Ήρθαν μέρες που ο φόβος δεν μας αφήνει να χαρούμε κανέναν καιρό!


Το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο, που προκαλεί το ενισχυμένο Β-ΒΑ ρεύμα κυρίως στην ανατολική Ελλάδα, σταδιακά θα εξασθενήσει με αποτέλεσμα τη βαθμιαία πτώση της έντασης των βοριάδων σε όλες τις περιοχές. Κατά τα άλλα, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 24 βαθμούς. Το Σάββατο (14/3), προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες το απόγευμα στη Μακεδονία και τη Θράκη θα πυκνώσουν και τις βραδινές-νυχτερινές ώρες θα σημειωθούν εκεί τοπικές βροχές. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί και πάλι σε υψηλά επίπεδα ιδιαίτερα στα κεντρικά και τα νότια. Την Κυριακή (15/3), στην ηπειρωτική χώρα και το Β. Αιγαίο προβλέπεται σταδιακή μεταβολή του καιρού με βασικά χαρακτηριστικά τις βροχές, τα χιόνια στα ορεινά, την επικράτηση ισχυρών Β-ΒΑ ανέμων εντάσεως ως τα 8 μποφόρ (Β. Αιγαίο) και την πτώση της θερμοκρασίας. Τη Δευτέρα (16/3), οι βροχές και οι χιονοπτώσεις (ορεινά) θα περιοριστούν στην κεντρική και τη νότια χώρα και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ με ένταση στα δυτικά 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση. Την Τρίτη, μόνο τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα είναι πιθανό να σημειωθούν λίγες βροχές. Οι ισχυροί βοριάδες θα αρχίσουν να εξασθενούν από το απόγευμα και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.   

Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13-3-2020

Βόρεια Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια και το πρωί τοπικές ομίχλες. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 23 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια και το πρωί τοπικές ομίχλες. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 24 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια και το πρωί τοπικές ομίχλες. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 24 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Λίγες νεφώσεις στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι Β 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 10 έως 22 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 23 βαθμούς.  

Ν. Θεσσαλονίκης:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 21 βαθμούς.

14 σχόλια:

  1. Στον εξωπλανήτη Wasp (σφήκα) 76b, όπου καταγράφονται θερμοκρασίες 2.400 βαθμών Κελσίου και ταχύτητες ανέμων 10 χιλιάδων μιλίων την ώρα, ενώ βρέχει λιωμένο σίδηρο, μας μεταφέρει ο Guardian. Οι παραπάνω παρατηρήσεις στον πλανήτη που βρίσκεται εκτός του ηλιακού μας συστήματος και συγκεκριμένα 640 έτη φωτός μακριά, αλλά η απόσταση από τον δικό του ήλιο είναι μόλις το 3% σε σχέση με εκείνη της Γης από τον Ήλιο, έγιναν από ένα υπερσύγχρονο τηλεσκόπιο στη Χιλή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ασύλληπτα υψηλές θερμοκρασίες που τη μέρα είναι 1.000 βαθμούς υψηλότερες με συνέπεια τα μόρια να διασπώνται σε άτομα, να εξατμίζεται ο σίδηρος και να σχηματίζει μεταλλικά σύννεφα.

    Η διαφορά σε σχέση με τη νύχτα, όταν οι θερμοκρασίες υποχωρούν και είναι περίπου 1.500 βαθμοί, έχει ως συνέπεια να πέφτει βροχή από σίδηρο, κι ενώ αναπτύσσονται άγριοι άνεμοι. "Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο πλανήτης γίνεται βροχερός τη νύχτα, μόνο που βρέχει σίδηρο" λέει επιστήμονας από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης στην Ελβετία. Επειδή ο Wasp 76b βρίσκεται πολύ κοντά στο μητρικό του άστρο, δείχνει προς αυτό μόνο τη μία του πλευρά - αυτή της ημέρας, ενώ εκείνη της νύχτας μένει στο αιώνιο σκοτάδι, όπως συμβαίνει περίπου και με τη σελήνη και τη γη.

    Οι παρατηρήσεις έγιναν από ένα νέο όργανο - φασματογράφο, που αρχικά σχεδιάστηκε για να εντοπίζει πλανήτες σαν τη γη, οι οποίοι περιστρέφονται γύρω από πλανήτες σαν τον ήλιο. Έχουν εντοπιστεί πάνω από 4.000 τέτοιοι εξωπλανήτες μακριά από το ηλιακό μας σύστημα και το επόμενο βήμα για τους αστρονόμους είναι αν υπάρχουν σε κάποιους οι συνθήκες για την υποστήριξη εξωγήινης ζωής.
    https://www.theguardian.com/science/2020/mar/11/scientists-identify-rain-of-molten-iron-on-distant-exoplanet
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι θερμοκρασίες της Κυριακής προς βράδυ Δευτέρας μου φαίνονται πολύ χαμηλότερες για να μείνουν τα χιόνια μόνο στα ορεινά.Μάλλον θα έχουμε χιονοεκπλήξεις στη Βόρεια Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην έχεις καμία εμπιστοσύνη στις θερμοκρασίες του τζίφου, ούτε για 1-2 μέρες πριν. Ήδη στο πρωινό τρέξιμο το αμερικάνικο πήρε πίσω τα πολύ ψυχρά σενάρια για μετά τις 21-22 Μάρτη. Ούτε μία φορά δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις του τζίφου στις θερμοκρασίες - την τάση την πιάνει. Ακόμα και όταν έδινε θερμά σενάρια στα μέσα Φλεβάρη με 16 και 18 βαθμούς στα 850 hPa, τελικά δεν είχε ούτε 6 με 8. To είχα γράψει και τότε ότι θα τη μαζέψει την πολλή ζέστη.

      Γιατί πέρα από το τι δείχνουν τα ψηφιακά σενάρια, πρέπει να λαμβάνουμε υπ' όψιν και σε ποια εποχή βρισκόμαστε. Τότε είχαμε ακόμα μία κρύα ατμόσφαιρα και δεν ήταν εύκολο όσο θερμές αέριες μάζες και να έρχονταν, να τη ζεστάνουν με ένα πέρασμα. Τώρα είναι μέσα Μαρτίου πια, ο ήλιος έχει πάρει το πάνω χέρι, η ατμόσφαιρα έχει αρχίσει να ζεσταίνεται, το έδαφος επίσης και όλα παίζουν τον ρόλο τους.

      Και να που το ευρωπαϊκό δίνει θερμοκρασίες 2 με 4 βαθμούς στα 850hPa στην Αττική για τη Δευτέρα 16/3 που είναι η ψυχρή εισβολή. Και πουθενά δεν δίνει κάτω των -2 σε όλη την Ελλάδα, πλην Έβρου. Για τις 17/3 δίνει κάτι -2 με -3, αλλά μάλλον αφορούν την Πίνδο, τον Παρνασσό κ.λ.π. Όπως είχε πει και ο Πάμπλο Νερούντα, "μπορείς να κόψεις όλα τα λουλούδια, αλλά δεν μπορείς να εμποδίσεις την άνοιξη να έρθει".

      Μακάρι να έρθει, λοιπόν, το συντομότερο η άνοιξη, γιατί η ασθένεια τρέχει πιο γρήγορα από εμάς. Αυτή τη φράση μου είχε πει πριν μερικά χρόνια ο κτηνίατρος, όταν βάζαμε ορό κάθε μέρα σε μία σκυλίτσα, τη Λάρα, που είχαμε τότε για να τη θεραπεύσουμε από το καλαζάρ. Και τώρα έτσι νιώθω, ότι η ασθένεια τρέχει πιο γρήγορα από εμάς. Ουσιαστικά κρεμόμαστε σε μία κλωστή για το αν οι κρίσιμες στιγμές θα γίνουν τραγικές. Η Κίνα, η Νότια Κορέα, η Σιγκαπούρη, η Ταϊβάν που, σε αντίθεση με την Ευρώπη, έχουν, βέβαια, και το πλεονέκτημα του νεανικού πληθυσμού, έδειξαν ότι ο ιός έχει ημερομηνία λήξης, δίνοντας ελπίδες και σε μας.
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
    2. Μπα δεν νομίζω η Μακεδονία να δει κάτι από χιόνι στα πολύ χαμηλά.....

      Διαγραφή
    3. Βαγγέλη,αριθμητικό μοντέλο είναι δε μπορεί να πέφτει τόσο έξω για 60 ώρες μακριά,στη Δυτική Μακεδονία τα χιόνια θα κατέβουν στα 300m,είμαι σίγουρος ότι και ο δάσκαλος θα αναθεωρήσει την πρόγνωση,άλλωστε θα το δεις και στην πρόγνωση της ΕΜΥ.πάντως μου κάνει εντύπωση άλλες και άλλες φορές λένε για χιόνια και τώρα που κάνει μπαμ...
      Ι.Σταύρος

      Διαγραφή
    4. Το ευρωπαϊκό νομίζω ότι πλέον είναι πολύ αναξιόπιστο τουλάχιστον για τις βραχύχρονες προβλέψεις.
      Ι.Σταύρος.

      Διαγραφή
    5. Βαγγέλη μου αρέσει που μπορείς κ αποτυπώνεις τα μοντέλα πιά,ως ένας ερασιτέχνης μετεωρολόγος.
      Ενώ έχουμε πει κάποια πράγματα για την μακροπρόθεσμη πρόγνωση του καιρού κ την εποχική μεταβλητότητα κάποιοι φίλοι συνεχίζουν κ βιάζονται.
      Εγώ επιμένω κ λέω ότι θα έρθει μία πτώση θερμοκρασίας κ κάποια φαινόμενα μετά τις 22 του μήνα αλλά σε καμία περίπτωση δε δείχνει κάτι πολύ σπουδαίο.
      Όσο για την αλλαγή Κυριακή Δευτέρα....με το που έρθει έφυγε!
      Θα πρότεινα λοιπόν να μην προτρέχουμε εν μέσω άνοιξης.

      Διαγραφή
  3. Ο κορωνοϊός μπορεί να οδήγησε σε μία μείωση των εκπομπών άνθρακα για φέτος, αλλά συνιστά μία μακροπρόθεσμη απειλή για την κλιματική δράση, καθώς υπονομεύει τις επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια, όπως εκτιμά ο Guardian. Κάτι που θα αποφευχθεί μόνο αν οι κυβερνήσεις μέσω των οποίων γίνεται το 70% των πράσινων επενδύσεων, τις χρησιμοποιήσουν για να στηρίξουν την παγκόσμια ανάπτυξη. Ο κορωνοϊός προκάλεσε φόβους για παγκόσμια ύφεση, με συνέπεια οι τιμές του πετρελαίου να καταγράψουν τη μεγαλύτερη πτώση εδώ και 30 χρόνια και οι μεγαλύτερες ενεργειακές εταιρίες του κόσμου να χάσουν δισ. δολ.

    Η οικονομική "μόλυνση" μπορεί να επηρεάσει πολλά έργα υποδομής, μεταξύ των οποίων και εκείνα της πράσινης ενέργειας, που χρειάζονται για να αποτρέψουν μία κλιματική καταστροφή ως το τέλος του αιώνα. Το επόμενο έτος θα είναι το πρώτο μετά τη δεκαετία του 1980 που η ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας θα μειωθεί, πιθανότατα κατά 8%, ενώ στασιμότητα θα υπάρξει και στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η μόνη λύση είναι να χρησιμοποιήσουν οι κυβερνήσεις πακέτα τόνωσης, έτσι ώστε να μην υπάρξει πτώση στις επενδύσεις σε πράσινες τεχνολογίες.

    Αυτό μπορεί να γίνει είτε μέσω άμεσης κρατικής χρηματοδότησης ή με επιδοτήσεις και μειώσεις φόρων. Παρεμπιπτόντως, οι κρατικές επιδοτήσεις για ορυκτά καύσιμα είναι 400 δισ. δολ. ετησίως. Μπορεί επίσης να αξιοποιηθεί η πτώση των τιμών του πετρελαίου, έτσι ώστε να καταργηθούν οι επιδοτήσεις στα ορυκτά καύσιμα και να δοθούν αυτά τα λεφτά στον κλάδο της υγείας. Τώρα κατάλαβαν όλοι την αξία του να έχεις ένα ισχυρό σύστημα υγείας. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ.
    https://www.theguardian.com/environment/2020/mar/12/coronovirus-poses-threat-to-climate-action-says-watchdog
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tο Νεπάλ έκλεισε όλες τις κορυφές των Ιμαλαϊων, συμπεριλαμβανομένης και της υψηλότερης, του Έβερεστ, υπό τον φόβο του κορωνοϊού, όπως μεταδίδει το Reuters. H ασιατική χώρα κερδίζει πάνω από 4,4 εκ. δολ. κάθε χρόνο τέτοια εποχή, μόνο για τη χορήγηση αδειών στους ορειβάτες, προκειμένου να ανέβουν στις 14 πιο ψηλές βουνοκορφές του κόσμου. Ο υπουργός Τουρισμού Yogesh Bhattarai ανακοίνωσε, λοιπόν, ότι ακυρώνονται όλες οι ορειβατικές αποστολές στα Ιμαλάια από τον Μάρτιο ως τον Μάιο ως προληπτικό μέτρο για τον κορωνοϊό.

    Το Νεπάλ έχει μόνο ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού μεταξύ 450 ανθρώπων που έχει ελέγξει και συγκεκριμένα έναν φοιτητή που επέστρεψε από την Κίνα. Η απόφαση του Νεπάλ επηρεάζει πολλές ξένες ορειβατικές αποστολές, που ετοιμάζονταν για την εαρινή περίοδο, η οποία είναι και η ιδανική για την ανάβαση στα Ιμαλάια, καθώς έχει υποχωρήσει το τσουχτερό κρύο του χειμώνα και δεν έχουν αρχίσει οι βροχές του Ιουνίου.

    Το Έβερεστ με υψόμετρο 8.850 μέτρα είναι στα σύνορα του Νεπάλ με το Θιβέτ και η Κίνα ανακοίνωσε με τη σειρά της την απαγόρευση της ορειβασίας στα βουνά που βρίσκονται στην επικράτειά της. Είναι η δεύτερη φορά που απαγορεύεται η ανάβαση, μετά τις 25 Απριλίου 2015, όταν ένας μεγάλος σεισμός είχε στοιχίσει τότε τη ζωή σε 9.000 ανθρώπους στο Νεπάλ. Ανάμεσά τους ήταν και 18 άνθρωποι που σκοτώθηκαν όταν χιονοστιβάδα έπεσε σε κατασκήνωση βάσης στο Έβερεστ.

    Την απογοήτευσή τους για την απόφαση του Νεπάλ εξέφρασαν κάποιοι ορειβάτες, ενώ άλλοι είπαν ότι την κατανοούν, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης. Ένα ξέσπασμα του κορωνοϊού σε κάποια κατασκήνωση βάσης θα ήταν καταστροφικό. Οικονομικές απώλειες δεν θα έχει μόνο η κυβέρνηση, αλλά και οι σέρπα, που οδηγούν τους ορειβάτες στις 400 κορφές των Ιμαλαϊων. Για να πάρει ένας ορειβάτης άδεια ανάβασης στο Έβερεστ θα πρέπει να πληρώσει 11 χιλ. δολ., ενώ τα συνολικά του έξοδα (αμοιβές των σέρπα, εξοπλισμός, μεταφορές, ξενοδοχεία), μπορεί να ανέλθουν σε 60 χιλ. δολ. Πέρσι είχαν ανέβει στο Έβερεστ 381 ορειβάτες. Το Νεπάλ θα σταματήσει και την έκδοση βίζας για τους ξένους που θέλουν να το επισκεφτούν ως τις 30 Απριλίου.
    https://www.reuters.com/article/us-health-coronavurus-nepal/nepal-closes-mount-everest-for-climbers-because-of-coronavirus-fears-idUSKBN2100LO?il=0

    Στη Νότια Κορέα, εξάλλου, δεν εφαρμόζουν τόσο πολύ το μέτρο της καραντίνας, όσο αυτό του εντοπισμού των κινήσεων ενός ασθενή με κορωνοϊό. Και μέσω ενός δικτύου χάρη στην υπερσύγχρονη τεχνολογία που διαθέτουν, ενημερώνουν με μηνύματα τον κόσμο αν κάποιο κρούσμα κινείται στην περιοχή τους. Στη Νότια Κορέα έχουν υποβληθεί εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε τεστ για τον κορωνοϊό και έχουν τα δύο τρία των θυμάτων από ό,τι έχει η Ελλάδα από τη γρίπη.

    Πέρα από αυτή την είδηση, επιθεώρησα και κάτι δίχτυα που είχαν ρίξει την Παρασκευή στο Θυμάρι και ευτυχώς δεν είχαν πιάσει κανένα ψάρι, ενώ μάζεψα και αρκετά σκουπίδια από τη δαντελένια ακρογιαλιά και μία χελώνα που την πήγα στους αγρούς για να μην την πατήσει κανένα αυτοκίνητο στη δημοσιά. Βγήκε πάλι το μεροκάματο...
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντελώς big brother μου ακούστηκε αυτό που κάνει ή Νοτια Κορέα. Δεν θίγονται ετσι ζητήματα ιατρικού απορρήτου;
      Θάνος Κ

      Διαγραφή
    2. Όχι Θάνο και η απάντηση είναι στο ακόλουθο κείμενο:

      Περισσότεροι ανάρρωσαν, παρά νόσησαν από τον κορωνοϊό για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στη Νότια Κορέα το Σάββατο 14/3, όπως μεταδίδει το Reuters. H καθοδική τάση δίνει την ελπίδα ότι η επιδημία επιβραδύνεται στη δεύτερη μεγαλύτερη εστία της, μετά την Κίνα. Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 107 νέα κρούσματα σε σχέση με τα 110 της Παρασκευής 13/3, ενώ 204 ασθενείς πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία. Η Νότια Κορέα έχει πλέον 8.086 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 73 νεκρούς (ένας καινούριος), δηλαδή, ποσοστό θνησιμότητας 0,9% από τις 20 Ιανουαρίου οπότε και εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα.

      Με βάση τα τελευταία στοιχεία η Νότια Κορέα έχει μία σταθερή πτώση στον αριθμό των νέων κρουσμάτων, αυξάνοντας τις ελπίδες για επιβράδυνση της επιδημίας, αλλά οι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει σε επαγρύπνηση. Από τα 107 νέα κρούσματα, τα 62 είναι από την Νταεγού που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη πόλη, με μία χριστιανική εκκλησία να είναι εκεί το επίκεντρο της επιδημίας. Στην πρωτεύουσα Σεούλ καταγράφηκαν 13 κρούσματα και άλλα 15 στην επαρχία Gyeongbuk, όπου υπάρχει επίσης μείωση.

      Η Νότια Κορέα, που έχει τα περισσότερα κρούσματα στην Ασία μετά την Κίνα εξετάζει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και εντοπίζει πιθανούς ασθενείς και φορείς του ιού, χρησιμοποιώντας κινητά τηλέφωνα και δορυφορική τεχνολογία. Το Κέντρο για τον Έλεγχο Επιδημιών της Νότιας Κορέας ενημερώνει την κυβέρνηση για το πού κινούνται οι ασθενείς με κορωνοϊό, διασφαλίζοντας την προστασία της δημόσιας υγείας, χωρίς να παραβιάζει προσωπικά δεδομένα. Δεν συμπεριλαμβάνονται, δηλαδή, πληροφορίες για την κατοικία και τον τόπο εργασίας των ασθενών.
      https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-southkorea/south-korea-reports-107-new-coronavirus-cases-total-8086-kcdc-idUSKBN21101Y?il=0
      Βαγγέλης Σπανός

      Διαγραφή
    3. Για του λόγου το αληθές ότι ο ιός έχει τελειώσει (και εδώ και μέρες, μάλιστα,) στην Κίνα, ιδού το ακόλουθο κείμενο:

      Τα εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού στην Κίνα ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα εγχώρια την Παρασκευή 13/3, όπως μεταδίδει το Reuters. Συγκεκριμένα, όλα τα νέα κρούσματα στην Κίνα ήταν μόλις 11, αλλά μόνο τέσσερα ήταν εγχώρια και συγκεκριμένα από την επαρχία Hubei. Tα άλλα εφτά - τέσσερα εκ των οποίων στη Σαγκάη και ένα στο Πεκίνο - αφορούσαν ταξιδιώτες από την Ιταλία, τις ΗΠΑ και τα Σαουδική Αραβία. Συνολικά 95 ασθενείς με κορωνοϊό έχουν μπει στην Κίνα, όπου οι νεκροί ανέρχονται σε 3.189 με τους 13 πιο πρόσφατους θανάτους να καταγράφονται στην επαρχία Hubei, εκ των οποίων οι 10 στην πρωτεύουσά της Wuhan. Παγκοσμίως 138 χιλιάδες άνθρωποι έχουν νοσήσει και 5.000 έχουν χάσει τη ζωή τους.

      Και καθώς αυξάνονται τα εισαγόμενα κρούσματα στην Κίνα, οι αρχές ζητούν από τους ξένους να μην κρύβουν από πού έρχονται, προειδοποιώντας τους ότι θα καλύψουν από μόνοι τους τα έξοδα νοσηλείας τους, εφόσον το κάνουν. Από τα τέσσερα νέα κρούσματα της Σαγκάης, τα τρία ήταν εργαζόμενοι από την Ιταλία, που επέστρεψαν στην Κίνα μέσω Μόσχας και ο τέταρτος επίσης Ιταλός, που έφτασε από το Παρίσι. Η Ιταλία, η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που σταμάτησε τις πτήσεις προς την Κίνα με το ξέσπασμα της επιδημίας, έχει πλέον 17.600 κρούσματα και το υψηλότερο ποσοστό (7%) θνησιμότητας στον κόσμο.
      https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-china/mainland-china-sees-imported-virus-cases-exceed-new-local-infections-for-first-time-idUSKBN21106O?il=0
      B. ΣΠ.

      Υ.Γ: Και για να ευθυμήσουμε και λίγο, γιατί και η καλή ψυχολογία παίζει πάντα ρόλο στο πώς αντιμετωπίζει ο οργανισμός μας τις αρρώστιες: "Είμαστε σε μία τράπεζα και μπαίνουν δύο τύποι με μάσκες. Στην αρχή φοβηθήκαμε όλοι, αλλά ευτυχώς ήταν ληστεία". Κι ένα ακόμα: "Δύο αρνάκια βόσκουν στο λιβάδι. "Λες να τη γλιτώσουμε φέτος;" ρωτάει το ένα. "Στάνταρντ", απαντάει το άλλο. "Συνέχισε να βήχεις".

      Διαγραφή
  5. Αντιθέτως,αξιοτιμε κ.Ζιακοπουλε,οι καιροι που δεν μας αφηνουν να χαρουμε καμία μέρα βασιλευουν αιωνες τωρα.Ο καημένος ο άνθρωπος..''παντα ευκολπιστος κ παντα προδομενος''ερμαιο της αλαζονείας του!Μαγικη η μερα σημερα στα Τρικαλα!Μεσα στη μεθη κ τον οιστρο η φυση ανεμελα κ αδιαφορα χορευει.Κ ομως ο πιο παραξενος καιρος του γνωστου μας συμπαντος,αορατος φανταζει στ'ανθρωπου τη μιζερια..Αλεξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή