Η ψυχρή λίμνη μαζεύεται και οι σαχαριανές αέριες μάζες ετοιμάζονται να απλωθούν!


Δεν θα λείψουν και το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) οι τοπικές βροχές και οι καταιγίδες, αλλά τα φαινόμενα σε σχέση με αυτά των προηγούμενων ημερών θα είναι γενικά μικρότερης ισχύος και πιο περιορισμένης έκτασης. Κατά τα  άλλα, οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ έως ΝΔ 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 26 βαθμούς. Την Πέμπτη (4/6), μόνο στα βόρεια ορεινά το απόγευμα είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Την Παρασκευή (5/6), προβλέπεται αραιή συννεφιά που βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πυκνώσει και μετά το μεσημέρι στα ΒΔ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο ακόμα κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Το Σάββατο (6/6), τοπικές βροχές μικρής διάρκειας αναμένονται στη Β-ΒΔ Ελλάδα.  

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3-6-2020

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη. Άνεμοι ΒΔ έως ΝΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 24 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανοί όμβροι το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 25 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι το μεσημέρι-απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 26 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικοί όμβροι στο Α-ΒΑ Αιγαίο και το απόγευμα στην ορεινή Κρήτη. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 25 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικοί όμβροι το μεσημέρι-απόγευμα κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι Δ-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 25 βαθμούς.

Ν. Θεσσαλονίκης:
Πιθανοί όμβροι το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς.  

4 σχόλια:

  1. στην μισή χώρα θα απλωθούν καθώς η άλλη μισή να ετοιμάζεται για ισχυρότατα φαινόμενα από την παρασκευή απόγευμα με σάββατο και κυρίως στα βορειοδυτικά που η κατάσταση θα πρέπει να συσταθεί σε συναγερμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μίας κ Δβδυτικος συμφωνώ ότι θα βγάλει φαινόμενα στην περιοχή μας κ το έχω αναφέρει εδώ κ δύο μέρες.
      Όμως φίλε ανώνυμε γιατί επιμένεις με βαρύγδουπες δηλώσεις κ πάλι για έντονα φαινόμενα κ κατάσταση συναγερμού?
      Ένα συστηματάκι θα είναι το οποίο στην ανατολική τού πορεία θα γλύψει τα ΔΒΔ τμήματα κ λόγω εποχής θα δώσει κάποιες μπόρες κ καταιγίδες πρόσκαιρου χαρακτήρα.

      Διαγραφή
    2. δεν ξέρω αν θα δικαιωθώ η όχι αλλά οφείλω να δηλώσω πως οι προγνώσεις δίνουν ισχυρά φαινόμενα.
      Σε κάθε περίπτωση πρέπει να περιμένουμε να δούμε με τα μάτια μας τι θα κάνει διότι έχει τύχει όχι λίγες φορές να προβλέπουν βροχές, μερικές ώρες πριν αλλά τελικά να μην ρίχνει ούτε ψιχάλα.

      Διαγραφή
  2. Παρακαλώ πολλυ κ. Ζιακόπουλε, "κόψτε" τα κινδυνολογικά σχόλια. Τι πράγματα είναι αυτά, για ποια ισχυρότατα κάνει λόγο ο κύριος πιο πάνω. Ξυστά φαίνεται η διαταραχή της Ιταλίας να αγγίζει Κέρκυρα και Ήπειρο, με μπόρες εδώ κ εκεί για λίγες ώρες έως Σάββατο ξημέρωμα. Ποια μισή χώρα, ποια ισχυρότατα φαινόμενα και ποιος συναγερμός στα βορειοδυτικά (και μάλιστα στα βορειοδυτικά που όσο να 'ναι δεν τίθενται σε συναγερμό για μπόρες τύπου Αθήνας κ Θεσσαλονίκης).
    Εν τέλει, να προσέχουμε τί γράφουμε και αν υπερβαίνει τα όρια του ρεαλισμού και ρέπει προς την κινδυνολογία, να μην επιτρέπεται να ανέβει. Καλή σας ημέρας
    Περικλής, Γιάννενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή