Φωτογραφίες...

Φθινόπωρο στην Κόνιτσα. Φωτ. Τάσος Κώτσικος


Ομίχλη κάπου στη Βοιωτία. Φωτ. Χριστόδουλος Χριστοδούλου


Αχελώος. Φωτ. Χριστόδουλος Χριστοδούλου


Σαρωνικός. Φωτ. Βαγγέλης Σπανός




Από τον κόσμο του βυθού. Φωτ. Βαγγέλης Σπανός

34 σχόλια:

  1. Μιας και ο λόγος για φωτογραφίες, μία παρέα γιαγιάδων που κάνουν snorkelling (παρατήρηση του βυθού με μάσκα και αναπνευστήρα), κολυμπώντας 3 χιλιόμετρα σε πέντε μέρες τη βδομάδα, ανακάλυψαν έναν μεγάλο πληθυσμό δηλητηριωδών θαλάσσιων φιδιών σε έναν κόλπο στη Νουμέα, την πρωτεύουσα της Νέας Καληδονίας, όπως αποκαλύπτει ο Guardian. H Claire Goiran από το Πανεπιστήμιο της Νέας Καληδονίας και ο Rick Shine καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας Macquarie μελετούσαν μικρά και ακίνδυνα είδη, όπως το φίδι με κεφάλι χελώνας, όταν συνάντησαν το μεγάλο 1,5 μέτρου θαλάσσιο φίδι, που λέγεται και φίδι με κεφάλι ελιάς. Αμφότεροι πίστευαν ότι ήταν σπάνιο, καθώς το είχαν δει μόλις 6 φορές σε 15 χρόνια.

    Αλλά από το 2013 άρχισαν να το μελετούν πιο επισταμένα στον τουριστικό κόλπο της Νουμέα και στην παρέα τους προστέθηκε και μία φίλη της Claire, η Αline που έβγαζε υποβρύχιες φωτογραφίες εκεί. Τις έστελνε με e-mail στην Claire, που σταδιακά έπεισε και μία άλλη φίλη της, τη Monique να συμμετάσχει στην προσπάθεια, εκείνη με τη σειρά της έφερε ακόμα μία γνωστή της και έτσι σχηματίστηκε η ομάδα από εφτά γυναίκες, που αυτοαποκαλείται "οι φανταστικές γιαγιάδες" και είναι ηλικίας 60 ως 75 ετών.

    Από τις υποβρύχιες φωτογραφίες που έβγαζαν, διαπίστωσαν ότι ο πληθυσμός των μεγάλων θαλάσσιων φιδιών της περιοχής είχε υποτιμηθεί και πως πρέπει να υπάρχουν πάνω από 250. Η ανακάλυψή τους ανέδειξε και τον ρόλο που παίζουν στην τροφική αλυσίδα, για τον οποίο δεν είχαν στοιχεία οι επιστήμονες, αλλά απέδειξε και ότι σε έναν μικρό κόλπο που συνωστίζονται ορδές λουόμενων, δεν είχαν τσιμπήσει κανέναν. Η Aline Guemas είπε ότι δεν φοβάται τα θαλάσσια φίδια, παρά το δυνητικά φονικό τους δηλητήριο, αλλά δεν τα αγγίζει, καθώς η δουλειά της είναι να τα φωτογραφίζει και άλλα μέλη της ομάδας να τα ταυτοποιούν και να τα καταγράφουν.

    Η Sylvie Shebert είπε ότι παλιά φοβόταν τα φίδια, αλλά πλέον τα εκτιμά, ενώ η Monique Maziere πρόσθεσε ότι "τα φίδια δεν είναι επιθετικά, αλλά απλά περίεργα και φυσικά δεν τα αγγίζουμε". Εύγε στις σούπερ γιαγιάδες της Αυστραλίας. Και οι εφτά είναι υπέροχες. Να διευκρινίσω ότι τα θαλάσσια φίδια δεν έχουν καμία σχέση με τα χέλια και δεν υπάρχουν στην Ελλάδα, αλλά μόνο σε τροπικές θάλασσες. Η σμέρνα είναι είδος χελιού.
    https://www.theguardian.com/environment/2019/oct/24/snorkelling-grandmothers-uncover-large-population-of-venomous-sea-snakes-in-noumea
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Accuweather προειδοποιεί ότι δεν θα είναι και καύσωνας αυτός που θα πλήξει την Αλάσκα την Κυριακή προς Δευτέρα 28η Οκτωβρίου, αλλά οι θερμοκρασίες θα ανέβουν κατά 20 βαθμούς Φαρενάιτ. Η αιτία είναι ο τυφώνας Neoguri που έπληξε την Ιαπωνία και αν και έχει χάσει πλέον τα τροπικά χαρακτηριστικά του προκαλεί μεγάλα κύματα λόγω των ισχυρών ανέμων που τον συνοδεύουν και μπορεί να αποτελέσει απειλή για τους ψαράδες στον Βερίγγειο Πορθμό, κατευθυνόμενος προς την Αλάσκα.

    Κατά τη διάρκεια της κίνησής του βορειοδυτικά, οι νότιοι άνεμοι που βρίσκονται στο ανατολικό κομμάτι του Neoguri θα ωθήσουν θερμό αέρα βόρεια προς την Αλάσκα. Το jet stream (ο αεροχείμαρρος που διαχωρίζει τον κρύο αέρα στον βορρά, από τον θερμό στον νότο) θα διογκωθεί προς τον βορρά. Και καθώς ο θερμός αέρας θα κερδίζει έδαφος, οι θερμοκρασίες θα φτάσουν στους 40 βαθμούς Φαρενάιτ στο Φαίρμπανκς (4,44 βαθμοί Κελσίου - για να κάνουμε τη μετατροπή σε Κελσίου αφαιρούμε 32 από τους βαθμούς Φαρενάιτ και διαιρούμε διά 1,8) και στους 50 βαθμούς Φαρενάιτ (10 βαθμοί Κελσίου / 50 μείον 32 ίσον 18, διά 1,8 ίσον 10) στο Άνκορατζ, την πρωτεύουσα της Αλάσκας.

    Οι μέσες θερμοκρασίας για την εποχή είναι 20 με 30 βαθμοί Φαρενάιτ (-6,6 ως 0), ενώ το Άνκορατζ είχε και την πρώτη μετρήσιμη χιονόπτωση την περασμένη εβδομάδα. Αλλά και το βορειότερο σημείο της Αλάσκας βίωσε 30άρια (Φαρενάιτ) την περασμένη εβδομάδα, δηλαδή, θερμοκρασίες κοντά στο 0, ενώ ο μέσος όρος του για την 28η Οκτωβρίου είναι 15 βαθμοί Φαρενάιτ (-9,4 Κελσίου) και το ιστορικό υψηλό 34 Φαρενάιτ (λίγο πάνω από 0 Κελσίου).

    Κύμα ζέστης σημειώθηκε και τον Σεπτέμβριο, ενώ σε εκείνο του Ιουλίου η θερμοκρασία στο Άνκορατζ έφτασε στους 90 βαθμούς Φαρενάιτ (32 βαθμούς Κελσίου), κάνοντας ρεκόρ όλων των εποχών. Όσοι περιμένουν, πάντως, να επωφεληθούν από τον ήπιο καιρό, θα απογοητευτούν, διότι αναμένονται βροχές το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα στην Αλάσκα.

    Μάλιστα, οι θερμές αέριες μάζες θα εγκλωβίσουν τον ψυχρό αέρα κοντά στην επιφάνεια και αρχικά θα χιονίσει πριν το γυρίσει σε βροχή. Στην ενδοχώρα της Αλάσκας οι χιονοπτώσεις αναμένεται να κρατήσουν περισσότερο και να συνεχιστούν και την Τρίτη, ενώ γενικά οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν πάνω από τα κανονικά επίπεδα ως το τέλος του μήνα.
    https://www.accuweather.com/en/weather-news/a-typhoon-traveling-from-the-north-pacific-may-bring-near-record-warmth-to-alaska/607219
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά, κάτι από δω κάτι από κει, εσύ προχωράς, μαθαίνεις για τον καιρό. Περιμένω να δω κάποια στιγμή και φωτογραφίες με σύννεφα, με την ανάλογη λατινική λεζάντα από κάτω. Αρκεί να υπάρχουν σύννεφα, γιατί κοντεύουμε να ξεχάσουμε και πώς είναι εδώ κάτω.

      Διαγραφή
    2. Είχα στείλει φωτό και με σύννεφα, αλλά ήταν μακρινά τα πλάνα και όχι καλά. Θα ξανάρθουν και τα σύννεφα. Κύκλους κάνουν κι αυτά, όπως και η ζωή γενικά.
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
  3. Eπόμενος τίτλος πρόγνωσης:Σταδιακή κατάρρευση του αντικυκλώνα στην ανατολική Ευρώπη;
    Ιωάννου Σταύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όμορφες φώτο από φυσικά τοπία...
    ΚΑΡΔΙΤΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρόνια σας πολλά δάσκαλε!Σας εύχομαι τα καλύτερα από καρδιάς! Μακάρι για πολλά χρόνια ακόμη να διατηρήσετε το αγαπημένο μας μπλογκ.Ειστε η ψυχή της μετεωρολογίας........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δάσκαλε πολύχρονος, υγεία εύχομαι, να χαίρεσαι την οικογένεια σου.
    Να σαι γερός και δυνατός κ πάντα ευοίωνες προβλέψεις.
    Έχω κ γω γενέθλια σήμερα.
    Κώστας Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρόνια - πολλά στον κ.Ζιακόπουλο, στον Δημήτρη Νάκο, στο Δημήτρη Καραβατάκη, σε όλους και όλες που γιορτάζουν σήμερα. Τα χιονο-δώρα έρχονται αλλά δεν είναι για μας:

    https://www.severe-weather.eu/mcd/arctic-outbreak-update-mk/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε οι άλλοι θα πάρουν δώρα Γιώργο, με εξαίρεση, βέβαια, τη Ρωσία, τη Σκανδιναβία, τις χώρες της Βαλτικής, τη Λευκορωσία και κάποια τμήματα της Πολωνίας και της Ουκρανίας και φυσικά τις Άλπεις. Μόνο εκεί σύμφωνα με τον τελευταίο χάρτη του severe-weather οι πιθανότητες χιονόπτωσης είναι 50% με 60% και τοπικά και 70%. Σε όλη την υπόλοιπη κεντρική Ευρώπη είναι από 10% ως 30% άντε 40% και από 0 ως 10% άντε 20% στα βόρεια Βαλκάνια, τη Βρετανία, τη νότια Γαλλία, τη βόρεια Ισπανία (στα Πυρηναία Όρη ουσιαστικά).

      Για Ελλάδα δίνει ένα 0-5% στην οροσειρά της Ροδόπης. Είναι πολύ νωρίς για χιόνια. Πόσο να πέσουν, άλλωστε, οι υψηλές θερμοκρασίες, που επικρατούσαν σε όλη την κεντρική Ευρώπη, όχι μόνο στη χώρα μας, μέσα σε λίγα 24ωρα;
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
    2. Ουπς! Τον Καραβατάκη τον βάφτισα ...Δημήτρη! Αντώνη, όλο και κάποιος Δημήτρης θα υπάρχει στην οικογένεια, έτσι; Να μην πάνε χαμένες οι ευχές.

      Διαγραφή
  8. Καλημέρα χρόνια πολλά κύριε Ζιάκοπουλε πολύχρονος να έχετε υγεία εσείς κ η οικογένειας σας.Σε όλους κ όλες που γιορτάζουν.Να τα εκατοστήσεις Κώστα.Οσο για τα χιονο-δωρα θα έρθουν που θα πάει υπομονή.. Κόρινθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρόνια πολλά και καλά στον κ. Ζιακόπουλο, τον Δημήτρη Νάκο, στον Κώστα που έχει γενέθλια, στη Δήμητρα που είχε γράψει παλιότερα στο blog και στον Δημήτρη Ρ. που δεν μπορεί, θα κάνει την επανεμφάνισή του. Σαν τα χιόνια...

    Καλό τριήμερο σε όλους.
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Περαστικές οι στεναχώριες και πολλά τα χρόνια, πολλές οι χαρούμενες στιγμές για τους κυρίους Ζιακόπουλο και Νάκο, με τις οικογένειές τους, παλιά και νέα μέλη. παρομοίως και για όλες και όλους (εορτάζουσες, εορτάζοντες).
    τη Θεσσαλονίκη θυμάμαι αυτήν τη μέρα, και την απελευθέρωσή της (τα παράτησαν οι Τούρκοι μπροστά στο εκστρατευτικό σώμα Θεσσαλίας, για να έρθει ο Κωνσταντίνος να πάρει τα εύσημα, καβάλα στ' άλογο).
    θα αρχίσουμε την ανάλυση της διαφαινόμενης αλλαγής του καιρού ή ο φόβος (της κυβίστησης) φυλάει τα έρμα τα καιρόφιλα?
    καλό τριήμερο σε Όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρόνια πολλά στο δάσκαλο όλων μας και οικοδεσπότη μας σε αυτό το φιλόξενο διαδικτυακό τόπο. Χρόνια πολλά και σε όλες και όλους που γιορτάζουν σήμερα.

    Παρεμπιπτόντως, όταν ήμουν μαθητής στο γυμνάσιο, είχα έναν γυμνασιάρχη που είχε πρόβλημα με την προφορά του ρ, με αποτέλεσμα τα χρόνια πολλά του να ακούγονται περίπου σαν "χιόνια πολλά"! Ωραία ευχή για όλους εμάς του τρελούς και παλαβούς με το χιονάκι το επιούσιον!

    Καλό τριήμερο
    Χρήστος Κομπορόζος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρόνια πολλά και καλά δάσκαλε και σε όλους τους Δημητρηδες του μπλογκ!Ο Αη Δημητρης μου έφερε ένα μεγάλο δώρο μαζί με την λατρεμένη μου σύζυγο! Με το ξημέρωμά του μου έφερε το δεύτερο παλικαράκι μου στον κόσμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ευχαριστώ πολύ όλους για τις ευχές σας.
    Κώστας Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρόνια πολλά σε όλους τους/ις εορτάζοντες/ουσες με πρώτον τον κ. καθηγητή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στους δέκα έφτασαν οι νεκροί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις στην πρόσφατα πληγείσα από τον τυφώνα Ιαπωνία, ενώ άλλοι τρεις αγνοούνται, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο και το πρακτορείο ΝΗΚ. Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στην Chima και τη Φουκουσίμα, στην ανατολική και βορειοανατολική Ιαπωνία που είχε ήδη δεχτεί μεγάλες ποσότητες νερού τις έξι τελευταίες εβδομάδες. Σε μερικές περιοχές η βροχή ενός μήνα έπεσε σε μία μέρα από ένα χαμηλό σύστημα πιέσεων.

    Δόθηκαν εντολές εκκένωσης για ένα μεγάλο τμήμα της περιοχής, που έχει πληγεί από δύο τυφώνες από τον προηγούμενο μήνα. Στην πόλη Ushiku της Chiba καταγράφηκαν 283,5 χιλιοστά βροχής σε 12 ώρες. Αν και η θύελλα μετακινήθηκε από την Ιαπωνία σήμερα Σάββατο 26/10, πολλοί κάτοικοι παραμένουν σε κέντρα εκκένωσης, ενώ δεν γίνονται αρκετά δρομολόγια τρένων και λεωφορείων. Από τις καταρρακτώδεις βροχές ποτάμια υπερχείλισαν, με συνέπεια να κλείσουν δρόμοι, ενώ 4.700 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς πόσιμο νερό.

    Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Shinzo Abe συγκάλεσε έκτακτη συνάντηση το Σάββατο, ζητώντας από τις ομάδες διάσωσης και ανακούφισης να κάνουν το καλύτερο δυνατό και να εκτιμήσουν τη ζημιά. Οι αρχές έχουν προειδοποιήσει για περαιτέρω κατολισθήσεις και πλημμύρες, ειδικά σε περιοχές όπου δεν έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση από τον τυφώνα Hagibis που έπληξε την κεντρική και ανατολική Ιαπωνία με συνέπεια να σκοτωθούν 88 άνθρωποι, να τραυματιστούν πάνω από 300, ενώ άλλοι εφτά ακόμα αγνοούνται.
    https://www.reuters.com/article/us-japan-weather-rain/death-toll-climbs-to-10-as-heavy-rains-hit-typhoon-ravaged-eastern-japan-idUSKBN1X5017?il=0

    Την ίδια στιγμή, στο Μεξικό τρεις νεκροί και τέσσερις τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός από δασικές πυρκαγιές, ενώ άλλοι 1.600 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, όπως μεταδίδει το Reuters. Μία πυρκαγιά κοντά στην πόλη Tecate, που βρίσκεται 50 χιλιόμετρα ανατολικά της Τιχουάνα στα σύνορα, ήταν η πρώτη που ξέσπασε την Παρασκευή 25/10 και έχει περιοριστεί κατά 35%. Η φωτιά καλύπτει περίπου 14 χιλιάδες εκτάρια (34.600 στρέμματα) και έχουν επιστρατευτεί 150 πυροσβέστες για την κατάσβεσή της.

    Κι άλλες φωτιές έχουν εκδηλωθεί νοτιοδυτικά της Τιχουάνα, κατά μήκος της ακτής του Ειρηνικού, βορειοδυτικά της πόλης Ensenada. Όλες βρίσκονται κοντά στην Μπάχα Καλιφόρνια (Κάτω Καλιφόρνια) στο βορειοδυτικότερο σημείο του Μεξικού, στα σύνορα με τις ΗΠΑ.
    https://www.reuters.com/article/us-mexico-fires/three-dead-in-mexican-forest-fires-idUSKBN1X5023?il=0
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπέρα σε όλους,χρόνια πολλά κ καλά στον δάσκαλο πρωτίστως που μας δίνει το βήμα να συζητάμε τα καιρικά μας μέσα από τούτο το μπλογκ,τον ευχαριστούμε κ να τον έχει πάντα ο Θεός καλά,όπως επίσης χρόνια πολλά κ δημιουργικά στον Δημήτρη Νάκο αλλά κ σε όλους τούς Δημήτρηδες του μπλογκ!
    Χρόνια πολλά επίσης σε όλους τους Έλληνες για την ηρωική 28η Οκτωβρίου!
    Όσο για τον καιρό θα έλεγα ας πάρουμε μια γεύση πρώτα από βροχές κ καταιγίδες που φαίνεται ότι θα έχουν κ διάρκεια σε αρκετές περιοχές κ ας κάνουμε λίγο "κράτη" για το κρύο γιατί αν εξαιρέσουμε τη φυσιολογική πτώση της θερμοκρασίας για αρχές Νοεμβρίου δε νομίζω ότι θα "βγάλει" κάτι από χιόνια στις περισσότερες περιοχές όχι μόνο της χώρας μας αλλά κ στις υπόλοιπες νότιες ίσως κ κεντρικές περιοχές της Ευρώπης.Στα υπέρ ορεινά μπορεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οι παγετώνες της Ισλανδίας καλύπτουν το 8% της επικράτειάς της, αλλά το πάχος τους μειώθηκε κατά 20 μέτρα τα τελευταία 30 χρόνια, γράφει το Skynews, δημοσιεύοντας και τις φωτογραφίες του Kieran Baxter από το Πανεπιστήμιο της Νταντί στη Σκωτία. Πρόκειται για αεροφωτογραφίες που ελήφθησαν από το εθνικό παρατηρητήριο της ισλανδικής γης τη δεκαετία του 1980 και μετατράπηκαν σε τρισδιάστατες με τη βοήθεια ειδικού λογισμικού. Στη συνέχεια έγινε η σύγκριση με σύγχρονες φωτογραφίες, που τράβηξαν drones.

    Ο Baxter δήλωσε ότι αυτή η μέθοδος μας επιτρέπει να συνθέσουμε μοναδικές λήψεις παλιότερων τοπίων από αέρος και να δούμε πόσο αυτά άλλαξαν τα τελευταία 30 με 40 χρόνια. Σύντομα θα μπορούν να γίνουν συγκρίσεις και με παλαιότερες φωτογραφίες, αφού "έχουμε ξύσει μόνο την κορυφή, αλλά και πάλι αποκαλύπτεται η επίδραση της υπερθέρμανσης του κλίματος στην περιοχή" πρόσθεσε ο Baxter. Συγκεκριμένα, τα όρια των πάγων υποχωρούν δεκάδες και σε κάποιες περιπτώσεις εκατοντάδες μέτρα κάθε χρόνο. Η έρευνα του Baxter έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Ισλανδίας και το Ισλανδικό Μετεωρολογικό Γραφείο.
    https://news.sky.com/story/icelands-disappearing-glaciers-revealed-in-new-drone-images-11845061

    Εντυπωσιακή και η σημερινή φωτογραφία του meteo.gr με τα λουλούδια πάγου σε λίμνη της Νορβηγία. Σχηματίζονται από υδρατμούς στο πάνω μέρος της επιφάνειας της παγωμένης λίμνης, όταν αυτοί έρχονται σε επαφή με τη θερμοκρασία του αέρα που πρέπει να είναι κάτω από τους -20 βαθμούς και να επικρατεί σχεδόν άπνοια.
    Β. ΣΠ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δάσκαλε Χρόνια Πολλά με υγεία οτι επιθυμείς,να είσαι καλά εσύ και η οικογένεια σου και να συνεχίσεις να μας ενημερώνεις για τα καιρικά δρώμενα.
    Στα τα καιρού,δεν είναι πρώτη φορά ούτε η τελευταία που έχουμε ανομβρία και καλό καιρό 2 μήνες τώρα με εξαίρεση λίγες βροχές σε κάποιες περιοχές(όχι όλες).
    Εδώ στα ορεινά της Αττικής >500μέτρων άνθισε η βουκαμβίλια τέλος Οκτώβρη κάτι το οποίο δεν έχει ξαναγίνει τα 12 χρόνια που είμαστε εδώ. Είχε ανθίσει προπέρσι την άνοιξη(πάλι σπάνιο-δεν είχε ξαναγίνει 1/12 χρόνια την άνοιξη) καθώς ο χειμώνας τελείωσε το Γενάρη και Φλεβάρη-Μάρτη δεν είχαμε παγωνιές ,χιόνια και βροχές αλλά είχαμε υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή. Η βουκαμβίλια δεν πιάνει σε τόσο ορεινές περιοχές παρά μόνο σε περιοχές με υψόμετρο 100-200 μέτρα και κυρίως στα νησιά και δίπλα στην θάλασσα.
    Προφανώς κάπου θα ξεσπάσει όλη αυτή η καιρική εμμονή,μπορεί να συνεχίσει ο καλός καιρός και τους επόμενους μήνες(θυμίζει λίγο 2007-2008) αλλά μπορεί όμως να πάμε στο άλλο άκρο (είτε αυτό αφορά Κακοκαιρίες με ακραία νερά ή με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια).
    Είδωμεν....
    Ι.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γιάννης από Μυτιλήνη26 Οκτωβρίου 2019 στις 4:21 μ.μ.

    Χρόνια πολλά δάσκαλε!! Υγεία και ότι επιθυμείτε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχες και να ευχηθώ στον δασκαλο μας χρόνια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χρόνια καλά και ευτυχισμένα σε όλους τους εορτάζοντες-ζούσες και ειδικά στον κ.Ζιακοπουλο,στον Δημήτρη τον Νακο, τον Δημήτρη.ρ,την Δήμητρα που και οι 2 έχουν καιρό να γράψουν.
    Κώστα να τα εκατοστησεις και να έχεις χρόνια δημιουργικά και άκρως εκμεταλλευσιμα.
    Χρήστο Παπαηλια να σου ζήσει ο δεύτερος γιός,να είναι χιλιόχρονη και τυχερός στην ζωή του.
    Να τους καμαρώνεις και τους δύο γιους σου όπως και την γυναίκα σου.
    Στην συνάντηση που Καλό Θα στιγμή σίγουρα θα γίνει,θα πω σε σένα και τον Δημήτρη Νακο,το μυστικό για το πώς γίνονται τα κορίτσια ...!!
    Αστειεύομαι φυσικά.
    Να σου ζήσουν.
    Καλό βράδυ σε όλους σας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Xρόνια Πολλά,καλά μετεωρολογικά,οικολογικά!
    Ιωάννου Σταύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και στον κύριο ζιακόπουλο. Ευχαριστούμε τους κυρίους Κώτσικο, Βαγγέλη σπανό, κυριο Χριστοδούλου για τις πανέμορφες φωτογραφίες. Καλησπέρα σε όλους! Θα αστράψει και θα βροντήξει και ο Νοέμβριος θα μας πνίξει!! Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Χρόνια πολλα στο δάσκαλο,στο Δημήτρη Νακο,να του ζήσει ο γιος του καλοτυχος,το ίδιο και του Χρήστου,και ότι επιθυμείτε!Χρόνια πολλά και σ όλους τους Δημητρηδες και Δημητρες.
    Έχετε τα χρόνια πολλά και από τον ξάδερφο μου Δημήτρη,που καθόμαστε τώρα μαζί,με λίγα μεζεδάκια και κρασάκι Βοιωτικο, ο οποίος δεν είναι ακριβώς καιροφιλος όπως εγώ,αλλά είναι πολύ κρυοφιλος,δεν γουστάρει καθόλου τα Καλοκαίρια,αφού τώρα είναι με το κοντομάνικο,εγώ φοράω με μακρύ μανίκι και ζακέτα από πάνω.Και τώρα που έμαθε ότι φορώ μακρύ μανίκι από μέσα με κορόιδεψε.
    Γιώργο Λ.πιστεύω θα συννενοειστε μια χαρά αλλά δεν θέλει να σχολιάζει προς το παρών τουλάχιστον.Πλάκα κάνω!Καλή σας νύχτα.
    Γιώργος Νομή Τρικάλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ευχαριστώ από βάθους καρδιάς όλους σας για τις ευχές σας. Εύχομαι κι εγώ στους συνονόματούς μου (άνδρες και γυναίκες) χρόνια πολλά και καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Να ειστε ολοι καλα!χρονια πολλα κύριε ζιακοπουλε σε σας και σε ολους τους μητσους. Σας παρακολουθώ,να ξέρετε.. θα επανέλθω σαν τα χιόνια..δημητρης ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Χρόνια πολλά γεμάτα υγεία και αγάπη κ. Ζιακόπουλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας και που με θυμηθήκατε, μολονότι έχω καιρό να συμμετάσχω στις συζητήσεις ... δεν σημαίνει όμως ότι δεν τις διαβάζω κιόλας!
    Αντεύχομαι με την σειρά μου χρόνια πολλά και ευτυχισμένα πρωτίστως στον κ. Ζιακόπουλο, αλλά και σε όλους τους συνεορτάζοντες - συνεορτάζουσες.
    Πολλούς χαιρετισμούς από την Θεσσαλονίκη που έχει την τιμητική της - και μια μόνιμη λιακάδα εδώ και τρεις εβδομάδες!
    Δήμητρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Χρήστο Π., συνάδελφε, να σου ζήσει και ο δεύτερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή