Μέρες εξόδου για δουλειά ή διασκέδαση!


Βαρομετρικά χαμηλά, συνοδευόμενα από μέτωπα κακοκαιρίας, προκαλούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ιταλία και την Τυνησία. Τα συστήματα αυτά δεν προβλέπεται να κινηθούν προς την περιοχή μας, στην οποία, και το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η ηλιοφάνεια, οι Β-ΒΑ άνεμοι εντάσεως ως τα 6 μποφόρ (Αιγαίο) και οι υψηλές μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας. Επισημαίνεται, πάντως, ότι στα ηπειρωτικά οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας θα είναι χαμηλές, με αποτέλεσμα η ψύχρα το πρωί να είναι ιδιαίτερα αισθητή. Το Σαββατοκύριακο (26-27/10), αναμένεται γενικά ηλιοφάνεια. Οι ΒΑ άνεμοι θα ενισχυθούν λίγο, φθάνοντας στο Ιόνιο τα 5 και στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Τη Δευτέρα, 28η Οκτωβρίου, η καλοκαιρία θα συνεχιστεί σχεδόν παντού. Εξαίρεση ίσως αποτελέσουν τα Δωδεκάνησα, όπου είναι πιθανό να βρέξει τοπικά και πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν βαθμιαία εξασθένηση και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πρόσκαιρη πτώση στις ανατολικότερες περιοχές της χώρας. Την Τρίτη (29/10), θα επικρατήσει παντού καλός καιρός. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 27 βαθμούς. Την Τετάρτη (30/10), τοπικές βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν στη ΒΔ Ελλάδα.

Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-10-2019

Βόρεια Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 27 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Άνεμοι ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 28 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 28 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στην Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 27 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 27 βαθμούς.

Ν. Θεσσαλονίκης:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 26 βαθμούς.

19 σχόλια:

  1. Και για μπάνια! η θάλασσα "βράζει". Αυτό το βράσιμο βέβαια, όποτε κάνει πως μας έρχεται ο πολικός αεροχείμαρρος, μπορεί να το πληρώσουμε ακριβά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Γιώργο,
      Πάντα το πληρώνουμε και θα το πληρώνουμε, έτσι είναι το κλίμα μας. Οι θάλασσες του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου είναι ζεστές. Απλά φέτος κάνει και έξω από τη θάλασσα αρκετά υψηλές το μεσημέρι οπότε το μπάνιο είναι ευχάριστο. Ας έρθουν με το καλό οι βροχές ξανά όπως ήρθαν το Σεπτέμβρη και ξεδίψασαν τα χωράφια, ελιές κλπ και ας είναι μπόρες. Έτσι είναι ο καιρός τη χώρα μας, πολλές μπόρες και καταιγίδες και άλλοτε ήσυχες ποτίστηκες βροχές.

      Διαγραφή
    2. Εννοώ να μην το πληρώσουμε σε θύματα και σοβαρές καταστροφές. Κατά τα άλλα, το ξέρεις ότι (και) εμένα τα έντονα φαινόμενα με γοητεύουν.

      Διαγραφή
  2. Bροχή τριών μηνών έπεσε σε μία μέρα στο Beziers - Vias στη Γαλλία και συγκεκριμένα 242 χιλιοστά, δηλαδή, 242 τόνοι νερού ανά στρέμμα, ενώ ο μέσος όρος του Οκτωβρίου είναι 86,1 χιλιοστά, όπως αναφέρει το Accuweather. Συνοπτικά από την Peniscola της Ισπανίας ως το Μονπελιέ της Γαλλίας έπεσαν 50-100 χιλιοστά, ενώ στις περιοχές που επλήγησαν πιο πολύ τα ύψη βροχής ήταν από 150 ως 250 χιλιοστά. Το αποτέλεσμα ήταν αρκετές πλημμύρες στα Ανατολικά Πυρηναία, ενώ δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη βόρεια Ιταλία και ένας 70χρονος στην Ισπανία στην προσπάθειά του να μετακινήσει το αυτοκίνητό του.

    Μία ακόμα 70χρονη αγνοείται μαζί με τον 40χρονο γιο της, αλλά και άλλα δύο άτομα, καθώς τα ορμητικά νερά παρέσυραν το μπανγκαλόου τους. Το σύστημα κινήθηκε από τη νοτιοανατολική Ισπανία και τη νοτιοδυτική Γαλλία προς τη νοτιανατολική Γαλλία και τη νοτιοδυτική Ιταλία κατά τη διάρκεια της Τετάρτης προς Πέμπτη. Προειδοποίηση για πλημμύρες εκδόθηκε για τη Μασσαλία, τις Κάννες, τη Νίκαια της Γαλλίας και τη Γένοβα της Ιταλίας. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Bred Edwards τέτοιες σφοδρές βροχοπτώσεις δεν είναι αναμενόμενες για τις συγκεκριμένες περιοχές και με το νερό που έχουν δεχτεί, ο κίνδυνος πλημμυρών είναι μεγάλος στην επόμενη βροχή.

    Ο ίδιος προβλέπει 25 με 50 χιλιοστά, ενώ το Accuweather κάνει λόγο ακόμα και για 100 χιλιοστά τοπικά, συστήνοντας στους οδηγούς όταν βλέπουν πλημμυρισμένα κομμάτια στον δρόμο, να κάνουν αναστροφή, αναζητώντας εναλλακτική διαδρομή. Μεγάλο μέρος της νοτιοανατολικής Γαλλίας και της βορειοδυτικής Γαλλίας είχαν πολλή βροχή για Οκτώβριο.
    https://www.accuweather.com/en/weather-news/nearly-3-months-worth-of-rain-in-parts-of-europe-causes-deadly-flooding/606634

    Το θέμα είναι ότι εκλείπει σιγά, σιγά η ποτιστική βροχή που λέγαμε παλιά. Και έρχονται μόνο σφοδρές βροχοπτώσεις που προκαλούν θύματα και καταστροφές. Τις βιώσαμε πρόσφατα και στην Ελλάδα, τις βιώνουν τώρα και στη νοτιοδυτική Ευρώπη. Με την κλιματική αλλαγή δεν υπάρχει κάτι ενδιάμεσο. Ή, ξηρασία ή, πολλή βροχή. Αυτός ο καιρός που έχουμε τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα και δεν είναι σε καμία περίπτωση ενοχλητικός, ούτε για την υγεία επιβαρυντικός, ίσως να είναι τελικά και ο πιο καλός. Αρκεί να μην οδηγήσει σε κάποιο βίαιο ξέσπασμα προσεχώς.

    Τα καιρικά φαινόμενα δείχνουν ότι οι άνθρωποι είμαστε "like a candle in the wind" (σαν ένα κεράκι στον άνεμο), όπως τραγούδησε κάποτε ο Έλτον Τζον. Δείχνουν και την ασημαντότητα μας, όπως δήλωσε πολύ εύστοχα και ο συμπαθέστατος ηθοποιός Αντίνοος Αλμπάνης, μιλώντας στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη για τον καρκίνο που πέρασε αυτός. Και έχοντας καρκινοπαθή στο σόι, μπορώ να επιβεβαιώσω μέχρι κεραίας την περιγραφή του Έλληνα ηθοποιού, "νιώθεις πόνους που δεν έχεις φανταστεί ότι υπάρχουν". Για αυτό και πρέπει να ζεις την κάθε στιγμή.
    Για αυτό και διαφωνώ με μερικούς καιρόφιλους, ειδικά πιτσιρικάδες, που ενώ είναι στα ντουζένια τους, αντί να ρουφήξουν τη ζωή, κάθονται μπροστά από έναν υπολογιστή, περιμένοντας να περάσουν αυτές οι μέρες και να έρθει η επόμενη κακοκαιρία. Άλλωστε, αν η καλοκαιρία ήταν τόσο άσχημη, θα είχε άλλο όνομα. Η καλοκαιρία που την Πέμπτη αποτυπωνόταν σε κάθε υποβρύχια φωτογραφία. Πέρασε και η θαλάσσια χελώνα, αλλά είχα βγει πια από τα κρυστάλλινα νερά, μαζεύοντας εκτός από σακούλες και τα σκουριασμένα αγκίστρια από μία ξεχασμένη στον βυθό πετονιά.
    Βαγγέλης Σπανός

    Υ.Γ: Προς επίρρωση όσων γράφει ο κ. Ζιακόπουλος -0,7 βαθμοί οι ελάχιστοι στη Βωβούσα Ιωαννίνων, -0,5 στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας και από 1 ως 1,5 σε πολλές άλλες περιοχές (Τρίπολη, Γιάννενα, Πτολεμαϊδα, Νευροκόπι), σύμφωνα με το meteo.gr.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο καθένας αντιλαμβάνεται τη ζωή και τις χαρές της όπως προτιμάει. Άλλος βουτάει καθημερινά στο βυθό και γνωρίζει όλα τα θαλάσσια πλάσματα με τις επιστημονικές τους ονομασίες, άλλος ξοδεύει όλες τις ελεύθερες ώρες του σε ένα χόμπυ (στον μοντελισμό, στη φωτογραφία κλπ), άλλος ξενυχτάει πάνω σ΄ένα βιβλίο, άλλος περιμένει με ανυπομονησία την αγαπημένη του εποχή (και, περιμένοντας, όλο και κάτι μαθαίνει στο διαδίκτυο για καιρό και μετεωρολογία). Τα έχουμε πει Βαγγέλη, μην λέμε συνεχώς τα ίδια. Όλοι οι καιρόφιλοι, άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο - την έχουμε την τρέλα μας. Μήπως εσύ δεν έχεις τη δικιά σου;

      Διαγραφή
    2. Τι να κανουμε και εμεις οι καιροφιλοι?μας αρεσει να χορευουμε στη βροχη και να περπαταμε γυμνοι στα χιονια αγαπητε κυριε!Καλο το κσλοκαιρι δε λεω....αλλα για τρεις μηνες!Δοξα το θεο και μπανια καναμε και διακοπες πηγαμε και καμακι καναμε!Ολα εχουν ενα οριο...για αυτο ο καλος θεουλης εδωσε 4 εποχες!Αλλιως θα ειχαμε ολο το χρονο καλοκαιρι!

      Διαγραφή
    3. Το χόμπι προϋποθέτει και τη συμμετοχή μας, Γιώργο. Ο καιρόφιλος, όμως, είναι παθητικός παρατηρητής των εξελίξεων και δεν μπορεί να τις επηρεάσει. Θυμίζει λίγο τον οπαδό που απλά παρακολουθεί αθλητικές συναντήσεις, χωρίς ο ίδιος (πιθανότατα) να αθλείται ποτέ. Ίσως για αυτό αμφότεροι βγάζουν έναν φανατισμό και βλέπουν συνέχεια αντιπάλους (καταπληκτικό είναι το έργο του Ουμπέρτο Έκο για την ψυχολογία του οπαδού). Κι εσύ λες συχνά "εμείς οι χιονόφιλοι είμαστε άλλη φυλή σε σχέση με τους κανονικούς ανθρώπους". Κανονικοί άνθρωποι είμαστε όλοι, όμως, Γιώργο. Common people, που λέει και το τραγούδι.

      Ούτε η χειμερινή κολύμβηση είναι κάτι το ιδιαίτερο. Ξέρω 85χρονη με πρόβλημα στην καρδιά που κολυμπάει όλο τον χειμώνα. Εxtreme είναι οι κολυμβητές που διανύουν δεκάδες μίλια ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, οι σέρφερ που δαμάζουν κύματα ακόμα και 20 μέτρων, οι ψαροτουφεκάδες που κατεβαίνουν στα 45 μέτρα βάθος χωρίς μπουκάλες, οι ορειβάτες που πάνε στον Όλυμπο χειμώνα, οι ορειβάτες που πάνε στο Έβερστ οι αναρριχητές στον πάγο, οι αναρριχητές χωρίς σχοινί, οι σκιέρ που βγαίνουν εκτός πίστας σε απάτητες από το ρατράκ πλαγιές.

      Φυσικά δεν μπορούν να κάνουν όλοι οι άνθρωποι τέτοια πράγματα. Μπορούν, όμως, όλοι να έχουν ένα χόμπι, που να προϋποθέτει και τη δική τους συμμετοχή και τη σωματική άσκηση που μας χαρίζει ευεξία. Και που μας σηκώνει έστω και για κάποιες ώρες της ημέρας από την καρέκλα και τον υπολογιστή. Που μας φέρνει πιο κοντά στη φύση από την οποία έχουμε δυστυχώς αποξενωθεί. Οι άνθρωποι δεν νιώθουμε ότι είμαστε μέρος της φύσης. Έχουμε φτιάξει έναν παράλληλο, ψεύτικο και τεχνητό κόσμο.

      Έναν ψηφιακό κόσμο για να είμαι και στο πνεύμα της εποχής μας. Αυτό ήθελα να θίξω με το προηγούμενο σχόλιό μου, την εξάρτησή μας σε βαθμό που να γίνεται "αρρωστημένη" με τους υπολογιστές και τα κινητά και όχι φυσικά τους ανθρώπους που ασχολούνται με τη μετεωρολογία επαγγελματικά ή, ερασιτεχνικά. Και από τους οποίους μαθαίνουμε πολλά ενδιαφέροντα.
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
    4. Κοίταξε, όσον αφορά την εξάρτηση από τα κινητά, δεν έχεις άδικο, υπάρχει θέμα. Βέβαια προσωπικά το βρίσκω απείρως προτιμότερο να είναι κάποιος κολλημένος με τους χάρτες καιρού παρά να χαζολογάει ολημερίς κι ολονυχτίς στα social media. Για μένα η μετεωρολογία δεν ήταν ποτέ μιά παθητική κατάσταση αναμονής. Με ενδιαφέρει σαν επιστήμη και προσπαθώ να μαθαίνω ό,τι περισσότερο μπορώ, ανεξάρτητα από την εξέλιξη του καιρού. Τώρα το παράδειγμα με την 85χρονη με καρδιά που βουτάει στα παγωμένα νερά, να με συμπαθάς αλλά μόνο ακραίο μπορεί κάποιος να το πει. Ένας γιατρός που μας διαβάζει σίγουρα θα ...τραβάει τα μαλλιά του.

      Διαγραφή
  3. Εμεις οι καιροφιλοι λοιπον κυριε Σπανε μας αρεσει να χορευουμε στη βροχη και να γυρναμε γυμνοι στα χιονια...καλη ωρα εγω...δεν μας αρεσει να τριγυρναμε ολο το χρονο στην παραλια...το καταλαβατε?αφηστε επιτελους τις μπηχτες...οπως τη βρισκει ο καθενας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και σε εμπόδισα εγώ να το κάνεις αυτό; Βγες γυμνός και στη βροχή και πάρε και τα βουνά. Προσωπικά μου αρέσουν και τα βουνά και πηγαίνω τουλάχιστον 1-2 φορές κάθε χρόνο στα χιόνια. Κάποτε πήγαινα και σχεδόν κάθε βδομάδα για σκι. Επίσης, εγώ είμαι τελικά αυτός που βγαίνω γυμνός και τον χειμώνα, ως χειμερινός κολυμβητής. Δεν ανάβω και ποτέ το καλοριφέρ, γιατί τι χειμώνας θα είναι αυτός, αν δημιουργώ τεχνικά συνθήκες ζέστης; Άρα μαζί σου είμαι.

      Αναφέρθηκα σε αυτούς, ειδικά σε νέους, που είναι όλη την ώρα πάνω από έναν υπολογιστή, είτε για τον καιρό, είτε γενικότερα και καταλήγουν να ζουν σε έναν κόσμο ψηφιακό. Είναι και κάτι που τους προκαλεί εκνευρισμό και μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε κατάθλιψη. Έρευνες τα έχουν δείξει αυτά, δεν τα λέω από το μυαλό μου. Οι άνθρωποι είμαστε το πιο μεταλλαγμένο είδος στη γη. Φτιαχτήκαμε για να περπατάμε και να τριγυρνάμε σε αυτήν, αλλά καταλήξαμε να περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας σε μία καρέκλα στον ψεύτικο κόσμο που φτιάξαμε.
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
    2. Ενταξει κυριε!παω πασο!μιλατε σωστα!

      Διαγραφή
  4. Φίλε Λαμερα να φανταστώ ακραία καιρικά φαινόμενα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανοίγεις μεγάλο θέμα Αντώνη, αλλά εγώ τον προφήτη δεν τον κάνω, κι ας έχω ξεστραβωθεί (και μάλλον ακριβώς γι αυτό) να διαβάζω μετεωρολογία τους τελευταίους μήνες. Θα πω τα γνωστά: Χαμηλά που θα μας επισκεφτούν το Νοέμβρη και το Δεκέμβρη θα έχουν την τάση να ενισχύονται και ως προς τη βάθυνσή τους και ως προς τα φαινόμενα, από τις ροές αισθητής και λανθάνουσας θερμότητας πάνω από τις, ιδιαίτερα ζεστές για την εποχή, θάλασσές μας. Το αν θα συμβούν έντονα ή και ακραία καιρικά φαινόμενα θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες, πλανητικής (γενική κυκλοφορία) συνοπτικής και τοπικής κλίμακας. Θα φανούν όλα αυτά στην ώρα τους.

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς Γιώργο,ειδικά στο Ιόνιο κ το νότιο Αιγαίο που έριξα μια ματιά στις θερμοκρασίες θαλασσών χθες,αυτές βρίσκονται ακόμη σε επίπεδα Σεπτεμβρίου...οπότε κατεβαίνουμε ότι ακόμη κ ένα απλό χαμηλό να μπουκάρει στα νερά μας εύκολα μπορεί να βαθύνει κ να ενισχυθεί σημαντικά.

      Διαγραφή
  5. Τριπολη σημερα επιτελους ο πρωτος δροσοπαγος με 1 βαθμο ελαχιστη και τα χωραφια λιγο ασπρα (νερουλος παγος) και πειραξε λιγο καποιο λαχανικο μου ειπε η γιαγια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βγήκε η εκτίμηση του Accuweather για τον χειμώνα 2019-20 και για την Ασία και υποστηρίζει ότι οι θερμοκρασίες στα νερά του Ινδικού Ωκεανού θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο καιρικό μοτίβο, περιορίζοντας τις καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της αχανούς ηπείρου. Ο ξηρός καιρός θα έχει συνέπειες ακόμα και για την ποιότητα του αέρα και το νέφος κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Το θετικό δίπολο - θερμά νερά κοντά στις ακτές της Αφρικής και κρύα στην άλλη άκρη του Ινδικού Ωκεανού - και τα ψυχρά νερά στα ανατολικά θα επιμηκύνουν τις συνθήκες ξηρασίας, αυξάνοντας και τον κίνδυνο για πυρκαγιές στην Ινδονησία, τη Μαλαισία, ακόμα και την Αυστραλία τον Ιανουάριο.

    Αργότερα, αν και οι θερμοκρασίες της θάλασσας θα πλησιάσουν τους μέσους όρους, οι βροχές δεν θα είναι αρκετές για να περιορίσουν την ξηρασία και τις πυρκαγιές. Οι Φιλιππίνες θα έχουν ξηρότερο καιρό από ό,τι συνήθως, όπως και όλη η νοτιοανατολική Ασία τον Δεκέμβριο, ενώ τον Ιανουάριο θα σημειωθούν σποραδικές βροχοπτώσεις. Περισσότερες βροχές αναμένονται προς το τέλος του χειμώνα. Κάτω από τον μέσο όρο θα είναι οι βροχές στο Βιετνάμ, την Καμπότζη, το Λάος, τη Μιανμάρ και την Ταϊλάνδη.

    Το καιρικό μοτίβο μπορεί να οδηγήσει και σε μία χειμερινή σεζόν με πολύ νέφος και κακή ποιότητα αέρα στις πεδιάδες της βόρειας Ινδίας, συμπεριλαμβανομένης και της πρωτεύουσας Νέο Δελχί. Αν και αέριες μάζες από τα βόρεια μπορεί να περιορίσουν το νέφος στις αρχές του χειμώνα, αυτό δεν θα είναι και τόσο πιθανό στη συνέχεια. Τα επεισόδια νέφους στην Ινδία είναι όλο και πιο συχνά, μακρόχρονα και επικίνδυνα τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και ενίοτε και στις αρχές Μαρτίου.
    https://www.accuweather.com/en/weather-news/accuweathers-2019-2020-asia-winter-forecast/601993
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μην πάτε για δουλειά ή διασκέδαση στο Βαθύσταλο. -10 β. Κελσίου αυτή την ώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή η διάρκεια της μέρας έχει μικρύνει σημαντικά τις νύχτες και κυρίως νωρίς το πρωί το κρύο τσιμπάει,μολονότι το μεσημέρι είναι απολύτως άνετο να φορέσει ο οποιοσδήποτε μια κοντομάνικο μπλούζα ή σορτσακί χώρις κανένα πρόβλημα.
      Στις παραθαλάσσιες περιοχές δεν πρέπει να έχει τόσο ψύχρα τα βράδια που τα νερά της θάλασσας κάνουν τις θερμοκρασίες πιο μαλακές ενώ αντίθετα τα μεσημέρια έχουν πιο κάτω τις θερμοκρασίες.
      ΚΑΡΔΙΤΣΑ

      Διαγραφή
  8. Να το πάω και λίγο στη... σύμπτωση; Οκτώβριοι 2002,2013 με τις ίδιες ημερομηνίες... 1η Τρίτη, 28η Δευτέρα, όπως καλή ώρα φέτος. Οκτωβριοι που μπήκαν φουριόζοι και από τα μέσα τους είχαν παρόμοιες παρατεταμένες καλοκαιρίες και ζέστες μέχρι αρχή Νοέμβρη! Λήξη και των δύο με ομίχλες 4-5/11, και ισχυρές καταιγίδες την Τετάρτη 6 του μήνα! Επίσης, από το ημερολόγιο παρατήρησης καιρού που κρατάω από μικρό παιδάκι, από τις τέσσερις προηγούμενες χρονιές με παρόμοιο ημερολόγιο, τις 3 από αυτές η Τετάρτη 6 Νοεμβρίου ήταν ημέρα ισχυρής καταιγίδας για την Αττική με εξαίρεση το 1996 και την παρατεταμένη καλοκαιρία που τότε την είχε κάνει όλο το πρώτο 20ημερο του Νοέμβρη μετα τους ψυχρούς και βροχερούς Σεπτέμβρη και Οκτώβρη!
    Ποια συνέχεια του χειμώνα θα ήθελα; Και τι δε θα έδινα για ένα 1991-92,δε θα με χάλαγε ένα 2002-03, 1996-97...άσε δε θα πάρω και 2013-14, να εξαφανιστεί η μνήμη του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή