«Εμείς δεν ασχολούμαστε με τη μετεωρολογία για να ξεχωρίσουμε απ᾿ τον κόσμο. Εμείς το κάνουμε για να σμίξουμε τον κόσμο»

Φθινόπωρο στην τεχνητή λίμνη του Αλιάκμονα. Φωτ. Γιωργος Τομπουλίδης 

6 σχόλια:

  1. τι ωραία φωτογραφία απο την original μακεδονία..........

    καρδιτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ήτανε η ζήλια ψώρα θα κολλούσε όλη η χώρα.Κ ζιακοπουλε πολύ καλά κάνετε,ο καθένας μας έχει τις δικές του φιλοσοφίες, ιδανικά κ στάσεις ζωής.Καλη εβδομάδα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρχισε να διαφαίνεται η αλλαγή της κυκλοφορίας τις τελευταίες μέρες του μήνα με αρχές του άλλου.... από τα μοντέλα.....το ζήτημα τώρα είναι το πως θα πάει στο στήσιμο.....τα ανσάμπλ του τζίφου αρχίζουν να σιγοψυθιρίζουν για κατεβασιά προς ανατολική ευρώπη αλλά είναι υπερβολικά νωρίς ακόμα το πρώτο ραν που το δείχνουν είναι αυτό... πηγη sotos*snow weather-club.gr forum

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βρέχει στη φτωχογειτονιά.
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κυκλώνας τέρας σχηματίστηκε στη θάλασσα του Λαμπραντόρ, ανοιχτά του Καναδά και κινείται νότια προς τη Γροιλανδία, όπως αναφέρει το severe-weather.eu. Ο πυρήνας του έχει, μάλιστα, ενσωματωμένους μικρότερους κυκλώνες, που στο κέντρο τους η πίεση έχει πέσει στα 960-970 mb, ενώ τα μετωπικά του όρια επεκτείνονται από τη Γροιλανδία ως την Ισλανδία.

    Εντυπωσιακή είναι η δορυφορική εικόνα του με τους μικρότερους κυκλώνες στο εσωτερικό του, τη στιγμή που κακοκαιρίες εκδηλώνονται στις άκρες του, μία με ανέμους εντάσεως τυφώνα στη θάλασσα του Λαμπραντόρ και μία ακόμα στο νότιο τμήμα του. Πάντως, ο κυκλώνας θα εξασθενεί καθώς θα διασχίζει τον Ατλαντικό και μένει να αποδειχτεί τι φαινόμενα μπορεί τελικά να προκαλέσει στη δυτική Ευρώπη και τα βρετανικά νησιά, όπου θα φτάσει στα μέσα της εβδομάδας.
    https://www.severe-weather.eu/mcd/monster-cyclone-across-north-atlantic-mk/

    Πολλά προβλήματα εξακολουθεί, εξάλλου, να προκαλεί στη Βενετία η πρόσφατη κακοκαιρία με συνολικά τρεις πλημμυρίδες να πλήττουν την ευρύτερη περιοχή. Διότι δεν είναι μόνο το ιστορικό κέντρο της πόλης και η εμβληματική πλατεία του Αγίου Μάρκου με τα πολλά σπάνιας αρχιτεκτονικής κτίρια και μνημεία, αλλά και το νησάκι Pellestrina, που έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή και οι 5.000 κάτοικοί του δηλώνουν στο Skynews ότι νιώθουν πως τους έχουν ξεχάσει. Ένας 90χρονος ανέφερε ότι ένιωσε σαν η ιστορία να επαναλαμβάνεται, καθώς είχε ζήσει και τη μεγάλη πλημμύρα του 1966, όταν σχεδόν όλο το νησί είχε βυθιστεί. Και τότε και τώρα είδε το σπίτι του να πλημμυρίζει και αναγκάστηκε να πετάξει όλα τα υπάρχοντά του.

    Ένας άλλος κάτοικος του νησιού έσπασε το πόδι του, όταν η πλημμυρίδα μπήκε στο σπίτι του, στην προσπάθειά του να σώσει ό,τι μπορούσε και έκανε λόγο για σκηνικό τρόμου αφού όλα έγιναν νύχτα, κόπηκε αμέσως το ρεύμα κι εκείνος βρέθηκε στο πάτωμα. Ο γιος του, θυμωμένος, κατήγγειλε ότι οι αντλίες νερού δεν λειτουργούν λόγω της κακής συντήρησης, αλλά και ότι όσοι ζουν στο νησί νιώθουν ξεχασμένοι από όλους. Το Pellestrina είναι μία μικρή λωρίδα γης - ένας φυσικός κυματοθραύστης ανάμεσα στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας και την Αδριατική - αλλά οι φωνές των κατοίκων του ακούγονται όλο και πιο δυνατά. Οι ίδιοι ρωτούν αν η προστασία των ιστορικών μνημείων της πόλης είναι τελικά πιο σημαντική από τις ζωές τους.
    https://news.sky.com/story/forgotten-island-in-venice-where-residents-say-theyve-been-abandoned-amid-floods-11863726
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρόσκαιρο αλλά δυνατό ήταν το πέρασμα των καταιγίδων τις νυχτερινές κ πρώτες πρωινές ώρες από τα δυτικά σήμερα την ίδια ώρα που τα ανατολικά ηπειρωτικά δεν πήραν χαμπάρι τίποτα.
    Άλλα 20mm βροχής κατά μέσο όρο προστέθηκαν στους σταθμούς της Αιτωλοακαρνανίας κ όλα δείχνουν ότι αυτός ο Νοέμβρης θα είναι καρμπόν με τους παλιούς καλούς νοτιάδό-Νοέμβρηδες.
    Πάντως μέχρι ώρας τουλάχιστον οι κακοκαιρίες είναι εξπρές κ αφήνουν κ τον ήλιο να κάνει μέσα μέσα αισθητή την παρουσία του έτσι ώστε να τελειώσουν όσο αυτό μπορεί να γίνει κ οι υπαίθριες εργασίες(μάζεμα ελιών κ.α.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή