Ο Κορινθιακός από τον Ελικώνα

Φωτ. Χριστόδουλος Χριστοδούλου

10 σχόλια:

  1. ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΜΕΡΗ!ΣΕ ΠΕΙΑΝΕΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΑΝΤΙΚΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Χριστοδουλε απο την απεναντι ακτη του Κορινθιακου,η οποια ,υπ οψιν,εχει τεραστιο προβλημα διαβρωσης.Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα φίλε Π.Α,Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
    Το ξέρω φίλε μου ότι υπάρχει πρόβλημα στον Κορινθιακό και με στεναχωρεί αφάνταστα.
    Στην φωτογραφία τώρα,φαίνονται 2 κρατήρες πάνω στο βουνό,μπροστά από τον αριστερό κρατήρα βλέπουμε τον όρμο και την παραλία Σαράντη,λίγο πιο μπροστά το νησάκι είναι η "Βρώμα" και το ακρωτήριο οριζόντια της φωτογραφίας είναι στην Αττική και νάνι θυμάμαι καλά πρέπει να είναι της Περαχωρας με τον αρχαίο ναο του Ηραίου και από την άλλη πλευρά είναι η λίμνη της βουλιαγμένης,τέρμα αριστερά φαίνονται τα Γεράνια όρη.
    Όλες οι οροσειρές απέναντι είναι Πελοπόννησος,από Κόρινθο έως και μετά το Ξυλόκαστρο.
    Είναι απίστευτη η θέα του Κορινθιακού από τον Ελικώνα στην ανατολική πλευρά του,από την "παλιοβουνα" φαίνεται και ο Πατραικος.
    Όλη η Ελλάδα είναι ένας όμορφος παράδεισος απ'ακρη σε άκρη αρκεί να μπορεί κάποιος να τον περπατήσει.
    Κάποτε ανεβαίνοντας με έναν φίλο μου στην Οίτη και μετά το χωριό Παυλιανη για να βρούμε την Πυρά του Ηρακλέους (Που δυστυχώς δεν υπάρχει, έστω σαν εκπαιδευτική εκδρομή στην ατζέντα των σχολείων)βρήκαμε πάνω σε ένα δέντρο μια επιγραφή που ελεγε:Να ξέρεις μάτια μου,πως δεν υπάρχει δρόμος, αφού τον δρόμο τον ανοίγεις περπατώντας.
    Πόσο δίκιο είχε...
    Καλή επιτυχία σε όλους-ες που ξεκινούν σήμερα τις πανελλήνιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. - Xριστοδουλε ειδα τα θεματα. Το βιβλιο ,σε συναρτηση με τον ελευθερο χρονο.Μεσα στον παραστατικο κυκλο της κορης σου ,αν κρινω απο τον πατερα της.Με τοσες και τετοιες προσλαμβάνουσες παραστασεις σιγουρα τα εχει παει πολυ καλα! - Η ονομασια του νησιου να εχει σχεση με την αρχαια σημασια (βρωμα=φαγητο) ή με την νεα(βρω(ο)μα=ασχημη μυρωδια ? Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φιλε Χριστοδουλε σε ευχαριστω για τα.σαιτ ειναι εκπληκτικα και χτες βραδυ παρακολουθησα το 1 Αποψε θα.μελετισω.και τα αλλα 2.Η φωτογραφια σου αναδυκνιει.τα αθανατα ελληνικα βουνα.το απεραντο γαλαζιο του αρχιπελαγους και ολα αυτα μαζι.την αιωνια ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ!!! Δεν σε ξεχασα πηγα σημερα στο ελτα.που υπαρχει στο πανεπιστημιακο.νοσοκομειο ΡΙΟΥ. ΑΛΛΑ.ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΟΝΟ ΚΑΘΕ.ΤΕΤΑΡΤΗ οποτε την τεταρτη θα τα φτιαξω Σημερα εχουμε.συννεφοκαμα.αλλα απο αυριο.ισως εχουμε αλλαγη του.καιρου Το απογευμα εχω με.το εγγονακι.μου.εξερευνηση χειμαρου.μπανιο σε λουτσα και ψαξιμο για.καβουρια.και γυρινους Φιλε και πατριωτακι Φωτη συγχαρητηρια.με υγεια κσι παντα χαρες.και αγαπη ξερεις εσυ γιατι και προσεξε.καποια μαγισσα καλη με πληροφορησε οτι στις 12 ιουλιου θα εχουμε.κρυο.και χιονοθυελλες !Με ολη.μου την εκτιμηση@@@@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με συγχωρείται που παρεμβαίνω: Τα περισσότερα ρέματα της χώρας είναι ρυπασμένα, δέχονται λύματα παρανόμως, ιδίως αν υφίστανται σε μεγαλύτερα υψόμετρα οικισμοί, ποιμνιοστάσια, μεταποιητικές βιοτεχνίες, τυροκομεία κλπ.

      Διαγραφή
    2. Με συγχωρείτε για το "με συγχωρείται", βέβαια.

      Διαγραφή
  6. Φίλε έπεσες μέσα,ξ κόρη μου τα πήγε τέλεια,9 ξεκινήσαμε 10,40 είχε τελειώσει.Η αρχή ήταν ιδανική και πιστεύω ότι το τέλος θα είναι το ίδιο καθώς η ψυχολογία ανεβαίνει κατακόρυφα.
    Όσο για το όνομα του νησιού,δεν γνωρίζω την σημασία,εάν μάθω σίγουρα θα το αναφέρω.
    Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρήστο Σιμουλη,δεν χρειάζεται να ζητάς συγγνώμη που παρεμβαίνεις γιατί όσα αναφέρεις είναι σωστά και έχεις απόλυτο δίκιο,ο φίλος Π Α,όπως και εγώ λέμε για τα απόβλητα που πέφτουν στον Κορινθιακό από τις βαριές βιομηχανίες και επιβαρύνουν αφάνταστα όλο τον κόλπο.
    Τα ίδια και χειρότερα γίνονται εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων με τον Ασωπό ποταμο και εν συνεχεία στον Ευβοϊκο κόλπο.
    Οθ έλεγχοι ελάχιστοι και τα πάντα μολυσμένα χρόνια πολλά.
    Γ.παναχαικε,ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και όσο για αυτά που σου έστειλα έχω να σου στείλω δεκάδες.
    Μόλις τελειώσει η κόρη μου τις πανελλήνιες,έχω κανονίσει μαχι με φίλο να πάρουμε τα παιδιά μας και να ξεκινήσουμε λίγο πάνω από την Αλίαρτο και τον Περμισο ποταμο,που έχει ακόμη πολύ νερό και πολλά καβουρακια,τα οποία μόλις δουν τα παιδιά τα ξαναγίνουμε στο ποτάμι,θα περάσουμε στο Κεφαλάρι,την κοιλάδα των Μουσων,το "χαλίκι" μια όμορφη τοποθεσία στα 1000 μέτρα και από εκεί στην ανατολική κορυφή του Ελικώνα την Μοτσαρα.
    Από εκεί αγναντεύει κανεις όλον τον Κορινθιακό,πάμπολλα βουνά,βόρειο και κεντρικό Ευβοϊκο κόλπο και την μισή Αττική και τις λίμνες Υλίκη και παραλιμνη,όπως και τμήμα του Μαραθώνα και ο Πειραιά.
    Τις 3 τελευταίες ημέρες έχουμε αρκετή ζέστη στον κάμπο με 33-34 βαθμούς αλλά προς τα υψώματα ο αέρας πνέει δυνατός και εντός από εχθές το βράδυ που καθόσουν άνετα έξω σήμερα και το Σάββατο, ήθελες οπωσδήποτε μπουφανακι η ζακέτα.
    Όπως έχω ξαναγράψει,όσο ζέστη και να έχει την ημέρα στην περιοχή μου,τα βράδια ο αέρας κάνει καλή δουλειά.
    Καλό βράδυ σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή