Ομορφιές του τόπου μας!

Το όρος Τζένα όπως φαίνεται από τον Εξαπλάτανο Αριδαίας, του Γιώργου Τομπουλίδη




Κονιτσιώτικα τοπία, του Πανταζή Τουφίδη 

Στο Νεοχώρι Φαλαισίας της Αρκαδίας, του Σταύρου Παυλόπουλου


Στο Δυρράχι Αρκαδίας, της Αγγελικής Γκογκίδη




Στον Υμηττό, του Σπύρου Μπαλαδήμα 

Στα Γιάννενα, η τσιντόνια η... χιονοδιώκτης, του Χρήστου  Λώλη

Ευχαριστούμε πολύ όλους σας για τις υπέροχες φωτογραφίες που μας στείλατε!

13 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφες φωτογραφίες. Ευχαριστούμε! Καλησπέρα σε όλους και στον Δάσκαλο μας. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίες φωτογραφίες ευχαριστούμε! Κόρινθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πείτε μας οτι προσπαθείτε να παγιδέψετε την αρκουδα....ως γητευτής πάνω από τους χάρτες.και μας βαζετε....φωτο για να εχετε την ησυχία σας στο κυνήγι.."θωμας΄"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αγκαλιά με την αρκουδα αποστόλη....και δεν με νοιαζει μπροστά η πίσω..χαιρετισματα από το χιονισμένο ανω βόιο...με 50 ποντους "θωμάς"

      Διαγραφή
    2. "θωμά", κράτησέ μου λίγο σε παρακαλώ και για το κάτω Βόιο, έρχομαι.

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα σας, πολύ ωραίες όλες οι φωτο, ξεχωρίζω την αεροφωτογραφία από την Άνω Κόνιτσα και τον ... χαρακτηρισμό της τσιντόνιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα, εξαιρετικές φωτογραφίες, πάμε για το κύκνειο άσμα του χειμώνα ας ελπίσουμε μετά τις 15 Μαρτίου να κυλήσουν όλα ομαλά χωρίς καιρικές ακρότητες.
    Γιάννης Θεσσαλονίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξαναγράψαμε, αν δεν χιονίσει Σαλονίκη, δεν φεύγει ο χειμώνας.

      Διαγραφή
  6. Η μία φωτογραφία καλύτερη από την άλλη ,αυτές είναι οι απέραντες ομορφιές του τόπου μας . Χρήστος από την χιονισμένη Όθρυ πάνω από τα 500 μέτρα με το κρύο να είναι τσουχτερό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. όλες όμορφες, αυτή με το εκκλησάκι ξεχωρίζω.
    ένας χρόνος σήμερα από τον σεισμό 6,3 R στο Μεσοχώρι Ελασσόνας, που ακολουθήθηκε από έναν 5,9 R την επόμενη μέρα (Τσικνοπέμπτη και με (θεωρητική) απαγόρευση κυκλοφορίας, κατά τη στιγμή του σεισμού).
    σε άλλα ιστορικά δεδομένα - και συμπληρώνοντας το σχόλιο του Χρήστου Παπαηλία - ολοήμερη χιονόπτωση (ελαφρά χιονόστρωση) είχαμε την Κ. Δευτέρα 2011, που έπεφτε όπως φέτος 7.3, ενώ την ίδια ημερομηνία την προηγούμενη χρονιά (2010) είχαμε κόκκινο χιόνι αποτέλεσμα της συνύπαρξης ψυχρής εισβολής και σκόνης από την Αφρική.
    καλημέρα σε Όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ όμορφες φωτογραφίες από όλους τους φίλους του μπλογκ,λυπάμαι πολύ που δεν μπορώ να στείλω και εγώ από την περιοχή μου που σήμερα είναι όλα τα βουνά κατάλευκα και ειδικά Ελικώνας και Κιθαιρώνας είναι "σοβατισμενοι" μέχρι χαμηλά,το κινητό μου όμως δεν βοηθά...
    Το χιόνι στον Ελικώνα κατέβηκε σχεδόν μέχρι τα 520 μέτρα λίγο πάνω από το χωριό Ευαγγελιστρι.
    Τα νερά που έριξε σε κεντρικη-δυτικη Βοιωτία ήταν πλέον του δέοντος ενώ στα νότια και ανατολικά του νομού λιγοστά.
    Όσο ήμουν σίγουρος ότι ο αγώνας θα πάει στην παράταση,άλλο τόσο σίγουρος είμαι ότι αυτή θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τις περισσότερες περιοχές της χώρας και εννοείται πως συνεχίζω να πιστεύω ότι όλα θα κριθούν στην διαδικασία των πέναλτι.
    Τα περισσότερα χιονοδρομικά μας,τα βλέπω να μένουν ανοιχτά μέχρι και τέλη Μαΐου.
    Πολύ σωστά έγραψε ο Χρήστος Παπαηλιας πως όταν δεν έχει προηγηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα καλές ανοιξιάτικες συνθήκες,δεν έχουμε πρόβλημα με τα κλαδέματα.
    Μόνο που και εγώ είμαι ακόμη πίσω σε αυτά καθώς λόγω καιρού,δεν έχω κλαδεψει ούτε τα μισά αμπέλια μου.
    Βέβαια τόσο αυτοί που κλαδεψαν από τον Δεκέμβρη-Ιανουαρίο-φεβρουάριο,είτε εμείς που θα κλαδεψουμε αργότερα,όλοι μαζι θα τρυγησουμε Αύγουστο-Σεπτεμβριο.
    Για τις ελιές ούτε λόγος για κλάδεμα ακόμη,καθώς προέχει να δούμε τι θα μείνει από τις ζημιές που προκάλεσαν οι παρατεταμένες παγωνιες,όσο και αυτές που θα ακολουθήσουν.
    Καλημέρα σε όλους σας.
    Υ.Γ:Νίκο Παπά,ερχόμενος από ορεινή Αργιθεα προς Βόλο Σάββατο ή Κυριακή,λόγω και του ιδανικού καιρού που προβλέπεται,ψήνεσαι για κανένα τσιπουράκι στην Αθηνά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. και ο Κόζιακας χιονισμένος σχεδόν μέχρι τα ριζά, χθες. και είναι η πρώτη χρονιά στη 15ετία που παρατηρώ και καταγράφω τον καιρό στα Τρίκαλα, που θα έχουμε υψηλή τιμή μηνιαίας βροχόπτωσης και στους 6 μήνες του υγρού εξαμήνου. μέχρι στιγμής στο πεντάμηνο (Οκτώβριος - Φεβρουάριος) έχουμε μηνιαίο μέσο όρο 124 mm (κατώτερος μήνας ο Νοέμβριος με 87 mm). μόνο το χιόνι έλειψε.

    υγ. Χριστόδουλε, κλίνω προς και κλείνω για, Κυριακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή