Στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα η τελευταία πράξη της κακοκαιρίας


Βαρομετρικά χαμηλά στο Β. Αιγαίο και την κεντρική Μεσόγειο κινούνται ανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) θα προκαλέσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι μόνο στο Β. Αιγαίο θα φθάσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί περίπου στα επίπεδα των τελευταίων ημερών. Την Τετάρτη (27/11), ο καιρός θα είναι βελτιωμένος σχεδόν σε όλη τη χώρα. Λίγες βροχές τοπικού χαρακτήρα και μικρής διάρκειας είναι πιθανό να σημειωθούν το πρωί στα ανατολικά και τα νότια και το βράδυ στη Δ-ΒΔ Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 4 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ στο Β. Ιόνιο σε ΝΔ με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Το τριήμερο Πέμπτη - Σάββατο (28-30/11), ο καιρός θα είναι ήπιος, τουλάχιστον από πλευράς θερμοκρασιών, με τοπικές βροχές κατά περιόδους κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το Α. Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με βασική ένταση 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στην κεντρική και τη νότια Ελλάδα.      

Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ  26-11-2019

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 18 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ΝΔ τις πρωινές ώρες. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 20 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στην Εύβοια και τη Ν. Πελοπόννησο. Άνεμοι Β 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 20 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες. Άνεμοι στα βόρεια ΒΑ έως ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και στα νότια ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανές βροχές τοπικού χαρακτήρα και μικρής διάρκειας. Άνεμοι Β 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς.

Ν. Θεσσαλονίκης:
Πιθανές βροχές μικρής διάρκειας κυρίως το πρωί. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 17 βαθμούς.

24 σχόλια:

  1. Από το μεσημέρι κ μετά εδώ στη Ρόδο είμαστε αποκλεισμένοι κ από θάλασσα κ από αέρα. Κ ακόμα έχουμε ισχυρά φαινόμενα. Απθστευτο νερό έχει πεσει ειδικά στα κεντρικά κ ανατολικά του νησιού (150 χιλιοστά σχεδόν ο ορεινός Εμπωνας)
    Θάνος Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο, γενικά τα ύψη βροχής ανά την Ελλάδα είναι μεγάλα καθώς πρόκειται για σοβαρή κι έντονη κακοκαιρία. Μακάρι να μην υπάρξουν (άλλες) πλημμύρες πουθενά. Αύριο ο τελικός απολογισμός.
      Κωνσταντίνος Θεσσαλονίκη

      Διαγραφή
    2. Και στη Λίνδο το ίδιο είδα.
      Φοβερός υετός εκεί σήμερα σε συνδυασμό σφοδρούς ανέμους.
      Δεν είναι όμως Αττική για να ακουστεί......

      Διαγραφή
    3. Από την αναφορά του Θάνου γίνεται αντιληπτό γιατί η συγκεκριμένη κατηγορία είχε ονοματοδοσία. Γιατί επηρέασε ένα μεγάλο μέρος της χώρας από τη μία άκρη της στην άλλη και κράτησε έστω δύο μέρες (αυτά είναι και τα βασικά κριτήρια που θέτει το Αστεροσκοπείο για την ονοματοδοσία). Το ότι το Αστεροσκοπείο δεν έδωσε όνομα στην κακοκαιρία της Θάσου δεν σημαίνει ότι αδιαφόρησε. Αν το έκανε μπορεί να προκαλούσε σύγχυση στο σύνολο του πληθυσμού, που θα ψαχνόταν για το πού θα είναι τα φαινόμενα. Φυσικά έπρεπε να ενημερωθούν οι κάτοικοι της Θάσου για τις επικίνδυνες καιρικές συνθήκες.

      Η διαδικασία της ονοματοδοσίας (άσχετα με το ποιος φορέας θα έπρεπε να έχει την ευθύνη της) είναι χρήσιμη, διότι καλώς ή, κακώς η πλειοψηφία δεν ενημερώνεται ενδελεχώς για τον καιρό, τους τίτλους διαβάζει, οπότε πρέπει με κάποιο τρόπο να δείξει τη δέουσα προσοχή. Επίσης επειδή στην Ελλάδα έχουμε σε γενικές γραμμές ήπιο καιρό, η συντριπτική πλειοψηφία δυσκολεύεται να πιστέψει ότι θα έρθει κάποια πολύ επικίνδυνη κακοκαιρία. "Έλα μωρέ τα παραλένε οι μετεωρολόγοι" είναι η μόνιμη επωδός. Σωστά, λοιπόν, δίνονται τα ονόματα, άλλο αν μπορεί και πρέπει να βελτιωθεί και να εξελιχθεί η όλη διαδικασία με συνεργασία των επίσημων φορέων για παράδειγμα.

      Καταρρακτώδης βροχή έπεσε, εξάλλου, και στη Βενετία, αλλά αυτό δεν εμπόδισε 2.000 με 3.000 κατοίκους της να διαδηλώσουν για τις συχνές πλημμύρες και τα κρουαζιερόπλοια, όπως αναφέρει ο Guardian. Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι τα μεγάλα πλοία προκαλούν κύματα που διαβρώνουν τα θεμέλια της Βενετίας. Τραγουδώντας "η Βενετία αντιστέκεται και ζητώντας την παραίτηση του δημάρχου Luigi Brugnano, οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν και γιατί έχει μείνει στάσιμο ένα μεγάλο έργο, το Mose που θα θωρακίσει την πόλη τους από τις πλημμύρες. Αυτό το πρότζεκτ πολλών δισεκατομμυρίων εκπονήθηκε το 2003, αλλά έχει βαλτώσει, εξαιτίας υπέρβασης του κόστους, σκανδάλων διαφθοράς και καθυστερήσεων.

      Η διαδήλωση ήρθε μετά από μία σειρά καταστροφικών πλημμυρών στη Βενετία, όπου σπίτια, επιχειρήσεις και πολιτιστικοί θησαυροί βρέθηκαν κάτω από τα νερά. "Η Βενετία έχει μία βαθιά πληγή, η πλημμύρα γονάτισε την πόλη και έδειξε πόσο ευάλωτη είναι" δήλωσε ο ακτιβιστής Enrico Palazzi. H Βενετία βίωσε, εξάλλου, ακόμα μία πλημμυρίδα την Κυριακή, με τα νερά να φτάνουν σε ύψος 1,3 μέτρων. Η πόλη που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco έχει 50 χιλιάδες κατοίκους, αλλά 36 εκ. επισκέπτες ετησίως (περίπου διπλάσιους από ό,τι ολόκληρη η Ελλάδα).
      https://www.theguardian.com/world/2019/nov/25/people-of-venice-protest-over-floods-and-cruise-ships
      Βαγγέλης Σπανός

      Διαγραφή
    4. Κάπου διάβασα, αλλά δεν θυμάμαι πού, ότι η τουρκική ΕΜΥ είδε στα ραντάρ της υπερκυταρρική καταιγίδα (supercell) στη Ρόδο γύρω στις 10 σήμερα το πρωί. Δεν είδα όμως πουθενά αναφορές, τώρα βλέπω τα σχόλια του Θάνου και κάνω τη συσχέτιση.

      Διαγραφή
  2. Μιας και ο λόγος για χιόνια,σήμερα κοντά στις 4:30μμ που γύριζα απο Τρίκαλα οι κορυφές των Αγράφων φαινόταν ανάμεσα στα μωβ σύννεφα χιονισμένα,πισω απο τον Κόζιακα ξεχώριζε λιγο η κορυφή(Νεράιδα νομίζω)στη συννεφιά χιονισμένη,πιο ΒΔ στα βουνά της κατάρας ο καιρός ηταν πιο κλειστός δεν φαινόταν οι κορυφές,αρα εκεί τα φαινόμενα θα συνεχίζονταν και η χιονοστρωση θα είναι πιο χαμηλά.
    Το ιδιο οταν έφτασα στο χωριό κοίταξα προς τον Όλυμπο, κλειστός ο καιρός και εκεί οι κορυφές δεν φαινόταν,και πάνω απο την μωβ συννεφιά υπήρχαν θεόρατα "μανιτάρια"σε μεγάλο μήκος που εκτείνοταν απο το ύψος των Αντιχασίων ως ανατολικότερα του Ολύμπου ώσπου έφτανε το ματι μου.Δηλ.εγω που τα κοίταζα ήμουν πίσω απο τα φαινόμενα.
    Ο Πηνειός φουσκωμένος με φόντο όλα αυτά που περιέγραψα...ωραία,ωραία πράγματα και σήμερα και όπως φαίνεται αυτός ο τύπος του καιρού θα συνεχιστεί!
    Γιώργος Νομή Τρικάλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. NW Pindos
    Το μεγάλο πρόβλημα μέχρι στιγμής: καθόλου καλή η κατάσταση με τις θερμοκρασίες, εκεί είναι το όλο θέμα. Ειδικότερα, οι θερμοκρασίες, που έπρεπε κανονικά σήμερα να επικρατούν στα 1000μ.-1200μ. επικρατούν χοντρικά γύρω στα 1800μ.-2000μ!!! (σε 800 μέτρα δηλαδή πάνω από το κανονικό, δεν είναι και λίγο). Ανησυχητική κατάσταση με οριακά χιόνια αυτήν την εβδομάδα στα 2000μ. της ΒΔ Πίνδου, ενώ υπό φυσιολογικές θερμοκρασίες θα έπρεπε να έχουμε χιόνια τουλάχιστον στα 1200μ. - 1300μ. Με τέτοιες συνθήκες για χιόνια στα πεδινά Δ. Μακεδονίας και Ηπείρου με μέσο υψόμετρο 550-650μ. αργούμε πολύ. Καλά για τα πεδινά - πεδινά αν η μετάβαση σε χειμερινές θερμοκρασίες γίνει σταδιακά μετά το Δεκέμβρη και άμα, εκτός αν έχουμε καμία βίαιη κατάβαση ψύχους, μόνο έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και δυστυχώς μια γυναίκα νεκρή στην Ιαλυσο...Ήταν κατακοιτη κ πλημμύρισε το σπίτι της! Κριμα
    Θάνος Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καταιγίδες και πάλι πλησιάζουν την Αττική! "Ξύπνησε" το βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όπως ακριβώς γράφει ο φίλος από ΒΔ Πίνδο,την εικόνα αυτή συνάντησα το Σάββατο που ανέβηκα στην ορεινή Αργιθεα.
    Τόσο οι θερμοκρασία,οσο και το μαγευτικό κατά τα άλλα τοπίο,παρέπεμπαν σε περίοδο μέσα Οκτωβρίου.
    Τα βουνά,αχιονα και η θερμοκρασία στους +2 βαθμούς ακόμη και στα 1600 στον αυχένα της Οξυας.
    Τα χιόνια που έπεσαν σήμερα στα περισσότερα βουνά δεν θα μείνουν.
    Αυτά όμως που θα έρθουν αρχές Δεκεμβρίου,θα είναι μόνιμα στα πιο βόρεια και δυτικά, συν τον Παρνασσό λογικά.
    Η βροχή που έπεσε στο νομό Βοιωτίας ήταν πολλή περισσότερη στα βόρεια, δυτικά και κεντρικά τμήματα και λιγότερα στα ανατολικά.
    Για μια ακόμη φορά οι περιοχές πέριξ του Ελικώνα, δέχθηκαν πόλυ καλό νερο.
    Σήμερα ήταν η πιο ψυχρή μέρα και τώρα η πιο κρύα νύχτα,με την θερμοκρασία στους 10 βαθμούς και τον δυνατό ΔΝΔ άνεμο να κάνει την αίσθηση χαμηλότερη.
    Πολλά αστραποβροντα φαίνονται τριγύρω και πιθανή έκπληξη δεν αποκλείεται.
    Καλό βράδυ σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στην Κρήτη το παγιωμένο 22-23 μέγιστης θερμοκρασίας μάλλον θα συνεχίσει και μέχρι αρχές Δεκέμβρη με ανοδικές τάσεις νοτιαδες και υποτροπικη σφηνα...πανέμορφα. Ας ρίχνει τουλάχιστον καμία βροχουλα να παρηγοριομαστε που πετάμε το ελαιολαδο για βιομηχανική χρήση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι 22-23 βαθμοί είναι, πάντως, η ιδανική θερμοκρασία για τον ανθρώπινο οργανισμό. Όλες οι επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι ο άνθρωπος είναι πιο αποδοτικός, πιο υγιής και πιο δραστήριος και ενεργός στους 22,8 βαθμούς νομίζω. Κατά τα άλλα ζηλεύω τις χειμωνιάτικες θερμοκρασίες της Κρήτης, αλλά και της Ρόδου, και ελπίζω να τις φτάσουμε και στην Αττική κάποτε.
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
    2. Παίρνεις ένα τρομερό μηχάνημα λοιπόν, ρυθμίζεις τη θερμοκρασία στους 22,8 για να αποδίδεις στη δουλεία σου και είσαι jet. Φαντάζομαι στη Νορβηγία κάτι τέτοιο κάνουν όταν εργάζονται στη ΝΟΚΙΑ, δεν δουλεύουν στους -10. Και ο Αντετοκούμπο στο Μιλγούκι των -20 υποθέτω εργάζεται σε καλό περιβάλλον. Το ίδιο και στο Ντουμπάι, επιλέγουν καλή θερμοκρασία αντί να εργάζονται στου +50.

      Διαγραφή
    3. To meteo δίνει, εξάλλου, αρκετά μεγάλα ύψη βροχής για την Κρήτη απόψε (αργά το απόγευμα και το βράδυ), ενώ πέτυχε και το ψιλόβροχο στο νοτιότερο τμήμα της Αττικής (ήδη έπεσαν οι πρώτες ψιχάλες στο Θυμάρι).
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
    4. Δεν είναι το ίδιο, όμως, οι τεχνητές συνθήκες με τις φυσικές θερμοκρασίες.
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
  8. Να πω και κάτι άλλο περί προειδοποιήσεων, απλού κόσμου και γνωριζόντων κάποια πράματα, δηλαδή των πιο ψαγμένων με τον καιρό. Τα έκτακτα δελτία και η προσπάθεια επικοινώνησής πρέπει να περάσουν κυρίως στον απλό κόσμο! Σε αυτό το πλαίσιο κινείται η ονοματοδοσία άσχετα αν έχω τις διαφωνίες μου και εγώ για κάποιες λεπτομέρειες αλλά είναι κάτι σχετικά νέο και πάντα επιδέχεται βελτιώσεις! Τα ΜΜΕ είναι άλλη πονεμένη ιστορία καθώς συχνά χρησιμοποιούν ονοματοδοσία ξένων μετεωρολογικών υπηρεσιών και όταν μια "μακριά ουρά" κάποιας τέτοιας θύελλας δώσει προσηνεμο υετό ΔΝΔ ρεύματος στα παράκτια του Ιονίου, βγάζουν δικές τους "προειδοποιήσεις"! Οι ψαγμένοι και οι γνωρίζοντες το μικροκλιμα της περιοχής τους έχουν μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει αυτή την εποχή μεγάλη διαταραχή σε συνδυασμό για παράδειγμα με ΝΑ ρευμα, γραμμή υετού Μυρτώο, Σαρωνικός να πέφτουν πάνω σε τόσο κάθετη οροσειρα όπως της Κακιάς Σκάλας και της Κινέττας! Εγώ προσωπικά, μετά την πυρκαγιά έχω ξεκαθαρίσει σε θέματα που αφορούν την εργασία μου που εξαρτάται από τη διέλευσή μου από την περιοχή, ότι όταν θα επικρατούν κάποιοι τύποι καιρού που φέρνουν νεροποντές στο σημείο, δε θα πηγαίνω στη δουλειά!
    Στην αντίπερα όχθη, το βράδυ της Κυριακής που η συννεφιά δε γέμιζε το μάτι σε κάποιους συμπατριώτες μου αποφάσιζαν να κάνουν κανονικά το πρόγραμμά τους και έλεγαν, που είναι η κακοκαιρία που μας λένε! Ο Δήμος πάντως, σε διαδοχικές αναρτήσεις του ανακοίνωσε πριν αρχίσει η βροχή ότι κλείνουν προληπτικά κάποιοι δρόμοι σε σημεία υψηλού κινδύνου έχοντας αξιοποιήσει εγκαίρως το δελτίο και την ανακοίνωση της ΥΠΠ και πιστέψτε με, σώθηκαν ζωές! Γιατί με την καταιγίδα να μενεται, πολλοί επέμεναν εκνευρισμένοι και ανυπόμονοι να μπουν στους δρόμους για να διαπιστώσουν... ιδίοις όμασι την κατάσταση!
    Τι θέλω να πω; Όσο και να μη θέλουμε να πανικοβάλλεται ο κόσμος, τελικά, για πολλούς ούτε αυτό περνάει με μοιραία πολλές φορές αποτελέσματα! ΥΓ. Η διαταραχή που θα διασχίσει το Νότιο Αιγαίο είναι εν δυνάμει πολύ επικίνδυνη για τις περιοχές που θα επηρεάσει και η αστάθεια δεν αποκλείει καταιγίδες έκπληξη και πάλι!Οι ανατροφοδοτήσεις από τη ζεστή θάλασσα αυτή την περίοδο είναι "κίνδυνος θάνατος "!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτόν τον θεσσαλονικιό Γηρυόνη μέχρι κι εγώ θα τον νικούσα αν παλεύαμε, όχι μόνο ο Ηρακλής, 13 mm, είναι πολλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξέλιξη και για τη Θεσσαλονίκη, από το 1-2 mm, είχε πρόοδο! Σαν να πέρασε η βροχή κάτω από την ομπρέλα!

      Διαγραφή
  10. Πριν λίγο είχαμε μπόρα και πάλι μπόρα στη Ρόδο, ενώ το νησί και επίσημα σήμερα κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης! Τα σχολεία ευτυχώς σήμερα δεν λειτούργησαν, ενώ υπάρχουν πολλές καταστροφές σε επαρχιακούς ειδικά δρόμους του νησιού...λάσπη και φερτά υλικά βλέπεις ακόμα και μέσα στον αστικό ιστό σε διάφορα σημεία δυστυχώς
    Θάνος Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και ναι.... Έσκασε καταιγίδα στη Μάνδρα από το πουθενά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η σκάφη των χαμηλών υψών είναι ακόμα από πάνω μας, Χρήστο, και όπου στην κατώτερη τροπόσφαιρα οι παράμετροι της θερμοκρασίας και της υγρασίας είναι ευνοϊκές, οι σωρείτες γίνονται σωρειτομελανίες. Ασφαλώς, ρόλο παίζει και το πεδίο των ανέμων.
      Καλό απόγευμα σε όλους.

      Διαγραφή
  12. Αυτήν ακριβώς την μαυρίλα που είχε σκεπάσει όλον τον Κιθαιρώνα είδα κατά την επιστροφή μου από την δουλειά, σταμάτησα, τράβηξα φωτογραφία και την έστειλα στον Φώτη που εκείνη την ώρα μιλούσαμε και του λέω, κάπου κάνει πανηγύρι.Επιβεβαιώθηκα από τον Χρήστο Παπαηλια.Φαινόταν ξεκάθαρα ότι πίσω από τον Κιθαιρώνα έβρεχε.
    Καλό πασπαλισμα έβαλαν τα βουνά Καραβα και Βουτσικακι στην ορεινή Αργιθεα.
    Πιστεύω ότι αρχές Δεκεμβρίου θα βάλουν αρκετό χιόνι,το οποίο είναι απαραίτητο καθώς και οι πηγές έχουν πέσει στο μισό νερό,αλλά φαίνεται και από τους τσοπάνηδες που κατέβασαν νωρίτερα τα κοπάδια στον κάμπο αφού το χορτάρι ήταν πολύ λίγο.
    Δυστυχώς και εκεί τα σημάδια που βρήκα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικα.
    Εύχομαι ολόψυχα να διαψευτουν και αυτά μαζί με μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χριστόδουλε, οι πληροφορίες λένε ότι όλος ο Δεκέμβρης έτσι θα πάει με μικρές αναλαμπές, και θα έχουμε καλουτσικες στιγμές Γενάρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρήστο πριν λίγες ημέρες το έγραψα ότι το πρώτο 10ήμερο του Δεκεμβρίου δείχνει να είναι αρκετά καλό και πιστεύω ότι όλα σχεδόν τα βουνά της χώρας θα ασπρισουν καλά,μετά θα πάει ανακατεμένος μέχρι πριν τις γιορτές και εκεί έως περίπου τις 7-10 Ιανουαρίου φαίνεται το πιο δυνατό διάστημα.
    Αλκυονιδες μέρες το επόμενο διάστημα και προς το τέλος Ιανουαρίου με αρχές Φλεβάρη ότι κάνει, πιθανόν καλό.
    Το υπόλοιπο του Φλεβάρη και ο Μάρτιος δείχνει να είναι αρκετά ψυχρός ο καιρός,αλλά το ζήτημα είναι εάν θα συνοδεύεται και από υετο,που δείχνει δύσκολο.
    Αυτά βλέπω προς το παρόν,ελπίζω και εύχομαι όλα να κυλήσουν πολύ καλύτερα.
    Συγνώμη εάν στεναχωρώ κάποιους φίλους που οπως και εγώ πάντα περιμένουμε περισσότερα,αλλά,καλύτερα να προσδοκούμε λιγότερα και εάν είναι να έρθουν τα καλύτερα, η χαρά μας να είναι διπλή και τριδιπλη.
    Προσωπικά, αγαπάω όλες τις εποχές,αλλά ο χειμώνας με εξιτάρει στο έπακρο.
    Προέχει πάντα όμως να υπάρχει αρμονία, η οποία δυστυχώς έχει χαθεί και με ανθρώπινη παρέμβαση και όπως μάθαμε στην φυσική, όπου υπάρχει δράση,υπάρχει και αντίδραση.
    Και αυτήν την αντίδραση φοβάμαι καθώς αν ανατρέξουμε στην πρόσφατη ιστορία,θα δούμε τι μπορεί να σημαίνει αυτό.
    Γι'αυτό και έχω ξαναγράψει,ότι ίσως αυτά που έρχονται να είναι πολυ πιο επωδυνα από αυτά που έχουμε ήδη βιώσει.
    Δεν έχω μαντικές ικανότητες,ούτε το παίζω μάντης,να κωδικοποίησω και να ερμηνεύσω αυτά που "σκούζουν"δίπλα μας προσπαθώ και να κρατήσω την επαφή μου με την ίδια την μάνα φύση,που απλόχερα μας χάρισε και μας χαρίζει τόσα πολλά, που εμείς δυστυχώς δεν τα εκτιμούμε ούτε κατά το ελάχιστο.
    Καλημέρα σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή