Τριήμερη άνοιξη και τριήμερος ψιλοχειμώνας!




2 σχόλια:

  1. Μιας και ο λόγος για τη διακύμανση της θερμοκρασίας, στην Κόρδοβα της Ισπανίας έφτασε τους 29 βαθμούς, στην Ουέλβα τους 28,9, στη Σεβίλλη τους 27,9, σχεδόν καλοκαίρι, όπως γράφει και το severe-weather. Πολλή ζέστη επικράτησε και στη γειτονική Πορτογαλία με 25 και 26 βαθμούς, ενώ στην Ισπανία μπορεί να σπάσει πρόσκαιρα και το φράγμα των 30 βαθμών, αλλά στη συνέχεια οι τιμές θα κυμαίνονται μεταξύ 25 και 27.

    Η αιτία είναι ο αζορικός αντικυκλώνας που από τη νοτιοδυτική Ευρώπη θα εξαπλωθεί στη Μεσόγειο και την κεντρική Ευρώπη, ανεβάζοντας τις θερμοκρασίες στην Πορτογαλία και την Ισπανία κατά 8 και 12 βαθμούς πάνω από τους μέσους όρους και καλύπτοντας προοδευτικά και την Ιταλία. Μακάρι, μήπως και παρουσιάσει κάμψη ο κορωνοϊός στη γείτονα χώρα, που έχει μπει ολόκληρη σε καραντίνα.
    https://www.severe-weather.eu/recent-events/almost-summertime-in-iberia-mk/

    Στην Ελλάδα έκλεισαν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια για 14 μέρες, όπως ανακοινώθηκε - μέχρι νεωτέρας κατά τη γνώμη μου. Διότι αν ο ρυθμός εξάπλωσης του ιού δεν επιβραδυνθεί μέχρι τότε, πώς θα ανοίξουν ξανά τα σχολεία; Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως προανήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς ότι μάλλον δεν θα γίνουν και οι μαθητικές παρελάσεις και δεν αποκλείεται κάπως έτσι να πάμε μέχρι το Πάσχα.

    Καλό Πάσχα, λοιπόν. Και καλό καλοκαίρι, αφού μόνο αν εδραιωθεί η ζέστη των 28-30 βαθμών θα τελειώσει όπως φαίνεται και ο κορωνοϊός. Και η παράνοια και η υστερία που τον συνοδεύουν με έναν καθημερινό οχετό άχρηστων τελικά πληροφοριών, που το μόνο που πετυχαίνουν είναι να εξαπλώνεται και ο πανικός. "Μετά την 5η-6η μέρα είναι το σημείο καμπής και μπορεί τα ελαφρά συμπτώματα να γίνουν βαρύτερα, καθώς ο ιός περνάει από το ανώτερο στο κατώτερο αναπνευστικό προκαλώντας πνευμονία", διαβάζουμε, παρεμπιπτόντως, μερικές περισπούδαστες αναλύσεις περί "έξυπνου ιού και βιολογικού όπλου", λες και υπάρχει αρρώστια που να είσαι του θανατά από την πρώτη μέρα. Λες και με τη γρίπη δεν γίνεται ακριβώς το ίδιο στα σοβαρότερα περιστατικά της.

    Τη γρίπη που το 2017 είχε σκοτώσει 4.000 ανθρώπους μόνο στη Γαλλία - τυχαία το είχα μάθει τότε, ψάχνοντας για κάτι άλλο - ενώ προκαλεί ετησίως 16-60 χιλιάδες θύματα στις ΗΠΑ και 500-650 χιλιάδες παγκοσμίως. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξάλλου, που έχουν περίπου δέκα κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως, αντιστοιχούν 1.000 περιστατικά καρκίνου στο ίδιο διάστημα. Δηλαδή, για κάθε έναν που κολλάει κορωνοϊό, άλλοι 100 παθαίνουν καρκίνο.

    Σύμφωνα με μία ιατρική μελέτη, μάλιστα, το 47% των Ευρωπαίων θα εμφανίσει κάποια μορφή καρκίνου κατά τη διάρκεια της ζωής του. Αυτή είναι, όμως, η τέχνη της προπαγάνδας. Nα σε φοβίζει πάντα, αλλά με τον πραγματικό κίνδυνο ποτέ.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάραλείπεις να αναφέρεις την παράμετρο πως τότε δεν πάρθηκαν τα μέτρα όπως και με τον κορωνοιό.Αν τώρα υποθετικά λαμβάνονταν γενικότερα τα μέτρα σαν με τις απλές ιώσεις στην Γαλλία οι θάνατοι θα ξεπερνούσαν τις 100000 στάνταρ.τα νούμερα εκ πρώτης όψεως ξεγελάνε τον παρατηρητή αλλά άμα το καλοσκεφτεί κάποιος καταλαβαίνει τι είναι ποιό σοβαρο και τι όχι.

      Διαγραφή