Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και το Α-ΒΑ Αιγαίο

Ένα αβαθές (ασθενές) βαρομετρικό χαμηλό στο Β. Αιγαίο και η αστάθεια στη δομή της ατμόσφαιρας, που οφείλεται κυρίως στην ύπαρξη ψυχρών αερίων μαζών στα ανώτερα στρώματα της, είναι οι βασικοί παράγοντες που θα καθορίσουν τον καιρό του νέου εικοσιτετραώρου (Δευτέρα). Αυτό σημαίνει ότι αναμένονται και πάλι τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νησιά του Α-ΒΑ Αιγαίου και την ηπειρωτική Ελλάδα (βασικά τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες). Οι άνεμοι δύσκολα θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 24 βαθμούς. Την Τρίτη (6/5), το νέο στοιχείο στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η επικράτηση βόρειων ανέμων οι οποίοι στο Αιγαίο θα φθάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Κατά τα άλλα, τοπικές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην ηπειρωτική χώρα και το βόρειο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στις ανατολικές και νότιες περιοχές. Την Τετάρτη και την Πέμπτη (7-8/5), τοπικές βροχές αναμένονται στις Ν-ΝΑ νησιωτικές περιοχές και τα απογεύματα στα ηπειρωτικά, όπου δεν αποκλείεται να εκδηλώνονται και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι βοριάδες θα έχουν ένταση στο Αιγαίο 6 με 7 και στο Ιόνιο 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά. Την Παρασκευή και το Σάββατο (9-10/5) προβλέπονται εξασθένηση των ανέμων και άνοδος της θερμοκρασίας. Η απογευματινή αστάθεια στα ηπειρωτικά θα συνεχιστεί.

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου



Δευτέρα, 5 Μαΐου 2014

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 5-5-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ και το πρωί στα ανατολικά Ν με την ίδια ένταση. Το βράδυ στα ανατολικά οι άνεμοι θα στραφούν σε ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 21 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 22 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 7 έως 24 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στο Α-ΒΑ Αιγαίο. Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Το βράδυ στο Β. Αιγαίο οι άνεμοι θα στραφούν σε ΒΑ έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς.

Αττική:
Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές τις απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια. Πιθανότητα καταιγίδας. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι το απόγευμα σε Ν-ΝΔ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 12 έως 23 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ανατολικά. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου