Ο πολυήμερος καύσωνας κουράζει, ακόμα και όταν είναι ήπιος!


Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στην κεντρική Μεσόγειο με τις χαμηλές πιέσεις στην ανατολική Μεσόγειο προκαλεί στη χώρα μας ΒΔ ανέμους, οι οποίοι στα νοτιοανατολικά πελάγη φθάνουν τα 6 μποφόρ. Την εικόνα του καιρού του νέου εικοσιτετραώρου (Τρίτη) θα συμπληρώνουν η ηλιοφάνεια που θα επικρατήσει σχεδόν σε όλες τις περιοχές και η ζέστη που θα είναι πιο αισθητή στην ηπειρωτική Ελλάδα (μέγιστες θερμοκρασίες 36 με 37οC). 


Τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η ζέστη, καθώς η θερμοκρασία θα φθάσει τους 38 και ίσως κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 39 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά Β-ΒΔ 5 με 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από την Πέμπτη. Κατά τα άλλα, από την Πέμπτη ως το Σάββατο απογευματινοί όμβροι ή και καταιγίδες αναμένονται βασικά στα ορεινά της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας.

Υ.Γ. Από σήμερα στο μπλογκ θα αναρτώνται προγνώσεις καιρού δύο φορές την εβδομάδα (Δευτέρα και Πέμπτη) και εκτάκτως, όταν απαιτείται.

19 σχόλια:

  1. Αυτές οι εκπτώσεις στη τόσο σημαντική και ουσιώδη ενημέρωση που μας προσφέρετε,δε μου αρέσουν κύριε Ζιακόπουλε!Κάπου καταλήγουν.....Ας ελπίσουμε να είναι λόγω θερινής περιόδου που όσο να `ναι,ο καιρός πλην των θερμικών καταιγίδων,είναι πιο αδιάφορος.
    Καλησπέρα σε όλους και καλώς να μας μπει ο Ιούλιος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε παιδιά, χαλαρά, το blog είναι hobby. Όποιος θέλει ντε και καλά καθημερινή ενημέρωση υπάρχουν οι επίσημοι φορείς, site με προγνώσεις ανά 3ωρο κοκ. Άμα το χόμπυ καταλήξει υποχρέωση, τότε θυμάμαι το γνωστό ρητό με τον Πολυχρόνη και τους ευζώνους.... Άσε που καλοκαιριάτικα, ε δεν μπορείς να πεις ότι έχουμε και τίποτα συγκλονιστικές εξελίξεις που πρέπει να είσαι από πάνω....

      Διαγραφή
  2. Φίλε Αργύρη,σ'ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου και εσύ να τους χαίρεσαι όλους και πάντα με υγεία και αγάπη.
    Για την θάλασσα,έχεις δίκιο που λες ότι είναι κρύα,αλλά νομίζω ότι έτσι την απολαμβάνουμε καλύτερα και...κρατιόμαστε σε φόρμα,εξάλλου φίλε,ζεστη απολαμβάνεις μόνο την σούπα...!!
    Όσο για τον φίλο ή φίλη από Πεύκη,έχει δίκιο σε όσα λέει για το φυσικό κλιματιστικά που χαιρόμαστε εμείς στα ανατολικά προσηνεμα όταν έχει μελτέμια και φυσικά έχει δίκιο για το Αττικό κλίμα που δυστυχώς όμως έχει υποστεί και αυτό αλλοιώσεις.
    Συνεχίζει να έχει πολύ δυνατό αέρα στην περιοχή μου και αυτό κάνει την κατάσταση πολύ καλύτερη από ότι στον κάμπο που νιώθεις πιο έντονη την ζέστη.
    Δάσκαλε το Σάββατο φιλοξενησα στο σπίτι μου ένα ζευγάρι από το Μολυβοσκεπαστο,χωριό απέναντι από την Κόνιτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μολυβδοσκἐπαστη ή Διπαλίτσα (η παλιά ονομασία -σλάβικη όπως η πλειονότητα των ονομασιών των χωριών και των βουνών μας).Έδρα της παλιάς αρχιεπισκοπής Πωγωνιανής κάποτε .Σήμερα ανήκει στο δήμο και στην επαρχία Κόνιτσας .Λευτέρης Δολό Πωγωνίου

      Διαγραφή
  3. Το ΥΓ μας λυπεί ιδιαιτέρως... Κάθε μέρα περιμένουμε την πρόγνωσή σας κύριε Ζιακόπουλε! Κατανοητές βέβαια οι ενστάσεις και η προσωπική σας κούραση. Να γνωρίζεται ότι είστε το καλύτερο blog περί μετεωρολογίας!
    Στέλιος Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα ειμαστε σε ανυπομονησία μπας κ δούμε κάποια έκτακτη ανάρτηση που Κάτι θα σημαινει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τριπολη ισχυρη καταιγιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δύο φορές την εβδομάδα? Ωχ θα αρχίσουν να ωρύονται αυτοί που γκρίνιαζαν για τους χάρτες. Που να δουν τώρα ότι θα κάνετε πρόγνωση μόνο δύο φορές χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αντώνης Μουρίκης29 Ιουνίου 2020 στις 9:30 μ.μ.

    Απολύτως σεβαστή η απόφαση σας κ. Ζιακοπουλε. Πάντως για εμάς είστε και θα συνεχίσετε να είστε η πλέον αξιόπιστη πηγή και σημείο αναφοράς, όχι μόνον για τον καιρό, αλλά γενικά ως επιστήμονας και άνθρωπος. Σας ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "και εκτάκτως,όταν απαιτείται". Προς τι οι ενστάσεις ?.-- Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ελπίζω από το φθινόπωρο ,που ο καιρός θα έχει περισσότερο καιρικό ενδιαφέρον,να σας έχουμε κάθε ημέρα στην παρέα μας. Καλό βράδυ από Μυτιλήνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χριστοδουλε νομιζω οτι το τοπωνύμιο απαντά και στα τρια γενη,Μολυβδοσκέπαστος,-η,-ο.Ο δασκαλος που ειναι κοντοχωριανος θα ξερει καλυτερα.Η ομωνυμη μονη,αλλα και το εν γενει περιβαλλον εξαιρετικα !.--Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ουσιαστικα απο τα μεσα με τελη Ιουνιου μεχρι τα τελη Σεπτεμβριου, αυτο το διαστημα παντα ζεστη θα κανει, λιγο λιγοτερο λιγο περισσοτερο, στα περισσοτερα μερη με κοντομανικα παντελονακια θα κυκλοφορουμε, καμια βουτια θα κανουμε... κανα τσιπουρακι η καμια μπυρα μεσημεριατικα θα πινουμε με κανα μεζεδακι σε καμιας ταβερνας σκια ψαχνοντας για λιγο μελτεμακι.... στα μεγαλυτερα υψομετρα το βραδυ θελει σεντονι για υπνο.... γνωστα ολα αυτα και σταθερα δεδομενα μεχρι τωρα την εποχη του καλοκαιριου.... οποτε κυριως τα εκτακτως μετεωρολογικα γεγονοτα εχουν περισσοτερο σημασια, αφου τα υπολοιπα σταθερα της εποχης τα βρισκει και η Πετρουλα που ειναι τηλεπαρουσιαστρια αλλα λεει και το δελτιο.... απο Οκτωβρη βλεπουμε, καλα ναμαστε ολοι και καλο καλοκαιρι... αν και απο το μπλογκ θα περναω οπως και ναχει μερικες φορες την εβδομαδα :-D ...

    the Sailor.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δάσκαλε καλημέρα.

    Εμείς θα είμαστε κάθε ημέρα πιστοί στο ραντεβού μας στο φιλόξενο blog σας για να διαβάζουμε τις προγνώσεις σας (όποτε εσάς σας κάνει κέφι να τις ανεβάζετε) και να ρουφάμε μέχρι την τελευταία σταγόνα τις γνώσεις που μας προσφέρετε. Και αφήστε τους ανώνυμους στο χαβά τους. Τώρα να δείτε χολή που θα στάξουν (όλοι ξερόλες έχουμε γίνει σε αυτή τημ έρμη χώρα).

    Καλημέρα και σε όλη την μετεωπαρέα,
    Χρήστος Κομπορόζος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ....και καλό χωρίς θερμοκρασιακές ακρότητες Ιούλιο να έχουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φίλε Π.Α,νομίζω πως μας κάλυψε πλήρως ο φίλος Λευτέρης από το Δολο,Λευτέρη ευχαριστούμε.
    Αγαπητέ φίλε Νίκο Δαλαρουγκα δεν πιστεύω ότι ο δάσκαλος έχει σκοπό να σταματήσει με αυτό που τόσο πολύ του αρέσει να ασχολείται από παιδί,αλλά όλοι μας κάποια στιγμή έχουμε ανάγκη από λίγη ξεκούραση και να να επανέλθουμε δριμύτεροι.
    Ο καιρός πιστεύω ότι απι δω και πέρα θα είναι αρκετά μονοτονος(με μικρες εξαιρέσεις)και αφού θα γεμίσουμε όλοι τις μπαταρίες μας,θα είμαστε έτοιμοι για τον επερχόμενο χειμώνα που δείχνει ότι θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.
    Νίκο,να δώσεις χαιρετίσματα στον κοινό μας φίλο Αλέκο Βλάχογιαννη και σας περιμένω στο χωριό μου να κεράσω ότι θέλετε και να τα πούμε από κοντά.
    Ο κάμπος και τα πεδινά εξακολουθούν να έχουν πολλή ζέστη,εμείς στα υψώματα ευτυχώς λόγω του αέρα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση.
    Η θάλασσα έχει ήδη αρχίσει να ζεσταίνεται και μάλλον πρέπει να ψάξω για...δροσεροτερα μέρη...
    Καλό μήνα σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Χριστόδουλε να είσαι καλά.Πώς πάει το αμπέλι σου(νομίζω ότι εσύ είσαι ο αμπελουργός της παρέας αν κάνω λάθος συγνώμη )Ἐχω και εγώ ένα αμπελάκι στο Δολό (70 ρίζες μη φανταστείς τίποτα ιδιαίτερο ).Αυτές οι απογευματινές βροχές τα έχουν τσακίσει τα σταφύλια. Λευτέρης Δολό

      Διαγραφή
  15. Καλο μηνα σε ολους. Ιουλιος.Το όνομά του το οφειλει στον Γάιο Ιούλιο Καίσαρα.Μεγαλος πολιτικος,μεγαλος ιστορικος,μεγιστος στρατιωτικος(εφαμιλλος Μ.Αλεξανδρου και Αννιβα).Το 49 π.χ.διέβη τον Ρουβίκωνα (alea iacta est),κατελαβε τη Ρωμη και κατέλυσε την(όποια) δημοκρατια (res pumblica)..--Π.Α.
    Υ.Γ.--Απορια.Γιατι οι δικοι μας Ρουβίκωνες αυτοαπεκλήθησαν έτσι?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή