Η πρώτη αναγνωριστική πτήση των μελτεμιών

Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Τρίτη) η χώρα θα επηρεαστεί από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις σχετικά χαμηλές πιέσεις της Α. Μεσογείου με αποτέλεσμα την επικράτηση ενισχυμένων Β-ΒΑ ανέμων εντάσεως ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο). Κατά τα άλλα, η δομή της ατμόσφαιρας πάνω από την περιοχή μας παραμένει ασταθής και έτσι στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Β-ΒΔ Αιγαίου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και νότια. Την Τετάρτη και την Πέμπτη (7-8/5), τοπικές βροχές αναμένονται στις Ν-ΝΑ νησιωτικές περιοχές και τα απογεύματα στα ηπειρωτικά, όπου δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και λίγες καταιγίδες. Οι βοριάδες στο Αιγαίο, που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως πολύ πρώιμα μελτέμια,  θα φθάνουν τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο στα δυτικά. Την Παρασκευή και το Σάββατο (9-10/5), οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα. Οι απογευματινοί όμβροι στα ηπειρωτικά θα συνεχιστούν.



Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 6-5-2014 

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στη Μακεδονία. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 20 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
 Τοπικές βροχές και καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα νοτιοδυτικά. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 23 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 22 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές στο Β-ΒΔ Αιγαίο. Άνεμοι Β 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς.

Αττική:
Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά. Πιθανότητα καταιγίδας. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου