Οι χιονούρες του Ολύμπου




Όλυμπος (οροπέδιο των Μουσών), 14-6-2020. Φωτ. Βασίλης Καραλής

10 σχόλια:

  1. Αλήθεια γιατί δεν βάζουν ανεμογεννήτριες πάνω εκεί στην κορυφή του Ολύμπου που έχει και πολύ αέρα? Εντάξει δεν λέω καλά έκαναν πέρσι και έκαψαν τη μιση Διρφυ για να βάλουνε ανεμογεννήτριες από του χρόνου όπως είπαν, αλλά και εκεί στον Όλυμπο καλά θα είναι. Θα διατηρείται και το χιόνι για περισσότερο καιρό μιας και θα μειωθεί με αυτόν τον τρόπο και το διοξείδιο του άνθρακα κατά 0.00000000000000000000000000000000000000 1%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ενεργειακη εξισωση παραγωγης και ζητησης παρουσιαζει δυσεπιλυτα προβληματα΄.Π.Α.
    Υ.Γ. Υπαρχει βεβαια και....το αρωτρον του Ησιόδου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βαλτες στο σπίτι σου. Εμάς τα βουνά μάς είναι το σπίτι μάς. Εάν κάποιος βάλει ανεμιγενητριεςς στα Τζουμέρκα του έχω κόψει το λαριγκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε Αρτινε εγω ο λατρης του παναχαικου εχω κλαψει βλεποντας την καταστροφη του αλλα ο φιλος ανωνυμος νομιζω οτο το σχολιο του εχει σκωπτικο νοημα.για .ολα αυτα γιαυτο μην στενοχωριεσαι γιατι και συ εχεις δικιο Ειναι χοντρα τα συμφεροντα φιλε μου!!!!!

      Διαγραφή
    2. Έχεις δίκιο φίλε.. Το παναχαικο πλεον εγώ το βλέπω περισσότερο σαν εργοτάξιο παρα σαν βουνό.. Δυστυχώς το εχουνε λεηλατήσει..

      Διαγραφή
    3. Παντως,εαν ανυπερθετως επρεπε να μπουν καπου,θα προτομουσα να μπουν στο σπιτι μου παρα στη Στρογγουλα.--Π.Α.

      Διαγραφή
    4. Παιδιά ο ανώνυμος είμαι που είπα για τις ανεμογεννήτριες. Το σχόλιό μου ήταν καθαρά ειρωνικό γιατί το θέμα με τις ΑΠΕ έχει ξεφύγει πλέον και έχει περάσει σε επικίνδυνα μονοπάτια.

      Διαγραφή
  4. Φιλε ανωνυμε εχεις δικιο εαν δεις.το παναχαικο θα φριξεις γιατι το.βουνο το.θυσιασαν και κυριολεκτικα το πετσοκοψαν η καλυτερα το μακελεψαν Ετσι και τα απεναντι βουνα του Αντιριου.και την Κλοκοβα
    τα ματωσαν Ελεος με τα αιολικα παρκα.εγω δεν μπορω να καταλαβω ποιοι τα εκμεταλευονται και ποια ειναι τα ωφελει των.ομορων κοινοτητων Αυτο για μενα θα ειχε σξια.εαν αυτες οι κοινοτητες τροφοδοτουνταν απο τα.παρκα με ηλεκρικη ενεργεια παρα πολυ φτηνη ως ανταποδωση .Φιλε.Χριστοδουλε.χαρηκα.για.την.κορουλα σου σημερα και παντα ετσι_!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τις είδα αυτές τις χιονούρες στον Όλυμπο απο χτές που φάνηκαν οι κορυφές,τις προηγούμενες μέρες υπήρχανε σύννεφα μπροστά.
    Επιμένει ο δυτικός άνεμος και αυτη την ώρα φυσάει τρελά.Ψες 1:00 τη νύχτα πήγα για λίγο στο αγροτικό να δω κατι,εκείνη την ώρα φυσαγε δυνατά όπως και τώρα,και ξαφνικά μια μακρινή δυνατή λάμψη αστραπής φάνηκε στην ΑΒΑ πλευρά.Μου άρεσε εκείνη την ώρα το σκηνικό και για δυο λεπτά περίμενα να ξαναδω κιαλλη,αλλά δεν φάνηκε κατι,επικρατούσε δυνατό βουητό,ο αέρας "θεριζε"εκείνη την ώρα,ωραία ήταν αλλα έπρεπε να πάμε μέσα για ύπνο.
    Γιώργος Νομή Τρικάλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυσκολα πράγματα αναφέρεις φιλε Π.Α,άκου αρωτρον του Ησιόδου,είπαμε είναι απαγορευτικό να λέμε τέτοια(πλάκα κάνω).
    Αν ενδιαφέρεσαι η οποίος άλλος φίλος θέλει,μπορεί να βρει στο YouTube και να ακούσει την ανθρωπογονια του Αποστόλου Γονιδελη,ο οποίος έχει ασχοληθεί όσο κανεις άλλος με τον Ησίοδο,τον Ελικώνα και τις Μούσες.
    Τα δε βιβλία που έχει γράψει,αποτελούν "ευαγγελια.
    Δικό του το εργο"Η επιστροφή των Μουσων" που παίχτηκε πριν 2 χρόνια στην ιερή κοιλάδα του Ελικώνα και την χρωστάω να την αναφέρω καθώς η αξία της είναι διαχρονική.
    Τώρα που μαζευτηκα με τις δουλειές,μόλις τελειώσουν οι πανελλαδικές,υπόσχομαι να την γράψω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή