Καιρική αστάθεια χωρίς ορατό τέλος!




1 σχόλιο:

  1. Τα πραγματικά κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία είναι δεκαπλάσια από τα επιβεβαιωμένα, όπως μεταδίδει το Reuters. Δηλαδή, είναι εκατοντάδες χιλιάδες οι Ιταλοί που έχουν νοσήσει και είναι και δέκα φορές μικρότερη η θνησιμότητα από αυτή που καταγράφεται με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Η μεγάλη αυτή διαφορά οφείλεται στο ότι οι έλεγχοι για κορωνοϊό περιορίζονται μόνο στους ανθρώπους που μπαίνουν στο νοσοκομείο, με συνέπεια πολλές χιλιάδες κρούσματα να μην εντοπίζονται ποτέ.

    Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζει η Ιταλία - πέρα από τη συρρίκνωση της οικονομίας κατά 11% που αναμένεται για το 2020 - είναι η έλλειψη μασκών και αναπνευστήρων, διότι πολλές χώρες σταμάτησαν τις πωλήσεις, καθώς κρατούν το ιατρικό υλικό για να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες. Έτσι μία σειρά ιταλικών εταιριών, ακόμα και από τον χώρο της μόδας, έχουν τροποποιήσει την παραγωγή τους, προκειμένου να φτιάξουν τις μισές μάσκες από αυτές που απαιτούνται. Η κυβέρνηση θέλει να συνεχίσουν να λειτουργούν πολλές βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων και των προμηθευτών ιατρικού εξοπλισμού, αλλά υπάρχει δυσαρέσκεια στις τάξεις των ιταλικών συνδικάτων για τα τόσα εργοστάσια που παραμένουν ανοιχτά και προκηρύχθηκαν και απεργίες.
    https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-italy/italian-coronavirus-cases-likely-10-times-higher-than-reported-idUSKBN21B1CC?il=0
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή