Τοπίο στη Μάνη!

Φωτ. Νεκτάριος Γιαννούλης

 

14 σχόλια:

  1. Νεκταριε !.Φοβερο, καταπληκτικο,μαγευτικο!!!Αγαπημενη ,αδούλωτη Μανη!
    Μεταξύ μας,μηπως το εχεις "πειράξει"?.Αστειευομαι.....------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ! Σας καταθέτω και το σχετικό video της καταγραφής με λήψεις από το Δήμο Ανατολικής Μάνης! (28.10.2020 ) https://www.youtube.com/watch?v=bRrijZov9DE&t=199s

      Διαγραφή
  2. Αρχίζω λοιπόν για το φετινό φθινόπωρο την καθιερωμένη και γραφική γκρίνια μου για τις λιγοστές βροχές στη Θεσσαλονίκη, μέχρι στιγμής 18,8 mm, να δούμε αν θα βρέξει και πότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Μεταφέρω την περιγραφή του Νεκτάριου: «Καταγραφή του ψυχρού μετώπου της διαταραχής, τις μεταμεσονύκτιες ώρες από τη Βάθεια Λακωνίας με ένα εντυπωσιακό καταιγιδοφόρο νέφος να προσεγγίζει την καστροπολιτεία της Μάνης!»
      Συγχαρητήρια για μια ακόμα φορά στον Νεκτάριο!
      Καλημέρα σε όλους, όσο μπορεί να είναι καλή μια μέρα με τη νέα συμφορά (σεισμός) και τη παλιά συμφορά (πανδημία) να καλπάζει!

      Διαγραφή
  4. Σάπια τα τρεξίματα όσο πάει το μάτι!! Ο Θεός να βάλει το χέρι του!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε χρειάζεται να βάλει κανείς το χέρι του φίλε Θεσπρωτέ.
      Ο φίλος Πέτρος από την Κορινθία όπως έγραψε μας εμπιστεύεται κ είμαι σίγουρος ότι μετά τις 10 του Νοέμβρη το σκηνικό του καιρού θα γίνει κ πιο βροχερό κ πιο κρύο όπως τα έχουμε πει.
      Σήμερα βγήκε κ η πολύ "ψαγμένη" κ καλοδουλεμένη μακροπρόθεσμη εκτίμηση για τον Νοέμβριο από τον Βασίλη τον Πανάκογλου όπου σας δίνω παρακάτω το λινκ για όσους θέλετε να διαβάσετε για να καταλάβετε

      https://weathergroup.gr/2020/10/31/1-9/

      Διαγραφή
  5. Καλημερα σε ολους.Τιποτε δεν συγκρινεται με τον τρομο που προκαλει ο σεισμος σε ολα τα.εμβια οντα Ειναι το πιο τρομακτικο φυσικο φαινομενο που προερχεται απο την γη.Τα θερμα μου.συλυπητηρια.στους.γονεις των δυο χαμενων παιδιων κουραγιο και δυναμη γιατι η απωλεια παιδιου δεν συγκρινεται με κανενα πονο.Γρηγορη αναρωση στο παιδακι που νοσηλευεται και καλο θαρρος σε ολους τους κατοικους των νησιων μας και στους γειτονες Τουρκους γιατι αλλο λαοι και άλλό.πολιτικη.Ανθρωποι ειναι και αυτοι.Στο μετωπο του καιρου.τιποτε μα τιποτε καιρος βορειου.ρευματος που θα τραβηξη πολυ σχεδον εως.τις.12.του μηνα.Ανατελει το περσινο σεναριο για ενα Νοεμβρη κουραστικο σχεδον ζεστο και ανομβρο Οι υφεσεις.κινουνται ταχυτατα με γρηγορη.βελτιωση.και.μικρη διαρκεια Επειτα πανισχυρος αντικυκλωνας με κυκλοφορια τυπου Ω και καλοκαιρια το λιγοτερο 15 ημερων Κουραστικος.και μονοτονος καιροςΣημερα παρατηρησα στις.webcam οτι ο ΟΛΥΜΠΟΣ ειναι χιονισμενος και κανενα.αλλο βουνο.Τα πραγματα στην αρκτικη δεν ειναιτοσο τραγικα οσο φωναζουν γιατι παρακολουθω τον αρκτικο.καθε.χρονο και καθε μερα απο το megeiciel και βλεπω.οτι τον ενα χρονο πρωτα παγωνουν τα παραλια της βορειου Αμερικης και αργοτερσ.της Σιβηριας.ενω τον αλλο χρονο γινεται το αντιθετο αλλα.ποτε μαζι .Ετσι λοιπον φετος πρωτα παγωνει η βορειος Αμερικη.Ως προς την συνολικη εκταση του παγου μικροδιαφορες Μην φερνουμε λοιπον την καταστροφη.γιατι αλλωστε τον Νοεμβριο επεκτεινεται το κρυο στο βορειο ημισφαιριο Καλημερα σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα σε όλους, καλό παράδεισο στα 2 παιδιά που χάθηκαν έτσι άδοξα.Εχθες την ώρα του σεισμού ειμουν σπίτι κ τα συναισθήματα πολλά κ διάφορα.Υγεια σε όλους, ψύχρα σήμερα Μυτιλήνη,χειμωνιαζει σιγά σιγά......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγω αφηνω να ηχουν οι μακροπροθεσμες εκτιμησεις του Χριστοδούλου (ουχί του Αρχιεπισκόπου) και του Φωτίου (ουχί του Πατριάρχου). Ει δε άλλως......χαίρε βάθος αμέτρητον !-------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Περνώντας εχθες διαδοχικά απο Λαμία,Καρδίτσα,Τρίκαλα, Λάρισα για να καταλήξω στον Βόλο,είχα την ευκαιρία να δω από κοντά τα σημάδια της φύσης και των πλασμάτων της και να διαπιστώσω εκ νέου ότι δεν έχει αλλάξει σχεδόν τίποτα σε ότι μέχρι τώρα έχω πει εδώ και πολύ καιρό.
    Πιστεύω ότι κακώς έχει πέσει τόση "γκρίνια" στην ομάδα του μπλογκ και κοντεύουμε να ξεπεράσουμε την κρίση που διανύει ο Παναθηναϊκός (μας) ο οποίος παρεμπιπτόντως εχθές άρχισε λίγο να "σαλεύει" από εκεί που φαινόταν λιποθυμος και πεσμένος στο εδαφος.
    Λέτε να γίνει το ίδιο με τον καιρό και εκεί που φαίνεται το παιχνίδι χαμένο να έρθουν όλα τούμπα;
    Σαν παλιός παίκτης του Προπο,"λέω" να παίξω ένα δελτίο,καθώς σήμερα Κυριακή και 1 του μηνός μάλιστα,ίσως να πιάσω κανένα 13αρι.
    Στην πρώτη στήλη φαίνεται η πόλη,στην δεύτερη το σημείο για την βροχή και στην τρίτη για χιόνι.Οπου υπάρχει παρένθεση, το σημείο που προς τα εκεί "κλεινει" η πιθανότητα.
    ΚΟΝΙΤΣΑ 1 1
    ΓΙΆΝΝΕΝΑ 1 1
    ΚΟΖΑΝΗ 1 1
    ΦΛΩΡΙΝΑ 1 1
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ 1 Χ(2)
    ΤΡΊΚΑΛΑ 1 1
    ΚΑΡΔΊΤΣΑ 1 1
    ΛΑΜΙΑ 1 Χ(1)
    ΜΥΤΙΛΉΝΗ 1 Χ(2)
    ΠΑΤΡΑ(ΡΙΟ) 1 Χ(2)
    ΗΓΟΥΜΕΝΊΤΣΑ 1 Χ
    ΛΑΡΙΣΑ 1 Χ1
    ΑΓΡΙΝΙΟ 1 Χ(2)
    Ήθελα να βάλω ακόμη μια "διπλή" αλλά "κοστιζει" και το ταμειο "έπεσε"έξω εχθές το βράδυ...στα τσιπουραδικα του Βόλου...!!
    Καλή μου επιτυχία και καλό μήνα σε όλους σας.
    Καλή δύναμη σε όσους επλήγησαν από τον σεισμό και κουράγιο στις οικογένειες των θυμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν κάνεις αλλο ενα κυκλο σε αυτες τις πόλεις ποιος ξέρει τι αλλο θα μας γράψεις.

      Διαγραφή
  9. Από την πυρκαγιά στις Κεχριές, στις πλημμύρες του Λαγκαδά, στις πλημμύρες της Εύβοιας, στις πλημμύρες της Θάσου, στις πυρκαγιές της Αναβύσσου της Μάνης και λοιπών περιοχών, στις πλημμύρες της Καρδίτσας και τις καταστροφές των Επτανήσων, στις πλημμύρες της Αιτωλοακαρνανίας Φωκίδας, στις νέες πλημμύρες της Αιτωλοακαρνανίας Πατρας Ρίου, στο μπουρίνι της Μυτιλήνης, στο μπουρίνι της Αττικής, στις πλημμύρες της Κρήτης και τους υδροστρόβιλους του νοτιοανατολικού Αιγαίου, στον σεισμό της Σάμου αλλά και την ανομβρία κυρίως της Κορινθίας... Δεν πάμε καθόλου καλά φέτος δυστυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή