Στην Α-ΒΑ Ελλάδα τα εντονότερα καιρικά φαινόμενα

Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Παρασκευή) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου εξαιτίας ενός βαρομετρικού χαμηλού που θα περάσει από τη ΒΑ Ελλάδα, κατευθυνόμενο προς τη Μαύρη Θάλασσα. Επιπλέον, λόγω αστάθειας τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα (κυρίως στα ορεινά). Κατά τα άλλα, οι Δ-ΒΔ άνεμοι στα νότια-νοτιοδυτικά πελάγη θα φθάσουν τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Το Σαββατοκύριακο (31/5-1/6) ο καιρός θα είναι άστατος με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία γενικά θα κυμανθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Εξαίρεση αποτελεί η ΒΔ Ελλάδα, όπου τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα κάνει ψύχρα. Τη Δευτέρα (2/6), οι όμβροι θα περιοριστούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο      



Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014


 ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30-5-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βορειοανατολικά. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 24 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά το απόγευμα. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 και στο Ν. Ιόνιο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 24 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα σποραδικών όμβρων κυρίως στα ορεινά το απόγευμα. Άνεμοι Δ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 28 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο και πιθανώς στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι Δ-ΝΔ στα βόρεια 3 με 5 και στα νότια 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς.

Αττική:
Πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα όμβρων το απόγευμα στα βόρεια. Άνεμοι Δ-ΒΔ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Νεφώσεις με παροδικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 23 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου