Παρασκευή βράδυ - Σάββατο βράδυ: πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με νοτιάδες και βροχές


Οι υψηλές πιέσεις της κεντρικής Μεσογείου επεκτείνονται ανατολικά, με αποτέλεσμα το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού στη χώρα μας να είναι οι ασθενείς άνεμοι και η απουσία βροχών σχεδόν σε όλες τις περιοχές της. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 27 βαθμούς. Την Παρασκευή (5/6), προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πυκνώσουν και τις απογευματινές - βραδινές ώρες στο Β. Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δ. Μακεδονία και την ορεινή Θεσσαλία θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς στα ΒΔ καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΑ 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά και τα νότια. Το Σάββατο (6/6), σύντομες βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται στη Δ-ΒΔ Ελλάδα και τις κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι σταδιακά θα στραφούν σε Δ-ΒΔ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στις Β-ΒΔ περιοχές. Την Κυριακή και τη Δευτέρα (7-8/6), οι βροχές θα σταματήσουν σχεδόν παντού, οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία άνοδο.
   

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4-6-2020

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανοί όμβροι το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 26 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 27 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 27 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Λίγες νεφώσεις στο Β. Αιγαίο και την Κρήτη. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς.

Ν. Θεσσαλονίκης:
Λίγες νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς.    

8 σχόλια:

  1. Ε εντάξει,έγραψε ο φίλος ανώνυμος αυτο το σχόλιο και τι έγινε.Ποια κινδυνολογία..εδώ δεν φοβήθηκα οταν οι προβλέψεις μιλούσαν για έντονη αστάθεια σ'ολα τα ηπειρωτικά τωρα θα φοβηθώ επειδή έγραψε ο ανώνυμος αυτό το σχόλιο..ασε που για κάποιες περιοχές ίσως δικαιωθεί,και θα 'χουμε πανηγυρικό σχόλιο εδω.
    Γιώργος Νομή Τρικάλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φοίβος Παπαδόπουλος3 Ιουνίου 2020 στις 5:40 μ.μ.

    Στατιστική και αλήθεια. Ο μ.ο. της θερμοκρασίας του φετινού Μαϊου ελάχιστα απέχει από τον μ.ο. της τελευταίς 10 ετίας (20,9 φέτος, έναντι 20,62 για την 10 ετία - Βριλήσσια, 240μ., Davis vantage pro fan aspitated). Αν παρουσιάσουμε μόνο αυτή την στατιστική δεν λέμε όλη την αλήθεια γιατί θα αποκρύψουμε ότι τον φετινό Μάιο είχαμε ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο θερμό επεισόδιο το 2ο 10 ήμερο και ένα αρκετά ψυχρό και με παρατεταμένη αστάθεια 3ο 10 ήμερο. Κάθε άλλο λοιπόν παρά ένας Μάιος του μέσου όρου ήταν ο φετινός! Επομένως η στατιστική λέει μεν "αλήθεια", πλην όμως επιλεκτική και σχεδιασμένη. Η πραγματική αλήθεια παραμένει κρυμμένη...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. διδάσκει μήπως πως η φύση βρίσκει τρόπους να ισοροπεί;

      Διαγραφή
    2. Φοιβος Παπαδοπουλος3 Ιουνίου 2020 στις 9:46 μ.μ.

      Βέβαια! Η Φύση αδιαφορεί προφανώς για τις «στατιστικές» των ανθρώπων. Εμείς πάλι προσπαθώντας να την ερμηνεύσουμε πρέπει να βλέπουμε το δάσος και όχι το δένδρο!!

      Διαγραφή
  3. Στη Θεσσαλονίκη έβρεξε σχετικά λίγο τις τελευταίες μέρες, αλλά είμαστε με τις ζακέτες και τα λεπτά μπουφάν, από τα ημιορεινά και πάνω είναι απαραίτητη η θέρμανση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αρκετά χιλιοστά φαίνονται στα ΔΒΔ το Σάββατο κ μαζί με τους ΝΝΔ ανέμους κ την συμπαγή συννεφιά θα θυμίζει φθινόπωρο.
    Παρόλα αυτά για τίς συγκεκριμένες περιοχές δε θα είναι κάτι το αξιοσημείωτο κ σίγουρα έχει ξανά συμβεί πολλάκις στο παρελθόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα σε όλους, αξίζει να επισημάνω πως οι αστάθειες των τελευταίων ημερών τη Δευτέρα που μας πέρασε (πρωτομηνιά) έφτασαν μέχρι και τη νότια νησιωτική Ελλάδα. Και εδώ στη Ρόδο το πρωί της Δευτέρας έριξε καλή καταιγίδα. Φυσικά και κάτι τέτοιο δεν είναι ασυνήθιστο για μέχτι τα μέσα Ιούνη. Επίσης είναι φανταστική η αίσθηση της δροσιάς που έχει μέχρι τώρα ο Ιούνιος, μετά το πρώιμο καύσωνα του Μαιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή