Αστάθεια κυρίως στα βόρεια και θερμοκρασίες κοντά στις μέσες τιμές


Ψυχρές αέριες μάζες που λιμνάζουν στα ανώτερα ατμοσφαιρικά στρώματα εξακολουθούν να δημιουργούν συνθήκες αστάθειας πάνω από τις περισσότερες βαλκανικές χώρες. Στη χώρα μας, ειδικότερα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη), οι συνθήκες για την εκδήλωση τοπικών όμβρων και καταιγίδων θα είναι ευνοϊκές κυρίως στη Β-ΒΑ Ελλάδα και τη Δ-ΒΔ χώρα. Οι δυτικών διευθύνσεων άνεμοι θα πνέουν με ένταση 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 32 βαθμούς. Την Πέμπτη (18/6), όμβροι και καταιγίδες προβλέπονται το απόγευμα στην Α. Μακεδονία, τη Θράκη και ίσως στα ορεινά της υπόλοιπης Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Την Παρασκευή (19/6), οι όμβροι και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17-6-2020

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 30 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα στην Ήπειρο και τα ορεινά Δ. Στερεάς και Δ-ΒΔ Πελοποννήσου. Άνεμοι ΒΔ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 31 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 32 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πιθανοί όμβροι ή και καταιγίδες στο Β. Αιγαίο. Άνεμοι ΒΔ έως ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 31 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΒΔ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 32 βαθμούς.
 
Ν. Θεσσαλονίκης:
Πιθανοί όμβροι ή και καταιγίδες το απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς. 

17 σχόλια:

  1. Τον ξεχάσατε τον χάρτη κύριε καθηγητά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, φίλε μου! Ξεφορτώνομαι "μετοχές", όπως έκανε ο πατέρας Κένεντι τις παραμονές του κραχ του 1929 (βλέπε χθεσινό σχόλιο).

      Διαγραφή
    2. Αγενείς και ανεγκέφαλοι ανώνυμοι,εδώ βρήκατε να γεμίσετε το κενο σας?
      Δημήτρης ρ.

      Διαγραφή
    3. τι εννοείται ξεφορτώνεστε τις μετοχές;δεν καταλαβαίνω.ικανός μετεορολόγος είστε γιατί δεν βάλατε τον χάρτη θέλω να ξέρω.
      Χθες γράφτηκε πως είχε ατέλειες και ελλείψεις ο χάρτης από ένα σχόλιο.σήμερα επίτηδες δεν βάλατε τον χάρτη?
      Στα καιρικά τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν να μπαίνουμε όπως είναι και αναμενόμενο και λογικό σε καθαρά καλοκαιρινούς ρυθμούς από τις 25 του μηνός και μετά.Ας κρατήσει όπως δείχνει διότι η αίσθηση του καλοκαιριού αν και δίνει σχετική ταλαιπωρία λόγω ζέστης κατ'τ'αλλα είναι αναντικατάστατη.

      Διαγραφή
  2. Κ ζιακοπουλε κάτι πρέπει να κάνετε με τους ανώνυμους.Τις τελευταίες ημέρες επικρατεί Μυτιλήνη ένα νότιο δυτικό ρεύμα το οποίο θυμίζει περισσότερο συνθήκες Μαϊου πάρα μέσα Ιουνίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητε ανωνυμε κατι μου λεει οτι συγκαταλεγεσθε στις αμαχητες περιπτωσεις.Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όχι, κ. Ζιακόπουλε, μην το κάνετε αυτό. Μην κάνετε το χατίρι σε κάποιους αχάριστους κι επίσης μην κάνετε εκτπώσεις. Έχετε το σεβασμό κ την εκτίμηση του 99% του κόσμου. Κανείς δε γίνεται να χαίρει 100% της εκτίμησης. Με τις "μετοχές" που ξεφορτώνεστε απλά τους δίνετε ικανοποίηση. Συνεχίστε όπως κάνατε ακριβώς, για εμάς τους πολλούς.

    Σωτήρης από Θήβα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τον χειμώνα γιατι δεν λιμναζουν οι ψυχρές αέριες μάζες πάνω απο την χωρα μας ;Τώρα ειναι καλοκαίρι δεν τις θέλουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πως δεν λιμνάζουν?μεγάλο λάθος κάνεις.ξεχνάς στην αριάδνη πριν 3 χρόνια που είχαν αποκοπεί οι ψυχρές αέριες μάζες που παρέμειναν 3-4 μέρες στα βαλκάνια?
      βεβαίως και λιμνάζουν οι ψυχρές αέριες μάζες και τον χειμώνα εννοείται πως γίνεται και τούτο.

      Διαγραφή
    2. Δεν λησμονω την Αριάδνη τον χειμώνα που μας πέρασε την περίμενα καθε μέρα αλλα εκείνη δεν φάνηκε πήγε στον φίλο μας τον Χριστόδουλο.

      Διαγραφή
  6. Τυχερή η Θεσσαλονίκη και παλι!Βραδινή καταιγίδα εν όψει,δεν ξέρω αν θα επηρεάσει κατακεντρα την πόλη,πάντως βλέπω αστραπές απο κάμερα στο πολύ κοντινό ορίζοντά της,και είναι ωραίο το θέαμα..θα δούμε αν θα επηρεάσει την πόλη..
    Γιώργος Νομή Τρικάλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λίγο σεβασμός στον Δάσκαλο δεν βλάπτει η αγένεια έχει κ τα όρια της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τελικά την επηρέασε!Χρήστο απολαμβάνεις κι απόψε!
    Γιώργος Νομή Τρικάλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι όμως Γιώργο, κέντρο Θεσσαλονίκης 15 mm με μεγάλη ραγδαιότητα, Καλαμαριά, όπου διαμένω, 0,2 mm! Βλέπεις η Θεσ/νίκη είναι αρκετά μεγάλη κι έτσι παρατηρούνται τέτοιες διαφορές. Στα αξιοσημείωτα: ο παγερός για την εποχή βοριάς χθες βράδυ και η εμμονή των πολύ χαμηλών βαρομετρικών πιέσεων το τελευταίο 10ήμερο.
      Χάρηκα κι εγώ που ο κ. Αρνιακός έγραψε μετά από τόσον καιρό. Κάπου - κάπου έγραφε και η κα Σούζη. Μας αρέσει κι αυτή.

      Διαγραφή
  9. Ο πρώιμος καύσωνας του Μάιου και οι χαμηλές θερμοκρασίες αμέσως μετά,δεν πείραξαν τα αμπέλια αλλά έκαναν πολλές ζημιές στα ελαιόδεντρα.
    Φίλε Δημήτρη.ρ τι γίνεται στην περιοχή σου;
    Καλωσορίζω στην παρέα μας τον συντοπίτη Σωτήρη από Θήβα.
    Ευχαριστη έκπληξη η συμμετοχή του κ.Αρνιακου.
    Με όμορφες καλοκαιρινές ζέστες συνεχίζει ο καιρός στην περιοχή μου καθώς και δροσερές νύχτες.
    Οι πολλές ζέστες όμως καραδοκούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φιλε Χριστοδουλε τα εστειλα σημερα Πως τα πηγε η κορουλα σου ευχομαι αριστα Οι.ζεστες καραδοκουν κυριως απο τις 22 του μηνα και μετα και μαλιστα φαινεται να επιμενουν και ολη την ευρωπη εκτος.της.Μεγαλης Βρετανιας οπου εκει.προς το.τελος του μηνα φαινονται πολυ χαμηλες για την εποχη.θερμοκρασιες Εδω.σημερα θυμιζει οκτωμβρη
    καιισως βρεξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αργύρη σε ευχαριστώ πολύ,Παρασκευή ή από Δευτέρα σίγουρα θα τα παραλάβω.
    Η κόρη μου παρόλο που τα θέματα ήταν απαιτητικα,πήγε πολύ καλά.Καλη συνέχεια να έχουν όλα τα παιδιά.
    Εδώ ο καιρός συνεχίζει ζεστός,περισσότερο στον κάμπο βέβαια.
    Όσο αναφορά για τα χιόνια που έπεσαν στην περιοχή μου τον περασμένο χειμώνα,δεν νομίζω ότι οφείλεται στις ψυχρές λίμνες που ανεφερε ο ανώνυμος φίλος και ο Δημήτρης Νακος λέει ότι δεν τον προτίμησαν και ήρθαν σε μένα,εγώ πιστεύω ότι αυτό έγινε χάρη κάποιων "μαγικων" που έμαθα κάποτε σε ενα ταξίδι μου στην Ινδία.
    Όταν έρθω στα Γιάννενα και κεράσεις τσίπουρο με μεζέ δίπλα στην υπέροχη λίμνη σας τότε θα στο...μάθω και σένα,με την προϋπόθεση όμως να μην το πεις σε άλλους για να μην χάνω και εγώ τα...δικαιώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή