Με αστάθεια κατά περιόδους και χωρίς ιδιαίτερη ζέστη θα περάσει και το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου


Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στην κεντρική Μεσόγειο με τις χαμηλές πιέσεις στη Μαύρη Θάλασσα και την ανατολική Μεσόγειο προκαλεί στην περιοχή μας ΒΔ ανέμους εντάσεως ως τα 6 μποφόρ. Αναφορικά με τις λοιπές βασικές μετεωρολογικές παραμέτρους, το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), οι απογευματινοί όμβροι και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στη ΒΑ Ελλάδα και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 34 βαθμούς. Το Σάββατο (20/6), η απογευματινή αστάθεια θα περιοριστεί στα ορεινά κυρίως της Α. Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Την Κυριακή (21/6), τοπικοί όμβροι και καταιγίδες αναμένονται τις απογευματινές-βραδινές ώρες στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο και ίσως στο Β. Ιόνιο και τα ορεινά Θεσσαλίας και Στερεάς. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί περίπου στα επίπεδα του Σαββάτου. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τις πρώτες 2 - 3 ημέρες της νέας εβδομάδας, η αστάθεια στην περιοχή μας θα ενταθεί, καθώς στα ανώτερα ατμοσφαιρικά στρώματα πάνω από τη χώρα θα μεταφερθούν ψυχρές αέριες μάζες από την κεντρική Ευρώπη. Επισημαίνεται ότι στην ηπειρωτική Ελλάδα οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, δηλαδή θα συνοδεύονται από χαλάζι, ισχυρούς ανέμους ή και μεγάλης έντασης βροχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-6-2020

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη. Άνεμοι Δ-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 32 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα κυρίως στα ΒΔ. Άνεμοι Δ-ΒΔ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 32 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 34 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 32 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΔ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 33 βαθμούς. 

Ν. Θεσσαλονίκης:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 31 βαθμούς.    


34 σχόλια:

  1. που είναι οι χάρτες δάσκαλε;
    θέλουμε τους χάρτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ-ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΣΑΣ σας ζητάμε θέλωντας να επανατοποθετήσετε τους χάρτες στις καθημερινές προγνώσεις σας.
    Ενα πάγιο αίτημα μας,μην το στερείτε από εμάς που σας δίνουμε την τιμή και τον έπαινο με την παρουσία μας στο blog για την επαγγελματική σας καταξίωση,που λογαριάζουμε και υπολογίζουμε τις προβλέψεις σας και τα λεγόμενα σας,επιβεβαιώνοντας κατααυτόν τον τρόπο την αξία της προσπάθειας σας.Εμείς σας δείχνουμε το ενδιαφέρον,ικανοποιήστε τις επιθυμίες μας και όσα ζητάμε.Μην μας το απαγορεύετε.
    Δεν γνωρίζω αν παρεξηγήσατε και το πήρατε στραβά,ή αν το κάνετε επίτηδες,αλλά ότι ειπώθηκε σε προηγούμενα σχόλια,ειπώθηκε με την έννοια της παραίνεσης και συμβουλής και όχι σαν επίπληξη και επιβολή.
    πέρα από εκείνο,υποβαθμίζεται,ασχημαίνει,και κάνει ποιο μονότονη βαρετή και ανιαρή την όψη του blog με την έλλειψη προγνωστικών χαρτών.θέλω να πω πως μεταξύ άλλων πρόκειται και για θέμα εικόνας και αισθητικής που δεν τραβάει στο μάτι τον αναγνώστη,κάτι που χαρακτηρίζεται σαν αρνητικό στοιχείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ σε μάς στα ανατολικά ηπειρωτικά,συνεχίζει η φυσιολογικη καλοκαιρινή ζέστη με μικρές αυξομειώσεις αλλά σταθερά κοντά στους 28-30 βαθμούς στα υψώματα και στους 31-33 βαθμούς στους κάμπους.
    Οι όποιες ασταθειες περιορίζονται μόνο στον ορεινό όγκο του Παρνασσού και τα οποία σύννεφα που κατά διαστήματα κάνουν την εμφάνισή τους στους γύρω ορεινούς όγκους είναι μόνο για να "ομορφαινουν"την ατμόσφαιρα.
    Βέβαια πρωί και βράδυ η θερμοκρασία πέφτει κάτω από τους 18 η και τους 17 βαθμούς και δροσίζει αρκετά.
    Φίλε Φώτη Ματραλη σου εύχομαι,η ώρα η καλή και καλά στέφανα,πάντα με υγεία και αγάπη.
    Εύχομαι σε σένα και την αγαπημένη σου Σοφία ότι το καλύτερο και το όμορφο,ζεστό και φιλόξενο σπίτι σου να γεμίσει με χαρά και γέλια από τους καρπούς της αγάπη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για μένα η αξία των αναρτήσεων έγκειται στα κείμενα, τα οποία είναι πάντα χορταστικά, λιγότερο στους χάρτες ή στις απεικονίσεις καιρού ανά πόλη, που είναι και κοπιώδη για τον συντάκτη.
    Γιώργος Στυλιανάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ή αρχίζω να φυραίνω ή ράβδος εν γωνία,άρα βρέχει!. Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάντως ο φετινός Ιούνιος πραγματικά πιστεύω στη χώρα μας αγγίζει την τελειότητα, ακριβώς όπως είναι η μέση κλιματική του τιμή. Πιστεύω ότι ο μέσος όρος του φέτος θα είναι όμοιος με τους Ιούνιους στις αρχές του 20ου αιώνα. Μάλιστα κατά τη διάρκεια του μεγάλου καύσωνα του Μαΐου είχα αναφέρει σε άλλο σχόλιό μου, να μην σας ξεγελά ο συγκεκριμένος καύσωνας και ότι μπορεί το υπόλοιπο καλοκαίρι να κυλήσει πολύ ομαλά χωρίς καύσωνες. Αυτο για κάποιους που έλεγαν ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι καυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε, εγώ επιμένω ότι θα κάνει ζέστη αργότερα κ μάλιστα παρατεταμένη.
      Το ότι ο Ιούνιος κυλά όπως ακριβώς είπες κ το γράφω κ εγώ εξάλλου ειδικά για την περιοχή μου,δεν προδικάζει τους υπόλοιπους σχεδόν τρεις μήνες καλοκαιριού που έχουμε ακόμα.
      Θα δούμε λοιπόν.

      Διαγραφή
  7. Φοιβος Παπαδόπουλος19 Ιουνίου 2020 στις 8:44 π.μ.

    Αγαπητοί φίλοι τίποτα δεν προδικάζει τίποτα στον καιρό! Εννοώ ότι κανείς μετεωρολόγος δεν μπορούσε να προβλέψει στα τέλη Μαΐου την εξέλιξη του καιρού του φετινού Ιουνίου! Επιστημονικά η πρόβλεψη έχει αξιοποιείται μέχρι 5 μέρες πριν το περιθώριο σφάλματος αρχίσει να αυξάνεται δραματικά. Ας χαιρόμαστε την ενασχόληση μας με τη μετεωρολογία και ας αφήσουμε στους άσχετους την παραπληροφόρηση! Αυτό το λέω γιατί είδα σήμερα άρθρο σε σάιτ καναλιού ότι «έρχεται μίνι καύσωνας» και την ίδια στιγμή αναπαράγει την πρόβλεψη της ΕΜΥ και αναφέρει θερμοκρασίες από 28-33 βαθμούς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ κ επαυξάνω σε όλα όσα λες κ ειδικά για τους άσχετους κ τούς "κολοτούμπες" του Facebook που αναπαράγουν ένα σωρό αναληθείς προγνώσεις-εκτιμήσεις.
      Όμως ας μην ονειρευόμαστε,τα όνειρα είναι όμορφα αλλά η πραγματικότητα δεν διαπραγματεύεται.
      Πίστεψέ με παρακολουθώ αναλυτικά την κυκλοφορία κ τον καιρό στη χώρα μας κ την Ευρώπη ασταμάτητα εδώ κ πάρα πολλά χρόνια κ βάση του πώς κυλά η γενική κυκλοφορία όλη την άνοιξη έως τώρα αλλά κ τις εκτιμήσεις όλων μα όλων των μακροπρόθεσμων ευρωπαϊκών κ αμερικανικών μοντέλων το καλοκαίρι στο νότο φέτος θα είναι ζεστό (προσοχή δεν λέω καυτό με συνεχείς καύσωνες)κ μάλιστα θα κρατήσει όπως κάθε χρόνο κ όλο τον Σεπτέμβρη.
      Είμαστε στην Ελλάδα κ το μακρύ γαϊδουροκαλόκαιρο κάθε χρόνο δηλώνει παρών.
      Αυτά στα λέω εγώ, ένας χειμωνόφιλος-χιονοφιλος-καταιγιδομανής.
      Μένει ο χρόνος όλα να διαψεύσει η όχι.
      Πάμε τώρα όπως είχαμε πει πολλές μέρες πριν για τις έντονες αστάθειες από βδομάδα κ βλέπουμε.

      Διαγραφή
  8. Καλημερα σε ολους τους αγαπητους φιλους Πατριωτακη Φωτη εχεις απολυτο δικιο γιατι ιουλιος και αυγουστος δεν παιζουν και ειναι θερμοι μηνες Αλλωστε στην περιοχη μας με μεση μεγιστη γυρω στους 33 βαθμους αυτους τους δυο μηνες οτι και να λεμε ζεστη θα κανει Ετσι λοιπον και καυσωνα με θερμοκρασιες 38 εως 40 βαθμους να μην εχουμε θερμοκρασιες 33 εως 38 βαθμους οι οποιες θα εμφανιζονται συνεχως θα ειναι πιο ενοχλητικες Καθε μερα υπολογιζω την μεση θερμοκρασια και βλεπω οτι κυμαινεται γυρω στους 24,5 βαθμουςΤα τελευταια 50τουλαχιστον χρονια η μεση θερμοκρασια του ιουνιου στην Πατρα ειναι 24,3 βαθμους Αρα τυπικα ειμαστε σε κανονικα πλαισια οποτε για τους επομενους μηνες δεν μπορουμε να πουμε τιποτε με σιγουρια και κανενα μοντελο δεν.με πειθει Αλλωστε μην ξεχναμε οτι ο γεωγραφικος ισημερινος βρισκεται αυτη την εποχη στις 24 περιπου μοιρες βορειο πλατοςστον τροπικο του καρκινου και αυτο εχει ως αποτελεσμα οτι η βορεια υποτροπικη ζωνη μεταφερεται 24 μοιρεςβορειοτερα ολο το καλοκαιρι και ετσι αγγιζει περιπου τις 45 μοιρες ητοι μεχρι την κεντρικη Ευρωπη Γιαυτο λοιπον ζεστες οι ζεστες ειναιφαινομενο σχεδον οληςτης Ευρωπης λιγο η πολυ ποσο μαλλον της χωρας μας Αυτο που χρειαζεται ειναι να εχουμεολοι την υγεια μας και μια οικονομικη οσο γινεταιευκολια να κανουμε και καποια μπανακια και ζεστες ειναι θα περασουν Φιλε Χριστοδουλε ευχομαι και σημερα να γραψει πολυ καλα η κορουλα σου Εδω η ζεστη αρχισε και τσιμπαει σημερα αλλα απο βροχη ουτε σταγονα το καλο ομως ειναι η εκπληκτικη ατμοσφαιρικη διαυγεια στην κυριολεξια λαμπει ο τοπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απόλυτο δίκιο έχει ο Φοίβος σε αυτό που λέει,ότι τίποτα δεν μπορεί να προδικάσει τον καιρό και αυτός θα κάνει εκείνο που είναι να κάνει.
    Απλά όλοι εσείς οι Μετεωρολόγοι,επαγγελματίες και ερασιτέχνες,όπως και όλοι εμείς που ζούμε στην επαρχία και είμαστε κοντά στην φύση,προσπαθούμε ο καθένας να εξάγουμε τάσεις η εκτιμήσεις.
    Τα σημάδια που καθημερινά συναντώ,δείχνουν ότι οι πολλές ζέστες είναι μπροστά μας και για πολύ καιρό.Ευχομαι ολόψυχα,οπως λέω πάντα,να πέσω έξω,γιατί ήδη ο καύσωνας του Μάιου,έχει κάνει μεγάλες ζημιές στα ελαιόδεντρα.
    Κριθάρια και σιτάρια κινούνται πολύ χαμηλά σε κιλά,καθώς και αυτά "αρπαξαν" λόγω υπερβολικής ζέστης.
    Αισίως στην περιοχή μου έχει να βρέξει 17 ημέρες και μέτην θερμοκρασία να κινείται σε καλοκαιρινά επίπεδα.
    Άρα ορεινά της Αργιθεας που μιλώ συνεχώς,παρόλο που τις τελευταίες 15 ημέρες έχει βρέξει αρκετά,πολλές πηγές δεν έχουν νερό, καθώς ο χειμώνας ήταν ανύπαρκτος.
    Ελπίζω και εύχομαι όλα να κυλήσουν πολύ καλύτερα από όσα εγώ βλέπω.
    Αργύρη είναι Αλίαρτο,η κόρη μου έγραψε και σήμερα πολύ καλά και πριν λίγο έκανα και τα βιβλία σου.
    Ευχαριστώ πολύ,θα τα πούμε τηλεφωνικώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πριν απο λιγο παρακολουθησα συνεντευξη του καθηγητη Συνολακη(Πολυτ.Κρητης).Ειναι επικεφαλης επιτροπης,επιφορτισμενης με την υποχρεωση να υποβαλει εκθεση στην πολιτεια για το μεγα και επειγον θεμα-προβλημα της κλιματικης αλλαγης.Η εκθεση ,νομιζω,υπεβληθη.Οι αποψεις επι του θεματος του καθηγητη Συνολακη,αν καταλαβα καλα,συμπιπτουν εν πολλοις με τις εκπεφρασμενες αποψεις του κ.Ζιακοπουλου.Η πολιτεια ,ειπε ο καθηγητης,δειχνει να εχει κατανοησει την κρισιμοτητα του θεματος και να συντασσεται ως προς την ληψη μετρων με τους επισπευδοντες. .Δασκαλε κατι φαινεται να κινειται και εδω σε θεσμικο επιπεδο. Και αυτο ειναι παρηγορο .-
    Π.Α. υ.γ. Ελπιζω ολο αυτο να μην αποδειχθει ευσεβης ποθος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπέροχος δροσερός Ιούνιος, με υπέροχη διαύγεια και ορατότητα τις περισσότερες τουλάχιστον ημέρες θα έλεγα σε όλη την Ελλάδα. Ούτε μία ημέρα εδώ στην πόλη της Ρόδου δεν ξεπέρασε η θερμοκρασία του 30 βαθμούς (η υψηλότερη ήταν γύρω στους 29). Ακόμα και στη Λίνδο η υψηλότερη που καταγράφηκε μέχρι τώρα ήταν 32.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γειά σου Θάνο,κ Μυτιλήνη ένα από τα ίδια, μέχρι στιγμής πολλές δροσερές ημέρες κ μπουρίνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Αντώνη, μακάρι να έχουμε ένα όσο το δυνατόν δροσερό και όμορφο καλοκαίρι

      Διαγραφή
  13. Καλησπέρα σε όλους.
    Κ. Ζιακόπουλε, γιατί μας το κάνετε αυτό? Επειδή δηλαδή βγήκε ένας ανώνυμος και με ανυπόγραφο σχόλιο είπε αυτά που είπε για τους χάρτες, τους αφαιρέσατε? Δεν έπρεπε επ' ουδενί να το κάνετε αυτό! Η άποψη των πολλών φίλων του μπλογκ είναι δεδομένη και κακώς, κατ' εμέ, επηρεαστήκατε από την άποψη ενός ανθρώπου, ο οποίος πιθανώς δεν έχει κ κάτι καλύτερο να κάνει στη ζωή του από το να κατακρίνει ανυπόγραφα κάτι. Σε τελική ανάλυση, κανείς δε χαίρει πουθενά στον κόσμο της καθολικής αποδοχής του 100%. Οπωσδήποτε έχετε κι εσείς αντίζηλους ή φθονούντες, ενώ ξέρουμε ότι υπάρχουν και κακεντρεχείς εκ φύσεως άνθρωποι. Δεν έπρεπε να λάβετε σοβαρά ένα σχόλιο ενός αγνώστου. Αν δηλαδή εγώ βγω κ ισχυριστώ πχ ότι ο Ζιακόπουλος δεν είναι μετεωρολόγος δεν έχει πτυχίο κλπ κλπ ανυπόστατα πράγματα, θα σταματήσετε να γράφετε τον καιρό? Θεωρώ ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου θέλει να επαναφέρετε τους χάρτες κ τα εικονίδια των 5ήμερων προγνώσεων. Εκτός βέβαια αν εσείς ο ίδιος έχετε κουραστεί τόσο χρόνια μετά, οπότε καλά κάνατε, σε αυτή την περίπτωση δε μας πέφτει λόγος. Αυτή ήταν η γνώμη μου.
    Με εκτίμηση,
    Σπύρος από Κέρκυρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. θέλει διόρθωση ο υπερσύνδεσμος μετεό στην αριστερή στήλη του blog επειδή δεν συνδέεται με το μετεό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εγω νομίζω οτι επειδή η νεότερη γενιά έχουν γεννηθεί μες τους υπολογιστές και τα ίντερνετ,και βλέπουν διάφορα χάρτες,gfs,διαγράμματα κλπ.που εμείς παλιά δεν τα γνωρίζαμε καν,κάποιοι απ'αυτούς νομίζουν οτι τα ξέρουν όλα και το παίζουν και ειδικοί κιόλας,και λένε και κουβέντες.Το μόνο που κάνουν είναι να εκτίθονται πραγματικά!
    Γιώργος Νομή Τρικάλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το καλυτερο blog μετεωρολογιας για μενα, με εξαιρετικα αξιοπιστες προγνωσεις, καθε μερα περναω πολλες φορες.... απολαυση....

    πραγματι ο συνδεσμος του meteo.gr δεν λειτουργει....

    στο κλικ προσπαθει να παει στο: https://www.meteo.gr/meteoplus/index.cfm

    ενω τωρα η διευθυνση ειναι η: https://www.meteo.gr/index.cfm
    η σκετο: https://www.meteo.gr

    the sailor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φίλοι μου, νόμιζα πως όταν θα έβγαινα στη σύνταξη, θα δούλευα λιγότερο, αλλά αυτό δεν συνέβη. Το τελευταίο διάστημα τα τρεχάματα αυξήθηκαν και είπα να ελαττώσω λίγο την ύλη του μπολγκ. Δεν σας κρύβω ότι μου πέρασε από το νου να σταματήσω τις προγνώσεις και σε αυτό συνετέλεσε και η καθημερινή λογοκρισία των μηνυμάτων που εκ φύσεως και δεν μου αρέσει και με κουράζει. Απόφασή μου είναι ότι προς το παρόν συνεχίζουμε έτσι και μετά το καλοκαίρι βλέπουμε! Ίσως κι εγώ δεν ξέρω τι θέλω. Από τη μια πλευρά το μπλογκ με κουράζει, αλλά από την άλλη με κρατάει μετεωρολογικά ζωντανό κοντά σε παλιούς και νέους φίλους.
    Καλημέρα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Έλληνας γεννήθηκε για να έχει άποψη για όλα και για να τα ξέρει όλα. Αφήστε τους στον ονειρικό κόσμο τους και συνεχίστε την καλή δουλειά οπότε μπορείτε και όποτε έχετε όρεξη κυρίε Ζιακόπουλε.
      Βασίλης Πανάκογλου

      Διαγραφή
    2. Μείνε όπως είσαι σε σεβόμαστε και σε αγαπούμε όλοι μας.
      Κώστας Αθήνα

      Διαγραφή
    3. Δάσκαλε καλοκαίρι είναι κ έχετε κ εσείς αρκετές υποχρεώσεις κ εφόσον έτσι θελήσατε με τους χάρτες πολύ καλά κάνατε.
      Από φθινόπωρο όπως είπατε βλέπουμε πάλι.
      Ευχαριστούμε πολύ που μας δίνετε την ευκαιρία να συζητάμε σε τούτο το μπλογκ τα μετεωρολογικά μας κ ότι βοήθεια μπορούμε να δίνουμε κ εμείς οι ερασιτέχνες-καιρόφιλοι θα την δίνουμε.
      Να είστε καλά κ να συνεχίσετε να μας γεμίζετε με γνώσεις μετεωρολογικές κ πολλές φορές ιστορικές.

      Διαγραφή
    4. Η Γλυκατζη-Αρβελερ η μοναδική γυναίκα που έγινε πρύτανης στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης εχει πει οταν ήθελαν οι συνάδελφοι της να την πειράξουν της έλεγαν οι Έλληνες τα ξερουν ολα γιατι έρχονται στην Γαλλία να σπουδάσουν!!

      Διαγραφή
    5. Να κανεις αυτο που αισθανεσαι οτι ειναι καλυτερο για σενα κ. Ζιακοπουλε....
      υγεια να εχουμε ολοι και καλο καλοκαιρι απο καρδιας... !!!

      Διαγραφή
  18. Καλημέρα σας κύριε Ζιακοπουλε!! Οποία απόφαση κ να πάρετε ότι κ να κάνετε θα έχετε πάντα το σεβασμό μας!! Ευχαριστούμε!!Να είστε πάντα καλά!! Κόρινθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ Συκιώνος,και για της προβλέψεις αλλά και για την γνώση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δασκαλε καλημερα ,εχεις απολυτο δικιο και συμφωνω μαζι σου Καθε ανθρωπος ειναι το κατι διαφορετικο Ετσι λοιπον για αυριο δυο φιλικες παρεες φευγουν για μπανιο εγω ομωςθα τραβηξω για τα ελατα και τις δροσιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κ ζιακοπουλε ελπίζω από καρδιάς να συνεχίσετε πολλά χρόνια ακόμη το μπλογκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλησπέρα σας μήπως θα μπορούσα κ.Ζιακόπουλε να λάβω την βοήθεια σας σχετικά με την ερώτηση για το αν επηρεάζεται το κλίμα σχετικά με το φαινόμενο της μετάπτωσης των ισημεριών λόγω της αλλάγης της διεύθυνσης του άξονα της γης?
    ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συγνώμη αν σας αποσπάω τον χρόνο αλλά σας παρακαλώ βοηθήστε με,δεν έχω βρει πουθενά σχετική πληροφορία.

      Διαγραφή
    2. Με την πάροδο των ετών παρατηρείται ταλάντωση του άξονα περιστροφής της Γης. Κατά την ταλάντωση αυτή, που είναι γνωστή ως μετάπτωση των ισημεριών, ο άξονας κάνει έναν πλήρη κύκλο περίπου κάθε 23.000 χρόνια, διαγράφοντας στο διάστημα έναν κώνο με κορυφή το κέντρο της Γης.
      Στις ημέρες μας, η Γη είναι πιο κοντά στον Ήλιο τον Ιανουάριο σε σημείο της εκλειπτικής που ονομάζεται περιήλιο με το Βόρειο Ημισφαίριό της να είναι απομακρυσμένο από αυτόν. Μετά από περίπου 11.000 χρόνια, το Βόρειο Ημισφαίριο της Γης θα στραφεί προς τον Ήλιο και ο χειμώνας θα έρχεται με τη Γη να βρίσκεται στο αφήλιο. Με αμετάβλητα όλα τα άλλα στοιχεία, ο χειμώνας σε όλη τη Γη θα είναι ψυχρότερος και το καλοκαίρι στο Βόρειο Ημισφαίριο θερμότερο.

      Διαγραφή
  23. ΖΕΣΤΗ σημερα.με Αφρικανικη σκονη και υγρασια συνθηκες ενοχλητικες και τα.σπιτια που εχουν τσιμεντοσκεπη αρχιζουν και γινονται φουρνου ειδικα.την νυχτα Ειναι το λεγομενο συννεφοκαμα που ειναι.χειροτερο απο οποιοδηποτε κρυο.Το καλοκαιρι ειναι εδω.περα απο καθε αμφιβολεια!!!και δεν ειναι καθολου ευκολη εποχη Ας σκεφτουμε και.λιγο τους αγροτες μας και τους κτηνοτροφους μας μεσα στην ζεστη και τον καυτο ηλιο Το καλοκαιρι για παρα πολλους ειναι.μεγαλη ανηφορα Φιλε Χριστοδουλε πως παει ο καμπος εκει θα ειναι σιγουρα δυσκολα απο πλευρας ζεστης τα πραγματα αλλωστε ο καμπος της Κωπαιδας φημιζεται για αυτο!!Πατριωτακι πως τα πατε στο Αγρινιο ασφιξαν.οι.ζεστες σιγουρα και ο καιρος ειναι πολυ μονοτονος Φιλε Γιωργο απο.τη.Νομη Τρικαλλων εγκρινω και επαυξανω τα λεγομενα σου Κυριε Ζιακοπουλε μην στενοχωριεσται εσεις ξερεται πως να παρουσιασεται το blogs και σας ευχαριστουμε πολυ Και μια ερωτηση Το ορος Τραπεζιτσα ππυ δεσποζει της ΚΟΝΙΤΣΑΣ ειναι αυτουσιο η ανηκει στον.περηφανο Σμολικα η στην αγρια ΤΥΜΦΗ!! Καλο διημερο σε ολους τους φιλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συντοπίτη 32β πιάσαμε μέγιστη σήμερα στην πόλη.
      Έκανε ζέστη κ μάλλον μας φάνηκε λόγω των προηγούμενων πολύ δροσερών ημερών.
      Έτσι κ αλλιώς από αύριο κ κυρίως από Δευτέρα θα ξανά πέσει η θερμοκρασία κ θα χαλάσει κ ο καιρός κ έτσι δεν φοβάμαι τίποτα ακόμη.
      Από τα τέλη του μήνα κ μετά φοβάμαι που τα 35ρια πια θα τείνουν να μας ακολουθούν σε καθημερινή βάση αλλά καλοκαιράκι είναι τι να κάνουμε.

      Διαγραφή