Τελεσίγραφο!

Ο «δάσκαλος» και οι νουνεχείς μαθητές του διαμηνύουν στο φίλο τους  χειμώνα να κάνει, ό,τι έχει κατά νου να κάνει, ως τις Ειδούς του Μαρτίου. Μετά θα είναι persona non grata!


47 σχόλια:

  1. χιχιχιχ εδώ ειμαι διαβασμένος κυριε Ζιακόπουλε εχει σχέση με τον καίσαρα..και την δολοφονία του...μεχρι τις 15 του Μάρτη...μας το βαλατε περσι...από οτι κατάλαβα...σας εκνευρισαν και εσάς...οι διατάξεις που χορεύουν στα μοντέλα και δεν ισσοροπουν..."θωμάς΄"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δάσκαλε άλλη μια ήττα για την Ήπειρο και σήμερα. Πότε θα, σκοράρουμε? Στα πεναλτυ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη δυστυχώς γιά άλλη μία φορά δε τα βλέπω τελικά τα πράγματα αισιόδοξα γιά σήμερα στα Γιάννενα.
      Ενώ οι συνθήκες είναι έτοιμες για χιόνι στην περιοχή,ο όποιος υετός τελικά πολύ αδύναμος.

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα δάσκαλε. Καλά τι συμβαίνει με αυτά τα Γιάννενα και είναι τόσο δύσκολα στην πρόβλεψη του χιονιού (εσχάτως και στο ίδιο το χιόνι)? Τρομερό αυτό το πράγμα, σήμερα έριξε για ένα τέταρτο το μεσημέρι ένα χαλαζάκι με 3.5 βαθμούς και έκτοτε ξεραίλα, οι νεφώσεις έχουν σηκωθεί ψηλά κι ο καιρός φαίνεται να έγινε ξηρότερος και να ανοίγει. Έχουν εκθέσει τις προγνώσεις 4 ή 5 φορές φέτος! Και δεν εννοω μόνο τις δικές σας, αλλά όλων ανεξαιρέτως. Έχει τέτοια διαφορά η πρόγνωση βροχής με την πρόγνωση χιονιού στη συγκεκριμένη περιοχή ώστε η πρώτη να γίνεται εύκολα και η δεύτερη όχι? Εκτός αν περιμένουμε κάτι αργότερα απόψε, αλλά το βλέπω χλωμό..
    Παύλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πέρα από την πλάκα,έχει μείνει κλάδεμα στο αμπέλι,έχουμε κλαδέματα στις ελιές,λιπάσματα να ρίξουμε(λίγα με τις τιμές που έχουν) και η παρούσα καιρική κατάσταση με έχει αποδιοργανώσει πλήρως...
    Δημήτρης ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπομονή συνάδελφε, αρκεί να μην πάθουμε ζημιές από παγωνιές, νερά ας πέσουν!
      Το νερό είναι πλούτος, τούτο τον καιρό..

      Διαγραφή
  5. Κ.Ζιακοπουλε ξέρω ότι είστε φουλ "Ευρωπαίος" αλλά εγώ προσωπικά για ένα βράδυ θα γίνω φουλ"Αμερικανός!Μακάρι να είναι για ένα βράδυ μόνο..και από αύριο να ενωθεί η "Ευρώπη" προς την "Αμερική"..και τον είχα πάντα πιο φειδωλο τον "Ευρωπαίο".Γιαννης-Χαλκιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λίγη υπομονή λήγει η υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και μην ξεχνάμε, η άνοιξη μπαίνει 21 Μαρτίου βάση ηλιοστασίου και αν.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ απολύτως΄.Μετά τις Ειδούς το λόγο έχουν οι Βρούτος και Κάσσιος.Επίσης συμφωνώ με την πρόταση για ξεμάτιασμα.Θα πρότεινα να αναγνωσθεί η ειδική ευχή που έχει η Εκκλησία για τη βασκανία!.===========Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευχαριστούμε πολύ γιά το κοπλιμέντο δάσκαλε.
    Έχετε δίκιο,ας κάνει τα δικά τού ο Μάρτης μέχρι το πρώτο μισό τού και μετά ας αλλάξει σιγά σιγά ρότα γιατί δε τα βλέπω καλά τα πράγματα... ξεπουληθήκαμε στο ρεύμα.

    Αυτά τα Γιάννενα μας έφαγαν γιά άλλη μία φορά.
    Τ850 ιδανική είχαν σήμερα το βράδυ(-4),Τ500 επίσης τέλεια(-33),στριμ ΝΔ στα ψηλά επίσης είχαν,αλλά τελικά ο καταραμένος υετός πού περιμέναμε μειώθηκε στο έπακρο(ίσως το επιφανειακό ΒΑ ρεύμα να λειτούργησε και πάλι αποτρεπτικά).
    Μειώθηκε ο υετός τώρα το βράδυ και στην Αιτωλοακαρνία σε σχέση με αυτά πού περιμέναμε για τη νύχτα.
    Δε πειράζει καλά είναι τα έκανε τα χιόνια τού κατά πολύ στα ορεινά μας,πάμε γιά άλλα τώρα.

    Στον φίλο Κωνσταντίνο από Θεσσαλονίκη δυστυχώς ξεκάθαρη απάντηση δε μπορώ να δώσω ακόμη καθώς υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες στον καιρό τού τριημέρου πού ίσως κάνουν τη διαφορά,οπότε ας περιμένουμε λίγο ακόμη.
    Αυτό πού μπορώ να πω με κάποια ασφάλεια,είναι ότι οι μικροδιαταραχές από τα δυτικά θα συνεχίσουν να μας απασχολούν με κορύφωση 6 με 9 Μάρτη πού ίσως έχουμε γενικευμένη κακοκαιρία πανελλαδικά με πολλές βροχές και χιόνια αρχικά στα κεντρικά και ΒΔυτικά κυρίως και στο τελείωμα ανατολικό προσήνεμο χαρακτήρα.
    Υψόμετρα χιονιού από τώρα δεν υπάρχουν.
    Για τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη ένα πιθανό σενάριο αυτή τη στιγμή είναι το τριήμερο να έχουμε κάποιες αξιόλογες βροχές στα πεδινά και χιόνια αρκετά σε ορεινά και ημιορεινά της κεντροδυτικής Μακεδονίας(Θεσσαλονίκης).
    Αυτό κάλλιστα μπορεί να φτιάξει στα επόμενα ραν των μοντέλων και των ensemble.
    Πάντως Ευρωπαίος και Βρετανός(ukmo) συνεχίζουν και δίνουν πολύ ωραία πράγματα.
    Αναμένουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ένα άλλο πού ξέχασα να προσθέσω για τον Κωνσταντίνο είναι ότι μού αρέσει αυτή η διαφορά θερμοκρασίας πού θα δημιουργηθεί το τριήμερο μεταξύ βόρειας και νότιας χώρας.
    Δηλαδή κρύο αρκετό στην κεντρική βόρεια χώρα,ήπιος έως και σχετικά ζεστός στα νότια.
    Με τέτοιες διατάξεις παλαιότερα έχει χιονιστεί καλά όλη η Μακεδονία όπως και η ημιορεινή Ηπειρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα σε όλους τους φίλους Σήμερα εδώ στο στενό του Ρίου έχουμε την πιο χειμωνιάτικη μέρα του φετινού χειμώνα Βαριά χιονόπτωση στο παναχαικο μέχρι τα 500μετ για πρώτη φορά εφέτος τόσο χαμηλά ενώ σε όλη την γύρω περιοχή έχουμε 10 mm βροχή εκτός βέβαια της παραλιακής περιοχής όπου εκεί έχουμε ελάχιστο υετό Έπεται και συνέχεια με κατά περιόδους είσοδο βαρομετρικων χαμηλών μέχρι τουλάχιστον και τις 25 του μήνα ενώ η θερμοκρασία παραμένει σε χειμερινά χαμηλά επίπεδα Το τριήμερο θα είμαι αρκετά χειμωνιάτικο και ψυχρό αλλά δεν μου κάνει καμία εντύπωση αυτό γιατί έτσι είναι ο Μάρτης άλλοτε λιοντάρι και άλλοτε αρνάκι Στα πολλά χρόνια που παρακολουθώ τα καιρικά δρώμενα πάντα λίγο πριν την εαρινή ισημερία εκεί γύρω στις 22 του μήνα έχουμε ένα γερό ξέσπασμα του καιρού και καμιά φορά και λίγο μετά Τα χιόνια στο παναχαικο εφέτος σε σχέση με άλλες χρονιές και κυρίως Περίδη και προσπέραση είναι πολύ περισσότερα και άνετα θα διατηρηθούν μέχρι και τον Ιούνιο Μέσα στην ημέρα θα έχουμε βελτίωση σχετική Κοιτάζοντας μετεωρολογικούς σταθμούς είδα ότι τα Γιάννενα έχουν μηδέν υετό και θερμοκρασίες υψηλότερες των ημιορεινών περιοχών της Αρχαίας!!Σήμερα είναι η μέρα μας ενώ πολλά χιόνια δέχονται και τα ορεινά της Αιτωλοακαρνανίας κυρίως η ορεινή Ναυπακτία ενώ και το Παναιτωλικό το βουνό του φίλου μου του Φώτη στοιβάζει πολύ χιόνι Καλέ μου φίλε Χριστόδουλο είμαστε στην παράταση και έπονται και τα πέναλτι Έχεις απόλυτο δίκιο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όσο για τα κλαδέματα,μιας και ασχολούμαι και επαγγελματικά, ο όψιμος χειμώνας είναι θεμιτός εάν δεν έχει προηγηθεί παρατεταμένη ανοιξιάτικη κατάσταση μέσα στο χειμώνα! Αλλιώς, λέει η παροιμία, "αλλί απ'τα μαρτοκλάδευτα και τ απριλοσκαμμενα"! Όσο για τα λιπάσματα, αρκεί μετά τη λίπανση να πέσει βροχή περισσότερη των 15-20 χιλιοστών στο 24ωρο! Και βέβαια, "Μάρτης έβρεχε; ποτέ να μην έπαυε"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Περιμένω την επιβεβαίωση των φίλων τού Ξηρομέρου και της υπόλοιπης Αιτωλοακαρνίας.
    Αν και ο υετός δεν ήταν στα στάνταρ πού περίμενα,τη νύχτα μέχρι σήμερα το πρωί εκδηλώθηκαν χιονοπτώσεις με στρωσίματα ακόμη και πάνω από τα 500μ στο Παναιτωλικό,όπως και στα χωριά τού Ξηρομέρου(Ακαρνανικά) και τού Βάλτου.
    Όπως τα είχαμε πει😉.
    Μία καθαρά χειμωνιάτικη μέρα σήμερα με πυκνή συννεφιά και κρύο!
    Επιβεβαιώνω τον φίλο μου και συντοπίτη Αργύρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. υπονοείται τίποτα κ.Ζιακόπουλε για την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες μέρες;Να εξηγήσεται χαρτί και καλαμάρι τα καιρικά μελλούμενα χωρίς γρίφους και αινιγματισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε ανώνυμε, εκτός από τα ορθογραφικά σου λάθη που με πόνεσσν τα μάτια, καλό θα ήταν να αλλάξεις το ύφος σου και να αφήσεις τις προτροπές και σχεδόν ... διαταγές προς τον κ. Ζιακόπουλο. Αυτός είναι ο οικοδεσπότης του blog, θα εξηγήσει τα καιρικά μελλούμενα όπως ο ίδιος θέλει και όποτε θέλει και αν θέλει κιόλας. Δε σου έχει υποχρέωση να σε ενημερώσει, θα μπορούσε να μη μας γράφει καν και να μην ασχολείται με τον καιρό, καθώς αν δεν κάνω λάθος είναι συνταξιούχος. Αν θέλεις "χαρτί και καλαμάρι" τις προγνώσεις και προστάζεις κιόλας και σε ενοχλούν οι γρίφοι, μπορείς να ενημερώνεσαι από αλλού.
      Παύλος

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ ανώνυμε είσαι πολύ ευγενής .Εγώ θα έλεγα "Ζιακόπουλε,εδώ και τώρα (hic et nunc,που έλεγαν και οι Ρωμαίοι) μολόγα!".==========Π.Α.

      Διαγραφή
    3. Γιάννης από Μυτιλήνη2 Μαρτίου 2022 στις 4:22 μ.μ.

      Καλησπέρα από την Κρύα Μυτιλήνη! Πιστεύω πως χαριτολογώντας το είπε ο φίλος ανώνυμος πιο πάνω το χαρτί και καλαμάρι.. Απλά επηρεάστηκε από την προσμονή του.

      Διαγραφή
    4. Χαχαχα! Τα είπατε όλα και οι δύο, αλλά ο φίλος Π.Α. (Πέτρος αν θυμάμαι καλά) έβαλε και το μοναδικό του χιούμορ!

      Διαγραφή
    5. Όταν ο Ξέρξης με τον πολυάριθμο στρατό του κατέβαινε από τη Μακεδονία και οι πόλεις μία - μία ή προσκυνούσε ή καταστρεφόταν, οι Αθηναίοι έστειλαν στους Δελφούς επίσημη αντιπροσωπεία να πάρει χρησμό. Η Πυθία, λοιπόν, είπε στους αντιπροσώπους ότι η Αθήνα θα εξαφανιζόταν από προσώπου γης. Κυριευμένοι από απελπισία οι αντιπρόσωποι άρχισαν να κυλιούνται στο χώμα για τις συμφορές που θα τους βρουν. Τότε, ένας πολίτης των Δελφών που τους είδε τους λυπήθηκε και τους είπε να πάνε να ξαναζητήσουν καλύτερο χρησμό ως ικέτες. Εκείνοι μπήκαν για δεύτερη φορά στο ναό και παρακάλεσαν την Πυθία να τους δώσει καλύτερο χρησμό, απειλώντας την ότι αν δεν το κάνει, θα μείνουν εκεί γονυπετείς, ώσπου να τους βρει ο θάνατος. Η Πυθία από λύπηση ή από φόβο μήπως πραγματοποιήσουν την απειλή τους, τους έδωσε καλύτερο χρησμό (θα τους σώσει το ξύλινο τείχος).

      Διαγραφή
    6. ...και οι Αθηναίοι κρυφτηκαν πίσω από το ξύλινο τοίχος εκεί κοντά στην Ακρόπολη όπου οι Πέρσες με φωτιά στα βέλη τους έκαψαν τον φράχτη και τους σκότωσαν.Υπηρχε όμως και ένα μεγάλο μυαλό σε αυτήν την πόλη το όνομα του Θεμιστοκλής.

      Διαγραφή
    7. εγώ εγραψα απλώς να μας εξηγήσετε με κάθε λεπτομέρεια τον καιρό των επόμενων ημερών χωρίς "πυθίες"και τρεχα γυρευε μισόλογα και εικασιολογίες,αλλά δεν το βλέπω όμως.

      Διαγραφή
    8. Με την ιστορία δεν τα πήγες καλά. Για να δούμε αν θα τα καταφέρεις με τα θρησκευτκά: «Καὶ εἶδον ὅτι ἤνοιξε τὸ ἀρνίον μίαν ἐκ τῶν ἑπτὰ σφραγίδων• καὶ ἤκουσα ἑνὸς ἐκ τῶν τεσσάρων ζῴων λέγοντος, ὡς φωνὴ βροντῆς• Ἔρχου. καὶ εἶδον, καὶ ἰδοὺ ἵππος λευκός, καὶ ὁ καθήμενος ἐπ' αὐτὸν ἔχων τόξον• καὶ ἐδόθη αὐτῷ στέφανος, καὶ ἐξῆλθε νικῶν καὶ ἵνα νικήσῃ» (Αποκάλυψις, Κεφ.6:1-2).

      Διαγραφή
    9. ανωνυμε, οταν έρθει η ωρα θα εξηγήσει αναλυτικά ο Κος Ζιακόπουλος!γιατι τοση βιασύνη και θρασος??

      Διαγραφή
    10. Βρε, ανώνυμε, με κάνεις να νιώθω σαν την Πυθία όταν είδε την αντιπροσωπεία των Αθηναίων να επιστρέφει στο ναό. Τί δεν καταλαβαίνεις; Ο "δάσκαλος" μέσα στους καπνούς και τις αναθυμιάσεις είδε τις προθέσεις του χειμώνα και απευθυνόμενος προς αυτόν του είπε: "Αν έχεις σκοπό να κάνεις κάτι βαρύ, κάνε το πριν από τις 15 Μαρτίου. Μετά δεν το θέλουμε γιατί το καλοκαίρι θα πούμε το φρούτο φρουτάκι!"

      Διαγραφή
    11. Το βλέπω να αλλάζει ιστοσελίδα ο αγαπητός ανώνυμος,μετά από όλα αυτά τα "τρέχα γύρευε μισόλογα" που διάβασε,κ.Ζιακόπουλε!
      Δημήτρης ρ.

      Διαγραφή
  15. Στα χωριά του Ξηρομέρου φίλε Φώτη μόνο βροχή είχαμε! Από τα 700 μέτρα και πάνω χιόνισε στα Ακαρνανικα!
    Πάνος Κομπωτη Ξηρομέρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τα 700μ τελικά έτσι?
      Στο μάτι πού τα κοίταξα φαίνονταν λίγο χαμηλότερα.
      Μία χαρά είναι πάντως εάν αναλογιστούμε ότι φέτος αυτή η περιοχή(Ακαρνανικά και γύρω χωριά)ευνοήθηκαν πολύ λίγο σε σχέση με το Παναιτωλικό.
      Πάμε γιά τα επόμενα.

      Διαγραφή
    2. Update
      Φίλε Πάνο πριν λίγο είχα ενημέρωση ότι χιόνισε αρκετά καλά σήμερα το πρωί ακόμη και μέσα στο Μοναστηράκι Αιτωλοακαρνίας(Ακτιο-Βόνιτσα-Ακαρνανικά)στα 350μ υψόμετρο χωρίς όμως χιονόστρωση πλην των ευαίσθητων επιφανειών!
      Οπότε να,πού ο μέσος όρος έπεσε.

      Διαγραφή
    3. Εμείς στην Κομπωτη (500 μέτρα) αν και βρισκόμαστε στην ανατολική πλευρά των Ακαρνανικων, μόνο βροχή είχαμε. Τα χιόνια εντοπίστηκαν 200 μέτρα πιο ψηλά.

      Διαγραφή
  16. Καλησπέρα,με άκρως χειμωνιάτικο σκηνικό ξυπνήσαμε σήμερα και στην ανατολική Αχαΐα με τα χιόνια να κατεβαίνουν μέχρι τα 600μ περίπου.σχετικα δυνατός θερμοκρασιακά ο φετινός χειμώνας εδώ αλλά φτωχός υετικα μέχρι τώρα. για να δούμε τι μας επιφυλάσσει και η παράταση.. Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς τα ίδια Χρήστο και στη γειτονική Δυτική Κορινθία.====Π.Α.

      Διαγραφή
  17. Καλο χιόνι έριξε σε όλους τους ορεινούς όγκους της δυτικής Φθιώτιδας,με το ύψος του να ξεπερνάει τα 15εκ από τα 400μ και πάνω. Χιόνι έστρωσε και στην κοιλάδα του Σπερχειού δυτικά της Μακρακωμης,αντε 2 με 3εκ. Κρύα μέρα η σημερινη πάντως και κουνημένη. (Μικροσεισμοί γύρω από την πόλη της Λαμίας έχουν αναστατώσει τους κατοίκους.) Δεν θα μου κάνει εντύπωση πάντως αν μεχρι το τέλος της τετραετίας γίνει και η Δευτέρα Παρουσία...
    Δημήτρης ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ολιγοημερη απόδραση στην Αττική για μένα. Το πρωί απογειωθηκα από Ρόδο υπό καταρρακτωδη βροχή και αντάρα, και πέταξα πάνω από ένα "βαμβακενιο" και κατά περιόδους σταχτι Αιγαίο, το γαλαζιο του οποίου δεν φάνηκε ούτε στιγμή. Προσγείωση σε μια άκρως κρύα κ συννεφιασμενη Αθήνα (αισθητά πιο χαμηλή εδώ η θερμοκρασία σε σχέση με το νησί). Ο χειμώνας κοινώς ακόμα μας δείχνει τα δόντια του σε απ' άκρη σ' άκρη σε ολη τη χώρα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπέρα από την Κέρκυρα που είδε σήμερα πάλι το "τιμημένο" για 2η φορά φέτος! Συγκεκριμένα, τις νυχτερινές ώρες χιόνισε στον ορεινό όγκο του Παντοκράτορα, κλείνοντας για λίγες ώρες τον ορεινό δρόμο Πετάλειας-Παντοκράτορα! Ασυνήθιστα φαινόμενα για το νησί αλλά καλοδεχούμενα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εάν συνεχιστεί η κυκλοφορία πού φαίνεται για μεγάλο διάστημα ακόμη(πράγμα αρκετά πιθανό)όλη η οροσειρά της Πίνδου μαζί με τα χιονοδρομικά μας κέντρα,θα σπάσουν ρεκόρ πάχους χιονοκάλυψης των τελευταίων ετών!
    Από αύριο στα δυτικά επιστρέφει το δυτικό μας ρεύμα με ότι αυτό συνεπάγεται.
    Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φώτη, η χαρά του αρνητή της κλιματικής αλλαγής είναι ο φετινός χειμώνας. Ας είναι έτσι και οι επόμενοι χειμώνες κι ας λένε.

      Διαγραφή
  21. Εκεί προς την Καθαρά Δευτέρα, ίσως το δυτικό ρεύμα να συνεργαστεί καλά με την ψυχρή (κι όχι γαλάζια) λίμνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτοί που έκαναν την κηδεία του χειμώνα πριν από κάνα μήνα τώρα λογικά θα του ετοιμάζουν το μνημόσυνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σήμερα στα Χανιά (πόλη) η βροχή κοντεύει να σπάσει το ιστορικό ρεκόρ 24ώρου. Τα 100 χιλιοστά που σημειώνει ο σταθμός του Αστεροσκοπείου μέχρι στιγμής (που θα διασταυρώσω αύριο επειδή πολύ συχνά τα δεδομένα δεν συμπίπτουν με τον επίσημο διαχρονικό σταθμό της ΕΜΥ στο αεροδρόμιο) ισοφασίζουν τα 102 χιλ. της 2-3-1920 και λίγο απέχουν από τα 110 χιλιοστά της 27-3-1998. Απρόσμενη βροχόπτωση, αν και επί της αρχής περίπου αναμενόμενη με χαμηλό Σύρτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μάρτιαι Ειδοί

    Τα μεγαλεία να φοβάσαι, ω ψυχή.
    Και τες φιλοδοξίες σου να υπερνικήσεις
    αν δεν μπορείς, με δισταγμό και προφυλάξεις να τες ακολουθείς.
    Και όσο εμπροστά προβαίνεις,
    τόσο εξεταστική, προσεκτική να είσαι.

    Κι όταν θα φθάσεις στην ακμή σου, Καίσαρ πια·
    έτσι περιωνύμου ανθρώπου σχήμα όταν λάβεις,
    τότε κυρίως πρόσεξε σα βγεις στον δρόμον έξω,
    εξουσιαστής περίβλεπτος με συνοδεία
    αν τύχει και πλησιάσει από τον όχλο
    κανένας Αρτεμίδωρος, που φέρνει γράμμα,
    και λέγει βιαστικά «Διάβασε αμέσως τούτα,
    είναι μεγάλα πράγματα που σ' ενδιαφέρουν»,
    μη λείψεις να σταθείς·

    μη λείψεις ν' αναβάλεις κάθε ομιλίαν ή δουλειά·
    μη λείψεις τους διαφόρους που χαιρετούν και προσκυνούν
    να τους παραμερίσεις (τους βλέπεις πιο αργά)·
    ας περιμένει ακόμη κ' η Σύγκλητος αυτή,
    κ' ευθύς να τα γνωρίσεις τα σοβαρά γραφόμενα του Αρτεμίδωρου.



    Κωνσταντίνος Π. Καβάφης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. το ΒΑ ρευμα στα ψηλα της Κεντροανατολικης Ευρωπης απο 8-11/3 θα επαληθευσει τον δασκαλο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Φαίνεται ζεσταίνεται αρκετά η χοντρή κυρία στην στρατόσφαιρα κύριε Ζιακόπουλε και σκέφτεται να κατέβει νοτιότερα να τραγουδήσει για να κλείσει ωραία η αυλαία. ! Καλό απόγευμα. Στέλιος Θεσσαλονίκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλησπέρα ομάδα!βλεπωντας τα κοινά απλά σαιτ καιρού πρόγνωσης πόλεων εδώ Θεσσαλία 300 μ υψόμετρο βγάζουν 5 μέρες χιόνια από Σάββατο μέχρι Τετάρτη... Τι γίνεται τόσο κρύο θα μας έρθει τελικά?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. η επαλήθευση...

    https://www.wetterzentrale.de/topkarten.php?map=1&model=ecm&var=2&time=144&run=12&lid=OP&h=0&mv=0&tr=24

    ΑπάντησηΔιαγραφή