Για τον καιρό της άνοιξης έχει λόγο και η βόρεια Αφρική

Βαρομετρικό χαμηλό στις ακτές Τυνησίας-Λιβύης κινείται Α-ΒΑ και το νέο εικοσιτετράωρο (Δευτέρα) θα επηρεάσει τη χώρα με νεφώσεις και λίγες βροχές κυρίως στην Πελοπόννησο. Κατά τα άλλα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και οι Α-ΒΑ άνεμοι στα νοτιοδυτικά πελάγη θα φθάσουν τα 6 μποφόρ. Η Τρίτη (20/5) θα αρχίσει με λίγες βροχές μόνο στην Κρήτη, αλλά τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, και κυρίως στα ορεινά, θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας ο καιρός θα είναι γενικά καλοκαιρινών προδιαγραφών με αρκετή ζέστη στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και ένα βόρειο ρεύμα εντάσεως 4 με 6 μποφόρ στην περιοχή του Αιγαίου. Η απογευματινή αστάθεια θα περιοριστεί βασικά στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας.  

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014
 
 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 19-5-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα κατά τόπους θα πυκνώσουν. Άνεμοι Ν-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 24 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα νοτιοδυτικά. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 4 και στο Ν. Ιόνιο 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 25 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στην Πελοπόννησο. Άνεμοι Α-ΒΑ 2 με 4 και στα νότια 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 26 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στις νότιες Κυκλάδες και την Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα νοτιοδυτικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 23 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου