Ζέστη, βοριάδες και αστάθεια, όλα με μέτρο

Βαρομετρικά χαμηλά εξακολουθούν να προκαλούν βροχές και τοπικές καταιγίδες στις περισσότερες χώρες της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Στην περιοχή μας, ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στην κεντρική Μεσόγειο και τα βόρεια Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις της ανατολικής Μεσογείου θα διατηρήσει και το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) το Β-ΒΑ ρεύμα στα ανατολικά με ένταση 4 με 6 μποφόρ. Κατά τα άλλα, η θερμοκρασία θα φθάσει του 30 βαθμούς και οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση τοπικών όμβρων και μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα κυρίως στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Το Σαββατοκύριακο (24-25/5) οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα ανέβει κατά 1 με 2 βαθμούς. Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες θα σημειωθούν βασικά στην κεντρική και τη βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα τις απογευματινές ώρες. Τη Δευτέρα και την Τρίτη (26-27/5) θα επικρατήσουν περίπου οι ίδιες καιρικές συνθήκες.   
  
Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23-5-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά ΒΑ 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 29 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 30 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 30 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 29 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ανατολικά κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Ν-ΝΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 28 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου