Αξιοσημείωτη μεταβολή του καιρού!


Βαρομετρικό χαμηλό στον Κόλπο της Γένοβας κινείται Α-ΒΑ. Προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και ένα άλλο χαμηλό που οργανώνεται στην περιοχή της Τυνησίας. Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), οι άνεμοι στη χώρα μας θα στραφούν σε Ν-ΝΑ και σταδιακά θα ενισχυθούν ως τα 8 μποφόρ (Ιόνιο). Κατά τα άλλα, αναμένονται αρκετές νεφώσεις και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Το Σάββατο (6/6), βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται βασικά στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση, αρχής γενομένης από τη Δ. Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της στις περιοχές των βροχών. Την Κυριακή (7/6), παροδικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στη Β-ΒΑ Ελλάδα και ίσως το απόγευμα στα ορεινά της κεντρικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Τη Δευτέρα (8/6), μόνο το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει τα επίπεδα των 30 βαθμών. Την Τρίτη (9/8), θα επικρατήσουν περίπου οι ίδιες καιρικές συνθήκες

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5-6-2020

Βόρεια Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία κατά τόπους θα πυκνώσουν. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 27 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία κατά τόπους θα πυκνώσουν. Άνεμοι Ν-ΝΑ 5 με 6 και από το απόγευμα-βράδυ 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 28 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα κατά τόπους θα πυκνώσουν. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 28 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 6 και από το βράδυ 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 30 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς.

Ν. Θεσσαλονίκης:
Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς.    

11 σχόλια:

  1. Πολλοί στο διαδίκτυο έβλεπα που έλεγαν ότι για να έχουμε πρόωρα 40νταρια τον Μάιο, φανταστείτε τι έχει να γίνει το καλοκαίρι και είχα πει σε πολλούς ότι αυτός ο πρώτος καύσωνας δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Μπορεί να είναι και ο μοναδικός του φετινού καλοκαιριού όπως και με τον πρόωρο χιονιά, μάλιστα ο πιο πρόωρος χιονιάς από το 1880 που φυλάσσονται αρχεία, στην Αθήνα 4 Νοεμβρίου του 2006 που έλεγαν πω πω τι χειμώνα θα κάνει φέτος βαρύ και στο τέλος δεν έκανε απολύτως τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι απόλυτα όσα λες.
    Ο καιρός δεν μπαίνει σε καλούπια και πρότυπα.
    Οτι γίνει θα το δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα ακριβώς αυτό είπα και εγώ. Τι δεν είναι απόλυτο μου λες?

      Διαγραφή
  3. Τι ακριβώς θα γίνει με την διαταραχή του Σαββάτου?Υπάρχει διχογνωμία στα μοντέλα?Πόσο θα επηρεαστούν τελικά τα κεντρικά τμήματα από έντονα φαινόμενα?Αυτά και άλλα πολλά περιμένουμε να απαντηθούν αύριο στο δελτίο των 8,κύριε Ζιακόπουλε...
    Δημήτρης ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φαίνονται βροχές από άυριο στην Ήπειρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασικά μόνο αύριο φαίνονται, έως αργά το απόγευμα, και μάλλον θα είναι αξιόλογες

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα σε όλους σας. Η ραγδαία καταιγίδα της Πέμπτης με βρήκε στην Αθήνα, μποτιλιαρισμένο στο ύψος του Κηφισού. Σταγόνες σε μέγεθος 2ευρου. Αλλά ο ήχος από τις βροντές ήταν το κάτι άλλο, μου είχε λείψει. Σήμερα, ήδη στα Σεπόλια φαίνεται η αλλαγή στην ατμόσφαιρα, γύρισε ο άνεμος σε ΝΔ και αυξήθηκε η υγρασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα σε όλη την παρέα έστω κ μειωμένη το τρέχον διάστημα.
    Βάση και των τελευταίων ανανεώσεων από τα μεγαλύτερα προγνωστικά μοντέλα καιρού,δείχνει ότι η αρχική μου εκτίμηση πριν λίγες μέρες για σχετικά άστατο και ασταθή καιρό και το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου να επιβεβαιώνεται καθώς θερμοκρασιακά θα είμαστε λίγο κάτω από το μέσο όρο για την εποχή όπως κ υετικά επίσης θα κινηθούμε πάνω από το μέσο όρο σε αρκετές περιοχές κυρίως της κεντρικής και Βόρειας χώρας.
    Θετικά λοιπόν τα τελευταία νέα για τον καιρό ενόψει θερμού,ξηρού κ ατελείωτου ελληνικού καλοκαιριού.
    Όσο για τα αυριανά δεν έχει αλλάξει κάτι και περιοχές του κέντρο βορείου Ιονίου της δυτικής Στερεάς της Ηπείρου της δυτικής Θεσσαλίας της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και πιθανόν και της βορειοδυτικής Πελοποννήσου θα πρέπει αύριο να έχουν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας φθινοπωρινό σκηνικό με μπόρες βροχές καταιγίδες και ενισχυμένους ανέμους.
    Τοπικές λασποβροχές θα σημειωθούν λογικά κ στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα.
    Ας φάμε καλά λοιπόν κ τα μπάνια δε πειράζει ας περιμένουν δύο μέρες.
    Καλό τριήμερο σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αποψε εχουμε σφοδρο ανατολικο

    ανεμο ο ανεμος του ΡΙΟΥ Αυτο σηματοδοτει αλλαγη του καιρου Εβρεξε.λιγες χοντροσταγονες κσι ο καιρος βαραινει δυτικα της Κεφαλονιας και της Κυλληνης και καπου.καπου αστραφτη!!!Τωρα ο ανεμος.ισως αγγιζει τα 8 μποφωρ Εαν δεν βρεξει με ολα αυτα τοτε ελεος πλεον Σε ολη σχεδον τη ωρα εβρεξε.τελευταια με ενταση ε λοιπον μαλλον ηλθε η σειρα της ΒΔ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΥ!!! Πατριωτη.Φωτη βλεπω καλα πραγματα ποια ειναι η γνωμη σου!@Αποψε θυμιζει οκτωμβρη Ομως σημερα μεχρι το απογευμα ειχαμε.εντονη καιενοχλητικη ζεστη Για τον υπολοιπο ιουνιο βλεπω οτι οι δροσερες αεριες μαζες μεχρικαι τις 15 του μηνα κερδιζουν την μαχη με τις καυτες σαχαρινες μαζες σπο εκει και μετσ.ομως δειχνουν σοβαρη υποχωρηση και αρκετα μεγαλη ανοδο της θερμοκρασιας και μαλιστα εξαπλωνονται σε ολη.σχεδον την Ευρωπη.κσι βορεια αγγιζοντας τον αρκτικο κυκλο!!@Καλη νυχτα Φωτη περιμενω τις προβλεψεις σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε συντοπίτη Παναχαϊκέ έχω γράψει παραπάνω αναλυτικά κ για αύριο κ για το 2ο 15ήμερο του Ιούνη το τι πιστεύω.
      Αυτή τη φορά νομίζω θα έχει πολλά φαινόμενα εκτός από την Αιτωλοακαρνανία κ η Αχαΐα,δε μπορεί....
      Πάντως κ εδώ στο Αγρίνιο το σκηνικό θυμίζει όπως είπες κ εσύ μέσα Οκτωβρίου,με θυελλώδη ανατολικό νοτιοανατολικό άνεμο κ βαριά σύννεφα, οπότε καταλαβαίνω τι γίνεται στον Πατραϊκό.
      Από αύριο το πρωί κ με τη βαθμιαία στροφή από ΝΑ σε δυτικό θα βγάλει πιστεύω καλά πράγματα από Πίνδο γενικά κ δυτικότερα όπως κ στο Ρίο.

      Διαγραφή
  8. ποσο αφρικανικη σκονη πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή