Αστάθειας συνέχεια και προς το τέλος της εβδομάδας προδρομικά μελτέμια


Το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), οι ψυχρές αέριες μάζες που εξακολουθούν να λιμνάζουν στα ανώτερα ατμοσφαιρικά στρώματα πάνω από τη χώρα μας αναμένεται να προκαλέσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Οι δυτικών διευθύνσεων άνεμοι θα φθάσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη (24-25/6), οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση τοπικών όμβρων και μεμονωμένων καταιγίδων τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στην ηπειρωτική Ελλάδα και ίσως στην ορεινή Κρήτη. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν εξασθένηση και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Την Παρασκευή (26/6), η απογευματινή αστάθεια θα περιοριστεί στη Β-ΒΔ ορεινή Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ με ένταση ως τα 6 μποφόρ (Αιγαίο) και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στη Δ. Ελλάδα.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 23-6-2020

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι - απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ έως ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 29 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 29 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι - απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 29 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Α. Αιγαίο. Άνεμοι Δ-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς.

Αττική:
Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ έως ΝΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 27 βαθμούς.

Ν. Θεσσαλονίκης:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες το μεσημέρι - απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς.

14 σχόλια:

  1. Γιατί δεν μας ακούτε δάσκαλε;
    πάλι δεν βάλατε τους χάρτες κύριε διαχειριστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν αποφασισεις οτι δεν θελεις να ασχολεισαι με το blog γενικως, αλλα θελεις να ασχολεισαι με την μετεωρολογια κ.Ζιακοπουλε, μια ιδεα θα ηταν να κρατησεις το κομματι των προβλεψεων σου, δηλαδη να μην γραφεις τιποτε αλλο, να μην επιτρεπεις σχολια, κατι που απαιτει χρονο και καμια φορα και καποια περιοδο μπορει να ειναι ψυχοφθορο, προτινω (λεμε τωρα, εσυ αποφασιζεις και ειναι σεβαστη η οποια αποφαση) απλα να γραφεις 2 φορες την εβδομαδα τις προβλεψεις σου, γιατι οι προβλεψεις σου ειναι εγγυηση, και πραγματικα εγω σε ευχαριστω πολυ για τον κοπο σου....

    the sailor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακόμη και στην καρδιά του Ελικώνα η βροχή ήταν πολλή λίγη,όμως στο ανατολικό τμήμα πρέπει να έριξε πολύ νερό και μάλιστα με πολύ ηλεκτρισμό.
    Βέβαια ο Χριστόδουλος σίγουρα έχει να μας πει περισσότερα.
    Στέλιος Ι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα σε όλους.
    Δε νομίζω ότι σήμερα τίθεται θέμα αν έβρεξε η δεν έβρεξε σε κάποιες περιοχές,καθώς η αστάθεια ήταν σε όλη την ηπειρωτική χώρα από άκρη σε άκρη κ σίγουρα η τοπικότητα έπαιξε ρόλο στο ύψος βροχής διαφόρων περιοχών.
    Η Αιτωλοακαρνανία σήμερα ήταν πιστή με την πρόγνωση των ensembles κ των μοντέλων κ είχαμε τίς αναμενόμενες καταιγίδες οι οποίες μάλιστα κοντά σε λόφους κ ορεινούς όγκους είχαν κ πολύ έντονο χαρακτήρα κ μεγάλη διάρκεια συνοδεία απανωτών ηλεκτρικών εκκενώσεων(είχαμε κ πλημμυρικά φαινόμενα σε κάποιες περιοχές).
    Ισχυρή καταιγίδα είχαμε κ στην πόλη του Αγρινίου νωρίς το απόγευμα.
    Όπως όλα δείχνουν κ αύριο κυρίως, αλλά κ μέχρι την Παρασκευή πάνω κάτω το ίδιο σκηνικό θα έχουμε, όμως από Σάββατο κ μετά έρχονται τα σιγά σιγά τα ενισχυμένα μελτέμια μαζί με αρκετή ζέστη στα ηπειρωτικά με αποτέλεσμα η όποια αστάθεια λόγω των μελτεμιών να περιορίζεται πια στους ορεινούς όγκους τής βόρειας χώρας κ αυτό σε πολύ τοπικό επίπεδο.
    Το καλοκαιράκι θα έρθει στην ώρα του...δλδ στα μπάνια του λαού.
    Ψυχρές καληνύχτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χριστόδουλε,εκτός από ένα μπουρίνι στη Λαμία χθες,δεν έβρεξε καθόλου στην δυτική φθιωτιδα. Ελπίζω σε κάποιο νερό διότι οι καλλιέργειες και τα δάση το έχουν ανάγκη. Αγαπητη ηλικιωμένη κυρία,θα βρείτε πολύ ωραίους χάρτες στα δελτία των 8.
    Δημήτρης ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομίζω Στέλιο έπρεπε να γράψεις στο μπλογκ για να ξεκινήσει να βρέξει καθως έστω και αργά σας έριξε καλό νερο.
    Σε μας έχεις δίκιο έκανε καλή δουλειά με καλό νερο στο χωριό μου και την γύρω περιοχή,όχι όμως στον κάμπο όπου έριξε μόνο για να δροσίσει φυτά και δέντρα,όμως το πολύ νερό το έριξε ξανά προς Λευκτρα,Πλαταιές και Ερυθρές και στον Κορινθιακό.
    Είχε παρά πολλά αστραποβροντα και εάν ήταν νύχτα το θέαμα θα ήταν φαντασμαγορικό.
    Στην βόρεια και ΒΑ Βοιωτία δεν έκανε σχεδόν τίποτα.
    Τα οποία υπολείμματα από Κορινθιακό και Αργοσαρωνικό,συνεχίζουν να υπάρχουν,φθάνουν μέχρι την περιοχή μου και κατά διαστήματα βρέχει ασθενως.
    Η θερμοκρασία έχει πέσει αρκετά και είναι στους 16 βαθμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αντε νάρθουν και τα πρόδρομα ηρεμα(εδω) μελτεμια,να ζεσταθει και λιγο η θαλασσα(Κορινθιακος),να αρχισουμε και τα μπανια,να μπουμε για τα καλα στο φετινο ιδιοτυπο καλοκαιρι.-- Π.Α.
    Υ.Γ. 1) Η Μυκονος παλι....πλημμύρισε.
    Υ.Γ. 2)Αγαπητε ανωνυμε χαρτόφιλε ηθελα κατι να γραψω,αλλα το σχόλιό σου,και το υφος του, με ...υπερβαίνουν.Νασε καλα.---Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν και νομίζω δεν έχει προβλεφθεί πουθενά και από κανένα μοντέλος, οι καταιγίδες έφτασαν και στο ΝΑ Αιγαίο. Δυνατή βροχή πριν λίγο εδώ στην πόλη της Ρόδου! Ωραία έκπληξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μοντέλο*(έπρεπε να είχες γράψει)

      Διαγραφή
    2. Γεια χαρα... το ARPEGE EU, ειχε δωσει κατι και για Ικαρια Σαμο για σημερα το πρωι, και για το ΝΑ Αιγαιο.... βαζω 2 συνδεσμους με χαρτες για τις ωρες 09:00 και 10:00 Ελλαδος.... νομιζω δεν γινονται κλικ οι συνδεσμοι στο blog, αρα θα πρεπει να τους περασεις χειροκινητα....

      https://i.ibb.co/6WMBQz7/0900.jpg

      https://i.ibb.co/VYmCn7p/1000.jpg


      the sailor

      Διαγραφή
  9. Δεν παρακολούθησα για ποιο λόγο σε στενοχώρησαν κύριε Ζιακόπουλε αλλά θα ήθελα να σου πω μη δίνεις σημασία στις ανοησίες του καθενός Σε περιμένω τον Αύγουστο στο καφενείο που έχω στο Δολό να σε κεράσω ένα τσίπουρο (και προβατίνα στα κάρβουνα για μεζέ αν θες ) .Πάντως πότε θα έρθει το καλοκαίρι να μου πεις εδώ ακόμη ρίχνουμε κουβέρτα το βράδυ .Λευτέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πιστεύω δάσκαλε ότι έχει απόλυτο δίκιο ο Λευτέρης από το Δολο,η...στεναχώρια θέλει τσίπουρο και μάλιστα διπλής απόσταξης,τώρα εάν η προβατίνα δεν μπορεί να γίνει στα κάρβουνα,μπορούμε κάλλιστα να την κάνουμε κοκκινιστη,μόνο να,δεν γίνεται να πιείς μόνο ένα τσιπουράκι και έτσι...ξεκινούν τα προβλήματα...!!
    Πριν πάτε στο Δολο δάσκαλε,μπορείτε περάσετε από τα μέρη μου για...προθέρμανση...Η πρόταση είναι πάντα ενεργή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή