Θα ξαναπάμε, δεν μπορεί παρά μια μέρα να ξαναπάμε!






Πύλη Τρικάλων-ορεινά Άρτας, 23-3-2018. 
Φωτ. Σπύρος Μπαλαδήμας

12 σχόλια:

  1. πως λέγεται το βουνό που απεικονίζεται στην προτελευταία φωτογραφία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα και καλή δύναμη σε όλους για να ξεπεράσουμε αλώβητοι την "καταιγίδα" που μας κτυπά.
    Για το όνομα της συγκεκριμένης κορυφής δεν έχω απάντηση, το μόνο που μπορώ να πω στον φίλο που ερωτά είναι πως ανήκει στα Αθαμανικά όρη, ή αλλιώς Τζουμέρκα. Υπόσχομαι να το ψάξω και να επανέλθω.
    Με εκτίμηση
    Σπυρίδων Μπαλαδήμας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με συγχωρείτε που παρεμβαίνω, σαν ειδικός πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο να βρείτε την ονομασία της γιατί δεν είναι κάποια σημαντική κορυφή λόγω του χαμηλού υψομέτρου της. Θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον τοπικό κτηνοτρόφο ή στον αγροδασοφύλακα της περιοχής. Με τις σημερινής συνθήκες απαγόρευσης πού να τους βρεις αυτούς;

      Διαγραφή
  3. "Όποιος θυσιάζει την ελευθερία για λίγη ασφάλεια, δεν αξίζει ούτε την ελευθερία, ούτε την ασφάλεια".
    Βενιαμίν Φραγκλίνος.

    "Μπορείς να ξεγελάσεις πολλούς για λίγο, λίγους για πολύ, αλλά κανέναν για πάντα".
    Αβραάμ Λίνκολν.
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πρόκειται για περιορισμό της ελευθερίας που εννοεί ο Βενιαμίν Φραγκλίνος. Για περιορισμό της διασποράς της νόσου πρόκειται με τη λήψη αναγκαίων μέτρων που έχουν μη προσδιορισμένη, αλλά απολύτως διασφαλισμένη, ημερομηνία λήξης.

      Διαγραφή
    2. Αναφορικά με τη ρήση του Λίνκον, δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει με την τραγωδία που βιώνουν σχεδόν όλες οι χώρες του πλανήτη. Εννοείται ότι αρνούμαι να μπω στο λούκι της συνωμοσιολογίας της οποίας ο ιος είναι πολύ πιο επικίνδυνος από τον κορωνοϊό.

      Διαγραφή
    3. Θέλω να απέχω γενικά αυτό το διάστημα από αντιπαραθέσεις κ γι αυτό γράφω κ πιο αραιά όμως Βαγγέλη μου μην "τσινάς" συνέχεια εσύ κ πολλοί άλλοι με τα μέτρα.
      Χάρις αυτά τα πολύ έγκαιρα κ δραστικά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση(δεν είμαι με κανένα κόμμα κ το τονίζω)είναι κ ο λόγος που η χώρα μας είναι στις κατώτερες θέσεις κρουσμάτων κ θανάτων.
      Ισπανία Ιταλία κ πολύ σύντομα Γαλλία Αγγλία κ πολλές άλλες χώρες θα έχουν χάσει ολοσχερώς το παιχνίδι γιατί πολύ απλά το έπαιξαν "μαγκιά".
      Καλά κάνει λοιπόν η αστυνομία με συνεχής ελέγχους κ πρόστιμα κ δίνει το μάθημα στους παραβάτες κ απ'ότι άκουσα θα σφίξουν κ άλλο οι έλεγχοι το αμέσως επόμενο διάστημα με πιθανή πλήρη απαγόρευση για κάποιες ώρες αφού κάποιοι συνεχίζουν το χαβά τούς.
      Ξέρεις εμένα πόσο δύσκολο μου είναι να κάθομαι σπίτι όλη μέρα κ οπότε βγαίνω για ψώνια η για βάδιν να στέλνω ένα σωρό μυνήματα?
      Το ξέρεις ότι λόγω δουλειάς κ νυχτερινών ωραρίων που έχω η δική μου δουλειά δε σταματά ποτέ κ πρέπει να είμαι όλη την ώρα με μάσκες γάντια κ αντισηπτικά?
      Ξέρεις ότι σχεδόν κάθε μέρα αφιερώνω τουλάχιστον μιάμιση ώρα στα γυμναστήρια κ τώρα κλεισμένος σε ένα σπίτι κάνω ότι μπορώ να σκεφτώ μπας κ λίγο γυμναστώ?
      Θέλω να πω ότι όλοι μας έχουμε χόμπι κ συνήθειες αλλά όταν παίζεται από μια κλωστή η ζωή κάποιων συνανθρώπων μας έστω κ μεγάλης ηλικίας(πιά δεν ισχύει ούτε αυτό με την ηλικία)είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να ελαχιστοποιήσουμε αυτή την πιθανότητα.
      Η κατάσταση όπως βλέπεις ξεφεύγει κ μπορεί οι επόμενοι μήνες να είναι επώδυνοι από πλευράς θανάτων αλλά κ από πλευράς οικονομίας.
      Όποιος έχει τις λιγότερες απώλειες αυτός μπορεί κ μα σωθεί.
      Αφήνουμε λοιπόν τις βλακείες του ίντερνετ για συνωμοσίες κ ότι τάχα δεν υπάρχουν νεκροί κ ένα άλλο σωρό μπούρδες,δεν σπείρουμε τον πανικό,απλά προσέχουμε κ απέχουμε από ότι μπορεί να βλάψει εμάς η τους γύρω μάς.
      Οι βόλτες,οι παραλίες κ τα γυμναστήρια θα επιστρέψουν στο άμεσο μέλλον,η ζωή κάποιου επιστρέφει?
      Συγγνώμη αν κούρασα αλλά δε μπορώ να ακούω όλη μέρα κοσμοθεωρίες,φιλοσοφίες κ συνομωσίες.
      Καλή Κυριακή.

      Διαγραφή
    4. Λυπάμαι, αλλά απόψεις που υπονομεύουν τις προσπάθειες ειδικών, νοσηλευτικού προσωπικού και πολιτών για τον περιορισμό της διασποράς του ιού και ρίχνουν νερό στο μύλο της συνωμοσιολογίας δεν θα φιλοξενούνται πλέον σε αυτό το μπλογκ. Ακόμα, δεν είναι καλοδεχούμενα και τα σχόλια της άλλης πλευράς που αλλοιώνουν το χαρακτήρα και το ρόλο του μπλογκ.
      Καλή Κυριακή σε όλους.

      Διαγραφή
    5. Δεν κουρασες καθολου.Τα προσυπογραφω.Απλη αλλα τετραγωνη λογικη και οχι ""ραβδος εν γωνια αρα βρεχει"".....Π.Α.

      Διαγραφή
    6. Να μην ξεχνάμε και το άρθ. 285 του νέου Ποινικού Κώδικα. (Ν. 4619/2019).

      Διαγραφή
  4. Υπομονή και δυνατή ψυχική υγεία μέχρι να φύγει η "καταιγίδα". Ελπίζουμε και ο καιρός της χώρας μας να βοηθήσει κάπως! Και φυσικά ο Θεός βοηθός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παίδες καλημέρα από Ηράκλειο Κρήτης. Υπομονή όλα θα πάνε καλά νομίζω. Στα δύσκολα είμαστε πρώτοι. Θα περάσει και αυτό. Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή