Με άστατο καιρό το Σαββατοκύριακο


Το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), η χώρα θα βρίσκεται υπό την επίδραση υψηλών πιέσεων, με αποτέλεσμα την καλοκαιρία σχεδόν σε όλες τις περιοχές της. Ένα βαρομετρικό χαμηλό, που αναμένεται να κινηθεί από τη Β. Ιταλία προς την περιοχή μας, θα επηρεάσει τον καιρό της ΒΔ Ελλάδας κυρίως από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι σταδιακά θα στραφούν σε Δ-ΝΔ με ένταση ως τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 18 βαθμούς. Το Σάββατο (7/3), στη δυτική και τη βόρεια χώρα προβλέπονται τοπικές βροχές, χιόνια στα βουνά και καταιγίδες κυρίως στα ΒΔ. Σποραδικές βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν ακόμα στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα και το ΒΑ Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ 6 με 7 και στο ΒΑ Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της στα δυτικά και τα βόρεια. Την Κυριακή (8/3), ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το Α. Αιγαίο. Οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Τη Δευτέρα (9/3), τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται κυρίως στις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι βαθμιαία θα γίνουν παντού Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. Την Τρίτη και την Τετάρτη (10-11/3), ο καιρός θα είναι γενικά βελτιωμένος, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να πέσουν λίγες βροχές στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ έως ΒΑ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.  
   
Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2020

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6-3-2020

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανές βροχές από το βράδυ στη Δ. Μακεδονία. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 17 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες τις βραδινές - νυχτερινές ώρες στα ΒΔ. Άνεμοι Δ-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 17 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις. Πιθανές βροχές το βράδυ στην ορεινή Θεσσαλία. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 18 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς.

Ν. Θεσσαλονίκης:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Ν 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς.

6 σχόλια:

  1. H Κομισιόν επιδιώκει να μειωθούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 50%-55%, αντί για 40% ως το 2030 σε σχέση με τα επίπεδα της δεκαετίας του 1990, όπως μεταδίδει το Reuters. Ωστόσο, 12 κράτη - μέλη της ΕΕ θέλουν να έχει υπάρξει συμφωνία για τον νέο στόχο μείωσης των αερίων του θερμοκηπίου πριν από τη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα που είναι προγραμματισμένη για τον Νοέμβριο του 2020 στη Γλασκώβη και σε αυτό στάθηκαν στην επιστολή τους προς την Κομισιόν. Με βάση τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα κάθε χώρα έχει δεσμευτεί να μειώσεις τις εκπομπές ρύπων της, αλλά ακόμα κι έτσι η μέση θερμοκρασία του πλανήτη αναμένεται να αυξηθεί κατά 3 βαθμούς ως το τέλος του αιώνα, κάτι που σημαίνει σοβαρές επιπτώσεις λόγω της κλιματικής αλλαγής.

    Η επιστολή των 12 κρατών μελών προς τον επικεφαλής της ΕΕ για το κλίμα Frans Timmermans αναφέρει, λοιπόν, ότι οι συνομιλίες για τον νέο στόχο για το 2030 πρέπει να αρχίσουν το αργότερο τον Ιούνιο του 2020. Κάτι που σημαίνει ότι η Κομισιόν πρέπει να έχει θέσει τον στόχο νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο του 2020 που σκοπεύει να το κάνει.

    Η επιστολή ζητάει επίσης να υπάρχει ένα ενιαίο μπλοκ στην Ευρώπη, το οποίο θα δημιουργήσει το μομέντουμ για να τεθούν και παγκοσμίως πιο φιλόδοξοι στόχοι για την προστασία του κλίματος. Την επιστολή υπογράφουν η Δανία, η Φινλανδία, η Σουηδία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Ολλανδία, το Λουξεμβούργο, η Αυστρία, η Πορτογαλία, η Σλοβενία, η Λετονία και η Γαλλία.
    https://www.reuters.com/article/us-climate-change-eu/eu-states-call-for-speedy-2030-climate-plan-ahead-of-u-n-climate-summit-letter-idUSKBN20Q0GS?il=0
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άντε να πάρουμε κάνα καλό νερό πάλι το ΣΚ,γιατί από Τρίτη κ μετά θα μυρίσει καλοκαιράκι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα συμφωνήσω απόλυτα με όσους είπαν ότι ήδη η Ελλάδα είναι αποθήκη ψυχών και φαίνεται καθαρά και στον νομο μου,καθώς πρέπει να έχουμε φθάσει κοντά στις 10,000 ανθρώπους με συνολικό πληθυσμό του νομου,λίγο κάτω από τις 120,000.
    Λόγω της δουλειάς μου,έχω την ευκαιρία να συνομιλώ καθημερινά μαζί τους.
    Στα όσα μαθαίνω από εκείνους,τα περισσότερα πρέπει να μας τρομάζουν.
    Φυσικά και δεν θα φύγουν αφού έχουν έρθει για να μείνουν.
    Πολλοί έχουν υψηλό επίπεδο γνώσεων,
    Επίσης πολλοί, έχουν πολλά χρήματα και δεν διστάζουν να το δείχνουν.
    Δεν γνωρίζω εάν είναι δικα τους ή τους τα δίνουν.
    Έχοντες και μη έχοντες όμως και παρόλο που σε πολλά κέντρα οι συνθήκες που μένουν είναι άθλιες,γεννοβολανε συνέχεια.
    Βλέπεις κοπέλες 18-24 χρονων και έχουν 3-4 παιδιά.
    Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον φίλο Π.Α ότι οι μετακινήσεις πληθυσμών θα συνεχιστούν ανεξάρτητα πολέμων ή οχι και φυσικά με τους δύο λόγους που ανέφερε.
    Φαίνεται τελικά,οτι η καλή μου φίλη Αλεξάνδρα,να έχει δίκιο όταν μου έλεγε πως λόγω της κλιματικής αλλαγής θα υπάρξουν μεγάλες μετακινήσεις πληθυσμών και πως η ανατολική λεκάνη της Μεσογείου θα λειτουργήσει σαν μια καινούργια κιβωτός του Νώε.
    Το τελευταίο βέβαια θα φανεί στην πορεία κατά πόσο αληθεύει,καθως όμως έχει την δυνατότητα να ταξιδεύει ανά τον κόσμο και να συνομιλεί με πολλούς ανθρώπους,σίγουρα γνωρίζει πράγματα που εμείς αγνοούμε.
    Θα φανει σύντομα τι μέλλει γενέσθαι.
    Φίλε Φώτη Ματραλη,δεν νομίζω πως υπάρχει κάποια διχογνωμία μεταξύ εμενα και του μοναχου,αλλά μπορεί ο άνθρωπος να μένει κοντά σε ορεινό όγκο και γι'αυτό υπάρχει μια μικρή διαφορά στις εκτιμήσεις μας(Όχι προβλέψεις).
    Ήμουν όμως σαφής όταν έγραψα ότι τα οποια προσχήματα του χειμώνα θα μείνουν στους ορεινούς όγκους και κατά περιοχή σε ψηλά ή σε πολύ ψηλά υψόμετρα.
    Άρα λέμε τα ίδια πάνω κάτω.
    Σίγουρα θα υπάρχουν διαφοροποιήσεις,αλλά σε γενικές γραμμές νομίζω πως δεν θα έχουμε μεγάλες αποκλίσεις σε όσα "βλέπουμε".
    Μακάρι φίλε Ιπποκράτη να πέσω εξω στις εκτιμήσεις μου για την ζέστη και την ανομβρία που φαίνονται για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά τα όσα συναντώ καθημερινά δεν μου αφήνουν περιθώρια για αμφισβήτηση των φαινομένων.
    Σήμερα που είπαμε μήπως πιούμε καφεδάκι δεν μπόρεσα ούτε τηλέφωνο να σε πάρω.
    Πέρασα από κέντρο της Αθήνας,από εκεί Αιγάλεω,Περιστέρι και κατέληξα στην Κόρινθο πριν πάρω τον δρόμο της επιστροφής από την όμορφη περιοχή της "καζας" προς Ερυθρές και τι χωριό μου.
    Με έκπληξη είδα μέσα σε 5 μόλις ημέρες και στο πολύ κρύο αυτό ακόμη μέρος,όλες οι αμυγδαλιές να είναι ολανθιστες.
    Είδα φυσικά και πολλά άλλα σημάδια που δείχνουν ότι ο καλπασμός της άνοιξης δεν μπορεί να σταματήσει με τίποτα.
    Ας ελπίσουμε όλα να κυλήσουν πολύ καλύτερα.
    Καλό βράδυ σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΙΟΝΙΑ ΑΠΟ 20 ΜΑΡΤΗ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Του χρονου πάλι! Αυτό ήταν!!

      Διαγραφή
    2. Πληροφορίες λένε χιόνια από Αυγούστο!!

      Διαγραφή