Σταδιακή εξασθένηση των Β-ΒΑ ανέμων και άνοδος της θερμοκρασίας


Το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), η χώρα θα εξακολουθήσει να επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο, με αποτέλεσμα τη διατήρηση του Β-ΒΑ ρεύματος με μέγιστη ένταση 7 μποφόρ τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά πελάγη. Αναφορικά με τις λοιπές βασικές μετεωρολογικές παραμέτρους, στις περισσότερες περιοχές θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Το Σάββατο (21/3), αναμένεται σχεδόν παντού ηλιοφάνεια και οι Β-ΒΑ άνεμοι μόνο τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο. Την Κυριακή (22/3), προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι. Το βράδυ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά τη Β-ΒΔ Ελλάδας. Οι άνεμοι βαθμιαία θα γίνουν Α-ΝΑ με ένταση ως τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της. Τη Δευτέρα και την Τρίτη (23& 24/3), στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα και τα νησιά του βόρειου και του ανατολικού Αιγαίου προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες κατά περιόδους. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της Β-ΒΔ Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ έως ΒΑ στα βόρεια 5 με 7 μποφόρ και στα νότια 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20-3-2020

Βόρεια Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις στα ΒΑ. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 18 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 20 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 19 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωί στη Β. Κρήτη. Άνεμοι Β 5 με 6 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 18 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 18 βαθμούς. 

Ν. Θεσσαλονίκης:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 18 βαθμούς.

11 σχόλια:

  1. Να δούμε και τι γίνεται πέρα από την Ασία και τον δυτικό κόσμο με τον κορωνοϊό και συγκεκριμένα στην Αφρική. Στη Σενεγάλη, λοιπόν, οι αρχές εξετάζουν να απαγορεύσουν την πώληση μπαγκέτας (γαλλικό ψωμί) από τα μικρά παντοπωλεία για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού, όπως γράφει η Le Monde. Mία τέτοια απαγόρευση θα πλήξει τις συνήθειες των Σενεγαλέζων, που καταναλώνουν κατά μέσο όρο μισή μπαγκέτα τη μέρα. Με κόστος 0,23 ευρώ η μπαγκέτα πωλείται σε φούρνους και σουπερμάρκετ, αλλά και σε μικρά παντοπωλεία, όπου παράγεται το 75% του συγκεκριμένου γαλλικού ψωμιού.

    Εικόνες με τους εμπόρους να πιάνουν με γάντια την μπαγκέτα, αλλά να τη δίνουν στους πελάτες σε εφημερίδα έχουν οδηγήσει στις σκέψεις για απαγόρευση, που υπήρχαν από τον Δεκέμβριο του 2019 για λόγους υγιεινής. Τότε δεν έγινε και αν συμβεί τώρα οι παραγωγοί θεωρούν ότι θα χάνουν 0,02 ευρώ ανά μπαγκέτα.

    Η εμφάνιση του κορωνοϊού στη Σενεγάλη αναμένεται, ωστόσο, να οδηγήσει την κυβέρνηση σε ακόμα πιο αυστηρά μέτρα. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 30 κρούσματα, αλλά κανένας θάνατος στη χώρα της δυτικής Αφρικής. Προς το παρόν οι μπαγκέτες πωλούνται και η κυβέρνηση έχει περιοριστεί σε αυστηρές συστάσεις για να τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας και υγιεινής.
    https://www.lemonde.fr/afrique/article/2020/03/19/au-senegal-la-baguette-menacee-par-le-coronavirus_6033635_3212.html

    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ομοφωνία έχουμε τελικά Ευρωπαίου κ Αμερικάνου για την επόμενη εβδομάδα σε θερμοκρασίες κ υετό.
    Όπως όλα δείχνουν τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες θα τις έχουν τα κεντροβόρειοδυτικά ενώ στην υπόλοιπη χώρα η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι μικρότερη.
    Υετός μάλλον φαίνεται κ ίσως είναι κ αξιόλογος στις ίδιες πάλι περιοχές.
    Όπως επιμένει κ λέει κ ο Βαγγέλης στα ανατολικά προσήνεμα φέτος έκανε κάποιο κρύο κ φαινόμενα,ας πάρουν λοιπόν ένα φθινόπωροχειμωνιάτικο σκηνικό την επόμενη εβδομάδα κ περιοχές όπου βάση γεωγραφικής θέσης είναι φυσιολογικό.
    Πάντως ακόμη δεν έχει κλειδώσει κάτι κ βάση ensembles η μέτρια πτώση της θερμοκρασίας ίσως γίνει εκ νέου μεγαλύτερη στα επόμενα τρεξίματα.
    Αυτό θα φανεί στο ποσό νοτιότερα θα αποφασίσουν να κατέβουν οι ψυχρές μάζες των Βαλκανίων.
    Τα ΒΔ δείχνουν πιο στάνταρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. NW Pindos
    Καλησπέρα σε όλους, χρόνια πολλά Χριστόδουλε έστω και λίγο καθυστερημένα (είδα ότι γιόρταζες), υποτονικός ο φετινός χειμώνας. Κατά τα λοιπά: Τηρούμε πιστά μέχρι κεραίας όλες τις οδηγίες προς αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Μένουμε στο σπίτι. Ο ιός ΄΄ψάχνει΄΄ να βρει πνεύμονα όπως ο διψασμένος το νερό. Το δευτεροβάθμιο σύστημα υγείας (νοσοκομεία), αλλά και το τριτοβάθμιο (πανεπιστημιακά νοσοκομεία) πρέπει να αντέξει. Θερμά συγχαρητήρια σε όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλει νυχθημερόν. Εύχομαι να είμαστε γεροί και να έχουμε όλοι την υγειά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μόνο το 15% των πραγματικών κρουσμάτων του κορωνοιού έχει καταγραφεί παγκοσμίως, σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. Κάτι που σημαίνει ότι τα κρούσματα δεν είναι 230 χιλιάδες, αλλά πάνω από 1,5 εκ. και η θνησιμότητα είναι κοντά στο 0,5% και όχι στο 4%, όπως πλασματικά καταγράφεται. Και πιο κάτω μπορεί να είναι, κι ας λένε ότι ο κορωνοιός δεν είναι απλή γρίπη. Ούτε η γρίπη είναι απλή, όμως. Με 94 θύματα φέτος τον χειμώνα +4 από την περασμένη εβδομάδα.
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι όμως με την απλή γρίπη δεν πάρθηκαν τέτοια μέτρα και καραντίνες όπως με τον κορωνοιό.Ξεφεύγει από το απλή γρίπη.Φαντάσου στην Ιταλία που οι θάνατοι είναι σχεδόν 3500 από κορωνοιό αν δεν έκλειναν οι χώροι συνάθροισης και πραγματοποιούνταν διάφορες εκδηλώσεις που μαζεύουν κόσμο.
      Εμπειρικά με το μάτι θα ήταν τουλάχιστον 10πλάσιοι και πάντα λαμβάνοντας στο μυαλό μας την μέχρι στιγμής εικόνα.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ φίλε με τη γρίπη υπάρχει το εμβόλιο και έχει και ανοσία ο παγκόσμιος πληθυσμός. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει τη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού. Οι 94 νεκροί - αν δεχτούμε ότι η θνησιμότητα της γρίπης είναι 0,1% - προέρχονται από 94.000 κρούσματα συνολικά. Δηλαδή αρρωσταίνει ένα μικρό τμήμα του πληθυσμού. Κι, όμως, έχουμε 94 νεκρούς φέτος, 152 πέρσι, πάνω από 250 κάποιες άλλες χρονιές, 4.000 είχε μία χρονιά η Γαλλία, 16-60 χιλιάδες νεκρούς έχουν από τη γρίπη κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, ενώ παγκοσμίως πεθαίνουν 500-650 χιλιάδες, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

      Δεν είναι απλή υπόθεση ούτε η γρίπη και για αυτό μέχρι πέρσι μας ζάλισαν κάθε βδομάδα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία. Τουλάχιστον αυτή μας αποχαιρετάει και για φέτος, αφού είχαμε μόνο ένα νέο σοβαρό περιστατικό αυτή την εβδομάδα σε εντατική, στην οποία νοσηλεύτηκαν 220 άνθρωποι τον χειμώνα. Και ο κορωνοϊός πάνω, κάτω τη θνησιμότητα της γρίπης θα αποδειχτεί ότι έχει στο τέλος. Το πρόβλημα είναι ότι επειδή δεν έχει ο κόσμος ανοσία μεταδίδεται ταχύτατα. Και αν αρρωστήσουν εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο είναι λογικό να πεθάνουν χιλιάδες.

      Αυτό ακριβώς έχει συμβεί στην Ιταλία. Έχουν αρρωστήσει εκατομμύρια. Μπορεί να είναι, μάλιστα, σχεδόν όλοι άρρωστοι στις τρεις επαρχίες της βόρειας Ιταλίας, όπου καταγράφεται το 80% των συνολικών θυμάτων και κρουσμάτων της χώρας. Για αυτό μας λένε μην βγαίνετε έξω, μην αρρωστήσετε, γιατί το πρόβλημα είναι η μεταδοτικότητα και όχι η θνησιμότητα του κορωνοϊού.

      Η πιο τρανή απόδειξη για τη χαμηλή θνησιμότητα του κορωνοϊού ήταν το κρουαζιερόπλοιο, που το έβαλαν σε καραντίνα στην Ιαπωνία και κολλούσε ο ένας τον άλλον. Εκεί ήταν γνωστά όλα τα κρούσματα και όχι μόνο το 15% των πραγματικών κρουσμάτων, που έχει καταγραφεί παγκοσμίως. Τελικά πέθανε το 0,05% των επιβατών. Βέβαια, επειδή είναι μόνο ένα - και για αυτό όχι αντιπροσωπευτικό - δείγμα, οι επιστήμονες θεωρούν ότι η θνησιμότητα του κορωνοϊού θα είναι τελικά μεταξύ 0,05% και 1%.

      Ο κορωνοϊός μοιάζει με τη γρίπη και στο ότι δεν σκοτώνει τόσο πολλές γυναίκες. Αρρωσταίνουν εξίσου εύκολα με τους άνδρες, αλλά πεθαίνουν πιο δύσκολα, διότι ο ιός της γρίπης τις θεωρεί καλύτερες στο να τον μεταδώσουν (το έχω διαβάσει σε επιστημονική έρευνα αυτό) και τις κρατάει ζωντανές. Δεν είναι απλή γρίπη, όπως λένε, λοιπόν φέτος, (γιατί μέχρι πέρσι την έλεγαν φονική), αλλά μία πολύπλοκη ασθένεια που βάζει σε περιπέτειες ακόμα και νέους ανθρώπους χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα κάθε χειμώνα.

      Οι κορωνοϊοί SARS και ΜΕRS είχαν θνησιμότητα 10% και 36% αντίστοιχα, αλλά ουσιαστικά εμφανίστηκαν μόνο μία φορά στα χρονικά. Το γεγονός ότι σκότωναν τόσο εύκολα, σκότωσε τελικά και τους ίδιους, αφού δεν μπορούσαν να μεταδοθούν. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Ebola. Αντίθετα, η γρίπη σκοτώνοντας ελάχιστους (αναλογικά), αλλά αρρωσταίνοντας πάρα πολλούς, εξαπλώνεται παγκοσμίως κάθε χειμώνα (στο νότιο ημισφαίριο όταν έχουμε εδώ καλοκαίρι). Συμπιέζοντας παγκοσμίως τα συστήματα υγείας και υπενθυμίζοντας ότι "επιτυχημένος" (ιός) δεν είναι αυτός που σκοτώνει, αλλά εκείνος που επιβιώνει.
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
    3. Προς επίρρωση όλων αυτών, στη Γαλλία αισιοδοξούν ότι μετά και το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας θα βγουν από την κρίση του κορωνοϊού, όπως ακριβώς συνέβη και στην Κίνα, γράφει η Le Monde. H εμπειρία της Κίνας με 3.250 θανάτους και πάνω από 80 χιλιάδες καταγεγραμμένα κρούσματα είναι πιο ενδεικτική και από αυτές της Νότιας Κορέας και της Ιταλίας - ειδικά για την τελευταία είναι ακόμα νωρίς να βγουν συμπεράσματα. Οι 3.150 θάνατοι καταγράφηκαν, λοιπόν, στην επαρχία Hubei της Κίνας, που έχει πληθυσμό 60 εκ. κατοίκων και αντιστοιχούσε 1 θάνατος για κάθε 20 χιλιάδες κατοίκους. Σε όλη την υπόλοιπη Κίνα, δηλαδή, σε έναν πληθυσμό 1,4 δισ. κατοίκων καταγράφηκαν 120 θάνατοι, δηλαδή, αντιστοιχούσε 1 θάνατος σε κάθε 10 εκ. κατοίκων.

      Η τεράστια διαφορά οφείλεται ότι στην αρχή της επιδημίας στην επαρχία Hubei δεν είχε γίνει γνωστό το 95% των κρουσμάτων, συνεπώς η ραγδαία εξάπλωση του ιού ήταν αναπόφευκτη. Σταδιακά το ποσοστό των μη καταγεγραμμένων κρουσμάτων μειώθηκε κατά 30%, ενώ ίδια ήταν και η ποσοστιαία μείωση των καθημερινών νέων κρουσμάτων μετά την εφαρμογή των μέτρων στην Κίνα. Δηλαδή, οι θάνατοι ήταν χιλιάδες, επειδή τα κρούσματα ήταν εκατομμύρια (και όχι χιλιάδες όπως τα παρουσιάζουν) και απλά δεν ήταν γνωστά (το 95% στη Χουμπέι), σύμφωνα με το άρθρο της Le Monde.
      https://www.lemonde.fr/idees/article/2020/03/20/il-est-maintenant-permis-d-esperer-la-sortie-de-la-crise-du-coronavirus_6033745_3232.html
      B. ΣΠ.

      Διαγραφή
  5. Είδες τελικά φίλε Φώτη που δεν θα πέσεις έξω σε όσες μακροπρόθεσμες προβλέψεις είχες κάνει;
    Νομίζω ότι το είχες πει τώρα τελευταία ότι εν μέσω άνοιξης δεν πρέπει να βιαζόμαστε και να περιμένουμε 1-2 μέρες πριν έρθει το οποίο σύστημα για να βγάλουμε ακριβή συμπεράσματα.
    Πιστεύω ότι όλοι μας λίγο πολύ έχουμε πέσει μέσα στις προβλέψεις,ο δάσκαλος,εσύ και άλλοι ερασιτέχνες μετεωρολογοι,αλλά και οι εκτιμήσεις του μοναχου και οι δικές μου.
    Εγώ προσωπικά δεν έχω κανέναν ιδιαιτερο λογο να αλλάξω τίποτα από όσα εδώ και πολύ καιρό έχω πει καθώς και τώρα τελευταία,καθ' ότι όλα τριγύρω δείχνουν ότι δεν θα έχουμε μεγάλες αποκλίσεις σε ό,τι αφορά τις αρχικές εκτιμήσεις.
    Η φύση κάθε μέρα όλο και περισσότερο δίνει τον ανοιξιάτικο τόνο της και ολα τα ζωντανά πλάσματα με την συμπεριφορά τους και την εμφάνισή τους,δεν αφήνουν περιθώρια για αμφισβήτηση.
    Κάποιες εξάρσεις φθινοπωρινου και ενίοτε λίγο πιο χειμωνιάτικου σκηνικου βεβαια δεν λείπουν αλλά αυτά εκδηλώνονται στα βουνά και κατά περιοχές λίγο χαμηλότερα.
    Στην περασμένη κακοκαιρία,έβαλε πολύ χιόνι ο Παρνασσός απο το οποίο έχει μείνει ήδη το μισό και ο Ελικώνας,απο το οποίο έχει μείνει ελάχιστο και όμως εκτός από το πρωί της Τετάρτης που είχε μία,ας το πω ετσι,"ψευτοπαγωνια",η θερμοκρασία δεν κατάφερε να πέσει κάτω από το μηδέν ακόμη και στα ημιορεινά.
    Μόνο ο άνεμος ήταν αυτός που μας "βασανισε"λιγο.
    Την εμφάνιση τους έκαναν στην περιοχή μου και τα χελιδόνια όπως και αρκετά φίδια που ξύπνησαν από την χειμερία νάρκη και εκτός από μια μικρή οχιά,σήμερα είδα και μια μεγάλη σε μέγεθος(πάνω από μετρο) αλλά αδύνατη(φυσιολογικο)δεντρογαλια.
    Μια ωραία αερομαχία μεταξύ των αγαπημένων μου γερακιών και ενός ζεύγους σταυραετων για την διεκδίκηση της περιοχής,με απασχόλησε για πλέον της μισής ώρας του πολύτιμου χρόνου μου,αλλά πραγματικά άξιζε τον κόπο και το απόλαυσα γοητευμένος στην κυριολεξία.
    Φίλε από την Πίνδο,οι γιορτές κρατάνε 40 ημέρες,οπότε δεν άργησες...Σ'ευχαριστώ πάντως.
    Για τον χειμώνα,νομίζω ότι τα είχαμε πει ότι δεν φαινόταν κάτι το ιδιαίτερο και πάλι καλά να λέμε που έκανε έστω και αυτά λίγα και σε κάποιες περιοχές όπως η δική μου,ευνοήθηκαν πολύ.
    Όσο Για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό,έχεις δίκιο και το γνωρίζω απόλυτα καθώς η γυναίκα μου είναι νοσηλεύτρια.
    Εννοείτε πως πρέπει όλοι μας να προσέχουμε ιδιαίτερα.
    Καλή δύναμη σε όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλη αυτή η εβδομάδα που διανύουμε εδώ στη Ρόδο χαρακτηρίζεται από πολύ ισχυρούς ψυχρούς βοριάδες (για την ακρίβεια ΒΔ), μονοψήφιες θερμοκρασίες το βράδυ και αρκετά χαμηλές αισθητές μέγιστες (ειδικά την Τρίτη το real chill νομίζω ότι ήταν μονοψήφιο σχεδόν όλο το 24ωρο). Σε συνδυασμό με την άκρως περιορισμένη κίνηση στους δρόμους λόγω κορονοιου, πραγματικά νόμιζα ότι είχαμε Γενάρη λίγο μετά τις γιορτές. Μόνο ο ήλιος και η αρκετά μεγάλη μέρα σου υπενθύμιζαν ότι ήταν Μάρτης. Δεν σας κρύβω ότι ανακουφίστηκα λίγο που μέχρι τις 25 δεν διαφαίνεται ιδιαίτερη πτώση της θερμοκρασίας για εδώ κάτω και μάλλον η επόμενη εβδομάδα φαίνεται να είναι κάπως πιο ζεστή σε σχέση με την τωρινή (για να είμαι πάντως ειλικρινής ακόμα δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς καιρικά θα έχουμε μετά τις 25). Σε μεγάλο βαθμό θα συμφωνήσω με το Βαγγέλη ότι τα ξεροβόρια κουράζουν και ενίοτε στις παράκτιες περιοχές δημιουργούν θέματα, χώρια που μάλλον βοηθούν στην εξάπλωση των ιώσεων (συμπεριλαμβανομένου και του κορονοιου). Προσωπικά θα ήθελα μια κανονική θερμοκρασιακά άνοιξη με 20αρια plus μέγιστες αυτή τη στιγμή. Αν και για να είμαι ειλικρινής, δεν θα με χάλαγε και ένα καλά οργανωμένο φθινοπωρινού τύπου νοτιαδοχαμηλό με πολλές βροχές σε όλη τη χώρα (και ειδικά εκεί που της στερήθηκαν), χιόνια μόνο στα ψηλά βουνά και μέγιστες θερμοκρασίες γύρω στου 18 με 22 στα πεδινά και παράκτια. Και κρύο δεν θα έχουμε έτσι (που δε νομίζω ότι στην παρούσα φάση βοηθάει πουθενά-ούτε στις καλλιέργειες, αλλά ούτε και στην υγεία του πληθυσμού) και επιπλέον το μουντό/βροχερό σκηνικό βοηθά περισσότερο στο μένουμε μέσα και στο cocooning που είπε και ο πρωθυπουργός μας. Καιρός γαρ εγγύς, αν και νομίζω πως ότι και να θέλουμε εμείς, η φύση με τον τρόπο της θα πράξει αυτό που πρέπει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς έτσι όπως τα γράφεις είναι Θάνο. Μάλιστα, σήμερα στο Θυμάρι ήταν και πάλι δυνατός ο βοριάς και δεν μπορούσα ούτε να βάλω τα ρούχα μου στην παραλία. Με τις παρούσες συνθήκες, πάντως, δηλαδή, αρκετή ηλιοφάνεια και όχι και τόσο χαμηλές θερμοκρασίες πια, δεν ξέρω αν ο βοριάς ευνοεί τις ιώσεις, διότι είναι και ξηρός άνεμος και οι ιοί κάνουν συνήθως πάρτι με υψηλή υγρασία.

      Όπως για παράδειγμα στο Μεξικό που έχουν λάβει μέχρι στιγμής ελάχιστα μέτρα για τον κορωνοϊό και η κυβέρνηση δέχεται και επικρίσεις για αυτό, σύμφωνα με τη Liberation. Mέχρι στιγμής δεν έχει περιορίσει το εμπόριο και τις συναλλαγές, αλλά θα αλλάξει τις ημερομηνίες των διακοπών για το Πάσχα (των Καθολικών). Θα αρχίσουν από την Παρασκευή 20/3 και θα κρατήσουν έναν μήνα, αντί για δύο εβδομάδες.

      Άλλα μέτρα είναι η σύσταση στον κόσμο να κρατάει αποστάσεις ο ένας από τον άλλον και κυρίως από ανθρώπους ηλικιωμένους και ευάλωτους. Μέχρι στιγμής, στο Μεξικό έχουν καταγραφεί 118 κρούσματα κι ένας θάνατος, αριθμοί που απέχουν πολύ από τις 75 χιλιάδες κρούσματα και 1.300 θανάτους κατά τη γρίπη Η1Ν1 το 2009.

      Κι εκείνη η θνησιμότητα του 1,73% αποδείχτηκε, βέβαια, πλασματική με το πέρασμα του χρόνου, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι και η εποχική γρίπη με θνησιμότητα 0,1% είναι πιο φονική από την Η1Ν1. Αν υποθέσουμε, λοιπόν, ότι και η H1N1 έχει θνησιμότητα γύρω στο 0,1%, δηλαδή, 17,3 φορές χαμηλότερη από αυτή που καταγράφηκε, τότε τα πραγματικά κρούσματα στο Μεξικό, από όπου είχε ξεκινήσει, άλλωστε, το 2009 η επιδημία, θα πρέπει να ήταν 75.000Χ17,3=1.297.500.
      https://www.liberation.fr/direct/element/le-mexique-se-contente-de-changer-la-date-des-vacances-de-paques_110869/
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
    2. Υπ οψιν οτι η φραση"ο καιρος γαρ εγγυς"δεν εχει φυσικη χροια αλλα μεταφυσικη.Ειναι χωριο Γραφικο και σχετιζεται με τη Δευτερα Παρουσια. Π.Α.

      Διαγραφή