Τριήμερο αστάθειας κυρίως για τη Β-ΒΑ Ελλάδα

Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό στην Αδριατική κινείται αργά ανατολικά. Το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), το σύστημα αυτό, σε συνδυασμό με τη θερμική αστάθεια που παρουσιάζει μέγιστο το απόγευμα, θα προκαλέσει όμβρους και καταιγίδες κυρίως στη Β-ΒΑ Ελλάδα. Οι άνεμοι γενικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση ως τα 6 μποφόρ (Θάλασσα Κυθήρων - Κρητικό) και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 33 βαθμούς. Την Τετάρτη (17/6), οι συνθήκες θα είναι αρκετά ευνοϊκές για την εκδήλωση τοπικών όμβρων και καταιγίδων κυρίως στη Δ-ΒΔ Ελλάδα και τη βόρεια χώρα. Αναφορικά με τους ανέμους και τις θερμοκρασίες, δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές. Την Πέμπτη (18/6), όμβροι και καταιγίδες προβλέπονται το απόγευμα στη Β-ΒΑ Ελλάδα και ίσως στα ορεινά της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16-6-2020

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 30 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανοί όμβροι το απόγευμα στα ορεινά Ηπείρου και Δ. Στερεάς. Άνεμοι ΒΔ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 31 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανοί όμβροι το απόγευμα στα ορεινά Θεσσαλίας και κεντρικής Στερεάς. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 33 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις στο Β. Αιγαίο. Άνεμοι ΒΔ έως ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 31 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΒΔ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 32 βαθμούς. 

Ν. Θεσσαλονίκης:
Πιθανοί όμβροι ή και καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 30 βαθμούς.

13 σχόλια:

  1. Ζήτημα να βρέξει.Πρέπει να αλλάξουν επιγόντως τα εικονίδια που απεικονίζουν τον καιρό και στην θέση τους να μπουν τα εικονίδια με τα σύννεφα και τον ήλιο.
    τέλος μια ακόμα παρατήρηση για τον χάρτη.Να προστεθεί αμέσως εικονίδια καιρού στα επτάνησα(ενδεικτικό σημείο θέσης πάνω από κεφαλλονιά για καλύτερη δυνατή για δυναντιπροσωπευτικότητα)το εικονίδιο του ρεθύμνου να μετακινηθεί δυτικότερα πάνω από τον νομό χανίων και να προστεθεί ένα ακόμα πάνω από τον νομό λασιθίου.
    ακόμα:χρειάζεται και η ρόδος με την σειρά της μαζί με την λήμνο δικά τους εικονίδια ενώ όσο για το καστελόριζο θα έπερεπε στην θαλλάσια περιοχή νοτιοδυτικά της πελοποννήσου κάτω αριστερά γωνία του χάρτη να είχατε χωρίσει πλαίσιο που να εμφανίζεται το νησί του καστελορίζου με το καιρικό εικονίδιο.
    Έτσι ο χάρτης θα ήταν πλήρης και ολοκληρωμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα.. εδώ γελάμε...

      Διαγραφή
    2. Φίλε είσαι για Γέλια. Εκτός των άπειρων ορθογραφικών λαθών σου, ήδη αρχίζεις και πέφτεις έξω. Ήδη βρέχει κατά τόπους στην Ήπειρο κ βόρεια χώρα, ενώ εσύ "ζήτησες" να αντικατασταθούν τα σύμβολα με ήλιο. Το σχόλιό σου ήταν αχρείαστο κ κανείς δε σε πήρε σοβαρά.
      Σωτήρης, Θήβα

      Διαγραφή
  2. Αγαπητε ανωνυμε αγνοω τις μετεογνωσεις σου,αλλα τετοια ακριβεια και τετοια λεπτομερεια,τι να πω,ταχω χαμενα .Παντως πολυ...furiosus εισαι αδελφε.
    -Μια παροιμια."ελα παππου να σου δειξω τα αμπελοχωραφα σου".
    -Ενας συνειρμος."καθε πολη και σταδιο ,καθε χωριο και γυμναστηριο".
    -Μια υποψια.Στη συνταξη του χαρτη μπορει να υποκρυπτεται...ξενος δακτυλος!΄.
    -Μια χαρα.Η Αττικη συνταξη σενα Νεοελληνικο κειμενο ειναι ...απολαυση!.Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έπειτα από διάστημα πολύ αυξημένων υποχρεώσεων, που με αναγκάζουν να απέχω από πολλές αγαπημένες δραστηριότητες, καταφέρνω να μπω στο blog, να διαβάσω τις προγνώσεις και να γράψω. Κατ' αρχάς να χαιρετίσω όλους τους φίλους της παρέας και να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που δίνουν εξετάσεις αυτό το διάστημα και στους γονείς τους, που από πίσω αγωνιούν. Όλα καλά θα πάνε! Στα καιρικά, όπως συχνά συμβαίνει αυτή την εποχή, η βόρεια Ελλάδα κυρίως απολαμβάνει τη μερίδα του λέοντος των καιρικών φαινομένων. Εμείς εδώ στην Αττική δεν παίρνουμε μυρωδιά. Δεν πειράζει. Ο ήλιος αυτή την περίοδο είναι απολαυστικός. Ας χαρούμε λίγο και την αιθρία. Να είστε όλες και όλοι καλά!

    Υ.Γ. Κύριε Ζιακόπουλε, να προσθέσω ότι χρειάζεται και ένα εικονίδιο στις βόρειες Στροφάδες. Πρόγνωση και χάρτες σαφώς πάσχουν, άρα το blog έχει ανάγκη από έναν καλό μετεωρολόγο και έναν νέο καλύτερο σχεδιασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να προλάβω περισσότερα σχόλια ενημερώνω πως ότι είπα το είπα σαν συμβουλή και προτροπή για έναν πληρέστερο και πιο τελειοποιημένο χάρτη που έχει ελλείψεις και αρκετές ατέλειες κάνοντας την παραδοχή.
    Εχω την πεποίθηση πως αν είχε blog ο αρναούτογλου και ο αρνιακός θα με άκουγαν την παραίνεση μου.ελπίζω να γίνει και τώρα.
    Ο κ.Ζιακόπουλος που αποπνέει το πρόσωπο του τιμή και εκτίμηση όπως και άπλετο κύρος επιστημονικότητα όπως και των δυο μετεορολόγων που προηγουμένως ανέφερα θα μου άρεσε να υπολογίσει το σχόλιο μου για πράγμα που παροτρύνει διόρθωση προς το θετικότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λίγες μέρες πριν από την 29η Οκτωβρίου 1929 ο Γιόζεφ Κένεντι, πατέρας του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, καθώς προχωρούσε στο δρόμο, άκουσε τυχαία μια «εμβριθή» οικονομική ανάλυση μεταξύ δυο μικρών λούστρων που σχεδίαζαν να κάνουν την τύχη τους αγοράζοντας μετοχές. Δίχως να χάσει χρόνο, ο πατέρας Κένεντι απέσυρε όλες τις μετοχές που είχε στο χρηματιστήριο γλυτώνοντας τις επώδυνες συνέπειες του απίθανου Κραχ που ακολούθησε. Μήπως να αποχωρούμε κάποιοι σιγά – σιγά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν ο λουστρος μιλήσει για μετοχή τότε πλησιάζει μεγάλη πτώση στο Χρηματιστήριο αυτο ηταν το συμπέρασμα μετα το κραχ το 1929.
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καποιος βεβαια θα μπορουσε να επικαλεσθει τη ρηση του Μεγαλου Τιμονιερη "αφηστε ολα τα λουλουδια νανθισουν"!.Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το είχε γράψει πριν από τέσσερα περίπου χρόνια ο κ. καθηγητής, φίλε Π.Α. σε μια παρόμοια περίπτωση και το ασπαζόμαστε, αλλά κάποια δεν υποφέρονται, είναι γουμαράγκαθα.

      Διαγραφή
  8. Ο Σωκράτης στον <> του Πλάτωνα αναφέρει<> των επαιόντων...
    και ουδείς ειδικότερος για την επιχειρισιακή Μετεωρολογία απο τον Δημήτρη Ζιακόπουλο. Τάσος Αρνιακός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κυριε Αρνιακε εχετε το σεβασμο μου Και σεις ανηκεται στη μεγαλη των μετεωρολογων σχολη και σας χαιρομαι για την ευγενεια σας.και την επιστημονικη σας καταρτησι Σας παρακολουθω καθε.πρωι και η προγνωση σας ειναι πολυ σκριβης.ομως κριμα.γιατι ο τροπος που σας πιεζουν χρονικα και καποιες ερωτησεις με εκνευριζουν Παντως το χρονο που ειχατε στο πρωινο σας τον πετσοκοψαν ΚΡΙΜΑ!! ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ Αργυρης Ψηλος απο ΡΙΟΝ στην αγκαλια του παναχαικου 65 ετων τρελλοκαιροφιλος!@@ Σας ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή