Καλημέρα...



Φωτ. Βαγγέλης Σπανός

5 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Θυμάρι, Αττικής. Λίγο μετά την Ανάβυσσο και την Π. Φώκαια.
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
    2. H μεσαία φωτογραφία που πρέπει να μπήκε τώρα είναι από το Π. Φάληρο, όπου γινόταν αυτό το ΣΚ η ρεγκάτα των ναυτοπροσκόπων (από Πειραιά ως Άγιο Κοσμά για την ακρίβεια). Το συγκεκριμένο ιστιοπλοϊκό είναι ένα παραδοσιακό σκαρί με πορτοκαλί πανιά, που συμμετείχε τιμής ένεκεν. Στον ουρανό φαίνονται και τα θυσανοστρώματα (cirrostratus), ενώ το νησί που διακρίνεται αμυδρά στον ορίζοντα είναι η Αίγινα.
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
  2. Εμφανίστηκαν σήμερα και κάποια cirrus uncinus (αγκιστροειδείς θύσανοι), σχετικά σπάνια και συχνά εντυπωσιακά υψηλά νέφη, που σχηματίζονται όταν παγοκρύσταλλοι,καθώς πέφτουν, παρασύρονται από τους πολύ ισχυρούς ανέμους της ανώτερης τροπόσφαιρας και σχηματίζουν αυτές τις χαρακτηριστικές αγκιστροειδείς απολήξεις, πριν εξαχνωθούν. Η φωτογραφία είναι σημερινή από το Φάληρο.

    (Βαγγέλη, σ΄έφαγα!)


    https://drive.google.com/file/d/1EUOG8RtRW5As0D0P50nN5eLa4ulNfYv3/view?usp=sharing

    http://www.kifissiameteo.gr/Lesson10_TypeOfClouds.html?fbclid=IwAR1JkYLi8MrJj5eUGZeR2SBf0Whb-THvhAsbGUA4peTjZQxEFvUtc_MFMtA#Cirrus%20Uncinus

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μία γυναίκα 60 ετών έχασε τη ζωή της από την κακοκαιρία στο Ηνωμένο Βασίλειο, όταν ένα δέντρο ξεριζώθηκε από τον αέρα και έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό της, όπως εκτιμά το Skynews. Σύμφωνα, πάντως, με το MetOffice οι άνεμοι κοπάζουν σταδιακά και εξασθενούν και οι βροχοπτώσεις που ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού αυτό το Σαββατοκύριακο 2-3/11. Οι άνεμοι ταχύτητας 80 μιλίων την ώρα οδήγησαν τις εταιρίες φέρι μποτ P&O και DFDS στην απόφαση να αναστείλουν τα δρομολόγιά τους, ενώ το λιμάνι του Ντόβερ παρέμεινε κλειστό για ώρες.

    Από κομμένα δέντρα προκλήθηκαν ζημιές σε αυτοκίνητα και προβλήματα στις δημόσιες συγκοινωνίες, με τον μετεωρολόγο Craig Snell από το MetOffice να υποστηρίζει ότι οι άνεμοι θα κοπάσουν από το βράδυ της Κυριακής 3/11, ενώ οι βροχές θα συνεχιστούν σε κάποιες περιοχές. Ισχυρές ριπές ανέμου καταγράφηκαν στο Πλύμουθ (83 μίλια την ώρα) και την Κορνουάλη (82 μίλια την ώρα) το Σάββατο 2/11. Η ισχυρότερη ριπή ήταν, ωστόσο, 109 μίλια την ώρα στο ακρωτήριο Needles (Βελόνες) του νησιού Wight που βρίσκεται νότια της Αγγλίας.
    https://news.sky.com/story/uk-weather-strong-winds-to-ease-off-after-woman-killed-and-ferry-services-delayed-11852723
    B. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή