Όσο θα πλησιάζουμε προς το τέλος του μήνα τόσο ο καιρός θα γίνεται όλο και πιο καλοκαιρινός!


Θερμές αέριες μάζες μεταφέρονται από την Αφρική προς τη Δ-ΒΔ Ευρώπη, με αποτέλεσμα τη σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας. Αντίθετα, στις κεντρικές περιοχές της ηπείρου μας καθώς και στα Βαλκάνια ψυχρές αέριες μάζες στα ανώτερα ατμοσφαιρικά στρώματα εξακολουθούν να προκαλούν όμβρους και καταιγίδες και να κρατούν τις θερμοκρασίες σχετικά χαμηλές. Στη χώρα μας, ειδικότερα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη), αστάθεια αναμένεται στα ηπειρωτικά και το ΒΑ Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 30 βαθμούς και οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ. Την Πέμπτη (25/6), τοπικοί όμβροι και καταιγίδες προβλέπονται το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με ένταση ως τα 6 μποφόρ (Αιγαίο) και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Την Παρασκευή (26/6) και το Σαββατοκύριακο (27-28/6) η απογευματινή αστάθεια θα περιοριστεί στη Β-ΒΔ ορεινή Ελλάδα και τα πρωτοεμφανιζόμενα για φέτος μελτέμια ίσως φθάσουν στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.  

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24-6-2020

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 29 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 30 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 30 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στο ΒΑ Αιγαίο. Άνεμοι Δ-ΝΔ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανοί όμβροι το απόγευμα κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς.

Ν. Θεσσαλονίκης:
Πιθανοί όμβροι το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς.

27 σχόλια:

  1. Αγαπητέ μετεορολόγιε δεν τα είπαμε και τα συζητήσαμε πως εκ μέρους όλων εμάς σας ζητάμε θέλοντας να βάζετε τους χάρτες στην καθημερινή σας καιρική αυριανή πρόβλεψη?
    Δεν καταλαβαίνω γιατί μας κάνετε τέτοια σκηνικά,αυτά τα τερτίπια.
    Τόσο πολύ σας ενόχλησαν οι παρατηρήσεις στα σχόλια και πεισμώσατε κρατώντας θυμό και άχτι με αποτέλεσμα να λείπουν συνεχώς οι χάρτες?
    Αν η σούζη υποθετικά κρατούσε κάποιο blog σχετικό με το παρόν έχω την σιγουριά πως δεν θα το κρατούσε "μανιάτικο"όπως εσείς.Σας παρακαλάμε όλοι μας για την επιστροφή των χαρτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανένας άλλος μετεωρολόγος(δώσε βάση στην ορθογραφία)δεν θα "ανέβαζε"αυτό το σχόλιο.Σταμάτα επιτέλους να υποβαθμίζεις όλη την κατάσταση.Ενοχλούμαστε όλοι με αυτά που γράφεις και με τον τρόπο που τα γράφεις.Το μπλογκ θα γίνει αρτιμελές και εξαιρετικό όταν φύγεις.Τα κουβαδάκια σου και σε άλλη παραλία.
      Δημήτρης ρ.

      Διαγραφή
    2. Σορρυ κιολας, αλλα χαρτες ειναι γεματο το ιντερνετ με τα καλυτερα μαθηματικα μοντελα για την περιοχη μας.... ARPEGE EU, ECMWF, GFS, BOLAM... γιατι θες να τον παιδευουμε τον ανθρωπο.... η διαφορα στην προβλεψη του κ.Ζιακοπουλου ειναι το κειμενο απο την επιστημονικη του εμπειρια που κανει σιγουραντζα σε μεγαλο βαθμο πoιο (?) μοντελο απο τα στανταρακια που χρησιμοποιουμε, ειναι την δεδομενη στιγμη πιο μεσα στα πραγματα... χαλαρωσε και αξιοποιησε αυτα που μας χαριζει... τι προσπαθουμε δηλαδη? να τον κανουμε να το κλεισει το blog ???? ....

      the sailor

      Διαγραφή
  2. θέλουμε να μας το υποσχεθείτε πως αύριο θα προβληθούν κανονικά οι χάρτες με την επαναπροβολή και επανατοποθέτηση τους όπως αξίζει και αρμόζει σε ένα αρτιμελή και εξαιρετικό καιρικό blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού σας γράφει αναλυτικά τον καιρό βρε παιδιά! Δεν ξέρετε γεωγραφία να φανταστείτε την κάθε περιοχή οπως σας την γράφει? Τι είστε πρώτη δημοτικού και θέλετε να βλέπετε και τη ζωγραφιά?

      Διαγραφή
  3. Δεν το βλέπω να κρατά κ πολύ το μπλογκ....
    Σηκώνω τα χέρια ψηλά..
    Κώστας Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σεβασμο στο δασκαλο Αγαπητε ανωνυμε ο κυριος Ζιακοπουλος καλα κανει.και ειναι στη διακριτικη του ευχερεια να επαναφερει εαν θελει και οποτε θελει.τους χαρτες και εκφρασεις στον ενικο και.σχολια οπως μετεορολογιος δεν επιτρεπονται !!Δασκαλε τα σεβη μου και την εκτιμιση μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι χάρτες θέλεις εσύ παιδί μου ,μάλλον χαρτί από γιατρό χρειάζεσαι .Λευτέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι μικρά παιζάκια και σέλουν να βλέπουν και τη ζωγραφιά χαχαχα

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα σας κυριε Ζιακοπούλε. Γνωρίζετε κάποια σελίδα να μου στείλετε η οποία με κάποιο τρόπο η δορυφορικά να μετράει τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα εκτός από τη Χαβάη και σε άλλα σημεία του πλανήτη όπως για παράδειγμα στην Αρκτική ή το μόνο επίσημο σημείο μέτρησης που έχουμε είναι στη Χαβάη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στις μέρες μας, τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα μετρώνται σε περίπου 100 τοποθςσίες σε όλο τον κόσμο, με λήψη δειγμάτων αέρα κάθε εβδομάδα.

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστώ πολύ. Μπορεί να έχει ο καθένας πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα? Θα μπορούσατε να μου στείλετε κάποια σελίδα που να μπορώ να βλέπω κάποιες μετρήσεις τουλάχιστον σε διάφορα σημεία αν οχι σε ολα?

      Διαγραφή
    3. Γκούγκλαρέ το, κάτι θα βρεις, δες και το NOAA-ESRL, Global Monitoring Laboratory, carbon dioxide measurements, diagrams κλπ.
      Και κάτι άλλο. Λησμόνησα να σας αναφέρω για το Μάιο ότι το 2ο δεκαήμερο ήταν από τα θερμότερα, ενώ το 3ο από τα ψυχρότερα ever για τη Θεσσαλονίκη!

      Διαγραφή
    4. Χρήστο το έχω κάνει το μόνο που μου βγάζει είναι ο γνωστός σταθμός μέτρησης στην Χαβάη. Ευχαριστώ όμως θα το ψάξω κι άλλο.

      Διαγραφή
  7. Η βροχή στη Θεσσαλονίκη ήταν αξιόλογη, χωρίς ηλεκτρική δραστηριότητα και χαρακτηρίστηκε ως πυκνή, με μικρές σφαιρικές σταγόνες που έπεφταν με ταχύτητα.
    Sir Ziakopoulos, up the irons!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε ανώνυμε εδώ είναι το μπλόκ του κυρίου Ζιακοπουλου!
    Αν θα βάλει χάρτες ή όχι θα το κρίνει ο ίδιος!
    Λίγος σεβασμός σε ένα μετεωρολόγο επιστήμονα και αξιόλογο άνθρωπο δεν βλάπτει!Σε όποιον δεν αρέσει σε πάει αλλού!Και το μπλοκ αυτό θα είναι δυνατό όσο θέλει ο κύριος Ζιακοπουλος γιατί όσοι τον παρακολουθούμε χρόνια από μικρά παιδιά είμαστε πάρα πολλοί!
    Κύριε Ζιακοπουλε συνεχίστε την εξαιρετική ενημέρωση για τον καιρό και σας ευχαριστούμε για την αξιόπιστη πάντα ενημέρωση! Νίκος Παντελικίζης Γαλάτσι Αττικής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τελικά κόντρα σε όλες τις προγνώσεις και σε όλα τα μοντέλα εκτός από κάτι ψιχάλες λίγο πριν νυχτώσει δεν είχαμε τίποτα άλλο.
    Φίλε Χριστόδουλε σε παραδέχομαι καθώς όπως μου είπε ο Λουκάς το πρωί που πίνατε καφέ έβαζες στοίχημα ότι σήμερα δεν βρέχει,όπως και έγινε.Είμαι περίεργος να σε συναντήσω από κοντά και να μου δείξεις τι είναι αυτά που κοιτάς και βγάζεις συμπεράσματα που τις περισσότερες φορές βγαίνουν στο ακέραιο.
    Έχω κάτι παππούδες στην περιοχή μου που κάνουν το ίδιο,εγώ δεν μπορώ να τα καταφέρω.
    Στέλιος.Ι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. O αγαπητος χαρτοφιλος ανωνυμος ή λειτουργει ως provocateur,οποτε αυτα που γραφει,και οπως τα γραφει,ειναι επιμελώς ατημέλητα,για να...τρολαρει,ή ειναι αυθεντικος ,οποτε....!Λεει οτι εκφραζει πολλους. Τοτε θα προέκυπτε ιδιαιτερο ενδιαφερον για...case study.Eκτιμω ομως οτι εκφραζει εαυτόν και οχι αλλήλους.Οι αρχαιοι σε αναλογες περιπτωσεις ελεγαν "έασον αυτόν χαίρειν".! Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα,
    θα ήθελα να προσθέσω ότι θεωρώ ανεπίτρεπτο, απαράδεκτο και αγενέστατο ο καθένας να κάνει υποδείξεις και κουμάντο στη δουλειά ενός άλλου προσώπου. Αν ο οποιοσδήποτε δεν καλύπτεται από την ενημέρωση και το υλικό του παρόντος blog, μπορεί ανετότατα να στραφεί σε άλλο blog ή και να δημιουργήσει δικό του κατά τα προσωπικά του γούστα.
    Σέργιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παιδιά καλησπέρα.φιλε ΑΝΩΝΥΜΕ μάθε να αποκτάς την αξία σου ΟΧΙ υποτιμώντας τους άλλους,αλλά κοπιαζοντας τον ίδιο σου τον εαυτό.Αγαπητε κύριε Ζιακοπουλε συνεχίστε το όμορφο και σεβαστό έργο σας,που κάνετε σαν επάγγελμα και σαν μεράκι που έχετε για τον καιρό.Και να ξέρετε κύριε Ζιακοπουλε ότι το δέντρο που έχει καρπούς δέχεται τις περισσότερες πέτρες. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμε όπως καταλαβαίνεις μάταιος κόπος.Μπορεις να γράφεις ότι θέλεις , όμως το μόνο που θα πετυχαίνεις ,θα είναι να αποδεικνύεις την αξία του κ ζιακοπολου,ως επιστήμονα κ ως άνθρωπο,με ήθη κ αξίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν αμφιβάλλω ούτε φυσικά αρνούμαι την αξία του όμως τι είναι αυτό που τον κάνει έτσι ξαφνικά να μην ανεβάζει τους χάρτες εκεί που εδώ και χρόνια δεν υπήρχε ούτε μια μέρα χωρίς να μην υπάρχουν χάρτες τώρα έτσι από το πουθενά από την μια μέρα στην άλλη και ύστερα κόπηκαν μαχαίρι?
      ποια εξήγηση μπορεί να δωθεί για αυτό το φαινόμενο?

      Διαγραφή
    2. Να είσαι καλά ανώνυμε φίλε. Αρχικά γέλασα με το "αγαπητέ μετεωρολόγιε", αλλά όταν το πρόσεξα περισσότερο, κατάλαβα ότι εννοούσες λόγιε της μετεωρολογίας και κολακεύτηκα. Σε κάθε περίπτωση, η προσφώνησή σου είναι καλύτερη από το "κύριε μετεωρολόγα μου" που άκουσα πριν από λίγο καιρό!

      Διαγραφή
  14. Έτσι ακριβώς είναι φίλε Στέλιο,και σε μας δεν έκανε τίποτα εκτός κάποιες ψιχάλες την ώρα που νυχτωσε.
    Ζερικι είδα 0,6 χιλιοστά και Κυριακι 1 χιλιοστά,ψιλοπραγματα δηλ.
    Αυτός ο Λουκάς πολύ μαρτυριαρης είναι τέλος πάντων αε πρόσεχε,του είπα να μην βάλει στοίχημα γιατί και τα πουλιά ( γεράκια,κοράκια, καρακαξες κτλ)είναι και αυτά...μαρτυριαρικα και μου είπαν ότι σήμερα δεν βρέχει,οπότε εύκολα κέρδισα και εγώ...!!
    Φίλε μαζεψου με τις δουλειές σου που αυτή την εποχή είναι αρκετές καιοπότε μπορείς έλα από εδώ να γνωριστούμε από κοντά και να πιούμε κανένα τσίπουρο και όλα τα αλλά έπονται.
    Το πρωί μουωεδτειλε μυνημα ο Φώτης Ματραλης και μου είπε φίλε τα στοιχεία άλλαξαν,δεν θα κάνει τίποτα σήμερα,πως είσαι τόσο σίγουρος του λέω,κάτσε και θα δεις μου λέει και μετά κρίνε με.
    Βέβαια όταν του είπα ότι όλα σημάδια της φύσης και τα πουλιά μου λένε το ίδιο,τότε μου είπε ότι έχω δίκιο,ειδες;
    Φυσιξαψτηβ Φώτη τον παραδέχομαι για μια ακόμη φορά,καθώς από μέρες μου είχε πει ότι η πιο "δυνατη" ημέρα θα ήταν η Δευτέρα ειδικά για την Στερεά καιόπως φαίνεται πέφτει μέσα,θα δούμε τι θα γίνει και αύριο βέβαια που ίσως η μέρα να κρύβει εκπλήξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή